Fulgusori de nov-dec 2009 (29)
Raspunsuri - Pagina 17
Lidia74 spune:
Uah ce limbaritza ati avut azi!!!!!Pup toate fetili.
DANKUTZA ce bine ca operatia a decurs ok.
vias spune:
A_driana, sanatate multa, imi pare rau ca ajungi la operatie. Ai grija de tine.
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
lili_a spune:
Pfuuu, in sfirsit a adormit. Nu mai pot, azi parca a avut baterii, n-a inchis un ochi nenica,ne-a calarit cind pe mine cind pe mama. Sper ca la noapte sa nu faca tot asa ca mor.
Dymomo dar daca ii ignori tipetele si continui sa impingi carutul, nu se potoleste dupa 5-10 minute si nu adoarme? Eu ma plimb cu fata si 3 ore, mai se trezeste,mai miorlaie,dar doarme in majoritatea timpului.
Ancutza vaz ca intrebai de jucarii - sint lilieci,un el si o ea Dupa socul initial,mie chiar imi plac, si fetitei la fel
Coque puteam sa jur ca nu e nici o balena pe salteaua aia, acum am vazut ca are desenata si o trompetica pe coada. Eu am tras toata ziua de pestele ala cu arc, sa vad daca face si muzica Mai nou a descoperit frunzulita aia fosnitoare care are si niste plastice atasate si o maninca mereu. Si roade si frunzulita de pe saltea cind sta pe burta. Cred ca de fapt roade. All the time. Ca un pitbull nevricos
Fetele, vad ca miine nu e o zi buna, ca mai toate ne-am facut alt program, ce ziceti de luni - se anunta 18 grade!!!
La Baby Expo mergeti?
ionelamaria spune:
www.desprecopii.com/info.asp?ID=98" target="_blank">aici e articolul despre dintuci de pe DC. Este si o schema cu aparitia dintilor... interesanta
EDIT : Am sters articolul sa-i editez diacriticele.
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
ionelamaria spune:
Ingrijirea dintilor la bebelusi (pana la 1 an)
Primii dinti apar, in general, in jurul varstei de 6 luni. Acesti dinti temporari sunt foarte importanti pentru sanatatea copilului:
• Dintii de lapte mentin un spatiu adecvat pentru aparitia dintilor permanenti. Carierea, sau pierderea acestor dinti pot duce la pierderea acestui spatiu, si mai tarziu la probleme ortodontice pentru copil.
• Dintii de lapte sanatosi ajuta la vorbirea clara si corecta a copilului.
• Dinti frumosi inseamna incredere pentru copil. Un dinte lipsa, dinti cariati sau respiratie urat mirositoare pot duce la glume "proaste" din partea celorlalti copii.
• Copilul are nevoie de acesti dinti ca sa poata musca si mesteca. Fara ei pot apare probleme de nutritie.
Calmarea durerilor la aparitia dintilor de lapte
• Oferiti obiecte reci (tinute eventual pentru cateva minute in frigider sau sub jet de apa rece): inele speciale pentru dinti, o bucata de material (batista, tifon, etc.), sau tineti un cub de gheata infasurat intr-o batista sau un servetel pe locul unde gingia este umflata.
• Frecati usor cu degetul curat gingia bebelusului.
• Aplicati solutie speciala de calmare a durerilor (CALGEL, ORAJEL).
• Oferiti copilului un biscuit sau o coaja de paine tare.
• Daca apare si febra usoara sau starea generala a copilului este proasta, se poate administra Paracetamol (Acetaminofen).
Curatarea si perierea dintilor
• Curatati dintii si gingia usor (recomandarile actuale sunt ca aceasta sa fie curatata usor chiar inainte de aparitia dintilor) cu o periuta mica si moale sau o bucata curata de material si pasta de dinti cat un bob de orez (cantitativ). Folositi pasta de dinti special destinata copiilor, care nu contine fluor si care poate fi inghitita fara sa apara cumva probleme legate de o supradozare cu fluor.
Pastrarea dintilor sanatosi
Stiati ca un copil care adoarme cu biberonul in gura are sanse mari sa aiba dintii de lapte cariati? Cand bebelusul adoarme, cantitatea de saliva scade in mod semnificativ. Daca se ofera biberonul cu lapte, suc sau cu orice alt lichid indulcit si se evita curatarea dintilor inainte de culcare, zaharul din aceste bauturi impreuna cu bacteriile prezente in mod normal in gura vor forma acizi care vor ataca si caria dintii. Uneori aceste carii pot fi foarte dureroase si necesita chiar internarea in spital pentru scoaterea dintilor cu probleme.
Pentru a evita aparitia acestor carii:
• Puneti bebelusul in patut fara biberon. Nu-l lasati sa adoarma cu biberonul in gura. Daca oferiti biberonul la culcare, umpleti-l doar cu apa, singura pe care este bine sa o oferiti si pe timpul noptii.
• Oferiti biberonul din timp si curatati dintii bebelusului inainte de culcare.
