Spiridusi de ian-feb'06 ...la grupa mare (1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

neata gagici...eu tot cu treabadar intru sa va salut

Canda gata ai inceput sa dai papica??...vai ce a crecut pitica
Giova am auzit ca i superba Croatia....
Toanca sunt mai multe marci de pastile de astea cu otet de mere...de care ai luat???

pup ca ma preseaza timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canda_h spune:

Da noi am inceput diversificarea la 5 luni si un pic
Am inceput cu zeama de pe legume (morcov patrunjel, cartof si ceapa) ... mare greseala ca piticania a facut alergie. Acum le-am luat pe rand si trebuie sa imi dau seama ce nu i-a picat bine. E destul de greu pentru ca odata declansata alergia poate sa aiba pete rosii vreo luna ... si nici nu stiu cum o sa imi dau seama ce nu ii face bine I-am dat morcov pana acum si pare ok. De doua zile i-am pus si un pic de cartof si are cateva pete in plus, asa ca trec cartoful pe lista neagra, mai incerc peste cateva zile. E ciudat pentru ca nu stiam ca e alergen
Din fericire laptic am suficient, asa ca nu moare pufosenia de foame.

Mai de ce pastile vorbiti voi acolo ... Iuliana se vede ceva dupa cura cu ele? Si eu trebuie sa fac ceva ca nu vreau sa raman asa mare Cat alaptez mi-e cam frica sa incerc ... ar trebui sa fac sport, dar cand am chef cand nu am.

Cu marea noi oscilam intre Croatia si Italia. Anul trecut a fost foarte fain in Croatia ... am cheltuit putin, dar asta pentru ca am facut noi mancare. Ce e drept imi doresc o vacanta fara sa bucataresc Anul asta ne gandim sa luam si parintii cu noi si sa inchiriem o vila impreuna cu prieteni de-ai nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!
Intru si eu sa va salut ca sunt in plina activitate de facut bagaje. doamne cat m-am saturat de ele...mergem pe 3 zile si carma o groaza.

Cosmi spor in toate, hai ca vine weekendul si te mai relaxezi.
Canda nasol ca e alergica pitica...tocmai din cauza asta se da pe rand sa se vada daca e alergic la ceva. Noi slava domnului nu am intampinat asemenea probleme. avem noi de tras cu altele.
cu cortul ati fost anul trecut in Croatia?

Croatia e faina dar scumpa, mai ales ca nu peste tot sunt plaje cu nisip, asa ca daca se merge cu copiii nu prea ai ce sa alegi.
Italia nu ma incanta ca si mare si asta mi-au zis mai multi. Da, o Sardenia, Sicilia se merita,dar sunt scumpe ca naiba. si noi avem niste prieteni italieni care ne tot cheama la ei...asteptam sa-si termine casa de amenajat si poate la anul....

la noi a nins!
fug la bagaje, mai intru din Alba.
.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Canda -eu nu i-as spune alergie la carof, mai degraba intoleranta...Citisem candva ca pot sa apara rectii aiurea, daca dam cartof si apoi lapte cu cereale ca da o reactie incrucisata, asa cum poate da si cartoful cu rosia, asa ca pe viitor, chiar daca se imprieteneste cu cartoful ar fi bine sa eviti combinatiile astea...
E utilizat mai ales ca "agent de ingrosare" ca altfel mare lucru nu prea aduce si poti sa-l inlocuiesti f bine cu orez, care e mult mai bine tolerat...Eu ii mai pun la legume si cereale simple(fara gusturi de fructe si alte cele)...Am vazut si o schema de diversificare in care cartoful se introducea abia la 12 luni.Nu stiu, daca e cazul sa asteptati pana atunci, dar macar o luna sau doua de pauza de cartof si apoi reintrodus in cantitate infima poate ar fi bine sa faceti(acu ca ai depistat vinovatul)....Incearca fasole verde, dovlecel -sunt mult mai bine tolerate.Eu am lungit-o cu diversificarea de frica alergiilor cat s-a putut: nu i-am dat ou pana acum si vre-o luna tot mai stau si mai amulte de introdus, dar nu ma grabeste nimeni..

Am ramas datoare: alex s-a culcat, spre mirarea noastra, la 9 si jum atunci si s-a sculat la 7 semn ca era tare obosit.

Iuliana-are dreptate Maraki cu glicemia...Atunci cand am fost eu f stricta nu mai mancam dulce ca toate aveau ba lactoza, ba gluten, si de vreo cateva ori am mancat cate o cioco neagra intreaga ca mi se facea o pofta teribila si simteam ca lesin , daca nu mananc( inainte nu aveam nici o treaba cu ciocolata) si mi-am ascultat organismul si am slabit in continuare cu toata ciocolata mea, asa ca nu culpabiliza si cand simti nevoia manaca. Totul e sa nu exagerezi...Ieri am baut o cafea cu o prietena si am mancat ciocolata cu ceai darjeling, chiar avea o aroma speciala (scot astaia la combinatii de te doare capul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna dimineata,

