Prima casa - Runda II
Raspunsuri - Pagina 9
A.C spune:
Gata!Azi am incheiat si contractul de v-c,am semnat o gramada de hartii si miercuri au si ei banii in cont.Am lasat ca termen 1 iulie sa elibereze apartamentul...
bulinuta27 spune:
Felicitari AC!
au trimis si dosatrul nostru pana la urma la fond dar nu pe suma de 57 de mii ci pe 52...de ce?...apai nus ce coeficient pe care il calculeaza cei de la risk management nu le-a iesit cum trbuie si casa asta noua e mai prost vazyuta ca un apartamnet vechi ...eu nu mai am cuvinte, deja mi s-a facut scarba de RZB si weekendul trecut m-am tot gandit sa renunt pur si simplu...mi se pare o mare batei de jos ce fac bancile cu noi
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
A.C spune:
Multumesc mult!La mine a durat fix o luna din momentul completarii cererii de credit( 13 mai).A durat mai mult pana am obtinut preaprobare financiara,ca ba nu erau completate bine adeverintele de venit,ba mai trebuia sa aducem nu stiu ce si tot asa.Evaluatorul s-a miscat super rapid iar raspunsul celor de la Fond a fost peste asteptari: a durat doar 2 zile.Mai mult a durat pana au sosit documentele de la Fond.( 6 zile lucratoare).
BAFTA MULTA,bulinutza!Sa fie cu noroc,sa termini cat mai repede si sa te poti bucura in voie!
Alina
karra80 spune:
De ieri am depus si noi cererea de credit... avem dosarul gata am facut si un anteprecontract ceva la notar...acuma asteptam.....tipa de la banca ne-a zis ca max 15 aug avem banii....dar se poate mult mai repede......
Noi luam casa socrilor....si cu banutii ne terminam a noastra ce o avem deja la rosu.
Doamne ajuta.
La fond nu va fi probleme pt ca tipa de la banca a zis ca are ea o cunostiinta acolo si ca nu va fi nev sa sunam pt dosar zilnic.
Spaeram sa mearga bine.
bulinuta27 spune:
am reusit si noi...maine semnam..dupa 4 luni si o saptamana...incredibillll
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
karra80 spune:
Si noi maine semnam......dupa numa 3 saptamani.... a mers supeer repede....
Dau de baut...
copiloi spune:
Cred ca voi intra si eu in hora asta cu prima casa...
As avea niste intrebari:
- cat v-a costat "colateral" (notar, asigurari, evaluator, comisioane)....o suma orientativa m-ar interesa....
- conteaza cat de mare e apartamentul achizitionat?
- la ce banca v-ati facut creditul? Exista diferente intre banci in ceea ce priveste timpul de operare al dosarului? Noi inclinam spre BCR, dar si BT ar fi o varianta.....
Merci! Daca mai am intrebari, revin!
Oricum, din ce am citit in urma, am prins curaj!
Alina
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Cred ca voi intra si eu in hora asta cu prima casa... As avea niste intrebari: - cat v-a costat "colateral" (notar, asigurari, evaluator, comisioane)....o suma orientativa m-ar interesa.... - conteaza cat de mare e apartamentul achizitionat? - la ce banca v-ati facut creditul? Exista diferente intre banci in ceea ce priveste timpul de operare al dosarului? Noi inclinam spre BCR, dar si BT ar fi o varianta..... Merci! Daca mai am intrebari, revin! Oricum, din ce am citit in urma, am prins curaj! Alina |
Buna,Alina( tiza mea :).Sa-ti spun cum a fost la noi in ce priveste toate aceste costuri:
- apart.a costat 38.000 euro,din care 5000 euro am dat avans iar creditul a fost de 33.ooo euro.Din acesti 5000 euro,2000 am dat avans la precontract si 3000 cand am semnat contractul de v-c.
- Cheltuielile la notar au fost de circa 28 mil( cu tot cu precontractul,ipoteca pe numele nostru si contractul final de v.c).Asta e in fct.de pretul apart.
- depozitul colateral de 3 rate (vreo 350 euro)
- comisionul catre F.N.G : 400 RON
- asigurarea imobilului : 80 euro / an ( in fct.de mai multi indici)
- inscrierea in arhiva electronica ( nu mai stiu dar f.putin,pana-n 10-20 ron)
Nu cred ca suparafata apart.conteaza.Daca evaluatorul il evalueaza corect,la pretul stabilit de tine si cel care vinde,restul nu mai conteaza.De obicei,nu apar probl.aici.
Eu sunt convinsa ca exista diferente intre banci.Noi am apelat la B.C.R si am fost super multumiti de modul in care s-au miscat,ne tineau la curent cu fiecare etapa prin care trecea dosarul.A durat fix o luna,din momentul in care am depus actele.Conteaza f.mult sa dai de o pers.capabila,ma refer la cel care se ocupa de dosarul tau.Noi stam intr-un oras mai mic unde lumea se cunoaste si cred ca a contat si acest lucru.
Iti doresc multa rabdare,sa nu te descurajezi nicun minut,sa fiti optimisti si sa va mearga totul ca la carte!Creditul "Prima Casa"chiar e functionabil.Chiar se poate,pe bune!Fara pile,fara nimic!
Alina
copiloi spune:
A.C, multumesc mult de raspuns!
Azi ne-a sunat de la banca (BCR) ca ni s-a aprobat creditul. Maine mergem sa ducem actele proprietarului si poate tot maine vine si evaluatorul.
Cei de la BCR s-au miscat super repede, nu am de ce ma plange.
Mi-e frica de cheltuielile la notar, ca o sa ne coste mult. Proprietarul a fost pe la notar si i s-a spus ca apartamentul lui e trecut in evidenta ca face mai mult decat a cerut el....Sper sa platim taxe comform pretului de vanzare, si nu dupa ce au ei acolo in catastif. La noi, pretul apartamentului e de 70 000 euro.
Dupa ce ducem si actele de la proprietar, mai e posibil sa ne intoarca cu creditul pe undeva? La Fond, cumva? Sper ca actele de proprietate sa fie ok, sa nu lipseasca nimic, si sa plece dosarul cat mai repede la Fond.
Alina
9+