Hai Marsy! Bravo Cata! Iepurasi 2010 (105)
Raspunsuri - Pagina 15
vladimirescu spune:
Bon, revenons a nos moutons :-))
Colici... sincer, eu cred ca astia nu trec cu nimic, cu nici un fel de picaturi etc. De data asta nici nu ma mai gindesc sa dau banii pe toate prostiile d ela farmacie si mai ales sa chinui copilul sa inghita picaturi toata ziua... O sa string din dinti si o sa astept, cu rabdare, sa treaca. Din cite stiu, nici un medic nu stie sa zica ce sint mai exact colicii, de ce apar, ce cauza au... ca sa stim sa tratam cauza. E un mister. Si tot ce "se stie" sint doar supozitii: ca e de la aerul inghitit cu laptele, ca gazele de la un sistem digestiv inca imatur care nu dovedeste digestia laptelui, ca de la mese prea dese (de aia e teoria cu alaptatul nu mai des de 2 ore) etc etc...
Bref, la Vladimir am folosit absolut toate picaturile si toate ceaiurile si toate tehnicile de care am auzit, iar colicii au trecut tot cind a venit vremea sa treaca, la 2 luni fix, dupa 6 saptamini de chin... Nu a avut legatura nimic, nici cit de des alaptam, nici ce mincam eu sau nu (ba chiar mi-am amintit ca fix in ziau in care eu am mincat in dusmanie numai lucruri "interzise" gen varza, fasole, conopida si ardei iute, exact in ziau aia l-a durut mai putin burtica :), pur si simplu uneori era o coincidenta ca la picaturile x se linistea copilul... dar a doua zi urla din toti bojocii dupa aceleasi picaturi :-))
Vladimir a avut si f multe gaze, ca asa e el construit saracul (si acum are tendinta mereu de balonare), iar cu asta am reusit sa-l ajut si sa-l mai linistesc, prin tehnica de "scos pirturi din copil| de care v-am mai zis :)) Dupa ce tragea vreun mare pirt se mai linistea saracul, dar totusi colicii am dedus eu ca-s altceva decit gazele care preseaza, asadar asta cu eliminatul gazelor doar le scade suferibta, dar nu elimina de tot durerile, mititeii de ei...
Ce zicea Dianami parca si alte fete am gasit si eu in carti si am incercat, cu rezultate bune: copilul intins pe spate, picioarele pliate cu genunchii pe burta (adica pozitia fetala, de fapt), si fie ca-i apesi pur si simplu cu picoarele lor pe burta, fie ca faci miscari circulare de masaj (da, tii de picoare, asa pliate pe burta, si masezi cu ele burta), ies gazele mai usor in pozitia aia.
Plus: plimbat copilul prin casa asezat pe mina cu fatza in jos, ca un avion, cu capul mai jos ca fundul, si mai hitinat-leganat-scuturat, la fel, ies gazele mai usor.
Iar faza pe care am mai descris-o e inventia mea - subliniez asta pt ca nu stiu daca e recomandabila medical... doctoritei mele ii era frica ca-i mut matele copilului din loc, de exemplu, cind i-am aratat ce-i fac lui Vladimir sa iasa gazele :)) Sigur, Vladimir n-a patit nimic, iar pt mine a fost de departe cea mai eficienta metoda de-a-l ajuta sa scoata gazele si sa se linisteasca pe moment...
Iata aici din nou "metoda Vladimirescu de scos pirturi din copil" :-)))
- copilul culcat pe burta, capul pe o parte
- string genunchii sub el, ca sa stea fundul cit mai in sus (deja incep sa iasa gaze din cauza pantei si a presiunii pe burta)
- bag un brosop pe sub burta, ca o chinga, si incep sa trag in sus si sa scutur destul de tare
Sa stiti ca ridicam fundul copilului sus de tot cu chinga asta si-l scuturam temeinic, cine ma vedea ce fac se cam speria :)) Dar am avut curaj pt ca am vazut ca Vladimir nu protesta, deci nu-l deranja, iar pirturile ieseau ca la mitraliera, pir-pir-pir. Si chiar se oprea din plins cind il puneam pe burta si incepeam - cred ca s einvatase si stia ce urmeaza, si era de acord cu ce-i faceam :))
Ies si revin, ca amindoi baietii mei se foiesc: unul pe sub laptop, in burta, si unul pe mina mea dreapta... cred ca se trezeste saracul!
mami de vladimir (4 ani si 7 luni, bun si dragastos)
freedelia spune:
Vladi -- sa stii ca ce ti-a zis barbatul e nasol, DAR sunt numai cuvinte aruncate la nervi. Pai cand te enerveaza cineva, mai simti ca il iubesti? NU simti exact cum a zis omu' ca te doare in cur de el??? Ba mai rau, mie cand ma enerveaza cineva chiar imi vine sa le fac ceva rau (fie cu cuvintele sau chiar sa le trag una, pe bune...) asa ca eu una nu cred in asta cu ce spune omul la nervi e adevarul. Cred ca la nervi spui chestii pe care NU le simti cu adevarat si pe care le regreti. Oricum, ma bucur ca esti intr-o stare mai buna :)
Ceva vesti de la Marsy??
39+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
AMR 4 zile maxim!!!
POZE
miria_cristina spune:
'Neata, fetele!

Uite, CASTELANA, intru mai des, dar zabauca tot raman, ca-s din esenta tare.

DENISA - Nu-l imbraca pe bebe numai in scutec. Si, mai ales cand il scot afara, voi avea si salopetele sau mai stiu eu ce.
Pai, vorbesc eu, dar crezi ca ma rabda sufletul sa nu cumpar mai multe decat imi propun acuma? Doar ca nu iau lucrusoare 0-3 luni, ca le poarta prea putin sau deloc (depinde cu cat il voi naste).
Cristina +30
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
GabyHila spune:
neata,
miria niua nu ne mai sunt bune body mar 56. dar cand am nascut, orice alta marime statea pe ea mai rau ca pe umeras....
si 0-3 luni sunt mar 62 de obicei...
trebe sa fug la gaza.......
vladimirescu spune:
Freedelia, de acord cu tine, si eu zic lucruri nasoale la nervi... sincer, chiar nu cred ca e asa, nu se poate sa fi ajuns chiar asa...
Iarta-ma ca n-am mai zis nimic de menajera, nu mk-a mai stat mintea la asta... Eu stau in Domenii, se pare deci ca f deparet de doamna de care zici.. Si cu conversatia cu ajutoarele casnice am o problema in general :-))... eu angajez personal ca sa-mi ia lucrurile de pe cap si eu sa pot lucra sau sa ma odihnesc sau whatever... dar daca trebuie sa am grija lor sau sa ii intretin cu conversatii, n-am facut nimic, mai bine pun mina si spal eu :-))
Imi pare rau ca ai probleme cu copilasii... te descurci tu, sper - desi am remarcat ca semanam :-)) in teorii psiho sintem f tari, dar cind e sa aplicam... e mai greu! 
Ellanick, tu nu esti zdravana, zau! Slava cerului ca esti printre noi, isi mai descreteste omul fruntea cu tine si cind e mort de suparat :)) Multumesc, draga mea!
Si sa stii ca am avut si eu senzatia asta cind mi-am recitit posturile, ca parca scrie altcineva in locul meu, nici eu nu ma recunosc ... Stii, nimeni nu e chiar 100% din otel inoxidabil, toata lumea "cade" din ceva... important e sa te ridici si sa mergi mai departe :)) Si eu zic ca pot face asta.
Capitolul "din placerile lunii a 9-a": ce ma distreaza ce ne mai plingem noi de dureri de duda, insomnii etc :-)) Pt mine e reconfortant (sorry!) sa stiu ca si pe voi va doare cite ceva sau nu puteti dormi, ca altfel ziceam ca-s eu defecta din cauza virstei... Deci: 2-4 ore de nesomn in fiecare noapte, de mai bine de 1 luna de zile, dureri de duda de vreo 3 luni (jur ca uneori sapa copilul sa iasa si alteori imi desface cineva oasele din simifiza cu forta), in citeva nopti reflux gastric de mi-era teama sa adorm sa nu ma innec, dureri de spate si bazin, copilul imi face in fiecare seara organele terci pe dinauntru cind se suceste etc etc... Asta e! Oricum, pe linga ce am mai auzit la voi, varsaturi etc, eu cred ca stau bine! (sarcina ast ami-a fost greata o singura zi, iar la Vladimir n-am avut absolut nimic) Si, in mod ciudat, nici macar nu mi se prea umfla picioarele :))
Se intimpla ceva ciudat de vreo 2 luni: slabesc. Banuiesc ca e din pricina stressului si a supararii, ca am revenit la grutatea din noiembrie. In total, am doar 8 kg in plus fata de inainte de sarcina, ceea ce nu prea e firesc pt ca am bagat in mine tone de dulciuri, foie gras si tot ce mi-a trecut prin cap... (Dayanara, recunosc cinstit ca am mincat o data un pachet de prosciuto crudo si odata un pachet de salam de Sibiu, asa pofta mi-ai facut cu salamurile tale! - dar am luat din alea vidate cu E-uri de la supermarket, gindindu-ma ca-s din carne plina de hormoni dar si de antibiotice, asadar parca mai ferita de listeria etc...)
36+ cu
Tudor Florian
mami de vladimir (4 ani si 7 luni, bun si dragastos)
miria_cristina spune:
VLADIMIRESCU - Nu stiu daca sunt sau nu in masura sa-mi dau cu parerea legat de un subiect sensibil si personal ca al tau, dar pentru ca ai simtit nevoia sa-l faci public ma lasi sa zic ceva legat de el, nu?![]()
Cu nervi sau nu intr-o relatie de familie si, in general, in orice relatie de parteneriat trebuie sa existe respect si rezerve pe toate planurile.
Nimeni n-are voie sa te jigneasca si sa-ti taie aripile.
In afara de asta, intr-o casa unde parintii au scene de agresiune ( si aici nu conteaza natura lor, psihica, fizica, verbala) copiii, cei pe care ii iubesti fie si cu pretul suferintei, vor simti pana la urma animozitatile si vor fi (poate nu marcati, cum scrie in toate cartile), dar de multe ori intrebatori si tristi si asta ajunge sa te doara infinit mai mult decat cuvintele lui.
Cand acele cuvinte sunt auzite nu doar de tine, ci si de copii, viata se schimba fara voia ta si nu in bine.
Sunteti oameni mari, iar pentru copiii vostrii nu sunteti X si Y care stau impreuna ca sa faca o familie, ci sunteti MAMI si TATI. Copiii nu inteleg discutiile voastre si nici starile voastre, dar le simt din plin, cu atat mai mult ca va iubesc si stau langa inima voastra care uneori pulseaza mai repede de nervi sau suferinta.
De ce, nu il lasi sa se calmeze? De ce nu te calmezi si tu? Si intr-o seara cand sunteti mai relaxati sa-l intrebi incotro vrea sa mearga si unde vrea sa ajunga cu atitudinea respectiva.
Pentru ca un cuvant urat atrage un cuvant urat, iar in timp atitudinea asta se cronicizeaza si nu-si mai revine. In schimb, devine o stare permanente de viata nepotrivita cresterii unor copilasi mici.
Poate va fi sincer cu tine si iti va raspunde.
Daca nu, sigur, vei stii si vei gasi raspunsul in mintea si sufletul tau, ca doar esti un om cerebral si puternic.
Sper din suflet sa rezisti etapei asteia din casnicia ta si s-o invingi remediind-o!
Sunt sigura ca prin iubire, ingaduinta si putere din partea ta vei "putea muta muntii".
Cristina +30
dayanara spune:
atb multumim de pozele cu oana
sunt pozele unde oana a iesit cel mai frumos din toate, se citeste fericirea si linistea in sfarsit si eric e scump foc
vladi 8 kg in plus fata de sarcina? mi.e ciuda oficial
pt primul mesaj
freedelia eu stiam ca suzeta, dormitul cu mama care ajuta sa regleze respiratia si altce chestii pot ajuta un pic la evitarea sids
miria, te.am intrebat ieri, daca mi.ai zis scuze ca n.am citit atenta, cum e scutecul de imbracat? ca nu.mi dau seama ce e
roxana
35
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
miria_cristina spune:
GABY - Da, stiu ca hainutele vor fi purtate practic foarte putin sau chiar deloc in functie de cat de des il imbraci pe bebe cu ele. Si aici vorbesc de cele 0-3 luni, deasta nu iau asa mici, ci le inlocuiesc cu scutec sau direct 3-6 luni, la nevoie. Oricum, in prima luna nu ies afara din casa, deci nici bebe si el creste in intervalul asta de timp.
Apoi, cand iesim va fi afara si cald si bebe mai mare si il vor incapea hainutele celelalte.
Asa am facut si la Dami si a fost numai bine. Deci vorbesc din experineta.![]()
Cristina +30
miria_cristina spune:
ROXANA - Scuze ca am uitat de la mana pana la gura sa-ti raspund ieri.
Am o poza salvata prin calculator cu genul respectiv de scutec. O caut si o pun sa iti faci idee la ce ma refer. E super comod.
Pasuieste-ma nitel ca n-o gasesc acusica.
![]()
Cristina +30
andira spune:
Neatza!
Mi-e un somn de-mi cad ochii, n-am putut sa dorm, ca de obicei, dar pe langa asta m-am culcat si tarziu, ca joia ma uit la ambele episoade din CSI NY.
Diana - multumesc frumos, stai linistita, incerc sa ma descurc cu ce gasesc pe net. Reviste n-am vazut, in afara de Lucru de mana, dar ma bate gandul sa ma uit pe amazon.com, ar trebui sa fie ceva pe acolo.
Ieri m-am apucat sa caut fire de tricotat pe net
, si am gasit vreo 2 site-uri care vand on-line, si azi sper sa dau o fuga pana la mercerie (e foarte aproape, dar tot iau masina, ce sa fac) sa compar preturile. Uite cat de draguta e asta http://www.coatscrafts.ro/NR/rdonlyres/A674B4E9-DF89-46D1-B437-A3A500A791D0/94764/cleveland1.jpg , ma gandesc sa ii fac o rochita Irinei din ea. Si binenteles si strumfului, pe alta culoare, daca reusesc
. Oricum le schimba intre ele, ca au cam aceeasi masura.
Idei pt aniversare n-as avea sa-ti dau, din pacate, dar daca ma loveste inspiratia auzind pe cineva, sigur iti spun
.
Castelana - multumesc pt info
, dar daca nu sunt in engleza nu prea ma descurc sa citesc altfel.
Honey - sa stii ca ai dreptate cu umiditatea, si eu o simt mai puternic acum decat in alti ani.
Am tot zis ca ma duc la Brico sa iau cutii de-alea care absorb umiditatea, si pana la urma cred ca o sa o fac.
33+