**Zmeurici de iulie-august 2009 (30)**
Raspunsuri - Pagina 19
noce spune:
Siacob,
- din alac poti sa iei paste (de la dm) sau gris (de la plafar) sau faina sa faci tu biscuiti sau painica; se mai gasesc cereale de alac topfer
- din faina de mei (de la plafar) poti face mamaliga (la care poti sa adaugi fructe) sau paine/ biscuiti
- ovaz, secara - se gasesc si ca cereale (topfer, milupa 7 cereale bio) si ca faina de facut painica/biscuti
Lintea, nautul si soia se fierb si se paseaza, apoi le combini dupa gust, dupa idei, cu verdeata, alte legume, ulei, sos de rosii, etc Sunt multe retete in Copilul vegetarian de Elena Pridie, costa 15 lei, se comanda de pe net. Eu de acolo ma inspir.
Eu cu oul am o retinere deocamdata. Am citit in Dr Spock ca de fapt se pierde fierul prin consumul de oua. La fel scrie si de lactate, ca desi au calciu, acel calciu se elimina cel mai usor prin urina si, din cauza fosforului continut, se pierd chiar si rezervele de calciu din organinism. Tind sa-i dau crezare, pentru ca eu m-am strofocat sa consum multe lactate in sarcina si tot cu calciul pe minus ieseam la analize, ba a trebuit sa-i dau si lui Filip calciu gluconic in prima saptamana dupa nastere. O sa le introducem si noi mai tarziu si in cantitati mici, doar pentru gust asa. Mai cercetam pana atunci.
Corina, somn, somn, somn! Incearca sa o iei langa tine dimineata sau ziua sa dormiti in plus. Si fa o pauza cu diversificarea. Are o viata intreaga in care o sa tot manance de 3-4 ori pe zi. Oamenii se nasc de mii de ani si diversificarea precoce a aparut de max un deceniu. Pana la 1900 copiii erau alaptati pana la 9 luni -1 an, cand treceau la masa familiei. Asta cu diversificarea tine de industrializare, de femeia activa care munceste si n-are timp sa alapteze, etc.
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
inutsa spune:
Fetelor, va multumim de aprecieri, dar acu Bia nu prea mai vrea sa pape singurica, din pacate. Nush de ce nu mi-a aparut mesajul integral caci pusesem mai multe filmulete.
Vad ca acum e randul Biei sa intre in randul zmeuricilor mofturoase, pur si simplu nu ii place mai nimic, mananca cateva lingurite din papa si gata, are lacat la gura. Mai incerc si alte combinatii.
badurox si alinutza si noi am luat stafilococul auriu din maternitatea Cuza Voda. E nasol, ca l-am luat ambele. Si da, doare de mori, eu l-am facut chiar acolo "jos", sa mai zic ca nu ma puteam aseza in fund. E groaznic si bine ca am scapat!
giova bine ca ati scapat de vaccin!
Am vazut si pozici de zmeurici, toate una si una
Merg la ca nu mai stiu ce voiam sa scriu, sunt tehuie
va
Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Giova spune:
am fost cu Marco la dentist, pe urma acasa cu morocanosul si la cumparaturi.
am luat pepene rosu si i-am dat si lui Edi. a papat din el, pana a rupt o bucatica mai mare si i-a ramas in gat. a incercat de vreo 2 ori sa o scoata, a 3-a oara a tot ce a mancat cu 30 min. inainte. Nu-i mai dau asa intreaga, ori o bag in instr. minune, ori o blenduiesc...vad eu.
Nu mai stiu cine papa pepene asa frumos....parca daris, nu?
Bely ati scapat de vaccin? Edi a luat bine in greutate pana luna asta...sigur se va face un slabanog ca si frate-su'. Grasi nu au cu cine semana...il mostenesc pe sot, se pare.
Ungaras ma bucur ca apapat bine MC. bafta la mersul in 4 labe...si Edi incearca....
Badurox eu pe Marco l-am scos din materniate cu stafilococ auriu in nas. acum vreo 3 luni i-am descoperit in gat...la el nu se manifesta, sta acolo cuminte. dar uite ca streptococul lui Edi ne baga in necaz. Poate tot din mat. l-am luat si pe asta.
mamidevladut stiu iaurtul ala, am mancat si eu, trebuie sa incerc. Edi nu e fan iaurt de la Humana, i-am luat cu mango. am zis ca le incerc si pe cele de la Nestle sa vedem.
super ca a papat Codrin tot, poate ii bag si eu niste rosiare in piureu, am luat azi dintr-alea cherry caci sunt mai gustoase.
Ayda de la mine a plecat confuzia...naiba stie ce m-a luat cu data de 9, azi e 3 toata ziua.
Ema eu pun galbenusul in piureul de cartof...
revin ca s-a trezit Edi si urla.
asa...continuarea:
Ema sunteti o familie tare frumoasa, aveti 2 copii superbi, sa va traiasca.
Si eu i-am dat oua de casa la Edi, tocmai s-au terminat, dar mergem la Alba la bunici si sper sa mai aduc pt. o perioada.
Corinna imi pare tare rau ca esti obosita si nu te simti bine...e o perioada grea asta cu divbersificarea, aparitia dintisorilor...ne chinuim reciproc.
Alinutza asa face si Edi cand simte bucatele...ca atare ca mi-a varsat azi din cauza pepenului rosu. culmea ca biscuitii ii mananca asa intregi, chiar ii face placere sa rupa din ei cu gingiile si sa-i mestece.
Flosideea felicitari mami pt. dntisorul nr. 7. ce repede scapati de necaz!
gata, fug si eu in pat, caci cine stie cum va dormi in noaptea asta gogoasha.
.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
matcha-oana spune:
heiiii ,buna dimineata si de la mine,bine v-am regasit ,ce v-am m-ai cautat nu m-ai erati la clubul scutecelor,ioiii ce v-am cautat.
leon18 .07.2009
matcha-oana spune:
ne-au iesit si noua 2 dintisori jos,ce greu a m-ai fost,numai in brate vroia,plansete,fara somn.
si el spune mama,dar nu stiu daca spune cu intentie sau pur si simplu vorbeste si el si numai mama ci si babasi mmmmm aaaaa si uuuu .
eu ii dau la pici de 2 ori pe zi mancare,la 12ziua si la 7 seara.
cam ce ii dau,sa va spun in mare :
fierb orez cu morcov,mazare,varza si carnita de pui,fierb bine de tot ,le fac marunte marunte ,si orezul sa fie foarte moale.si schimb mereu ingredientele,in loc de varza pun dolecel,sau brocoli ,sau asparanghel,etc si tot asa ,pe langa orezul cu legume ii dau si un pic de branza de soia(tofu)apoi apa si sarut mana pentru masa.
seara papam peste alb cu branzica,cateodata banana si mere.
cateodata pireu de dovlecel cu orez,ridichie alba,cateodata paine cu lapte,supa de porumb,etc...
am o intrebare cam de la cate luni se poate da ou?
si ce se da intai galbenusul sau albusul?
as vrea sa ii dau avocado,oare e prea devreme?
ma uitam sa vad daca au d egand s aiasa dintisorii de sus ,dar nu se vede nimic,nu se simte nimic.
la baita vrem sa stam numai in picioare ,exploram robinetele,si sampoane,apoi cand ne jucam ,nu ne intereseaza nici o jucarie,noua ne place calculatorul ,firele,telecomenziile,vrem sa mergem de-a busilea ,dar nu reusim decat sa tsam intr-un loc in patru labe ,dar nu in genuchi ci in picioare cu fundul in sus ,si numai ne smiorcaim ca nu ne putem misca cum vrem noi,vrem numai in brate si sa fiu mereu bagat in seama.
sa va arat niste poze cu noua noastra jucarie
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/DSCF6379.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/DSCF6386.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/DSCF6299.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/DSCF6349.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/DSCF6357.jpg
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/DSCF6381.jpg
leon18 .07.2009
MONITZA86 spune:
Neata!!!Va invit la o .VRemea cam mohorata cred ca astazi o sa stam in casa.
Ieri am iesit la plimbarica cu o prietenuta care are o zmeurica nascuta tot in august,dar nu pree i-a placut su Stefi ,ca m-a plans in carut ca niciodata.Ne-am intors acasa cu ea in brate si carutul gol,impingeam la el de zor .Aveam niste nervi ,urla cat o tinea gura .DEci nu mi-a tihnit plimbarea prin urmare am venit in casa si moftureli peste moftureli abia pe la 6 seara a adormit cu .
IN scimb ieri a facut ceva nou.Aseara inainte de baita am lasat usa deschisa la baie si am dat drumul la apa ,Stefi se uita atenta ,si la un moment dat vad ca se indreapta ij directia baii in patru labute.Super dulce a fost , ca si tipa in timp ce se chinuia sa ajunga la mine .Imi pare rau ca nu am fost pe faza cu aparatul sa o filmez.Poate mai are tendinte si astazi de mers bebelusesc.
Ieri nici macar nu am semnat condicuta!tre sa va citesc .
Giova ati avut reactii de la vaccin?
Motana am reusit sa vad gogoasa ta ,deci e mortala
Matcha Oana la cati mai multi dintzuci,bine ca ati scapat!
copchilu...revin
MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara
blanca000 spune:
Oana ce frumos e Leon ..are fata de european si ochi de japonez..frumusel foc.
Si am vazuto si pe Daris.. frumosa si ce palariute are ea...clar seamana cu tati..mexicanca focoasa o sa fie.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
pooh spune:
Neata!Simt eu miros de cafea sau ma insel?Eu racita-cobza,imi curge nasul non-stop,e iritata rau pielea intre nas si gura....m-am dat cu garmastan,poate se vindeca mai repedeMi-e grica sa nu ia si bb raceala,parca-parca se infunda si nasucul lui si a cam stranutat azi....Ii dau oscillo,sper sa scapa usor.Matcha-oana,ce copilas frumos si deosebit e Leon!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
blanca000 spune:
Eu tot racita..nu trece deloc..beau ceaiuri, iau oscillo si paracetamol si parca degeaba..curge nasul asta ca la robinet, am peste tot servetele sa ma salveze..si o stare asa . Azi nu mai ies nici eu afara..stau in casa poate imi mai revin caci curentul ala de afara cred ca mai rau imi face mie acum.
Vad eu cum o distrez pe Eva..
Stau cu masca la nas si gura si mai rau ma sufoc...cred ca nu e bine sa stau cu ea ca toti microbii aia cand stanut raman acolo..dar nici fara ea ca vreau sa o feresc pe bubi mic..vad ca ea e inca fresh..poate nu reusesc s aii dau si ei .
Azi noapte a fost mai bine..nu sa trezit din ora in ora ca ultimele 2 nopti..oricum nu mai faceam fata.
Nasol e ca daca se duce tati la ea nu se linisteste, ma vrea pe mine..clar..
Uf si ce as mai zace si eu putin...2-3 ore numai..
Cica de maine iarasi..
Ma duc sa iau un mic dejun caci doarme Eva putin
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
blanca000 spune:
Pooh ...sa ne treaca
My precious baby girl...