Bucurii de sept -oct 2006 editia Martisor (178)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

lexi, multumesc de idee... cand am vorbit ieri cu mamica mi-a spus ca a fost la o organizatie care i-a adus emisiunea "sariti din tren" sau ceva de genul asta la ea acasa. si era suparata ca a trebuit sa apara la tv, i s-a parut ca s-a umilit, iar banii stransi nu au acoperit nici o sesiune intreaga de tratament (au strans 65 mil). sa nu credeti ca e o mamica cu nasul pe sus, doar ca este foarte modesta si aparitia la tv nu i-a facut bine. in plus, dr de la budimex a luat-o peste picior de indata ce a vazut-o si i-a spus copilei : "ce faci, diana, ai devenit vedeta!" , lucru care a suparat-o si mai tare pe mamica. in loc sa faca un dosar cum trebuie si sa-si dea interesul sa ajute parintii sa ia bani de la casa de asigurari doctora ii ia peste picior ca fac saracii ce pot ca sa faca rost de bani...de aceea evit sa-i propun deocamdata sa facem un topic pt ea.

uneori ramai mut cat de rai sunt oamenii, asa, gratuit. nu pot sa-mi dau seama ce suflet are acest medic... este acelasi la care am fost si eu cu daria ultima data... si care ne recomanda sa facem fizioterapie dar nu ne primeste s-o facem gratuit la budimex ci doar la CMU, pt ca nu acceptam sa stam internate la budimex. si nu este nev de internare, doar pt fizioterapie, cand copilul este bine... daca ne-ar interna ar face-o pe sectia de pediatrie, unde vin toate bronsitele, amigdalitele si alte boli si nu pot s-o expun pe dari la astea doar pt a face fizioterapie...

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
Dariutza si Victorashul

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Salutare!

Roxana - vezi de ce la noi nu poate functiona sistemul sanitar.Din cauza atitudinii pe care o au medicii si in general Romanii . Imi pare tare rau sa spun asta. Saptamana trecuta am vazut la televizor cum un barbat care avea amanta si sotie - si amandoua erau "cica" suparate pe el ca nu face fat in pat - si-a taiat scula jos. Statul roman - ce face ? - decida ca trebuie sa-i puna organul la loc - operatie care e foarte scumpa - depaseste cu mult bugetul alocat unui tratament pentru un copil aflat in situatia descrisa de tine.Deci este revoltator!!!!!!

Am trimis un mail - pe mailul comun despre atitudine - o sa vedeti ca-mi dati dreptate.

Roxana - si eu vreau sa ma bucur de tot ce-mi ofera copii si viata,de sot, parinti ,de primavara , flori, copaci catei etc.

Xan - sanatate si sper sa nu recidiveze .

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Vreau sa va multumesc din suflet pentru urari . M-am gandit ca poate mi-ati urat si am intrat. Recunosc ca nu am reusit sa citesc in ultimul timp.

Nu prea intru pentru ca nu prea am ce sa spun. Viata noastra este la fel, nu am timp de nimic, plec dimineata cand il duc pe Bogdi la gradi si ajung acasa seara la 18:30, uneori chiar mai tarziu. Pe la 9 Bogdi trebuie sa fie in pat asa ca va dati seama ca nu prea reusesc sa petrec mult timp cu el. O data la 2 sambete lucrez asa ca nici macar weekend-ul nu-l am liber. Stiu ca viata e scurta si ca trebuie sa o traim, dar ma enerveaza ca practic muncim non stop si asta pentru traiul zilnic, avem prea putin timp pentru familie si pentru noi si timpul tace si trece.

Bogdan e tot asa nazdravan, din pacate chiar de ziua mea a fost bolnavior, cu febra 39.3 ce nu scadea nicicum cum 38.5, motiv pentru care am fost la urgenta si am primit tratament. Acum e mai bine, facem pauza de la gradi cateva zile.

Va pup dulce pe toate si pe puiutii vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Hello,

Roxana, ca de obicei raman fara grai cand povestesti despre sistemul sanitar...

Xandrutza, multa sanatate!

Lexi, succes la gradinarit si multa sanatate Mariei!

Fetelor, vreau sa va cer si voua o parere, pt ca imi este teama ca abordarea mea sa nu fie prea subiectiva.

Am primit astazi evaluarea periodica de la gradi, pt Dudu. In general este o evaluare realista si facuta pe un ton politicos, iar aspectele punctate acolo mi se par absolut normale in raport de varsta lui Dudu.

Am totusi impresia ca cei de la gradi nu considera firesti unele dintre aspectele mentionate, de vreme ce recomanda sa insistam pt a le remedia (de exemplu, faptul ca "intrerupe deseori explicatiile educatoarei, vorbind neintrebat sau ignorand explicatiile acesteia sau ale personalului auxiliar"). Oare ei nu stiu ca genul acesta de lucruri se descopera / invata in timp? Evident ca de fiecare data cand am observat acest lucru, am incercat sa ii cultivam respectul pt cei din jur, si in acelasi timp sa nu il descurajam sa se exprime liber. Insa a aplica o metoda gen "dresaj" (cu pedepse, si "rezultate" imediate) iese din discutie din punctul meu de vedere.

