Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (40)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina2005

Otilia, tocmai asta e, ca nu prea ne permitem de toate si daca putem renunta la ceva, e bine. Noi avem bugetul foarte restrans, sa zic undeva la 1500 euroi, din care trebuie sa ne inarmam cu carucior, scaun de masina, saltea pt patut (patutul il primim cadou), imbracaminte si toate accesoriile necesare. De asta intrebam cam cat ne-ar costa cumparaturile de la 0.

Cris, multam pentru datele referitoare la baby expo. Am auzit ca acolo sunt mai ieftine, ca mai sunt si reduceri, plus ca le gasesti pe toate la un loc.

Alina, 21+

Spiridush

Alina, scorul final paote varia f mult...in functie de ce produse cumperi, de la ce firme alegi...daca ai rabdare da cauti oferte, e ok...cat despre baby expo, nu sunt neaparat mai ieftine (sau f ieftine) si cel putin la Baby expo Cluj nu gasesti intotdeauna asa marfa f variata...anul trecut am fost cam dezamagita...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 22+ cu Filip

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

eu va trimit o lista cu magazine online pt copilasi...poate gasiti ceva ieftin si frumos...

hainebebe.ro
babyshoes.ro
clades.ro
haine-copii.dorador.ro
kidio.ro
andrux.ro
babyna.ro
hainedecopii.ro
iolo.ro
hainute.ro
minou.ro
helloreclama ilegala - avertizare
piciorus.ro
miki-mini.ro
bubulino.ro
redpoint.ro
101jucarii.ro
organicbaby.ro
lumeahainutelor.ro
hainuteminunate.ro
copilas.ro
babystil.eu

o sa pun si lista mea cu cumparaturi de la Eric...cand ajung la CLuj...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 22+ cu Filip

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui aelita

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:

Bumblee,nu face nimic daca ii zici copilului pe nume,sunt doar niste obiceiuri romanesti,ca nici superstitii nu sunt,adica nici cei care practica nu cred ca e rau,nu! o fac dpdv religios cum ca un copil nebotezat nu are nume,nu exista ,eu un fat si atat,si dupa nastere tot un nimic e considerat fara botez,se considera ca botezul e nasterea lui.deci din cauza asta nu se striga pe nume,cum ca ar fi un "nimic" care nu are nici un drept pe lume,nici de mangaiere nici de strigare pe nume...nu din cauza ca i-ar face un rau copilului ,cum ar fi alte superstitii.
Deci tu daca nu iti consideri copilul un fat,si vrei sa te simta ,sa te auda,ii poti spune pe nume de pe acum in cazul in care stii deja numele,si MAI ALES se striga pe nume de cand se naste;nu se porecleste precum catelusii inainte de botez.
daca era superstitie,nu ma bagam,adica cine crede ca face rau copilului cu ceva,se abtine.dar asta nu intra la superstitii,nu face rau,ci nu se striga din ce am spus mai sus,ca e un NIMIC nebotezat.
noi nu consideram asa,pt noi e un copil,al nostru,inca de acum.
deci,mangaie-l si spune-i cum vrei,nu te abtine de la nimic,dragostea nu are graniti,arata-i-o fara abtinere !

Corect.
Cand le-am spus parintilor si socrilor ca am inceput deja sa le cumparam lucrusoare s-au panicat, ca nu e bine sa le cumperi decat cu o luna inainte.
Ca sa nu ne gandim de pe acum la nasi si nume, etc.....tot felu de prstii si superstii.
Ca si cum ar trebui sa ne ignoram copii doar pentru ca sunt in burtica, eu vorbesc cu ei, le pun muzica, ne facem planuri, fac parte din familie.

Nici asta nu e superstitie,eu nu am nimiccu supestitiile,nu intervin de genul"vai cum credeti asa ceva",poate iau o superstitie daca asa mi se pare mie,dar intai analizez DE CE se crede asta ,nu iau ca atare.
Deci nici asta nu e o superstitie in cadrul celor care "fac rau "copilului .Nu se iau haine inainte de ultima luna pt ca atunci sansele se maresc un 90% de supravietuire,si ca sa nu ramana omul cu hainele.Mai devreme stim cu totii ca e risc(adica nu pt ca luam hainele se intampla ceva,ci se poate intampla si am luat degeaba,asta e ideea !)
Iar altii iau direct dupa nastere,dupa aceeasi idee.
Dar,deasemenea asta a ramas numai in Romania,in alte parti nu am auzit,si are o explicatie:in ziua de azi totul se poate duce inapoi(mai ales luate de o luna),si recuperat banii.
sau pur si simplu,oamenilor nu le mai pasa.

Sunt care ignora copiii nu doar acum,ci si dupa nastere,din pacate....

imi amintesc,cand s-a nascut Sofia,eram inca pe masa,Sofia era cand in brate la asistente la masurat,cand la mine pe piept...si mai intrau diverse asistente cu treburi,stiti voi,traficul din spital.Inainte de orice conversatie cu cine aveau treaba acolo,se uitau la copil,intrebau CUM SE CHEAMA,si imediat sautau copilul si il intrebau ce face
deci din primele ore,buna Sofia,ce faci,draguto,frumoaso?ete,nici nu o vedeau eicat era de neagra

La Andres,nu ne hotaram la nume.prima zi a fost copilul fara nume ca nu ne hoataram intre doua nume,asistentele ne zapacisera de cap ,care cum intrau nu vedeau numele copilului scris pe eticheta patutului,si "cum il cheama?".de o suta de ori,am pus numele ,l-au scris acolo la patut,si care cum intrau in camera se uitau intai acolo si incepeau saluturile:buna Andres,ce faci,frumosule,etc?
deci din primele ore,nu exista copil nestrigat pe nume,nu exista sa treaca cineva pe langa tine sa nu intrebe cum il cheama ca sa ii poata vorbi direct.

Deci daca toti bebelusii au parte de mangaierea asta,sa isi auda numele,sa se simta bagati in seama de toata lumea,de ce sa nu fie si al meu tratat la fel?cand e vorba de dragoste,nu e nimic rau,dimpotriva,psihologic le face bine.

15+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Cred ca in Romania e alta mentalitate, aici s organizeaza baby-shower, toata lumea aduce lucrusoare, cadouase, nu-si pune nimeni problema ca nu o sa supravietuiasca bebelul.
De fapt nici nu cred ca e constructiv sa gandesti asa, teama exista normal pana la nastere, in timpul nasterii si dupa nastere da si dupa ce sunt acasa sanatosi traiam o viata cu teama sa nu pateasca ceva ca .....na asa sunt parintii.
Ai mei si acum daca nu sun un weekend deja suna pe frateiu la bucuresti sa-l intrebe ce-i cu mine

Cred ca trebuie sa facem asa cu simtim

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Dragaica,lasa-l sa ia ce vrea.singura chestie e sa calculati bine bine,eventual sa intrebati la alte odisee cam cati cm au copiii la diverse luni.
hainele de iarna trebuie gandite bine,pe cm,sigur acolo gasesti corecte marimile,doar sa te orientezi un pic.
si al meu le-a facut pe toate din timp la prima sarcina.camera Sofiei era gata de mult,cu toate aranjamentele,patut,carut,haine in dulap,rochii pe umeras,pantofi aliniati
a aruncat el absolut tot ce era in camera aia,mobila veche,a lasat doar peretii,a cumparat mobila de copil mare cu pat plus patut plus cosulet pana la 6 luni,dulapul l-am aranjat eu cu danteluri prinauntru si haine...El a zugravit verde si a cumparat lustra cu iepuras.a ales materialul de perdea si draperie ,pecare le-am facut eu.cumpara fara oprire lenjerii si pt patut si pt patul mare.
la Sofia am stiut la 3 luni jumate ca e fata.asa ca nu il mai oprea nimic!

eu consider normal sa ia,mai ales ca zici ca prinde acum reduceri.

Dragaica-

Citat:

Cat despre nume eu zic sa nu ascultati pe nimeni, puneti ce va place voua, noi le-am zis parintilor, amicilor si au inceput deja sa-si dea cu parerea
la mine mama ma ruga continuu sa nu cumva sa ii pun Sofia !!!! ca e urat ra,ca de ce nu ii pun spre exemplu Nicole.sora-mea se stramba ca o sa ii zica lumea Sofico.in final,s-au obisnuit.

Nici mie nu mi-au facut intravaginala decat intre 6-8 saptamani la toate sarcinile,apoi extern totul,niciodata umblat.

LAURIKA-
Citat:
Nu fiti triste ca iese sau , va rog.Important e sa fie sanatos si voios.Eu una aseara faceam misto de soacra-mea (care e total impotriva posibilitatii ca ar putea fi ROZ la noi) :daca face fi-tu 2-3 fete, ce faci?. va dati seama de ce moaca a facut .HIhihihihi...cam asta era moaca ei :)).O sa ne bucuram de copilasii nostri , o sa vedeti.cand o sa-l/o tineti in brate...o sa ne topim de drag.
hahha tare soacra ai !!!!
asa e,ai dreptate !!!

LANODUL-eu l-am folosit 3 luni,apoi alte 3 luni am folosit scoica(vrobesc de carut 3 in 1) care se aplica ,si la 6 luni,se da scoica jos,ramane scaunul .din scoica de la 3 luni deja vedea tot.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica
Cred ca in Romania e alta mentalitate, aici s organizeaza baby-shower, toata lumea aduce lucrusoare, cadouase, nu-si pune nimeni problema ca nu o sa supravietuiasca bebelul.
De fapt nici nu cred ca e constructiv sa gandesti asa, teama exista normal pana la nastere, in timpul nasterii si dupa nastere da si dupa ce sunt acasa sanatosi traiam o viata cu teama sa nu pateasca ceva ca .....na asa sunt parintii.
Ai mei si acum daca nu sun un weekend deja suna pe frateiu la bucuresti sa-l intrebe ce-i cu mine

Cred ca trebuie sa facem asa cu simtim

depinde fiecare cum a aplecat urechea.sora mea a nascut acum 18 ani in Romania,si imi amintesc ca a luat absolut tot pt primele luni ale copilului,in culori neutre ca pe atunci nu se stia.si cum nici pampersi nu erau,imi amintesc ca luase vreo 40-50 de pantalonasi din aia cu totul.umpluse dulapurile,si lumea,va dati seama pe vremea aia???
ei,fata e mare,bine merci.face 19 ani luna asta

dupa 15 ani (deci acum 4 ani) a mai facut unul aici,si la fel,a facut camera dinainte.

15+

Mergi la inceput

Citat:

Dragaica,lasa-l sa ia ce vrea.singura chestie e sa calculati bine bine,eventual sa intrebati la alte odisee cam cati cm au copiii la diverse luni.
hainele de iarna trebuie gandite bine,pe cm,sigur acolo gasesti corecte marimile,doar sa te orientezi un pic.
si al meu le-a facut pe toate din timp la prima sarcina.camera Sofiei era gata de mult,cu toate aranjamentele,patut,carut,haine in dulap,rochii pe umeras,pantofi aliniati
a aruncat el absolut tot ce era in camera aia,mobila veche,a lasat doar peretii,a cumparat mobila de copil mare cu pat plus patut plus cosulet pana la 6 luni,dulapul l-am aranjat eu cu danteluri prinauntru si haine...El a zugravit verde si a cumparat lustra cu iepuras.a ales materialul de perdea si draperie ,pecare le-am facut eu.cumpara fara oprire lenjerii si pt patut si pt patul mare.
la Sofia am stiut la 3 luni jumate ca e fata.asa ca nu il mai oprea nimic!

eu consider normal sa ia,mai ales ca zici ca prinde acum reduceri.

Ce frumos imi si imaginez camera .
Asta l-a incantat si pe el, acum la sfarsit de sezon sunt reduceri mari, cand ii nasc incep, numai bine, reducerile de vara.

Cat despre nume, noi, dupa cum stiti, ne-am pregatit deja nume pentru fata si baiat. Mamam ma intreaba ce fac dasa-s 2 fete i-am zis ca vreau Mara si Mina (numele romanesti), mamaaaa a sarit ca arsa ca Mina e nume taranesc
Vezi.....greseala mea ca i-am zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Bunica mea nu m-a strigat niciodata - in cei 33 de ani ai mei - pe nume. Mereu m-a alintat. Cica pe vremea cand era ea fata mare aveau niste vecini tigani care aveau o fata CRISTINA. De atunci nu i-a placut numele asta .

Cristina 14 s & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beluistef spune:

Buna fetelor

Am honanait prin oras dupa ce am iesit de la dentist(nu va zic ce crize mi-a facut acolo de am crzut ca doctorita mi-o va da acasa, fara sa-i faca nimc..dar a reusit sa-i lucreze ceva totusi, iar miercurea viitoare mergem iarasi) de numa si am mers pe jos si asa de bine a fost, ciudat ca nu eram obosita, doar o maaare durere de picioare si nu zic de fete ca ma tot bateau la cap sa luam autobuzul ca ele nu mai pot si le-am "vrajit" ... astfel cand am ajuns acasa in nici 5 min. eram lemn toate 3 .

Referitor la nume ne-am hotarat initial, insa acum ne-am razgandit, iar la Luisa cand am nascut-o si m-a intrebat " ce nume ii puneti, ca sa il scriem pe eticheta" eu zic..." habar n-am eu eram pregatita cu nume de baiat, iar acum ca este fata nu am nici o idee...". Binee...zice in ce luna suntem...in iulie, haidem sa scriem " Iulia" si atat cat a stat in spital a chemat-o Iulia, iar cand a fost vorba de certificat ne-am strofocat amandoi sa-i gasim un nume pe masura . Rusinica pentru mine, dar daca m-au tot amagit ca ba e fata, ba e baiat , am sperat sa fie baiat si de aia nu ne-am gandit la nume de fata .

Geogia felicitari pentru grasunica si Tanti la fel pentru grasun.....ce frumos vin vestile de la morfofetale .

Maine vom avea o zi plina de vesti de la eco, sa speram ca sunt toate bune si avem bebelici sanatosi si grasunei

Am emotii de numa de pe acum, ca nu ne-am mai intalnit de 5 saptamani.

Hai ca m-am intins cat o placita....

Elena, 21+ cu
Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crissy77

Bunica mea nu m-a strigat niciodata - in cei 33 de ani ai mei - pe nume. Mereu m-a alintat. Cica pe vremea cand era ea fata mare aveau niste vecini tigani care aveau o fata CRISTINA. De atunci nu i-a placut numele asta .

Cristina 14 s & Elise-Stefania

Biata de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mov_79 spune:

Buna fetelor,

mai primiti o viitoare mamica printre voi?:)
va urmaresc de mult timp dar abia acum am timp sa ma bucur impreuna cu voi.
Ma numesc Oana sunt din Timisoara, si avem 21 de saptamani:)...si va fi baietel

Mergi la inceput