Sarcina si bolile autoimune (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeag23 spune:

daca tot sunt pe acest subiect sa va arat si voua cam ce mi-a iesit tot acu 2 luni cand mi-am facut ecografie si la tiroida..prima din viata mea..caci cei 2 endoc la care am fost doar pe baza palparii la gat mi-au pus diagnistic si tratament...am 1 an jumate de cand iau euthyrox 100...ma simt mult mai bine decat inainte cand eram un zombie efectiv..mergeam cu ochii inchisi pe strada si imi era mereu rau..aveam ameteli..etc..
ideea e ca dr de la ecograf mi-a spus ca nu-i place cum arata si ca dupa ea pare a tiroidita autoimuna...nu stiu ce sa fac...la ce endo sa mai merg..ca am fost deja la cei mai buni din Bv...

Glanda tiroida de dimensiuni :
- lob drept - long. max = 38,4 mm; antero-post - 16 mm; transv - 15 mm
- lob stang - long. max = 36,5 mm; antero-post - 14 mm; transv - 14 mm
- istm - antero-post - 5,8 mm

Ecostructura - neomogena, heterogena, cu benzi ecogene si mici zone chistice bilobar.
Conturul lobilor este cu aspect ondulat
-pe sectiunile oblice structura glandulara a ambilor lobi apare cu aspect septat
-semnal vascular normal
LST- anterolateral, formatiune hipoecogena de 4,8 mm
Istm- ecostructura neomogena
Fara adenopatii laterocervicale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

andreea, multumesc pentru raspunsuri.
Ref. la crom, am mai luat eu crom acum vreo luna, nu pot spune ca am simtit vreo diferenta. Dar o sa mai incerc odata.
Apropo de bioterapeut, eu mai merg la masaj si tanti de acolo imi face si reflexoterapie. Mi-a zis ca am probleme cu rinichii (pe langa cele cu tiroida) iar eu, am mai scris aici, am o analize care tine de glandele suprarenale modificata (DHEA-S) dar medicii nu ii dau nici o importanta.
Cred ca motivul pt care nu a vrut sa-ti faca anestezie stomatologul este mai degraba sadismul. Intr-adevar, e posibil ca anestezicul sa afecteze oarecum si zona unde se afla tiroida (fiind apropiata) dar ma indoiesc ca poate avea ceva efecte. Eu una mi-am scos 3 masele de minte anul trecut si medicul (care e cel mai bun din Cluj) n-a avut nici o retinere in a-mi face anestezie. Cel mult iti poate face si un antiinflamator ca sa se asigure ca nu te umfli pe nicaieri.
Nu stiu ce sa-ti spun apropo de rezultatele ecografiei, din cate pot eu sa-mi dau seama sunt modificari ale tiroidei (structura neomogena si heterogena) dar nu imi dau seama cat de redusa in dimensiuni este (asta e un efect la anticorpilor, tiroida scade in dimensiuni). Sa stii ca un medic cu foarte multa experienta poate pune un diagnostic fara sa faca ecografie dar in ziua de azi, daca tot exista aceasta posibilitate, este pacat sa nu te puna sa o faci pt mai multa siguranta. De ex. medicul meu nu numai ca m-a luat de la zero si nu s-a bazat pe diagnosticul pus de medicii dinaintea ei, dar m-a trimis sa fac ecografie si la tiroida si la san,analizele din nou, m-a palpat pe peste tot (gat, sani, abdomen), mi-a luat tensiunea.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

Dragele mele,

Am revenit si eu dupa o serie mai lunga de investigatii imunologice.

Mi-am facut toate testele pt alergii si a iesit ca nu sunt alergica la nimic desi acum vreo 10 ani am iesit usor alergica la praf si mucegai, deci ce sa mai cred ???

NK urile au iesit doar un pic crescute. Diagnosticul spune ca nu am o boala imuna este posibil sa fie in context infectios. Cand am facut testele aveam o infectie urinara si ma gandesc ca poate de acolo au iesit marite.

Si acum bomba. Am facut testul de compatibilitate HLA intre soti si ce credeti? Din toate cuplurile care s-au testat pana acum la Institutul National de Hematologie Transfuzionala noi suntem primii care am iesit pozitivi.

Doar pentru reamintire studiile spun ca:
Compatibilitate HLA intre mama si tata
Da, ati citit bine. Compatibilitate si nu incompatibilitate. Stiu ca pare un paradox si ca, poate, contrazice tot ce am scris mai sus, dar lucrurile chiar asa stau. Judecand la scara evolutiei, diversificarea unor trasaturi reprezinta un avantaj pentru specia respectiva, astfel incat Natura favorizeaza la maxim speciile la care aceasta diversificare se produce. In consecinta daca mama are antigene HLA clasice similare cu cele ale tatalui, si in special HLA-DQ, embrionul nu mai este recunoscut drept ceea ce este (adica un organism tolerat) si in consecinta nu se vor mai fabrica anticorpii blocanti, fenomen cu consecinte dezastruoase pentru embrion: celulele NK vor avea "mana libera" sa atace trofoblastul, celulele trofoblastice nu vor mai fi stimulate sa se dezvolte, sarcina oprindu-se in evolutie. In continuare placenta va fi categorisita drept self alterat si va fi distrusa de catre sistemul imun matern. Vom vedea mai tarziu ca acesta distrugere placentara poate determina aparitia unor probleme imunologice si mai grave, precum sindromul antifosfolipidic.

Ginecologul a spus ca se interseaza sa vada ce imunosupresoare sa imi recomande si de cand.

Trebuie sa recunosc ca nu sunt prea optimista.

Am inceput programul de detoxifiere de la Dr Natura si incerc sa elimin cat mai mult posibil toate E-urile. Din pacate pentru mine, am grupa de sange O1, asa ca nu pot renunta la carne. La mezeluri am renuntat de vreo 2 ani iar acum ma chinui mai mult cu cruditati dar nu prea ma satur. Sper sa am un dram de noroc si sa ma ajute si Dumnezeu ca pe medicina nu stiu cat ma pot baza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

laviniane pare rau ca ai mai descoperit ceva nou dar macar acum stii care sunt problemele.Nu stiu daca stiai dar am descoperit o clinica din Londra care acorda o atentie deosebita problemelor imune dar si diferitelor tipuri de incompatibilitati.Daca iti permiti poti suna la clinica si sa ti programezi o consultatie telefonica cu dr. A. Gorgy ii vei trimite pe mail toate analizele si poate iti spune ce sa tratament sa faci.Iti dau datele clinicii si alte siteuri care vorbesc despre schemele de tratament.Daca nu ma insel ar trebuii sa faci tratamentul cu LIT care se face in Grecia (in Londra abia acum se dezvolta).Macar incerci(consultatia este 110 lire).Te pup...bafta!
http://www.fertility-academy.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=33

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=224269.315

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=232595.330

31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna fetelor,

Acum o luna mi-am facut niste analize de rutina si mi-a iesit un nr mic de trombocite cu timp mare de sangerare etc. Am refacut analizele, rezultatele s-au mentinut si mi-au iesit prezenti anticorpi antitrombocitari, deci diagnistic prezumptiv Purpura trombocitopenica idiopatica sau autoimuna. Sunt tare speriata pt ca am auzit ca aceasta ar putea fi o parte a unor boli grave dar si pt ca nu mai pot face copii din cauza tratamentului cu prednison pe care mi l-ar administra in timpul sarcinii, cu efecte asupra fatului.

Eu am o fetita de 1,3 ani si se pare ca factorul declansator a fost sarcina si incompatibilitatea de rh intre mine si copil. Asta am citit, nu stiu cat e de adevarat.

Maine merg la Fundeni, la Institutul de Hematologie sa vad ce si cum.

Se mai confrunta cineva cu asa ceva?

Va multumesc.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

andreea,eu nu am pomenit asa ceva.si eu am facut multe anestezii la dinti.iar acu voi naste poate cu anestezie generala.......
flower,du-te la Fundeni la uscatescu.ea e cea mai competenta.

mami de , premiata la concursul de dans 16+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

anabel79 multumesc mult pentru link-uri. Am gasit datele de contact ale doctorului din grecia care face LIT. Am sa incerc sa iau legatura cu el sa vad ce imi spune si eventual poate imi face si o programare.

Mergi la inceput

Lavinia cu placere.Sper sa te lamuresti cu aceasta tehnica si sa fie bine, bafta multa....

31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Am fost la hematolog insa rezultatele analizelor vor fi gata abia saptamana viitoare. Vad ca ei suspecteaza purpura trombocitopenica autoimuna sau lupus. Oare mai pot face copilasi daca se pune un astfel de diagnostic? Mai ales daca ar fi lupus?

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

flowerbee stai linistita...si eu am probleme autoimune, crede ma am cercetat destul si putem face copii dar mai greu....tratamentul cu prednison se recomanda pana in saptamana 12 de sarcina ptr a tempera raspunsul autoimun al organismului si de a impiedica ca acesti anticorpi sa distruga sarcina.totusi daca ai deja un copil ar fi bine sa te bucuri de el, un medic imunolog spunea ca totusi copilul poate mosteni de la mama problema autoimuna, eu ma risc ca nu am niciun copil, tu poate te gandesti un pic mai mult.....
daca vrei sa te documentezi iti dau un link cu o clinica din Londra sa vezi cate fete la fiv au luat prednison 25 mg ....

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=232595.525

Mergi la inceput