Sarcina si bolile autoimune (4)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Alla, pe prima pagina la subiectul trombofilia este o lista de analize, printre care si aceasta analiza trecuta. Sunt atat analize de trombofilie, cat si imunologice si genetice. Cand am alcatuit lista am dat si un citat de pe site-ul dr. Tutunaru referitor la compatibilitatea HLA-DQ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

ariadna33, iubita, stiu de analizele de pe prima pagina, stiu si de articolul lui tutunaru. din pacate cam peste tot unde caut doar de articolul lui tutunaru dau, preluat
o intrebam sa stiu ce a mai facut si sa ne povesteasca si din experienta ei, ca e util (mie mi-ar fi )
intrebarea "cum de ti-a fost recomandat" include tot ce tine de semnele mele de intrebare... ce detalii din anamneza l-au facut pe medic sa recomande testarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Fetelor ma ajutati si pe mine?
Am la activ doua sarcini pierdute la 5 saptamani. Cum vedeti la semnatura am niste mutatii dar pt care am facut tratament si totusi...nu a fost sa fie.
Legat de tiroida am facut toate analizele posibile zic eu si mi-s ok toate.
Ce alte analize imunologice ar fi sa mai fac ca nu mai stiu de unde sa o iau ca sa nu mai am esec.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 5 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),Competact 2x850,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Buna,

vroiam sa va intreb daca exista vreo legatura intre prezenta Anticorpilor anti Sm si infertilitate / pierdere de sarcina?

multumesc anticipat

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Fetelor unde ati disparut???

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 5 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),Competact 2x850,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxiandree spune:

Sufar de infertilitate de 2 ani , sunt intratament pt. trombofilie cu aspenter , acid folic si omega 3 .Am facut si o operatie laparoscopica la dna dr. Budu Antoaneta pt . un chist ovarian sting si acum urmeaza sa fac tot cu dansa o inseminare pentru ca si sotul meu are o mica problema . Eu am un baietel de 3 ani , dar dupa ce am nascut am pierdut 2 sarcini la 5 - 6 saptamani.Cine a mai facut inseminari si daca poate cineva sa-mi dea amanunte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Fetelor, acum am vazut si eu acest subiect, care a ajuns deja la capitolul 4 vad ...

Indraznesc sa va deranjez si eu cu o intrebare pentru sora mea, care este diagnosticata cu o boala numita "boala mixta de tesut conjunctiv", care am inteles ca are elemente de lupus, miozita si alte boli autoimune.

Are cineva asa ceva ?

In conditiile acestei boli pe care o poarta de vreo 10 ani si pe care o trateaza cu medrol (cortizon) si hidroxiclorochina (daca am retinut eu bine), o sarcina am inteles ca ar prezenta niste riscuri atat pt ea, cat si pt bebe.

Problema este ca nici un doctor nu poate sa-i spuna CARE ar fi aceste riscuri si daca se poate incumeta sa ramana gravida ...

Apelez la voi sa-mi recomandati un medic ginecolog cu mai mlta experienta in acest tip de boli, care ar fi dispus sa o urmareasca pe parcursul sarcinii si sa colaboreze cu medicul ei curent, care ii urmareste evolutia bolii si care ii prescrie tratamentul ...

Va pup si va doresc multa sanatate !

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_Rts spune:

Buna fetelor! Sa va spun povestea mea. Am tsh 3,2 si atpo peste 2000.
De trei ani incerc sa obtin o sarcina si nimic. Am facut si stimulare , am luat si progesteron. Pana anul acesta in martie cand am facut HSG si mi-au iesit trompe infundate! Am facut pe 24 octombrie o laparoscopie iar pe 8 noiembrie am avut prima si ultima menstruatie:). Am luat un test si surpriza: doua liniute:). Acum sa vedem in continuare ce va fi. Dar ca nu se ramane insarcinata ca ai atpo mare nu este adevarat! Mi-au zis si mie multi dr ca treb fiv. Eu am si 85 de kg. Bafta multa va doresc si sigur minunea se intampla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

Buna Laura,
Sustin ideea ta ca se poate ramane insarcina cu atpo marit.Am inteles ca valoare lui nu va scadea prea mult cu tratament. Felicitari pentru cele doua liniute , astept vesti de la tine pentru ca si eu printre altele am tsh mare si atpo explodati.
Va pup si multa sanatate !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_Rts spune:

Multumesc Miha! Sa simti si tu aceeasi bucurie in curand!

Mergi la inceput