Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (40)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Bumblee,nu face nimic daca ii zici copilului pe nume,sunt doar niste obiceiuri romanesti,ca nici superstitii nu sunt,adica nici cei care practica nu cred ca e rau,nu ! o fac dpdv religios, cum ca un copil nebotezat nu are nume,nu exista ,eu un fat si atat,si dupa nastere tot un nimic e considerat fara botez,se considera ca botezul e nasterea lui.deci din cauza asta nu se striga pe nume,cum ca ar fi un "nimic" care nu are nici un drept pe lume,nici de mangaiere nici de strigare pe nume...nu din cauza ca i-ar face un rau copilului ,cum ar fi alte superstitii.
Deci tu daca nu iti consideri copilul un fat,si vrei sa te simta ,sa te auda,ii poti spune pe nume de pe acum in cazul in care stii deja numele,si MAI ALES se striga pe nume de cand se naste;nu se porecleste precum catelusii inainte de botez.
daca era superstitie,nu ma bagam,adica cine crede ca face rau copilului cu ceva,se abtine.dar asta nu intra la superstitii,nu face rau,ci nu se striga din ce am spus mai sus,ca e un NIMIC nebotezat.
noi nu consideram asa,pt noi e un copil,al nostru,inca de acum.
deci,mangaie-l si spune-i cum vrei,nu te abtine de la nimic,dragostea nu are graniti,arata-i-o fara abtinere !

15+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui aelita

Bumblee,nu face nimic daca ii zici copilului pe nume,sunt doar niste obiceiuri romanesti,ca nici superstitii nu sunt,adica nici cei care practica nu cred ca e rau,nu o fac dpdv religios cum ca un copil nebotezat nu are nume,nu exista ,eu un fat si atat,si dupa nastere tot un nimic e considerat fara botez,se considera ca botezul e nasterea lui.deci din cauza asta nu se striga pe nume,cum ca ar fi un "nimic" care nu are nici un drept pe lume,nici de mangaiere nici de strigare pe nume...nu din cauza ca i-ar face un rau copilului ,cum ar fi alte superstitii.
Deci tu daca nu iti consideri copilul un fat,si vrei sa te simta ,sa te auda,ii poti spune pe nume de pe acum in cazul in care stii deja numele,si MAI ALES se striga pe nume de cand se naste;nu se porecleste precum catelusii inainte de botez.
daca era superstitie,nu ma bagam,adica cine crede ca face rau copilului cu ceva,se abtine.dar asta nu intra la superstitii,nu face rau,ci nu se striga din ce am spus mai sus,ca e un NIMIC nebotezat.
deci,mangaie-l si spune-i cum vrei,nu te abtine de la nimic,dragostea nu are graniti,arata-i-o fara abtinere !

15+

Corect.
Cand le-am spus parintilor si socrilor ca am inceput deja sa le cumparam lucrusoare s-au panicat, ca nu e bine sa le cumperi decat cu o luna inainte.
Ca sa nu ne gandim de pe acum la nasi si nume, etc.....tot felu de prstii si superstii.
Ca si cum ar trebui sa ne ignoram copii doar pentru ca sunt in burtica, eu vorbesc cu ei, le pun muzica, ne facem planuri, fac parte din familie.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

burtici, sa vedeti ce am patit

am fost la epilat si cand ajunsese la inghinal, nu stiu ce lucra cosmeticiana pe acolo ca l-a trezit pe bebe si i-a tras un sut ;)))

inainte tocmai ii spuneam ca azi a fost un lenes si nu prea a stat treaz...

acum stau cumintica in pat, dar bebe misca de atunci intr-una...dupa ce l-am deranjat!

acum ma gandesc oare putea sa ii faca ceva? daca a apasat mai tare? paranoia

Bulina 21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

burtici, sa vedeti ce am patit

am fost la epilat si cand ajunsese la inghinal, nu stiu ce lucra cosmeticiana pe acolo ca l-a trezit pe bebe si i-a tras un sut ;)))

inainte tocmai ii spuneam ca azi a fost un lenes si nu prea a stat treaz...

acum stau cumintica in pat, dar bebe misca de atunci intr-una...dupa ce l-am deranjat!

acum ma gandesc oare putea sa ii faca ceva? daca a apasat mai tare? paranoia

Bulina 21+ cu

stai calma nu cred ca i-a facut nimic

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

asa sper si eu

dar cred ca nu i-a placut deloc ca acum e foarte agitat

Bulina 21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Nu stiu cum va descurcati voi cu numele pt bebei, dar la noi e crunt, in fiecare saptamana are cate un nume nou...Am trecut prin Tudor, Andrei, Ionut, Sergiu, Robert si saptamana asta il cheama Raul. Nu stiu ce o sa facem, pana in iulie o sa terminam toata lista de nume si tot nu vom sti ce nume sa-i punem.

Paula, 19+ cu

ne descurcam prost..pana cum am ales un singur nume Eduard, pe care inca nu l-am schimbat ...dar parca tot nu suntem 100% hotarati

Oana 21+ cu

Noi 2...si bebe
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

in final, dupa ce-l nasti si te intreaba cum il cheama, o sa zici un nume la repezeala...paote ca nici nu va fi vreunul din cele alese..

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 22+ cu Filip

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:
citat din mesajul lui aelita

Bumblee,nu face nimic daca ii zici copilului pe nume,sunt doar niste obiceiuri romanesti,ca nici superstitii nu sunt,adica nici cei care practica nu cred ca e rau,nu! o fac dpdv religios cum ca un copil nebotezat nu are nume,nu exista ,eu un fat si atat,si dupa nastere tot un nimic e considerat fara botez,se considera ca botezul e nasterea lui.deci din cauza asta nu se striga pe nume,cum ca ar fi un "nimic" care nu are nici un drept pe lume,nici de mangaiere nici de strigare pe nume...nu din cauza ca i-ar face un rau copilului ,cum ar fi alte superstitii.

Corect.
Cand le-am spus parintilor si socrilor ca am inceput deja sa le cumparam lucrusoare s-au panicat, ca nu e bine sa le cumperi decat cu o luna inainte.
Ca sa nu ne gandim de pe acum la nasi si nume, etc.....tot felu de prstii si superstii.
Ca si cum ar trebui sa ne ignoram copii doar pentru ca sunt in burtica, eu vorbesc cu ei, le pun muzica, ne facem planuri, fac parte din familie.

Nici asta nu e superstitie,eu nu am nimiccu supestitiile,nu intervin de genul"vai cum credeti asa ceva",poate iau o superstitie daca asa mi se pare mie,dar intai analizez DE CE se crede asta ,nu iau ca atare.
Deci nici asta nu e o superstitie in cadrul celor care "fac rau "copilului .Nu se iau haine inainte de ultima luna pt ca atunci sansele se maresc un 90% de supravietuire,si ca sa nu ramana omul cu hainele.Mai devreme stim cu totii ca e risc(adica nu pt ca luam hainele se intampla ceva,ci se poate intampla si am luat degeaba,asta e ideea !)
Iar altii iau direct dupa nastere,dupa aceeasi idee.
Dar,deasemenea asta a ramas numai in Romania,in alte parti nu am auzit,si are o explicatie:in ziua de azi totul se poate duce inapoi(mai ales luate de o luna),si recuperat banii.
sau pur si simplu,oamenilor nu le mai pasa.

Sunt care ignora copiii nu doar acum,ci si dupa nastere,din pacate....

imi amintesc,cand s-a nascut Sofia,eram inca pe masa,Sofia era cand in brate la asistente la masurat,cand la mine pe piept...si mai intrau diverse asistente cu treburi,stiti voi,traficul din spital.Inainte de orice conversatie cu cine aveau treaba acolo,se uitau la copil,intrebau CUM SE CHEAMA,si imediat sautau copilul si il intrebau ce face
deci din primele ore,buna Sofia,ce faci,draguto,frumoaso?ete,nici nu o vedeau eicat era de neagra

La Andres,nu ne hotaram la nume.prima zi a fost copilul fara nume ca nu ne hoataram intre doua nume,asistentele ne zapacisera de cap ,care cum intrau nu vedeau numele copilului scris pe eticheta patutului,si "cum il cheama?".de o suta de ori,am pus numele ,l-au scris acolo la patut,si care cum intrau in camera se uitau intai acolo si incepeau saluturile:buna Andres,ce faci,frumosule,etc?
deci din primele ore,nu exista copil nestrigat pe nume,nu exista sa treaca cineva pe langa tine sa nu intrebe cum il cheama ca sa ii poata vorbi direct.

Deci daca toti bebelusii au parte de mangaierea asta,sa isi auda numele,sa se simta bagati in seama de toata lumea,de ce sa nu fie si al meu tratat la fel?cand e vorba de dragoste,nu e nimic rau,dimpotriva,psihologic le face bine.

15+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cris2010

Si eu stiam ca doar in primele saptamani se face eco intravaginal, dar paraca una din fete a zis ca i s-a facut si mai tarziu asa ceva, parca Sheri ( ma ierti daca ma insel).

Belu si eu am avut de doua ori palpitatii in ultimele doua saptamani. O sa intreb medicul si eventual un consult la cardio. Eu aveam si inainte foarte rar palpitatii, iar la electrocardiograma nu a iesit nimic.

Cris 20+ cu

mie tot eco abdominala mi-a facut...niciodata intravag...

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cris2010

Michelle, multumim pt lista. Gata, am salvat-o. Si Carla a postat o lista cuprinzatoare la un moment dat. Eu am salvat-o si pe a ei. Sigur, fiecare isi face necesarul cu ce mai are nevoie.

Si eu m-am intrebat pana la cate luni se poate folosi landoul? Am avea cam trei luni cu temperaturi bune. Din noiembrie vine frigul...

Cris 20+ cu

de obicei il folosesti pana in momentul in care bebe vrea sa stea/sa se ridice in fundulet...apoi adio, ca nu mai vrea pe spate...vrea vedere la sosea... eu am folosit landoul (avand in vedere ca Eric s-a nascut in decembrie) pana pe la 4-5 luni...parca...

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

asa sper si eu

dar cred ca nu i-a placut deloc ca acum e foarte agitat

Bulina 21+ cu
sau poate i-a placut si sare de bucurie

15+

Mergi la inceput