vai ce m-a impresionat un caz de la povestiri adevarate O mama cu 2 copilasi, un baietel ca ai nostri si o fetita bebelus, stau intr-o toaleta publica. I-a aratat cu doua seri in urma in ce conditii traiau si fara mancare iar ieri s-a dus o tanara cu alimente la ei sa-i ajute Ma uitam la baietel ( exact de varsta spiridusilor ) cum scotea din plasa ce au primit....tare incantat a scos o cutie cu lapte si a spus " asta e pt fata " o cutie cu suc si a intrebat ce este, o punga cu alimente a spus " mancare " si intrebat pt cine este a raspuns " pt toti "...l-a aratat cum manca dintr-un iaurtel si la fiecare lingurita spunea " mmmmm ce bun esteee " Vai ca mi s-a rupt sufletul

Si la noi a nins dimineata, acum sant minus 2 grade

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

hei unde santeti ? noi am fost la socrosenii, am aflat ca din mai socrosenia iese la pensie Am ramas uimita, stiam ca mai are 2 ani dar uite ca a trecut timpul fara sa imi dau seama Parca am calatori prin timp, zau daca stiu cand au trecut 3 ani de cand a semnat ea la servici ca va iesi la pensie

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salutare si de la noi si bine v-am gasit la "grupa mare"!

Noi suntem bine , reusesc sa mai citesc cand si cand dar n-am prea avut chef de scris.

Bebeloiu a crescut ca Fat-Frumos, adica are deja 5,300gr si 58 cm la o luna.

Cu Nicolas am inceput si noi sa mergem la dentist, am fost deja de 5 ori si i-a tot pus pansament la o masea, acum cica trebuie sa ii faca tratament si sa ii obtureze canalele... deci chiar daca sunt de lapte uitati ca pot fi si probleme mari. Pe langa asta mai are inca 2 carii la fel de mari asa ca ne-au zis ca probabil toata vara tot pe la dentist vom merge.
Uff mi-e asa mila de el... desi pana la urma s-a adaptat repede si sta cumintel. Problema e ca nu are rabdare sa stea prea mult sa ii lucreze si d-asta o sa dureze mult. Initial mersesem la un cabinet unde lucrau cu copii insa dupa 4 sedinte in care ne scuturasera deja de 160ron... pt o masea... cand am vazut ca ne tot cheama pt aceeasi am devenit suspiciosi...Ne-am gandit ca vor sa ne ia banii... asa ca ne-am dus cu el la dentistul nostru, daca tot s-a acomodat cu mediul. Pana la urma ne-a confirmat ca e de lucru mult. Oricum nu mi se pare corect sa nu ti se spuna de la inceput ce si cum si sa ti se ia o caruta de bani... mai ales ca e vb de dentitia de lapte care oricum se schimba curand deci ar trebui sa practice niste scoruri mai de bun simt.

GIO - imi pare rau ca aveti probleme cu Edi mic. Sper sa reusiti cat mai repede sa scapati de streptococ. Si eu i-am facut Prevenar lui Nicolas si vad ca i-a mers mai bine de-atunci.

Eh... piua ca vroiam sa va mai spun o gramada de chestii dar ma solicita Nicolas acum. Sper sa reusesc sa continui... candva.

Va pup pe toate si va doresc toate cele bune.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

doamne ce frig si ce urat este. Noi am ajuns ok, tot din casa in casa, ca tare dor le-a fost de copii la toti.

Maraki si de ce te bucuri ca iasa la pensie? va sta cu Nicolas sau de ce?
Lili si noi am platit 100 lei pt. o plomba. acum nu stiu daca a fost inclus si consultatia, voi vedea luni cand mergem pt. alta carie. daca tot atat platim si eu il mut la dentistul nostru, e super bun si nu asa de scump.
Nasol ca aveti asa probleme cu dantura. sa scapati cat mai repede si voi.
super bine a luat Cosmin in greutate si s-a lungit bine. Poze cu ei cand mai pui?

ma bag si eu la somn, caci uite cat e ora.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Stiam eu ce uitasemm ceva...Giova -ai mei au ambii Prevenarul facut si nu i-a scutit de otite...Mie mi se pare ef, in primul rand, impotriva pneumococilor, daca iti amintesti cand a ajuns Alain la spital ca facuse pneumonie de la un pneumococ, care intra in sfera prevenarului)
Lili-Cresteti, nu gluma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oachi_79 spune:

Buna dimineata mamici!
Noi am ajuns ieri la Iasi. S-a intors iarna.... Am venit cu masina plina, nici nu se vedea capul lui Razvan. Mai am un drum saptamina viitoare si gata cu mutatul. Mai ramine mobila, dar sa se termine curatenia in apartament.

Vroiam sa intreb fetele Giova si Maraki cum se cheama programul cu care ati facut mai demult niste felicitari cu chipul spiridusilor? Vreau sa fac ceva pt 8 martie.

Va las acum, ma duc sa maninc ceva si sa-mi fac o cafea.

Oana, mamica de Razvan-Stefan (13.02.2006) si 30 S

Mergi la inceput