Poate nu toti copilasi se manifesta astfel, insa acest lucru depinde mai degraba de temperament, caci chiar in conditiile in care parintii le explica acest lucru, ei sunt de abia la inceputul procesului de dezvoltare a unor atribute gen empatie, intelegere, respect (de altfel, notiuni abstracte, destul de greu de "digerat" la aceasta varsta).

In plus, poate ca este loc de imbunatatit activitatile si jocurile de la gradi, de vreme ce nu sunt suficient de diverse, flexibile si antrenante incat sa se evite situatii de acest gen.

Ma ingrijoreaza posibilitatea ca s-ar putea sa mi se induca ideea de a avea asteptari prea mari, uneori nerealiste in raport de varsta copilului si nu as vrea sa exercit presiuni de acest gen asupra lui. Voi merge vineri la gradi sa discut cu educatoarea. Of, de dragul copilului meu sper sa reusesc sa comunic la gradi punctul meu de vedere, intr-o discutie calma din care sa descoperim puncte comune mai degraba decat divergente de opinie.

As vrea sa va intreb: Ce parere aveti? Va confruntati cu astfel de situatii? Cum procedati?

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Adriana, exact ce-ai scris in mesaj sa-i explici si educatoarei ... poate mai stii, si eu avusesem probleme cu copilasii, fiindca ii deranjau ora de "cerc", motiv pt care i-a scos afara ... eu le-am explicat foarte clar ca nu sunt de acord cu genul asta de tratament si i-am rugat sa nu-l mai aplice copiilor mei (si sa ma sune in cazul in care nu se descurca ).

nu e corect fatza de copilul tau sa acceptzi o situatzie pe care tu o consideri din start gresita, ma bucur ca esti hotarata sa iei atitudine, ca ma ingrozesc de ce citesc pe alte topice .

Sunt curioasa cum decurge conversatzia, m-as bucura sa ne tzii la curent.

O seara frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Buna seara, dragele mele!
Intru pe fuga si imi permit sa urez si eu cu intarziere un sincer si calduros LA MULTI ANI! unor mamici minunate nascute intr-o luna a doamnelor: Pufy, Scumpik (Anca), Flavia: SA aveti parte de toata fericirea si dragostea din lume.
LA MULTI ANI! in avans si pentru Xan, "de trei ori femeie", mamica minunata si gospodina desavarsita, multa sanatate (la degetel mai ales), fericire si tot ce este mai frumos pe luma ca meriti din plin. Urarile vin in avans ca sigur iar nu mai apuc sa intru vreo saptamana doua.
La multi ani! si mami de Gety si tati de Xan, sa va traiasca 100 de ani si multa multa sanatate.
Roxana, un mare pentru tine, reusesti de fiecare data sa ma impresionezi, ai un suflet mare, ai doi copii minunati si asta se datoreaza tie 100%, te mostenesc cu siguranta, imi doresc sa ii vad si eu pe ai mei iubindu-se cat mai curand ca am obosit sa stau ca un paravan intre ei sa nu se mai deranjeze si sa nu se mai bata.
Gety am vazut si eu pozele cu MAria, o mandrete de fetita, este minunata.
Am vazut si pozele cu cei doi schiori profesionisti in devenire.
Am mai citit oic cu pic de pe la servici cand am mai apucat, in pauze, pe furis, asa ca nu stiu ce as mai fi vrut sa mai spun.
Adriana, eu cred ca Dudu este un copil deosebit, mereu mi-a dat impresia ca este foarte matur si foarte inteligent. Cred ca despre Rares mi-ar fi scris doamnele tale ca este un dezechilibrat sau mai stiu eu ce, daca ele au pretentia ca la 3 ani sa fie atent la activitatile impuse de ele. Pai eu lui fi-miu ca sa il pun sa faca ceva trebuie sa urlu de 4 ori la el si a 5 oara sa il iau de mana sa facem amandoi.

Despre mamica plecata prea devreme la ingerasi... nici macar nu pot sa spun mai mult decat...condoleante familiei si fie ca Domnul sa aibe grija de ea acolo sus in Ceruri. Este prea dureros si nu sunt in stare sa imi gasesc cuvintele macar...

Si acum...o mica problema pe care o am, va cer sfatul voua, care stiti mereu sa veniti cu un sfat in orice situatie. Pe scurt: un coleg se pensioneaza, de fapt deja s-a pensionat, joi face o mica masa de plecare. Este un coleg la care tin mult, m-a ajutat mult, o persoana deosebita, m-a invatat multe inca din timpul facultatii si mai ales apoi cand m-am angajat la facultate devenind colegi. Vreau sa ii fac un mic cadou, ceva simbolic din doua motive: nu ar accepta ceva prea...mult si nici nu imi permit, dar as vrea sa ii fac un mic cadou care sa ii faca placere. Ideile mele ar fi: o clepsidra, un ceas, un stilou mai deosebit....nu stiu, pur si simplu parca nimic nu mi se pare potrivit. Ca sa va spun cateva cuvinte despre el, este un om simplu, mutat la tara de curand, dedicat familiei, ii place agricultura, stuparitul...deci un om de 65 de ani de moda veche, dar foarte deschis la minte in rest.
Astept idei din partea voastra, desi pana maine seara trebuie sa ma hotarasc si sa si cumpar ptr ca joi la 12 este intalnirea si eu la servici intru la 8, deci singura zi disponibila ar fi maine.
offff, m-am intis cat o zi de post. (apropos, Yoannnaaaaaa, unde ai disparut iar? te pun nemotivata in ultima saptamana).
Fug la nani ca iar s-a facut maine si eu nu m-am bagat in pat.
sa aveti o zi frumoasa. Cafeluta nu va dau inca ca se raceste pana va treziti.
Somn usor, vise placute....continuarea dupa cum doriti!!!

Aaaa, si ca tot au aparut atatea emoticonuri, fug ca o sa ma solicite fi-mea curand la

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna dimineata,

Tanima, sau ai putea sa ii iei o carte cu teme de agricultura, stuparit. Asta ca sa imbini utilul cu placutul. Alte idei nu imi vin, din pacate. Multumesc de aprecierile la adresa lui Dudu.

Adina, sigur ca va tin la curent. Ieri nu v-am spus, dar Dudu a mentionat o data faptul ca a fost dus sa stea pe scaunel la administratie (deci exclus dintre colegi), pt ca nu a facut ce i s-a spus. Cand l-am intrebat mai precis ce i s-a spus sa faca si nu a facut, mi-a explicat ca el canta pe hol si a refuzat sa stranga jucariile. O banalitate, dupa parerea mea! Si oricum, aceasta metoda "pedagogica" nu este nici pe departe una care sa il incurajeze sa faca altfel pe viitor, ci poate doar sa accentueze sentimentul ca este un "outsider".

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Buna dimineata!
o , un ceai?

Adriana- din cate am observat eu acum in sistemul de invatamant scolar(clasele 1-4) si prescolar de stat se cere foarte mult de la copii . De ce spun asta - pe vremea noastra in clasa I erau putini copii care citeau - ei acum toti copii stiu sa scrie(chiar cu litere de mana) si sa citesca. La scolile si gardinitele bune si foarte bune sunt si pretentiile sunt mai mari,dar intelese prost zic eu - toti cer de la copilasi sa vina cu cunostinte multe de la gradi si sa fie "cuminti" sau "educati" nu stiu cum sa spun .Uita ca ei au doar nevoie de multa joaca si ca important este sa le fie dezvoltata comunicarea. Ce se face de fapt la grupa mica - socializeaza-. In gradinitele private - cel putin la gradi la care este Dragos - se pune foarte mult accent pe dezvoltarea personalitatii - cred ca de aceea uneori am probleme cu ei doi.

La gradinita la Victor am discutat cu una din educatoare referitor la o fisa pe care au facut-o copii - de incercuit desenele de aceeai marime - practic formarea multimilor- ei fisa lui Victor era corect facuta - dar pe linga erau tot felul de mazgaleli si completari (langa un catelus era desenat in plus un os de catre Victor )- si ea mi-a spus - asta este personalitatea lui Victor - a terminat primul dupa care s-a plictisit si a venit cu completari . Mi-a placut enorm ca a apreciat acest lucru.

Nu stiu daca din ce am spus te ajuta cu ceva dar....

Tanima - si mie imi place sa aleg cadourile dupa om si care sa-i faca placere - uite poti cumpara un tablou ,o icoana.

Victor a fost ieri cu gradinita in vizita la Toyota - sa vada masinile - acum invata despre ele la gradi si apoi la gara - a fost foarte incantat mai ales ca a fost cu autocarul si ca a vazut trenurile.

Poze

Mergi la inceput

Adriana - pentru ca ai postat inaintea mea pot spune ca mi se pare foarte aberant ca un copil sa fie pedepsit pentru ca nu a ajutat la stransul jucariilor si ce pedeapsa sa-l excluda din grupa .Cred ca ar trebuji sa ai o discutie si sa-i spui acelei educatoare ce simti.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Buna dimineata!

Adriana mica, Maria nu-si strange jucariile nici acasa, le lasa imprastiate si cand incerc sa o conving sa le mai stranga si ea, incepe sa spuna cu o dor picioarele, burtica..., va dati seama ce greu are sa-i fie.

Cred ca depinde si de gradinita, dar si de asteptarile educatoarelor de la ei, ca n-or fi toate la fel. E bine de vorbit cu ele, sa-ti exprimi punctul de vedere.

Tanima, sugestie de cadou? O carte zic si eu si un cosulet cu seminte sau cepe de flori, sau un copacel fructifer.

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput