Scoala de Arta

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pe vremea mea...ca sa zic asa (adica pana acum 4 ani cand am plecat eu din ro)
da se putea ca in liceele de muzica sa fi inscris ca "extern"
studiile de cultura generala se faceau la scoala de cartier si pentru orele de instrument(pian, vioara, etc) + teorie muzicala veneai elevii la liceul de muzica si beneficiau gratuit de aceste ore.
mai sunt si scolile de muzica ...si aici este la fel dar numai pana la cls VIII
http://www.scoalamuzica.ro/

Anculina, uite aici
http://floriacapsali.licee.edu.ro/
chiar in stanga se deruleaza o stire cu ceea ce te intereseaza pe tine
sau ii poti contacta pe mail
floriacapsali.coregrafie @yahoo.com sau la telefon: 021.336.37.92, 021.336.78.50 si eu cu siguranta am sa o duc pe Ruxi fiindca si aici a facut si ii place mult, mult de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Fiica mea mai are putin pana la scoala, dar iti pot povesti din experienta proprie.

Am facut din clasa I pana in clasa a V-a inclusiv pian, iar din clasa a VI-a pana in clasa a VIII-a arte plastice. Dupa care am facut liceul de matematica-fizica si am continuat pe directia asta. Acum sunt informatician.

O scoala de arta inseamna mai mult decat doar un instrument sau niste ore de desen/pictura. Mai inseamna si teoria muzicii, istoria artei... Mie mi-a placut foarte mult sa fac aceasta scoala. E vorba si de atmosfera din ea, de productiile de pian, de expozitii. Iti stimuleaza creativitatea si iti deschide orizontul cultural. De fapt pentru asta m-au si dat parintii.
Sa nu iti inchipui ca toti copiii care merg sunt niste super talente. Au inclinatii. Nici macar dintre cei care au cu adevarat talent nu ajung decat foarte putini sa straluceasca si doar daca muncesc din greu. Concurenta e mare daca vrei sa ajungi cineva.

Prin clasa a doua cred ca s-a pus intrebarea daca voi continua in directia asta (muzica) sau o fac doar de placere. Si a ramas doar de placere pentru ca nu eram dispusa sa imi sacrific copilaria, iar in clasa a cincea, cand exersatul zilnic la pian a ajuns o corvoada, am trecut la arte plastice ca sa pot ramane in aceeasi scoala (pe atunci erau impreuna). Nu am o mana prea grozava la desenat, dar am invatat diferite tehnici si mi-a placut foarte mult. Imi placea sa fac martisoare si picturi in tus cu multe detalii. Acolo am invatat ce pot si ce nu pot face si in ce mod sa imi exprim creativitatea.
Trecerea de la muzica la plastica a fost pentru mine o relaxare. Nu mai aveam de exersat zilnic.
Ca incarcare, o zi pe saptamana pana la ora 15h (la gimnaziu), era rezervata activitatilor specifice (instrument, teorie, istoria muzicii sau desen, pictura, modelaj in lut, istoria artei). Dar asta era una dintre cele mai frumoase zile ale saptamanii.
Pe atunci nu exista si liceul de arta in orasul meu, dar majoritatea colegilor au intrat cu brio la licee de mate-fizica. Chiar daca doar o mica parte au facut ulterior din arta o cariera, ceilalti au ramas sa cante in coruri sau au un hobby creativ.

Eu cred ca merita sa incerci sa o dai la scoala de arta daca asta isi doreste. E frumos si nu e neaparat mai greu decat la o scoala normala. La arte plastice, din cate stiu eu, se poate la scoala de arta doar din clasa a V-a.

Mergi la inceput