Prima casa - Runda II
Raspunsuri - Pagina 4
ioanaradu spune:
mada, teoretic 5 zile lucratoare.
noi ieri aveam deja 10 zile lucratoare si doamna de la fond zicea ca ar mai putea dura cel putin 1 saptamana.
acum inca asteptam raspuns de la banca, daca a ajuns azi dosarul la ei. azi i-am scutit de mailuri si telefoane. maine la ora 10 reincep "asediul".
bafta si voua.
noi azi avem 2 luni de cand am inceput sa ducem acte la dosar.
ioanaradu spune:
buna,
noi azi am semnat contractul.
singurul sfat pe care vreau sa vi-l dau: stabiliti de la inceput cu propietarii cine plateste comisionul de retragere bani din cont. noi azi ne-am trezit ca trebuie sa mai platim si 280 euro, adica 0.6% din suma, pt ca proprietarii nu au fost de acord sa-si platesca acest comision la retragere.
nu ne-am mai tiganit cu ei acolo, asta e ... 300 de euro mai aveam toti banii.
pe 1 iunie au proprietarii termen sa ne dea cheile.
acum impachetam!!!
Mada spune:
Ioana superrrr felicitari, stiam de faza cu comisionul la retragere, la noi nu e cazul, v-am zis ca noi cumparam de la mama, dar a vandut o cunostiinta si stiam ca , in principiu, cumparatorii platesc acest comison.
Sa o stapaniti sanatosi sa va bucurati!!!
Intrebare si de la mine, dupa ce vine dosarul din centrala trebuie sa semnam contractul la notar sau dupa(inainte sa plece la fond)?
Ilinca si Rares
diana_jors spune:
FYI, comisionul de retragere din cont se poate fenta, daca se depun banii pe un termen (minim o saptamana) si se retrag exact in ziua expirarii depozitului (noi asa am facut, la sfatul agentului care ne-a dat creditul )
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
ioanaradu spune:
da di. ne-a zis si noua fata de la banca. DAR lor le intra banii marti si ii vor in aceeasi zi. asta e ... oameni si oameni.
bulinuta27 spune:
pe noi ne-a troznit rau ieri ...dupa ce am terminat ieri de dus toate actele ma anunta ca nu putem lua 66500 ci 57000...ptr ca ca nu procesul verbal de receptie lucrari trebuie sa fie dupa 22 febr ci autorizatia de constructie...deic am intrebat-o de nu stiu cate ori...inclusiv in ziua cand am semnat antecontractul...
acum trebuie sa luam si un crdit de nevoi personale sau sa pierd toti bani de avans...sa o strang de gat sau nu?
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
diana_jors spune:
bulinuta, dar voi pentru ce luati creditul exact? casa in constructie?
Pe de alta parte, procesul verbal de receptie lucrari nu vine DUPA autorizatia de constructie?
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
ioanaradu spune:
bulinuta ce ati mai facut? ati rezolvat?
sa stii ca si noi ne-am trezit cu "surpriza" ca nu ne mai dadeau 57000 ci 47800. asta dupa ce facusem antecontractul pt apartament si se stia clar ca e 62000. pana la urma n-am avut ce face si am "acoperit" din buzunar. ne-am imprumutat ... am adunat ...
bulinuta27 spune:
noi vroiam sa luam creditul de 66500 pentru casa noua...initial ne-au zis de la banca ca procesul verbal de receptie finala a imobilului trebuie sa fie dupa 22 februarie 2010 ca sa intre in aceasta categorie. saptamana trecuta ne-au zis ca nu PV ci autorizatia de constructie care are data de 5 ianuarie...deci nu mai e nou si atunci se incadreaza la 57 mii...
acum aplicam si pentru un credit de nevoi personale pentru a acoperi restul
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
diana_jors spune:
Deci pe 5 ianuarie s-a primit autorizatia de constructie, si constructia a fost gata in 22 februarie? timp in care ea a devenit veche? :D LOL