*** Capsunele-n scutece de mai-iunie 2007 (116)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Didi, mersi! Tu esti un adevarat calculator!

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

le arata?

Da, cred ca asta e potrivit ...am citit de aseara, ca altfel nu cred ca adormeam pana nu gaseam cuvantul .

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Irinusha

An@, acum te-am citit ... imi placi rau! Uite aici o de la mine! Si pup-o si pe schmechera mica! :)

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

O palma nu inseamna educatie!ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

si tu imi placi...esti in topul meu "privat" de mamici echilibrate si intelepte pe care mi-e drag sa le citesc mereu.

Mergi la inceput

Ana ne-a dat trezirea la 7 . Ne-am baut impreuna sucul de portocale+gref (cu paiul ), acum am plantat-o la desene, ta-su e la piata dupa "prospaturi" si eu imi savurez cafeaua ...pacat ca n-am companie (voi sigur dormiti ).

Didi, ti-ai "recuperat" baietii? Eu nu stiu daca e normal intr-ul fel sau altul, cred ca e normal functie de fiecare: daca ai cu cine sa-i lasi si te obisnuiesti treptat cu asta, daca esti nevoit sa-i lasi (ca sa mergi la serv), sau daca nici nu trebuie is nici nu ai cu cine si atunci sunteti toti peste tot impreuna.

Cand era Ana bebelus (nou-nascut), aveam musatrari de constiinta daca ma uitam la un film in timp ce ea dormea...mi se parea ca trebuie s astau cu ochii pe ea ca sa traiasca, sa respire,.... Cand veneau ai mei sa ma mai ajute, in loc sa-i las singuri cu ea afara (in jurul bloculuí, ii puteam vedea de la geam), si eu sa dorm, sa fac o baie lunga, sa ma relaxez...nu, eu ieseam si ma plimbam si eu cu ei...pt ca "doar eu stiu cand ii e cald, sau frig, doar eu stiu in ce pozitie doarme bine, sau cum sa misti caruciorul ca s adoarma, sau ...". Nu mi-a facut deloc bine atitudinea asta: depresia era cat casa .Mi-am revenit cand am inteles ca Ana traieste si daca nu stau numai eu cu ochii pe ea si nu e copil abandonat daca petrece timp si cu altii, fara mine. Si eu nu sunt mama denaturata daca las copilul la bunici un we ca sa merg doar cu sotul undeva. Chiar ii spuneam sotului zilele trecute ca, acum cand s-o incalzi, cate o dupa-amiaza dupa serviciu, le va ramane cu Ana in parc si eu ma duc la sala (care e la 5 min e parc si casa). Asta pt ca noi de obicei iesim in parc amandoi cu Ana.

Ioana, ff frumoase pozele de la Roma (imi place tunsoarea ta...a fost multi ani si tunsoarea mea si ma simteam asa bine cu ea...cred ca incet incet revin la ea. deja mi-am scurtat mult parul).

Gata pauza (desi mai aveam de "dat replica" la cateva fete)...ma duc sa fac bagajul de inot.

PS: Michelle, la multi ani!!! sa fii sanatoasa! la platourile tale (erau si icre pe acolo, nu ?)

Mergi la inceput

Tot eu ...ca mi-am adus aminte de Liviana si spaimele lui Matei. Sa stii ca aseara special am cautat intr-o carte (ca stiam ca are capitol de spaime), dar din pacate nu erau solutii decat pt spaima de vietati/ganganii, desi erau enumerate si alte spaime...

Poate daca ii lasi o sursa de lumina (in camera sau pe hol) pt o perioada... Sau daca ii spui ca eroul lui preferat, sau ingerasul pazitor il pazesc si au grija de el si nu i se poate intampla nimic.

Sau il pui sa deseneze cum isi imagineaza el stafia (parca de stafie ziceai?) si apoi rupeti sau ardeti hartie (ii dati foc in chiuveta)...parca asa am citit mia demult sau am vazut o emisiune despre asta...nici nu mai stiu.

Oricum, ideea este ca indiferent cat ii spui ca nu exista, nu e o solutie. La varsta lor, totul exista si e posibil. Deci solutia trebie s avizeze indepartarea "personajului" care ii da spaima, "infrangerea" lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Michelle, la multi ani!

Didi, Betty, , asa sunt si eu cu copiii. Pe Saby mult timp nici n-am lasat-o la altii in brate decat pentru poze, cand a trecut de 1 an am inceput sa o las, tot mi se parea ca nu o tin bine, ca o chinuie etc. Cred ca v-am luat cu asta . De lasat cu altii nici nu s-a pus problema, tot asa, dupa ce a implinit 1 an, am inceput sa o las cu taica-su' cate o jumatate de ora cel mult, ca sa ma misc eu mai repede prin oras. De cand a aparut si cea mica, suntem impreuna peste tot, am avut o perioada in care a trebuit sa alergam mult sa amenajam un apartament, si atunci am luat bunicul dupa noi si l-am lasat in masina cu fetele si noi am cumparat materiale. Cum avea nevoie cineva de mine, in cateva minute eram la ele. La fel si cand mergeam in supermarket, sau cu toti copiii dupa mine, sau cu sotul/socrul care sa stea cu ele in masina.

Cu toate astea Saby este suficient de independenta pentru varsta ei, fetele dorm singure in camera dintotdeauna, cea mica se joaca si singura sau cu tati, ideea este sa fiu mereu cu ele, nu neaparat sa ma ocup non-stop de ele. O fi bine, o fi rau, nu stiu dar asa e la noi si nu vreau sa schimb nimic, deci primiti-ma si pe mine in club .

-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

'Neata plantatie!

Eu tot la cafeluta ...poate apuc sa scriu ce aveam de scris! :)

Ioana!!!! Sa fii fericita si implinita! Si multa, multa sanatate!
Mi-au placut pozele si mi-au starnit amintiri placute. Noi in Piazza di Spagna am facut un Revelion (acu o suta de ani :)), cu ploaie de sampanie, muzica buna, artificii si mai faine si dupa, plimbare hai-hui pe strazile Romei. Doar ca sugestie, cand nu stiti incotro ;)
Si mie imi place freza ... iti da un aer de strengar tanar la feminin ... mie nu-mi reuseste asa fain. Si ai dreptate, Patrick arata intradevar ca un baiat de 4 ani. Sa-ti traiasca!

Michelle (intarziat)! N-am stiut ca tu esti Mihamora, scuze! Daca ai timp, eu vreau reteta de la tort! :)

Liviana, teama apare cu cat inainteaza in varsta ... eu asa citisem si am observat la ai mei. Cand sunt mici nu le e teama de intuneric, vine treptat cand incep sa contiinteze unele lucruri, cand aud si li se povesteste de balauri (nu ca spaima, dar in povesti) si alti monstrii. Nu stiu daca ai ce-i face.
Fi-miu viseaza si el prost si vine la noi in pat ... noi ii lasam la desene (nu am impresia ca-i incetineste la gandiri, majoritatea au teme bune, ii invata multe, invata o limba, etc..) si era un serial ptr. copii mai mari ... mi-am dat seama ca se speria Melie. De cand nu mai au voie la el parca nu mai viseaza prost (nici unul).
Insa, facut pipi in pat, dupa o perioda mare fara nu-i bine ... da semne de ceva ce-l macina pe el psihic. Nu trebuie sa fie ceva rau in casa/familia ta, cerceteaza la gradi. Incearca sa gasesti cauza (poate sa fie si o simpla schimbare care ptr. el nu e chiar asa usor de inteles/suportat) si sa o inlaturi ... dupa, trebuie sa dispara si facutul de pipi in pat. Succes!

Vecinii 007 musai trebuie sa aibe si sange romanesc (sau de latin ;)) ... nemtii nu se intereseaza de viata ta privata. Am la bloc 2 batranele doamne (au fost si mai sunt), care sunt tare faine, vorbim de fiecare data cand ne vedem, se intereseaza de copii, dar niciodata sa imi simt eu spatiu privat atins.
In schimb vecinul de sub noi e sas din Ro.. ... ca mi-a facut scandal (cu sarit la al meu sot) ca facem galagie e una, ca imi batea cu matura in geam (stam la 4 intr-un blog turn ... cred ca a escaladat balustrada balconului sa ajunga la noi) cand noi ne uitam doar la tv pe la 12 noaptea e alta ... dar ce e enervant: intreaba copilul unde merge, de unde vine, ce a mancat, unde e Oma, dar de ce, ce face sor-sa, ce face ta-su? ... etc.. Si al meu povesteste tot, nu pot sa-i scot obiceiul asta. Tot asa, de vrei sa stii ce fac vecinii, il intrebi pe el ....
Ah, si eu imi doresc casa ptr. gradina, nu ca nu mi-ar place cu vecini ...

