Sarcina si bolile autoimune (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Salutari tuturor aspirantelor!

Citesc forumul acesta de multi ani, insa de aprox 2 ani de cand scriam la Odisee si apoi am pierdut sarcina, n-am mai scris, doar v-am mai citit. Acum revin, la aspirante iarasi :(, pt ca dr mea m-a trimis sa fac MTHFR si PAI pt risc trombofilie, dar am uitat sa o intreb daca trebuie recoltate in anumite zile sau n-are importanta. Eu sunt la inceputul menstrei si ma gandesc sa nu afecteze cumva analizele, dar nu vad cum ar face-o totusi.
Daca sunteti dragute cele care ati facut analizele resp. sa-mi raspundeti si mie.
Am SOP si in rest, toate analizele bune.
Multam, o zi frumoasa!

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

buna carpediembine ai revenit si eu am facut profilul trombofilie si nu am tinut cont de nicio zi anume...din cate stiu nu exista o regula....bafta multa, eu nu am pierdut nicio sarcina si totusi bine ca le am facut ca am aflat si de alte balarii.....

31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Bine ai venit, carpediem, imi aduc aminte de tine . Imi pare rau de experienta ta, sper sa fie ok de data asta.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
PROTEST IMPOTRIVA REDUCERII AJUTORULUI PT MAME IN CIC

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Buna la toata lumea.

Eu nu stiu daca sufar de vreo boala autoimuna, cel putin analizele de trombofilie au iesit ok, insa sub tratam cu aspenter. De cand am pierdut ultima sarcina iau acest aspenter si incerc ca, pana voi ramane iar insarcinata, sa elimin pe cat pot eventualele cauze.
In acest sens am rascolit net-ul si am descoperit ca si afectiunile tiroidei pot da avorturi. Asa ca am decis sa fac si aceste analize, pe langa multe altele facute pana in prezent.
Intrebarea pe care v-o adresez este urmatoarea: conteaza zilele in care se recolteaza sange pentru analizele T3, T4 si TSH? Si inca ceva: doar aceste anal sunt suficiente? Adica, daca ies in limite normale mai trebuie sa fac si altceva, alte analize pt tiroida?
Multumesc anticipat.

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 pozitivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

Buna mihaela,
este foarte bine ca te ai hotarat sa faci analizele ptr tiroida pe care le ai enumerat, dar ar fi bine sa faci si anticorpii ATPO si AntiTG ptr ca ei creeaza bolile automine chiar dc nu s a ajuns la modificari in valorile tiroidei.Se stie ca problemele cu tiroida pot da pierderi de sarcina si ca trebuie investigata...mai ales ca iodul e foarte imp ptr dezvoltarea creierului copilului...bafta....ai facut si mutatiile ptr ca sunt foarte importante?

31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

Multumesc de raspuns.
Ii voi face si pe ceilalti 2. Mutatii? T referi la MTHFR, fact II etc?
Conform anal de coagulare facute inclusiv la Coltea, mi-a fost exclusa orice anomalie a Fact V si trebuia sa fac MTHFR si Fact II, insa dna dr Uscatescu mi-a spus ca se da absolut acelasi tratam chiar daca am aceste mutatii. Nici nu stiu cum sa procedez... Mie mi-au iesit ok anal de coagulare...

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilielena spune:

Buna dimineata,
Ma numesc Liliana,sunt din Pitesti si in 2007 am descoperit ca am tiroidita cronica autoimuna.(TSH=1.16 ; ATPO= 800).De atunci iau Eutyrox 50 mg o data pe zi.Acum sunt insarcinata in 4 luni ,am facut analizele in primul trimestru de sarcina si TSH=0.016.Dr endocrinolog mi-a spus sa iau Eutyrox in continuare ,aceeasi concentratie,cu pauza duminica.Am repetat analizele sapt trecute si TSH= 0.32 . Nu am avut nici un fel de probleme in sarcina din cauza tiroidei, doctorita spune k dk imi iau pastilele copilul nu o sa aiba nici o problema.Intr-adevar am asteptat 10 luni pana sa raman insarcinata dar s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Mihaela, nu are importanta cand se recolteaza analizele pentru tiroida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

mihaela,nu am inteles ce anal ai facut la coltea.dar daca nu ai facut mutatiile genetice specifice trombofiliei,nu ai exclus total pericolul sa le ai.anal uzuale pot iesi ok,dar in sarcina trombo o ia razna .

mami de , premiata la concursul de dans 20+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Buna la toate fetele.
Danny, ma bucur fff mult pentru tine. Am vazut si la subiectul Trombofilia.... ca ai reusit sa ajungi la 20 saptamani de sarcina. Felicitari!
Da, eu la Coltea am facut analizele de hemoleucograma, cele de trombofilii, din care dna dr Avram a tras concluzia ca se exclude orice anomalie a fact V Leyden, ramanand sa mai fac MTHFR si Fact II. Nu am ajuns sa le fac si pe acestea, vreau sa merg, dar mai am avut de facut cateva analize, pe care nu le facusem, si anume: brucella, rubella, rickettsia, lysteria si anticorpii anti grup B. Offfff cate sunt!!!! Si pe luna aceasta am cam depasit bugetul alocat. Stiti si voi cum e, banuiesc. Tare greu cu toate aceste analize nedecontate. Iar cele 2 mutatii pe care le am de facut costa 400 ron din cate am inteles......Oricum vreau sa le fac; vreau sa fac cam toate analizele de care am aflat; cam tot ceea ce ar putea da oprirea in evolutie a sarcinii.... De aceea m-am gandit si la tiroida.... Desi nu am niciun simptom care ar putea fi alocat vreunei disfunctii tiroidiene(cum ar fi cicluri neregulate, caderea parului, ritmuri cardiace sporite sau prea incete, gusa, probleme cu greutatea si etc...). Dr ginecolog la care merg mi-a zis ca ea nu vede ca as avea vreo pb cu tiroida, dar pt ca eu sunt mai catolica decat Papa, sa le fac.... Si mi-a mai zis ca pb cu tiroida dau mai mult infertilitate si nu oprire in evolutie, mai ales la varste asa mici.....
Nici nu stiu ce sa fac....Dr dentist mi l-a recomandat pe dl dr Dinu Albu; mi-a spus sa merg cu toata increderea la dansul, intrucat este un medic f bun citogenetician si ecografist deopotriva....
Stiti ceva de dansul?
la toate.

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput