Sarcina si bolile autoimune (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui flowerbee

Buna fetelor,

Acum o luna mi-am facut niste analize de rutina si mi-a iesit un nr mic de trombocite cu timp mare de sangerare etc. Am refacut analizele, rezultatele s-au mentinut si mi-au iesit prezenti anticorpi antitrombocitari, deci diagnistic prezumptiv Purpura trombocitopenica idiopatica sau autoimuna. Sunt tare speriata pt ca am auzit ca aceasta ar putea fi o parte a unor boli grave dar si pt ca nu mai pot face copii din cauza tratamentului cu prednison pe care mi l-ar administra in timpul sarcinii, cu efecte asupra fatului.

Eu am o fetita de 1,3 ani si se pare ca factorul declansator a fost sarcina si incompatibilitatea de rh intre mine si copil. Asta am citit, nu stiu cat e de adevarat.

Maine merg la Fundeni, la Institutul de Hematologie sa vad ce si cum.

Se mai confrunta cineva cu asa ceva?

Va multumesc.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Am intrat din intamplare la subiectul asta si ce-mi vad ochii?!
Am aceiasi problema, mai putin a doua sarcina.Prima se pare ca mi-a declansat PTI. Iti doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Salutare!

Am lipsit din peisaj fiindca nu am avut vesti. Dar acum mi-au iesit analizele de tiroida (au durat incredibil de mult, vreo 14 zile!) si am in sfarsit TSH normal dar nu ideal: 3.1. ATPO este 600, FT4 e si el in limite normale, Anti-Tg la fel.
De vreo saptamana nu am mai luat Seleniu, o sa incep sa iau din nou.
In rest...mai de facut 2-3 investigatii si...sa ne punem din nou pe treaba.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

buna iepumic...si eu am facut ATPO si se pare ca seleniul isi face treaba, iar TSH e in jur de 1,08, asa sa ramana ca fac fiv si trebuie sa fie in jur de 1.

31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

wow, ce bine ca ai TSH in jur de 1! Eu inca sunt la 3 si ma mai si "tine de gat" (senzatia aia ca ai ceva in gat). Dar se pare ca vara tiroida e mai activa asa ca tin pumnii stransi.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Dany, Goldi, v-am trimis pm.

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Am si eu rezultatele la analize: trombocitopenie autoimuna, tiroidie autoimuna si sindrom antifosfolipidic. Vad ca tot vorbiti de ATPO. Am citit pe net despre el insa nu am inteles daca la mine e vorba de hiper sau hipotiroidim. Puteti sa ma ajutati? Valoarea mea este 22.9 iar valoare de referinta maxima e 12. Am trimitere la endocrinolog si poate ma lumineaza.

Am vorbit cu dr despre o noua sarcina si mi-a zis ca acum nu e posibil insa dupa ce trece furtuna, o sa ne gandim si la asta.

Bee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletel_80 spune:

Flowerbee, diagnosticul de hipo sau hipertiroidism este dat de valoarea TSH-ului si nu de ATPO. ATPO sunt corelati cu tiroidita autoimuna. Oricum in cazul tau valoarea la ATPO este cu putin peste limita superioara, deci nu e o problema majora. Cat e TSH-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

Buna flowerbeeunde ai facut TSH?valorile de referinta nu sunt bune, la synevo de ex e intre 0.27 si 4.2 #956;UI/mL, cam la fel peste tot acum depinde de unitatea de masura....ciudat oricum ai de munca pana il scazi si exact cum a spus dr mai bine sa treaca furtuna.
iodul e fff important ptr creierul copilului asta dc reusesti sa obtii si sa tii o sarcina cu un asemenea TSH....
eu de la 12 l-am scazut in 10 luni la 1...iar acum fara sa mi dau seama de la ce l am scapat iar la 4....

bafta!

31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri. Eu nu am facut inca analiza TSH ci o sa o fac atunci cand merg la Parhon. Deocamdata am doar niste anticorpi antitiroidieni prezenti. Toate chestiile astea sunt noi pt mine si de aceea poate m-am exprimat gresit.

Nici nu stiu cum sa procedez in continuare. Am trimitere de la hematolog la en endocrinolog de la Parhon, dna dr Adina Ghimigian. Stiti cumva cum se procedeaza la Parhon? Pot sa sun sa fac o programare sau ma duc pur si simplu acolo sa aflu programul dnei dr si apoi sa revin.

Bee

Mergi la inceput

Flowerbee, in principal la Parhon e ca la orice spital, adica nu prea are rost sa te gandesti la programare. Dar n-ar fi rau sa dai un telefon sa intrebi cand este doctorita in spital ca sa nu te duci degeaba pana acolo.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici

Mergi la inceput