*** Capsunele-n scutece de mai-iunie 2007 (116)***
Raspunsuri - Pagina 14
An@ spune:
Aseara declaratia de dragoste a Anei:
"Mama, te iubesc pana la...marginea patului"
Sincer, era sa cad din pat cand am auzit-o (de obicei "limitele" dragostei noastre sunt cerul, stelele, luna,...).
Alta chestie haioasa:
- de cateva zile, ANa mi-a cerut sa-i pun reductorul la wc, ca sa faca la wc (reductorul il avem de asta vara ,dar a refuzat sa il "probeze" vreodata de frica sa nu cada in WC ...). Si zilele trecute, o vad ca stand pe wc, se tot lasa pe spate si o intreb ce vrea sa faca. "Vleau sa stau rezemata, ca sa ma relaxez" .
AM gasit pe un blog si va dau si voua link-ul de mai jos cu carti pt copii (in multe limbi, mai putin ro ).
http://www.childrensbooksforever.com/index.html
Eu am printat color vreo 10 , le-am gaurit, le-am legat (rustic, cu fir de lana) si sunt super! Deocamdata am printat doar in engl (bine, de citit i le "citesc" in romana ), am crezut ca sunt aceleasi in toate limbile, dar nu: in germana mai sunt si altele diferite. In meniu stanga gasiti si "todller books", inspirational (din astea i-am printat-o doar pe aia cu ingerii pazitori),..
Ana e ff incantata de ele (texte simple, desene frumoase, temele sunt bune ca poti broda pe marginea lor...), preferatele ei (din ce i-am citit) sunt "Anook, the snow princess" (un fel de "sarea in bucate" cu ursi polari...si mie imi place asta) si "Let's be friends again" (asta e buna pt cei cu frati...noi o folosim pt imbunatatirea relatiei Ana/varu-su mic...nu i-am citit toate detaliile ce i-ar face fratele surorii la nervi , am pus accentul pe iertare si alte d-astea).
mami de Ana (22 mai 2007)
bettyR spune:
Ana, is de tinut minte replicile astea, si Andreea a inceput sa scoata.
Merci de link, pare super, o sa listez si eu. Chiar ma gandeam sa mai comand ceva carti, ca tare ii plac 'Vrei sa fii prietenul meu' si 'Omida mancacioasa'. E intr-o faza in care vrea sa ii citesc si memoreaza cartile astea mici, citeste si ea dupa. Cand era mai mica noi aveam cu Mify, ii erau tare dragi. Acum ma gandesc sa ii iau 'Balul florilor' si 'Cartea ursilor', dar mi se par putine totusi la cartea copiilor pe site.
Victorie, nu se mai bat, adica Andreea nu mai da in Alexandra asa cum o facea, ca de impins si zbierat e clar ca o mai fac si o sa mai faca. Si a descoperit pictatul, are program zilnic.
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
Alynta, Doxinu, An@, Liviana, Pepsi va ... si o de la stirbul meu!
Ckristina, ce a spus doctorul? Esti bine? Sanatate multa!!!!
Sorina, probabil doar o indigestie. Bine ca a trecut! Normal, dupa ce vomita, trebuie sa se linisteasca, eu asa patesc in cazurile astea. Sanatate si voua!
Si referitor la varsta cand faci bb. Binenteles ca-i hotararea fiecareia, dar cred ca iti faci prea multe griji in privinta asta. Eu la primul aveam aproape 30 ani (fara 24 de zile :)), la a doua 33 ... am o prietena, care l-a facut pe primul la 36, pe a doua repede la aproape 38, alta mamica, care nu se astepta sa poata face bb, la 42 ... toti bb-ii sunt ok, la fel si mamicile. E dupa suflet si dorinta, atat!
An@, ce tare a fost Ana! Am ras de numai! N-ai intrebat-o de ce doar pana la marginea patului? Poate e o semnificatie, ceva.
Vas, cum e, vorbeste Andreea ungureste? Mai bine, invata acum, cum e? Esti multumita?
Liviana, sorry, mi se trage de la al meu sot, care este hobby-fotograf. Ma invata si pe mine sa fotografiez ca vrea sa-si ia alta camera si mi-o lasa mie pe asta veche si cica ma initializeaza pe ea :) ... deci era vorba de Blende, deschiderea focusului pe romana cred. Cand ai punctul pe care pui focusul clar si restul in ceata, neclar atunci ai un F mic, cande F mare e totul clar. Si la oameni intregi ca model n-am vazut asa, dar chiar mi-a placut idea.
Si eu n-am inteles ce ai vrut sa spui cu spionatul, si ca acum nu mai esti.
Cu dintele a fost chiar bine, bine ... ma asteptam la mai rau. De fapt au inceput fetele de la odisea lui sa vorbeasca despre dinti, care se misca ... si ne-am uitat si noi in gura lui. Si surpriza a fost ca cel definitiv chiar iesise in spate si cel de lapte se misca. Cam nasoala treaba, dar au sarit toti pe mine ca-i normal ... mie nu mi s-a parut, dar in fine. Asa ca pana la urma am mers la un dentist, care vroia sa-l scoata imediat, Cris era deja speriat, mie mi s-a parut prea de tot ca mai zicea ca de fapt pica si singur peste o luna. I-am spus ca mai ma gandesc si revin ... am mai citit, m-am mai interesat si chiar trebuia scos repede, ca cel definitiv creste oricum in spate, deci stramb ... dar si chiar daca il scoteam imediat, tot stramb ar fi ca pur si simplu n-are loc sa creasca in gaura ramasa fiind prea mare. E tare ciudat! Asa, deci joia trecuta am fost la dentist, fi-miu era deja pregatit sufleteste si "preparat" de noi, a intrat cantand la dr., de data asta a fost un dragut si i-a facut jocul, a cantat cu el, l-a pus sa-l ajute cu ustensilele, i-a dat repede cu spray si l-a scos de nici nu mi-am dat seama. Fi-miu n-a zis nici car! :) I-a pus o vata in locul cu pricina, iar bine ca asa fi-miu n-a vazut sangele de care ii este f. frica ... si asta a fost. Dr. era chiar mirat, ca cica in Spania toti plang ;) Am fost tare mandra de el! Sa vedem pe urmatorii! De abia astept sa ajung la dentistul ns. ca mie nu mi se pare normal sa nu aiba loc cei noi, sper sa nu iasa toti strambi.
Si daca tot ne-am uitat bine am observat ca i-au iesit si masele de jos ... nici macare n-a simtit. Cand era bb face un taraboi ... mama, mama.
Pepsi, asa devreme i-au picat lui Dominic? Wow! La ce varsta i-au iesit dintii, ca cica are legatura?!
Si culmea, si la noi i-a adus soricelul (in Spania e soricel, in Germania e zana dintilor :)) 10 euro ca n-am avut si eu 2 euro in portofel :) ... 1 euro mi s-a parut prea putin. Si am zis ca na, fiind primul merita si el mai mult ... dar cica normal aduce soricelul monede.
Voi aveti habar cand vine primavara asta ca eu una m-am saturat!!!!
Si ce ati facut de 8 Martie? Pe mine m-a invitat al meu iubit la un restaurant fain ... din lipsa de dadaca am fost in 4 si la pranz :D ... dar bine si asa. :)
Sanatate plantatie!
Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni
O palma nu inseamna educatie!ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!
Irinusha spune:
Ah, si uitasem ... referitor la clisma la nastere.
Alynta, teoria o stiam si eu ... ba chiar citisem pe undeva ca ajuta facand loc copilului :I
La primul, cand m-am inscris la maternitate (e mai bine asa, daca iti face deja inainte dosarul dureaza mai putin cand ajungi cu contractii la ei) a fost printre primele intrebari stiind metodele din tara. Si moasa mi-a explicat frumos ca nu se face, ca si daca se intampla ceva (intelegeti voi) nu-i nici o problema, nu trebuie sa ne fie jena, e ceva natural. Si m-am calmat ptr. ca imi era o groaza de aceasta clisma, pentru mine fiind foarte nasoala si dureroasa procedura. Si habar nu am daca "s-a intamplat ceva" ... n-am simtit, dar nici n-am intrebat.
Si culmea, la mine in timpul travalului s-a golit colonul de la el putere ... la primul copil am crezut ca e din cauza stresului :) ... eu in loc sa stau frumos la CTG faceam ture la baie, lasand dare de apa (la Cris dupa ce mi s-a rupt apa curgea de numai) in urma mea si tembela cum sunt mai stergeam si dupa mine, ma chirceam la o contractie, dupa care mai stergeam putin ...
La Melie, dupa ce mi s-au fisurat membranele - asa se zice? - (ca n-a curs decat o picatura cred) n-au inceput imediat contractiile ca la Cris ... asa ca am mai apucat un dus in liniste si am apucat golirea colonului la toaleta mamei :) ... dar eram asa de calma, ca nu cred ca a fost chestie de stres. Probabil ca asa reactioneaza corpul meu.
La toate mamicile pe care le stiu si au nascut in G. nu s-a facut clisma ... dar probabil ca depinde de spital sau doctor.
Si in spitalele nemtesti au inceput sa economiseasca (probabil de aceea n-am primit nici eu la prima nastere PDA-ul, chiar de l-am cerut), dar totusi nasti frumos si discret singura in camera ... moasa nu-i tot timpul prezenta trebuind sa se imparta la mai multe (depinde de cate nasteri sunt), dar e cand ai nevoie de ea.
In fine, gata, sa nu mai starnesc polemici :) ... am dat sa pape la copii, i-am bagat in pat, am calcat cu o prietena la telefon - mai am si acum gatul stramb - pana am terminat sa scriu ... Asa ca intru si eu la nani.
Noapte buna plantatie! Capsunei sanatosi!
PS: Iar uitam: Betty, bravo! Felicitari ptr. progrese! Ai sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine! Pupa-ti fetele!
Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni
O palma nu inseamna educatie!ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!
bettyR spune:
Irinusha, si eu ca tine acelasi stress aveam sa nu fac in timpul nasterii ceva, dar nici mie nu mi-a facut nimeni clisma, nici nu stiu daca s-a intamplat ca doar nu era sa intreb. Dar, asa cum zici, inainte de travaliu am mers la toaleta de mai multe ori, cred ca e ceva natural, ca doar bine suntem facute pentru nastere. Eu eram cu supozitoare cu glicerina si mi-am pus cand au inceput contractiie. La prima nastere travaiul a durat 2 zile 2 nopti, nu mai mancam mai nimic inafara de ciocolta, si cand a auzit o asistenta m-a certat ca a zis ca nu o sa am putere sa nasc. La a doua nu am mai avut timp sa ma gandesc la atatea.
E mult mai bine acum fetele, dar sunt si sanatoase, si cresc, Andreea asa de mare si inteleapta se face, parca imi pare rau ca nu mai copil mic.
I-am citit 'Vrei sa fii prietenul meu' si cand vrea ciocolata, se duce la dulapul unde stie ca tinem ( ca nu mai merge cu porumbelul care aduce) si intreaba 'vrei sa fii prietenul meu, ciocolata?'. Vrea sa stie multe, sa ii citesc, pacat ca nu am atata timp. Incearca acum mancaruri, legume, fructe noi. Mananca amandoua de nu mai stiu ce sa le dau, dar se si vede pe ele.
Si am uitat si eu sa zic, ti-am vazut baiatul stirb si mancarurile tale, arata asa bine!
ckristina spune:
an@, declaratia anei e super tare; si pe tati pana unde unde il iubeste?
Irinusha, si mie mi a placut micul stirb doar ca n am apucat sa scriu; am fost ieri la dr si bebe e bine iar colul.....”mareeee,cat o zi de post”(asa a zis dr); de starea de rau a zis ca probabil a fost o cadere de calciu dar nu mi a dat sa fac analize desi am intrebat de de tensiune mi a zis sa beau cate o cafeluta;
Legat de dintisorii de lapte eu am avut un canin care s a incapatanat sa ramana la mine in gura si ai mei i au facut pe plac; si m am trezit cu dinte dublat(crescut unul peste altul) pt ca cel bun si a facut loc pe sub el;... si m am chinuit apoi mult timp cu aparat dentar; mi era rusine ca nu puteam sa vorbesc bine;
Sorina eu sunt fan napolact(la lactate) si iau cate o galetusa de iaurt simplu(de 1 kg) si bidoane(tot mari )de sana iar dimineata ne punem in cani fiecare;bi prefera galetusa si o lasam sa manance de acolo;
Eu am 32 ani si sunt insarcinata in luna6; pe bi am nascuta o cu 3-4 luni inainte sa implinesc 30 ani; multe femei nasc dupa varsta de 30 ani si bebelusii n au nimic; eu (care am trecut si printr o amniocenteza) zic acum ca depinde foarte mult si de ce mosteneste copilul de la neamul lui;
ieri pt ca am fost la dr nu aveam cum sa o iau pe bianca de la gradinita si am rugat o vecina(are baietelul in grupa cu bi) sa o ia pe mama de acasa si sa le aduca ea; s a speriat rau mititica si aseara imi spunea:de ce a venit alta mamica? i am zis ca am gresit ca am uitat sa i spun ca nu o sa pot veni si ca o sa vina mamaie.
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
lbelciug spune:
LA MULTI ANI, Michelle! Iti urez sa fii fericita, implinita, multumita, bucuroasa, norocoasa si mai ales iubita si apreciata de cei ce te inconjoara!
Irinusha, cu spionatul, am vrut sa zic ca atunci cand stateam la bloc, aveam multi pensionari pe scara care nu faceam decat sa stea pe geam, sau afara la barfa sau sa "pasca" tot felul de caini vagabonzi in timp ce noi astia tineri mergeam la servici. Bineinteles ca babele stiau cand intru si plec de acasa, cand ies cu copiii pe afara, daca mi s-a blocat masina sau ba, etc. Ma enervau teribil spionajele astea de la oameni care nu aveau altceva mai bun de facut- ii tratam totusi cu ignore. La asta ma refeream. Acum nu mai traiesc in aceasta ipostaza deoarece locuiesc la casa intr-o zona mai putin populata. N-am nici perdele la ferestre si nu imi e teama sa merg goala prin camere.
Faina aventura cu dintisorul. Voi stati in Spania acum? In ce oras?
Apropo, Irinusha, Didi, FlorentinaRoman, voi aveti probleme cu FANTOMELE? Matei se sperie de la o vreme mai ales de intuneric, acum 2 nopti a navalit urland la noi in camera in toiul nosptii, speriat de fantome si pisat tot pe el. Vad ca acum iar e intr-o per cu pipi in pat noapte de noapte. :(
Betty, ma bucur ca fetele sunt in pasa buna acum.
ckristina, e bun sfatul doctorului, si eu consumam din aceklasi motiv o ceasca de cafea zilnic (ca si acum de altfel).
ang3lt0uch, ziceam de lapte batut la punga in loc de iaurt. B il serveste doar cu paine.
Vas, tu faci in casa iaurt sau lapte acru? E diferenta intre cele 2. Pt iaurt trebuie sa adugi bacterii in lapte sau sa-l amesteci cu un iart "autentic" ca sa zic asa.
An@, chiar ca faine replicele Anei; f bune si cartile, noi avem unele cu Cami de la Didi.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
ckristina spune:
LA MULTI ANI Michelle!
am trim pe mailul comun info f utile despre un tel mobil pe care le am si probat si au mers; eu nu le stiam
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
mica0307 spune:
liv mai da-mi, te rog, o data reteta de snitere la cuptor. Merci .
ckristina am vazut mesajul tau de zilele trecute cu numele ales pentru baietel, ca e acelasi cu numele spitalului....si cum nu citisem din urma, deci nu eram la curent ma tot intrebam: La ce spital a nascut Cristina? Giulesti? Municipal???