LMA!!!ghiocei de martie-Aprilie 2009**168**
Raspunsuri - Pagina 20
Monnvas spune:
Sting lumina sau mai buhuhaiti p-acilea?
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Hola tufietili (ca la Moldova) Am o problema. Cu capu' probabil, da se stie ca astea-s cele mai grele. Pe 16 mai e ACDC la Bucuresti. Sotul si-a luat bilet. Eu inca alaptez. Initial am zis pina la un an, apoi din niste motive (importante pentru viata de cuplu dar pe care nu le pot discuta pe forum) mi-am luat un fel de angajament fata de sot ca la 1 an intarc. Acum recunosc ca sotul nu ma preseaza in nici un fel sa "ma tin de cuvint", dar eu simt ca e important pentru noi. Un argument in plus pt intarcare era ca din toamna ma duc la job. Acu am citit pe forum de intarcat si crese...si am aflat ca: -exista femei care continua cu alaptatul seara si dimineata - mamele zic ca laptele ajuta mult in perioada multelor viroze facute la intrarea in colectivitate In plus, Ilinca nu da nici un semn ca ar avea vreo intentie de a renunta la sin. Laptele praf nu ii place. Lapte de vaca inca nu am incercat in cantitati...normale...adica mai folosesc la gatit daca ramin fara lapte praf, sau ii mai fac cu cereale dimineata, dar ea papa cite 100g la o masa, deci...Iar in oras am vazut lapte praf si pentru copii peste 2 ani, deci nu imi dau seama cit de ok ar fi sa o las doar cu lapte de vaca... P escurt, nu ma pot hotari. Ma simt vinovata de parca factorul declansator al dorintei de a o intarca ar fi un concert idiot; adevarul este, daca e sa fiu sincera cu mine, ca as avea si eu nevoie de un pic de libertate. Pe de alta parte, ce libertate imi trebuie, ca oricum nu am cu cine o lasa pe Ilinca decit in cazuri extra exceptionale, cu mama mea... Adica oricum nu am cum sa stau despartita de ea nu stiu cit timp, sa zic ca faptul ca o alaptez ma conditioneaza. Iar cazuri ca acest concert, la care nu pot sa o iau cu noi pentru ca efectiv nu am cu cine sa o las in Bucuresti cit tine concertul, sint extreeeeeem de rare; e prima oara de fapt cind apare asa ceva... Pe de alta parte, ma gindesc ca oricum ar trebui ca alaptatul sa fie substantial rarit (macar, daca nu intrerupt de tot) pina la cresa, ca nu pot sa ma duc la job cu sini plini cu lapte...din motive de lipsa de intimitate pentru remediat problema si de studenti carora le predau. Nu stiu, ma simt vinovata fata de copil ca vreau sa il intarc, fata de sot ca i-am promis, fata de mine ca nu-s in stare sa iau o decizie... Plus ca la capitolul concerte (rock) eu oricum am un fel de slabiciune mare...adica nu ca n-am ratat nici un concert de-asta in tara, dar am fugit amindoi la Milano la un festival rock si metal ca sa il ascultam live pe Ozzy Osbourne...adica sintem trilulilu pe tema asta... Heeeelp... If you can't say something nice, then don't say nothing at all "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
pisicogri, fa ce-ti spune inima, lasa ratiunea si promisiunile
Eu am alaptat seara si dimineata vreo luna, dupa ce scosesem treptat mesele de pe timp de zi(noapte). Se poate face fara bataie de cap.
Daca vrei sa intarci pe Ilincutza, sa nu o faci deodata ca ai sa mori de durere de sini si cinestice complicatii faci... e obligatoriu sa o faci treptat, sa inlocuiesti cite o masa de lapte cu altceva la saptamina. Dupa un an copiii mai au nevoie de mai putin lapte ca atare, nu uita ca si brinza si iaurtul sint lactate si un iaurt e echivalent la 200ml de lapte.
Noi bem si acum un bib dimineata si unul la ora 16, este lapte de vaca nedegresat bio, indoit cu infuzie de musetel. Asta a fost gargaunele meu, sa nu trec pe la nenea Nestle si laptele maternizat.
Daca te pot ajuta cu alte lamuriri, nu ezita sa ma contactezi
Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009
Toulouse, la ville rose
Bianca2503 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carmenada
Iti multumesc mult! Cu concediul la noi este o alta discutie, avem in plan vacante cu Ina ...dar... genul de vacante pe care le avem noi inainte si dupa care tanjeste sotul, sunt imposibile cu copil- cel putin pana pe la 5 ani cand intelege si eventul poate incerca sa faca aceleasi activitati cu noi. Problema este ca eu una as renunta si as merge doar acolo unde pot lua si copilul dar, sotul vrea sa negocieze macar o iesire de 10 zile fara Ina... si chiar nu stiu daca pot sa-i ofer asta... pe de alta parte stiu ca l-as priva de niste activitati care chiar il fac fericit ... ma rog o sa vad eu... Carmen mami de Ina..mica (16.03.2009) |
Adica pe unde va duceati voi si acum nu puteti sa mergeti cu copilul. Si noi suntem cam in aceeasi oala dar cautam sa impacam si capra si varza.
Adee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui shasa THEODOR LA MULTI ANI BAIATUL MEU. SA CRESTI MARE SI SANATOS!!!! IN URMA CU 5 ANI AM PRIMIT CEL MAI FRUMOS MARTISOR DIN LUME PE CARE ACUM IL SERBAM AN DE AN IRITEOPETRU New Life Is Born |
LA MULTI ANI !!!
purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009 - am prins viteza
11 LUNI
georgyiuly spune:
Buna dimineata fetele.Va urez si eu sa aveti o primavara frumosa, plina de iubire!
Am citit ca ati atins subiectul intarcat.Eu sunt in plin proces acum, ieri dimineata a fost ultima masa de laptic.M-am hotarat asa deodata desi ma gandeam mult in ultima vreme.La mine decisiv in hotararea luata este oboseala mea si starea proasta din ultima vreme la care s-a adaugat lipsa totala a Giuliei de mancare si scaderea in greutate.
La noi singurul mod de a o intarca este cel brusc...nu stiu cat de buna este ca metoda( deja am niste bombe de sani) dar inapoi nu mai dau.Am trecut noaptea bine( norocul incepatorului cred).
L-a admirat si eu pe Vladimir, este personificarea veseliei si a voiei bune.Iar David este "bossul" cu mutrita de ghiocel foarte cuminte!
Felicirati Niko pentru postul obtinut si trimitem un pupic pentru Mario sa nu-l doara vaccinul azi!
Ilinca imi pare foarte rau pentrun suferinta voastra, stiu ca Manole e un membru al familiei voastre si ca va este foarte greu!
Georgiana
mami de Giulia (12.03.2009)
11 luni
pisigri spune:
Multumesc de raspunsuri !
Pai Ilinca nu mai are nici o masa de sin practic...in afara de "chestia "aia de pe la 6 dimineata, cind eu incerc sa mai lungesc un pic somnul. Numai ca: fiica-mea doarme noaptea aprox 10 ore, si de cele mai multe ori mai trage 3!!! somnuri de zi, a cite juma de ora bucata. Bine, mai corect, somnul de zi totalizeaza vreo ora jumate, impartite in 2 (daca am noroc) sau 3 reprize.
Ei, la fiecare repriza de-asta, tzitzi e ba suzeta pina adoarme...pina de curind sugea continuu in somn, de citeva zile vad ca se multumeste sa o molfaie pina adoarme si apoi ii da drumul. Deci eu nu am ce masa sa scot; tre sa ii scot un somn sau sa o adorm altfel. Partea buna e ca vad ca si la adormit, parca incepe sa prefere leganatul simplu, fara tzitzi musai.
Eu zic ca nu da semne de renuntare la sin pentru ca peste zi vine si ma trage pe mine de haine, isi ia cite o pauza de citeva minute in brate , tzoshcaie, mai zimbeste la mine, imi mai scapa cite o scatoalca intre ochi...si se intoarce la joaca.
Intrebare mai paminteasca: a facut hazbandu ieri o supa in care a pus si varza.... pot sa ii dau si ei supa de-asta? Ma gindesc ca varza conopida si brocooli oricum is aceeasi familie de buruieni..
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
m_monique spune:
THEODOR .
georgyiuly sa va fie de bine intarcarea! ati intrat intr-o noua etapa. e posibil sa mai ai 2 zile de criza, dar pe urma lucrurile vor intra in normal.
o prietena,a carei fetita nici nu manca mancare si nici alt lapte nu mai vroia, a decis la 1 an sa o intarce, ca simtea ca nu mai poate. a fost greu vreo 3 zile.
la o luna de la intarcare, fetita ei manca ca o sparta, si incepuse sa bea si lapte (nu stiu de care).
georgyiuly spune:
Pisigri in aceiasi situatie suntem si noi sanul era la fiecare somn.Nu am reusit niciodata sa-i fac program de masa ca ei ba ii venea somnul ba se nervoza la mancare si atunci o linistea sanul.Mancarea ajungea la gunoi si ea dormea cu sanul in gura dar nici satula nu era.In ultima vreme m-am concentrat pe alternative pentrru san cand e vorba de dormit si am descoperit ca adoarme aproape mereu pe muzica la mine in brate.Avand in vedere ca in general acum are doar un somn am zis sa incerc.Oricum, sa nu zic intr-un ceas rau dar nu a fost o noapte asa de naspa...la prima trezire a adormit cu ceai dupa cateva minute si la 5 a mancat laptic si a adormit mai greu dar nu cu urletele pe care mi le inchipuiam eu.
Monique multumesc!
Georgiana
mami de Giulia (12.03.2009)
11 luni