Cutremur in Chile!
Iarasi un cutremur puternic cu magnitudinea de 8.8
Ieri unul cu magnitudinea de 7.2 in Japonia,din fericire nu aproape de noi,din nefericire tot cutremur se cheama...
http://news.yahoo.com/s/ap/lt_chile_earthquake
Eu sunt cu inima cit un purece.Astept din clipa in clipa sa ne zgaltzane si pe noi ...brr.Am ramas cu trauma de la ultimul cutremur din vara care nici macar nu se compara cu cel din chile sau haiti.
Nu pot sa nu ma ingrijorez stiind ca Japonia "asteapta" un cutremur de magnitudine foarte mare si cind vad cum sunt din ce in ce mai dese si mai puternice peste tot in lume.
Pina una alta stirile zic ca numarul mortilor creste din ora in ora!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Raspunsuri
Annie80 spune:
Dumnezeu sa ne fereasca de ce e mai rau!
eu am oroare de cutremure, daca doamne fereste as traii unul mai intens eu o sa mor de atac de inima....inainte sa se termine.
si tot mai dese si puternice... plus alte calamitati...oare incotro ne indreptam?
motanik spune:
Nici nu stiu ce pot zice decat sa ne fereasca Dumnezeu pe toti.
5 replici deja, una de 7grade, pfff...
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
rall spune:
Fiind un cutremur de suprafata, este normal sa apara replici multe.
In legatura cu Romania, statistica arata ca inainte de aparitia unui cutremur devastator la noi, trebuie sa existe miscari seismice importante in Estul Turciei / Iran, un imbold urias care sa miste si placa noastra. Pana atunci, spun cunoscatorii, nu ne putem astepta la ceva mai mare de 6.5 - 6.8.
Sa aveti la indemana un mic bagajut cu acte/radio/baterii (etc), sa aveti un plan bine stabilit cu ceea ce veti face daca vine un cutremur mai mare (un loc in care sa va asezati - unde nu sunt corpuri de mobilier suspendate de exemplu) si... cam atat se poate face!
Stiti voi, paza buna trece primejdia rea!
natynic spune:
de acord cu Rall. Cu rezerva ca nu poti sti niciodata UNDE te prinde catastrofa, cele mai importante sunt masurile de preventie general valabile (mai ales ce sa NU facem)
Ati auzit de unul Ioan Istrate si de blogul lui? Ce parere aveti? Asta cica ar fi prevazut cutremurul din 77, l-ar fi avertizat pe Ceausescu care a plecat atunci in Iran. Greu demonstrabil, dupa mine...Ei bine, el sau un "reprezentat" intretine pe un forum o stare de permanenta panica, cu tot soiul de avertismente care, daca nu se implinesc, se reinterpreteaza. Mi se pare extrem de nociv, a fi prevazator nu inseamna a-ti otravi viata cu obsesia permanenta a catastrofelor. Oricum ce ne e scris in frunte ne e pus.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Nu pot sa nu ma ingrijorez stiind ca Japonia "asteapta" un cutremur de magnitudine foarte mare si cind vad cum sunt din ce in ce mai dese si mai puternice peste tot in lume. |
Nu fi ingrijorata.
Este o falsa perceptie datorata globalizarii informatiei. In plus, suntem mai multi si construim mai mult si mai inalt, ceea ce face ca un cutremur de aceeasi magnitudine sa aiba efecte mai extinse astazi decat altadata.
Distributia cutremurelor este neschimbata de milioane de ani. Si nu se poate schimba decat foarte lent, pe masura ce se schimba repartitia placilor tectonice. Si cum placile tectonice se misca cu citiva milimetri pe an nu ne putem astepta la schimbari majore ale patternurilor cutremurelor.
Singura necunoscuta (majora e drept) este pozitionarea exacta in timp a cutremurelor, distributia fiind una fractala, careia i se cunosc bine caracteristicile statistice la scara larga de timp si spatiu. Insa ca la orice fenomen profund neliniar, desi stim intervalul si zona in care va avea loc un cutremur (ceva in genul: in urmatorii zeci de ani in partea sudica faliei X), nu se poate calcula exact ziua (sau macar anul) si locatia epicentrului (peste 3 ani si o luna la 20 km de orasul Z).
Chile si Japonia sunt regiuni in care probabilitatea de a avea loc un cutremur major este mare aproape totdeauna (sunt exact pe cercul de foc al Pacificului, unde anual au loc cutremure de gradul 8).
conchita spune:
si-acum felul doi, tsunami. e alerta in pacific, hawaii deja evacueaza lume...doamne ajuta.
danat spune:
Fereasca Dumnezeu! Sper sa se calmeze odata fenomenele astea, parca sunt prea dese totusi in ultima vreme.
Rall asta cu paza buna e utila, insa vezi tu, depinde pe unde te afli, ca poti sa ai bagajelul si planul facut pt acasa, si cine stie pri nce institutie publica, primarie sau mai stiu eu ce te prinde si...nu ai decat sa fugi.
Urit, ce sa zic...
Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa trecem si peste astea!
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
hannen spune:
hehe,Capcaunule(nu-mi place deloc cum suna,da` ce sa-ti fac daca tu ai ales nick-ul) chiar daca as vrea nu am cum sa nu-mi fac griji.
Pt. ca nu stim cind,unde si cit(ca intensitate) va fi urmatorul cutremur.Putem doar "aprecia" in mare zona,perioada de timp,insa nimic exact.
Japonia a inceput evacuarea a zonelor cu risc ridicat de pe litoralul Pacificului.Alerta este de grad ridicat in cel putin 3 prefecturi ceea ce nu s-a mai intimplat de 17 ani.Se asteapta tsunami de 3 m in zonele cu alerta maxima,restul de 2 m si 1m dar expertii zic ca sunt posibilitati ca ceea ce asteapta sa depaseasca cu multi mai multi metri .Replicile si valurile de dupa tsunami pot depasi asteptarile si de asemeni intre 2 replici poate dura si o ora.Populatia este sfatuita sa nu se intoarca acasa si sa nu paraseasca centrele in care au fost evacuati crezind ca dupa primul "val" riscul a trecut,dimpotriva riscul poate fi mai mare dupa prima repriza...
Multi japonezi isi amintesc cu teroare de Tsunami provocat de cutremurul din Chile de acum 50 de ani,cind 142 de japonezi au murit.
N-am facut un calcul exact dar numarul evacuatilor depaseste citeva mii bune,mi-e sa nu ajungem la citeva zeci...
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson