Bucurii de sept -oct 2006 editia Martisor (178)
Raspunsuri - Pagina 6
lilina spune:
buna
adina si la noi in Bucuresti sunt multi adulti bolnavi de varsat de vant (am o colega si sotia unui coleg care stau deja acasa, plini de bube)
problema e la adult, intr-adevar, pt ca adultii fac forme grave ale acestei boli. d-aia nici eu nu l-am vaccinat pe Vlad cu varilix. vaccinul nu acopera decat 10 ani deci .... decat sa faca in adolescenta sau cand va fi mare, mai bine acum, asa mi-a zis si pediatra lui
eu nu am facut si ma gandesc cu groaza ca o sa fac probabil odata cu Vlad 
cumnata-mea a facut anul trecut, la 37 de ani !!! a suferit crunt (bube multe, mancarimi, izolare 2 saptamani), dar nu a avut complicatii....insa e o boala tare pacatoasa. A luat-o de la Bruxelles la fel ca mai multi colegi de-ai ei care eu fost in deplasare acolo....era un fel de epidemie anul trecut....foarte multi adulti bolnavi....
deci.... nu pot sa-ti spun daca sa te vaccinezi sau nu, eu nu am de gand sa-l vaccinez pe Vlad, 'prefer' sa faca acum, cat e mic 
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut, site-ul
www.lilubiju.blogspot.com/" target="_blank">Lilu Biju
AdinaF spune:
lilina, din pacate si la copii pot duce bolile astea la complicatzii, au aratat aici unele reportaje, copii in scaun cu rotile , nu scot un cuvant, pur si simplu "legume" pe viatza.
De ce sa fie valabil doar 10 ani vaccinul, doar il reimprospatezi periodic.
si daca esti vaccinat potzi sa faci boala dar intr-o forma mult mai usoara. Na acum, fiecare cum crede ...
Adriana mica spune:
Adina, si noua pediatra ne-a spus ca este de preferat ca Dudu sa faca varsat de vant cat este mic. In schimb, a recomandat vaccinarea ROR (inca de pe vremea cand nu era in schema obligatorie) - cica rujeola poate da complicatii. Oricum, daca ai cel mai mic dubiu, decat sa stai cu grija mai bine ii vaccinezi pe copii.
Eu am facut varsat de vant in adolescenta, molipsindu-ma de la nepotica mea (avea 3 ani pe atunci). Ea in cateva zile zburda pe afara, eu am suferit cumplit din cauza pustulelor aparute in gura (dureri cumplite). Si la Dudu la gradi au fost recent cazuri in alte grupe, vad ca deocamdata situatia pare sa fie sub control.
Lilina, ma bucur ca Vlad se simte mai bine. Si noi folosim cu succes aparatul de aerosoli, uneori (daca tuseste mai putin) ii facem doar cu ser fiziologic.
Gety, cred ca este buna ideea cu o zi liber de la gradi daca o stabiliti la un sfarsit de saptamana (sa stea 3 zile consecutive acasa). Noi uneori facem asa cand suntem la un inceput de viroza, in ideea de a preintampina complicarea acesteia.
Roxana, iti doresc sa iasa analizele perfecte! Si eu am momente cand nu ma simt tocmai bine, dar in ciuda acestor lucruri, analizele ies ok!
Martha, mult succes cu acomodarea la somn!
Yoanna, bine ai revenit!
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
lilina spune:
da, Adina, faci cum e mai bine, sa fii tu linistita 
mie doctorita nu mi-a spus de asa ceva, dar te cred ce spui, si de la boli mai "minore" se pot face complicatii... brrr, nici nu vreau sa ma gandesc 
eu am citit un articol apropo' de vaccinarile astea pe care ti le recomanda medicii ... nici prea multe nu-s ok, pt orice...gata vaccin... ii pot da sistemul imunitar peste cap, eu m-am mai potolit un pic, nu-i fac chiar orice imi recomanda ea.... daca nu sunt obligatorii iar riscurile nu-s mari si bolile nu sunt grave, prefer sa nu-l zapacesc cu atatea vaccinuri.
in fine, fiecare face cum crede ca e mai bine pt copilul ei.
noi doar ne consultam aici.
multumesc ca va ganditi la Vlad. si eu ma bucur ca a terminat cu tusea asta
aseara desi ma enervase ca nu avea chef de aerosoli, mi-a trecut, ca a inceput sa-mi povesteasca dintr-o carte cum cresc plantele din seminte si cum ne dau oxigen ca sa putem respira si cum floarea soarelui se lasa in jos cand Soarele pleaca la culcare iar cand e pe cer ea se ridica si se uita la el...si cum rafflesia e cea mai urat mirositare si nu creste la noi, ci in tarile tropicale
i-am povestit o singura data, acum cateva zile si el mi-a relatat totul aseara....are o memorie !!!! m-a lasat masca.
va pupez pe toate
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut, site-ul
www.lilubiju.blogspot.com/" target="_blank">Lilu Biju
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Lilina, ma bucur ca Vlad se simte mai bine.
Vad ca vorbiti de bolile copilariei. Eu nu am facut decat oreion si rujeola cand eram mica, in rest nu am facut nimic. Tin minte ca in clasa a 8-a, exact inainte de admiterea la liceu, a fost epidemie de varicela in scoala, dar eu nu am luat. Sa vedem ce boli va face Mariuca, deocamdata oricum e acasa de 3 saptamani...
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
GETY spune:
Buna ziua, mamici!
Se pare ca nimeni nu a mi-a admirat printesa in poza.
AdinaF, ce sper? Pur matematic? O pauza de colectivitate si probabil de expunere la virusi.
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
Crisnemes spune:
Gety!- raportez ca eu am vazut poza cu scumpica de Maria!
, e foarte frumoasa si este o adevarata domnisoara si are un zambet de te lasa masca.(dar nu am apucat sa scriu nimic)
Adina- is mortali amandoi si Fabi si Alex- ![]()
.
Cat despre varicela - eu as vrea sa faca acum cat e mic .Eu nu il vaccinez pentru ca vreau sa-si faca anticorpi.Poate cand cresc nu mai tin evidenta daca a fost vaccinat sau nu . Dragos a facut varicela - o forma destul de grava - dar fara alte urmari.
Gety- tu stii cum e mai bine cu pauza la gradi. Noi am avut noroc- nu am prea racit anul asta - acum parca a inceput sa tuseasca- dar daca fac pauza Victor dupa aia tot cere o pauza.
Martha- poate ingrijitoarele nu stiu cum sa vorbeasca si sa-l lamureasca pe Darius sa doarma la gradi.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album
AdinaF spune:
Mai fetelor asa e, oricum ar fi poveste lunga cu vaccinurile astea, si sigur tot n-am cadea toate la un acord.
Adriana ai mei sunt vaccinatzi (in cazul nostru ma temeam de noi astia mari :) ), si aici oricum fiecare pacient are un carnetzel de vaccinuri, deci vezi exact cand ar fi timpul pt un nou vaccin.
Daca tuseste mai tare, ce mai adaugi in afara de ser?
Gety, eu n-am vazut unde ai pus poza, promit ca ma uit cand termin de scris mesajul 
lexi, wow , 3 saptamani de pauza deja? Sper sa va simtzitzi in curand mai bine .
lilina, de planta asta inca n-am auzit, super tare Vlad, si eu incerc sa le dau cat mai multe informatzii, tot buchisim acum un atlas despre copii (cu ocazia asta imi reimprospatez si eu cunostintzele
).
'Va las, dispar la treburi ...
Adriana mica spune:
Adina, pt tuse mai profunda nu adaug nimic fara sfatul medicului. Majoritatea "solutiilor" recomandate contin cortizon (in cazul nostru, pt otite).
Gata, am rezervat biletele de avion pt excursia la Disneyland. Plecam in 20 iunie spre Londra, stam acolo 2 zile la niste prieteni si apoi alte 3 nopti la Disneyland (din 23 - 26 iunie). Vom merge in parcuri doar 2 zile, am inteles ca este destul de obositor la varsta asta (iar Dudu cam are lacune la capitolul rabdare). Adina, voi in ce perioada mergeti?
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
AdinaF spune:
Adriana, si noi in iunie am vrea, intr-un weekend prelungit, ar fi super sa prindem macar o zi comuna (vad ca atzi sta pana sambata) sa ne cunoastem :). Te tzin la curent oricum.
Frumoas concediu o sa avetzi cu sigurantza !
Gety, am gasit poza cu micutza domnisoara eleganta si zambitoare, mama ce aranjata mai era
.
Eu sunt happy astazi, am gasit un studio de fitness super modern , chiar aici la mine in sat, si ce e super pt mine - este interzis accesul barbatzilor
.
Voi chiar, cum v-atzi simtzi mai bine , intr-un studio mixt, sau unul exclusiv pt femei? Mie mi se pare o idee geniala ...