Ah, si multumesc ptr. complimente ref. la mancariurile mele. Nu consider ca-s mare branza, papa normala. Mie una imi place sa gatesc (acum mereu pe fuga, ca la maraton asa), imi place si procedura in sine ... dar cel mai mult imi place cand e mancata cu pofta, cand am atins pupilele gustative cu ceva bun ... daca nu ma lauzi putin, cer eu lauda :) ... sper ca in viitorul apropiat sa gatesc mai in liniste ...
Un week-end fain! Dispar ca deja se uita al meu sot stramb ca ii bat din teste aici.
Santate plantatie!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

O palma nu inseamna educatie!ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Liviana, si eu am cautat si m-am uitat despre spaima/frica de fantome, si cred ca a auzit despre fantome si nu isi poate explica ce e, e f misterios, iar toata treaba asta ii creeaza o frica, angoasa mare si viseaza.
Ori a vazut ceva la desene /tv, ori au vorbit si s-au speriat la gradinita , si atunci are o reprezentare si o tot viseaza.

Clar ca ii produce fff mare frica si spaima daca face pe el, trebuie sa vorbesti mult cu el, sa prinzi vreun indiciu, ceva, si lasa-i lumina de veghe, eu am ceva de bagat in priza care nu face f multa lumina, lasa-l in pat cu tine sau stai cu el pana adoarme din nou.

Imi amintesc de visele si de fricile mele din copilarie, si ca mama nu dormea deloc cu noi, si nici nu ne primea in patul lor, venea, ne linistea si pleca , dar eu nu mai adormeam si nici la ei nu mai indrazneam sa ma mai duc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Madaiulia - multumesc frumos

La multi ani Ioana! Sa fii fericita !
Foarte frumoase pozele, Patrick seamana si cu Radu, am vazut eu acuma intr-o poza. E foarte frumos ca mai faceti asemenea iesiri singuri, in poza cu voi indragostiti se pare ca vine si bebe 2. Esti foarte frumoasa.

Didi - da, suntem de-o seama. Cand a implinit Domi 2 ani si am inceput munca, nu imi puteam inchipui cum o sa rezist 10 ore fara copil, fara sa vad ce face..venea bunica dimineata, statea cu el pana se trezea, apoi plecau in parc si il ducea la ea acasa si cand ieseam de la serviciu ma duceam si il luam.Apoi il lua la tara si ramaneam cate o seara 2 singura... asta pentru ca bunicii aveau treaba la tara... mi-a fost cumplit de greu la inceput vedeam numai rau, numai accidente de masina, la fel ca Irinusha...il vedeam cazut in beci, in fantana, si toate alea...cu timpul, au disparut fricile (nu de tot), dar m-am obisnuit, mai ales ca Dominic era f fericit la tara, la aer curat, manca bine, dormea bine si se juca cu copiii... Deci cu cat pleaca mai des cu atat rezisti mai bine...
Unde ai vazut-o pe Andrada?

Ana - multumesc frumos Nu erau icre, era pasta de somon cu branza si in bol era salata de vinete cu ardei copti , la un loc. Uite www.bucataras.ro/retete/4497/vol-au-vent-cu-somon-afumat.html" target="_blank"> aici reteta pentru pasta de somon afumat.

Carla -multumesc

Irinusha - multumesc frumos Tort cupola "ninsa" de ciocolata E f bun si usor de facut.

Si sa va arat o reteta de www.youtube.com/watch?v=dC4C0JbMeHY" target="_blank">maioneza super rapida, pe care am facut-o la salata de vinete . Poate voi o stiati, eu am fost tare impresionata....

Michelle cu Tudor Mateo 18.11.2009 si MARIO DOMINIC 15.05.2007

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Ioana13!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput