Sarcina si bolile autoimune (4)
Raspunsuri - Pagina 22
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sufletel_80 Luck, eu am renuntat la Femibion la indicatile Dr Neamtu. Cu un TSH mai mare de 3 (am vrut sa il scad sub 2 pentru FIV), anti Tg pozitivi (de aprox 7 ori mai mari decat limita maxima) si cativa noduli micuti - diagnostic hipotiroidie subclinica, mi-a recomandat Euthyrox de 25 mcg. Deoarece am si MTHFR C677T pozitiv, din proprie initiativa am luat Femibion de 800 - pt acidul folic natural. Dupa aprox o luna de Femibion, TSH-ul era mai mare de 5 - si asta sub tratament cu Euthyrox. Dr Neamtu s-a alarmat, mi-a crescut doza la 3,75. Atunci am intrebat-o daca Femibionul, care are si Iod in compozitie ar fi putut fi cauza cresterii TSH-ului. Mi-a raspuns ca Da, cu siguranta. In hipotiroidie, orice aport extern de Iod dauneaza, in sensul ca deregleaza si mai mult glanda. Mi-a mai spus ca pana si iodul folosit la investigatiile medicale (eu facusem recent HSG) poate perturba tiroida. Deci fara Femibion .... si fara alte suplimente care contin Iod. Dar stii cum e, cel mai bine intreabi un doctor. Pareri pe forum sunt foarte multe ... sanatate multa! |
Combinatia Femibion si Euthyrox 25 mi-a crescut si mie TSH-ul
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012
laura_Rts spune:
Buna! Fete, eu am atpo peste 2000, tsh 3,8 dar facut cu o luna pana sa raman insarcinata. L-am facut acum la trei luni de sarcina si am 2,3. Mentionez ca am o sarcina super, fara niciun simptom, ma simt mai ok ca inainte. Nu am luat tratam niciodata pt glanda, am zis ca atata timp cat tsh e in limite nu iau.
Ideea e ca treb sa eliminati ca atpo marit e vreo probl.Am facut 3 eco pana acum, bebe e super. Eu nu am ramas insarcinata 3 ani din cauza trompelor, mult timp pana sa fac hsg am crezut ca atpo e devina. In octombrie am facut laparo si in noimbrie am ramas insarcinata. Va pup!
sper spune:
Laura felicitari pt sarcina
Un articol despre FSH marit la o tiroida inactiva.
http://www.jansen.com.au/Answer4.html
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)