Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (47)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Fetelor,

tocmai am vb cu un prieten sotia caruia a nascut sambata prin cezariana.
Ei sunt de ieri acasa deja, sunt ok, nasterea cu complicatii minore (nu stiu detalii), dar totul s-a rezolvat cu bine, mama se recupereaza acum. Azi i-a venit colostrul.

Ceea ce m-a intristat insa este partea legata de "cotizare".
Cred ca i-a costat sub 20 de mil totul, insa au ramas ingroziti de atitudinea personalului; medicii relativ ok, insa asistentele si restul personalului nici nu se uitau la paciente daca nu le bagau 10 ron in buzunar de fiecare data - efectiv ii ignorau si nu miscau un deget. A zis ca a trebuit sa dea inclusiv portarului si femeii de serviciu. Practic astia toti se bagau peste ei si asteptau cotizatia in modul cel mai nesimtit posibil
Efectiv le-au stricat toata experienta nasterii, erau ambii dezgustati de situatia asta si au facut tot posibilul sa plece acasa cat mai degraba, chiar daca au avut cezariana (au stat doar 3 zile).
Toata povestea s-a petrecut la CMU. Nu vreau sa sperii pe nimeni, am zis sa va povestesc ca sa stiti ca se poate intampla...

Ufff!

Corina 23s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Carla nici eu nu sunt fan spitale si urasc sa fiu pusa in sit limita. Am reactii din cele mai ciudate si ii iau pe toti la zor. Eu am insistat la prima nastere sa nasc cu anestezie generala si astia nici nu au vrut sa auda, ca afecteaza fatul, ca tre sa il scoata repede, ca nu stiu ce, m-au ametit, m-au invartit si am nascut cu rahi epidurala. Pana la urma nu imi pare rau, ptr ca atunci cand iti aduce copilul pe masa de operatie este un moment unic. Eu si acum plang cand imi aduc aminte de acest moment. Nu stiu cum e refacerea dupa nastere naturala, dupa cezariana e un pic mai grea dar nu imposibila. Ce urmeaza dupa cand vii cu copilul/copii acasa este de la agonie la extaz. Incerci atatea sentimente, dar totusi bebelusul este centrul universului, totul se schimba radical, totul se rezuma la el, tu nu mai contezi deloc, sa ii fie lui bine. Pana nu ajungi sa traiesti momentele alea nu ai cum sa realizezi. Si eu ca si tine abia astept sa nasc, dar parca nu as naste. Noroc ca am munca care ma tine ancorata, ca altfel as innebuni.

Sabina 32+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 8 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Carla cand ma apuca cele mai sumbre ganduri, ma consolez singura si spun ca operatia este doar o ora din viata mea, atat, apoi totul se va termina. Si ma mai gandesc la oameni, care au de suferit anumite operatii, sau chiar copii, si incerc sa ma imbarbatez singura, sa imi zic mie, ce eu nu sunt in stare sa trec peste o ora din viata mea in care mi se vor naste 2 minuni.

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Fetelor,

Ei sunt de ieri acasa deja, sunt ok, nasterea cu complicatii minore (nu stiu detalii), dar totul s-a rezolvat cu bine, mama se recupereaza acum. Azi i-a venit colostrul.

Cred ca i-a costat sub 20 de mil totul, insa au ramas ingroziti de atitudinea personalului; medicii relativ ok, insa asistentele si restul personalului nici nu se uitau la paciente daca nu le bagau 10 ron in buzunar de fiecare data - efectiv ii ignorau si nu miscau un deget. A zis ca a trebuit sa dea inclusiv portarului si femeii de serviciu. Practic astia toti se bagau peste ei si asteptau cotizatia in modul cel mai nesimtit posibil
Efectiv le-au stricat toata experienta nasterii, erau ambii dezgustati de situatia asta si au facut tot posibilul sa plece acasa cat mai degraba, chiar daca au avut cezariana (au stat doar 3 zile).
Toata povestea s-a petrecut la CMU. Nu vreau sa sperii pe nimeni, am zis sa va povestesc ca sa stiti ca se poate intampla...

Ufff!

Corina 23s+ cu Maria

Corina, asta s-a intamplat la CMU???? Adica Centrul Medical Unirea? Pai asta nu-i clinica privata?

Cristina, fericita 25+ cu Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:

Fetelor,

Ufff!

Corina 23s+ cu Maria

Vai, nu-mi vine sa cred, spui ca s-a intamplat la maternitatea privata a CMU Regina Maria??!! Te rog, lamureste-ma, ca eu acolo vreau sa nasc si sunt socata de ce spui..Sa insemne altceva CMU?

Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 30+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Corina, pai se poate asa la privat???????

Declar oficial: nu mai pot sa respir la capacitatea normala!
Aseara a fost un chin sa imi gasesc un loc sa adorm ca ma sufocam, acum stau pe scaun si ametesc (daca stau intinsa nici nu va mai zic cum e).

Eu ma si panichez cand mi se intampla asa; am o problema cu sufocarea (habar nu am de unde si de ce)

(uite, situatie in care toti cei din jur cer ceva - fix acum! - si eu nu vreau sa explic tuturor ca eu nu pot sa respir si ca ma irita teribil chestia asta)

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

in legatura cu diabetul....criss, am facut de 2 ori glicemia provocata. ultima data am stat 4 ore in spital si mi-au luat sange de 4 ori, fara sa mananc nimik cu 12 ore inainte si fara apa, si din 4 recoltari de sange , 2 au iesit cu concentratia mare.
asa ca trebuie sa tin regim, sper din suflet sa nu o afecteze pe bebika.

maria27+antonia

Mergi la inceput

Citat:

Fetelor,

Ufff!

Corina 23s+ cu Maria

a nascut la CMU in conditiile astea cu spaga?? sau la Elias cu rezerve CMU?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Carla, hai mai ca nu e dracul atat de negru pe cat pare. si eu urasc spitalele, si mie mi-e sila sa dau bani in stanga si in dreapta, si mie mi-e greata de atitudinea personalului uneori...dar nu vreau sa las aceste lucruri sa-mi intunece bucuria de a fi (din nou) mama. sincer eu nu prea am vazut cand am nascut sa stea cineva sa cerseasca spaga (s-or mai fi inrait intre timp cu criza asta?), toti banii pe care i-am dat i-am dat dupa prestarea serviciului. daca nu mi s-a parut ok, n-am dat si gata, nici mustrari nu mi-am facut.

nasterea in sine...nu stiu cum ai decis tu sa nasti, pot sa-ti zic doar ca probabil eu am trecut prin dureri mari- nastere provocata si fara niciun fel de anestezie, dilatatie foarte lenta, contratii in ultimele 2 ore jumate la un minut, foarte intense...nu stiu, pe moment totul mi s-a parut animalic, dar zau, a trecut repede. in mod normal cica atunci cand treci prin ceva neplacut, timpul pare sa se dilate, dar eu nu stiu cum a trecut timpul (si nici nu mi-a zis cineva ca as fi lesinat intre timp ).
nu pot sa zic ca a fost placut, insa nici n-as putea sa zic ca a fost horror. pana la urma cel mai bine e sa n-ai niciun fel de asteptare despre ce se intampla, nici sa nu te astepti sa fie floare la ureche, nici sa te gandesti ca o sa fie oribil.

eu insa n-as putea sa imi doresc sa fac o anestezie cumva generala si sa ma trezesc dupa (in general mi-e mai groaza de momentele cand n-am control asupra corpului meu), as simti ca imi abandonez copilul, ca nici pentru el nu e usor sa parcurga drumul nasterii, simt ca trebuie sa fiu alaturi de el.
ma rog, e o intreaga filozofie in mintea mea, nu stiu daca toate simt la fel.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 25+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Offf, Arturica, stiam ca prin ultimul trimestru respiram mai greu ca uterul crescut ne afecteaza capacitatea pulmonara, dar nu-mi imaginam ca e asa nasol. Incearca sa iei o gura de aer curat, rece, poate faci si cativa pasi pe afara...

Cristina, fericita 25+ cu Patricia

Mergi la inceput