• Invatati copilul sa foloseasca o canita (eventual din cele speciale cu cioc de baut sau cu supapa) pana la virsta de 1 an.
• Evitati folosirea biberonului pentru a linisti un bebelus. Incercati sa-l leganati, mangaiati, cantati, cititi sau sa va jucati cu el.
• Daca bebelusul are suzeta, evitati sa o bagati in miere sau zahar, acestea duc la aparitia cariilor.
Intrebati pediatrul daca va recomanda suplimente cu fluor peste varsta de 6 luni si asigurati-va ca dintii bebelusului sunt verificati la controlul medical de la 1 an. Imediat ce apar probleme cu dintii de lapte mergeti la medic.
Ingrijirea dintilor de la 1 la 6 ani
Perierea dintilor
• Periati dintii copilului de cel putin doua ori pe zi (cel mai indicat este sa faceti acest lucru dupa fiecare masa, fie doar cu periuta, fara pasta). Intotdeauna periati inainte de culcare.
• Folositi o periuta moale si o cantitate mica de pasta cu fluor (de marimea unui bob de mazare).
• Periati cel putin 2 minute suprafata fiecarui dinte si gingia care-l inconjoara, dar si limba.
• Inlocuiti periutele de dinti la 3-4 luni si intotdeauna dupa o boala (raceala, gripa, etc.).
Pastrarea dintilor sanatosi
• Verificati cu atentie dintii copilului, eventual ridicandu-i putin limba. Daca observati pete albe sau maronii pe dinti, anuntati dentistul sau pediatrul.
• Cand considerati ca este pregatit sa foloseasca periuta si pasta de dinti - in jurul virstei de 4 sau 5 ani, lasati copilul sa invete singur sa-si perieze dintii. Dar continuati sa-i periati dintii cel putin o data pe zi (eventual inainte de culcare) pana la 6-8 ani.
• Mergeti cel putin o data pe an la dentist cu copilul.
Pastrarea unui zimbet "sanatos"
Care sunt cauzele aparitiei cariilor dentare?
• Bacteriile determina aparitia cariilor.
• Bacteriile se pot transmite de la parinte la copil (este recomandabil sa nu mancati impreuna cu copilul folosind aceeasi vesela sau acelasi tacam).
• Alimentele si bauturile "hranesc" aceste bacterii.
• Bacteriile produc acizi ce conduc la aparitia cariilor.
• Carierea unui dinte poate fi impiedicata daca este descoperita la timp.
Cum se poate preveni aparitia cariilor dentare?
• Parintele este un "model" pentru propriul copil. Periaza-ti dintii, curata-i cu ata dentara si mergi la dentist in mod regulat.
• Fluorul poate impiedica si vindeca cariile dentare incipiente.
• Pediatrul sau dentistul pot recomanda pentru copilul tau: picaturi sau tablete ce contin fluor - daca apa nu contine, strat protector de fluor sau polimer depus pe suprafata dintilor (ultimul se recomanda, in general, doar dupa aparitia molarilor permanenti).
• Oferiti copilului la gustare biscuti, fructe sau legume, in loc de bomboane dulci si lipicioase.
• Consumati apa suficienta dupa fiecare masa, sau gustare pentru mentinerea dintilor curati.
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
dankutza spune:
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru gandurile voastre frumoase. Este ceva extraordinar ca niste oameni care nu o cunosc sa trimita un gand bun la Doamne Doamne. Este bine. S-a trezit, a baut apa. A vorbit. Acum doarme. Se intoarce de pe o parte pe alta singura.
Am scapat si eu de emotii. Prima a scapat Alinus, apoi eu. ACum ne indreptam gandurile bune spre varul Ionelei. sa se infirme diagnosticul initial.
33 ani am si eu, deci sunt de aur
Camy bine ai revenit. Iti simteam lipsa. Sa nu mai pleci.
Cerceii i-am pus din maternitate. A fost mai bine asa. Nu am vazut cand a chinuit-o. AM vazut-o direct cu cercei. Si a fost mai bine asa.
My_lady, Ramonika veniti mai des.
MArijean la multi ani. Daca stiam de ziua ta, iti uram acum cateva zile cand ne-am vazut.
Ionela multumim de articolul despre dintisori.
Poze noi cu Pinky de la 2 luni (nascuta in 09.12.09)
www.youtube.com/watch?v=eAQj284jG3o" target="_blank"> Varul Zbuciumix iubeste pe verisoara Atomix
ionelamaria spune:
Acum pun articolul editat despre :
Cum va ajutati copilul sa suporte stresul fizic provocat de eruptia dintilor
Aplicati presiune
Copilul va reactiona probabil pozitiv la exercitarea unei presiuni usoare asupra gingiilor, aceasta ameliorandu-i durerea provocata de procesul de eruptie a dintilor. Puteti pur si simplu sa ii frecati gingiile cu degetul, dar delicat, pentru ca, altfel, s-ar putea sa va treziti cu degetul muscat.
Iritatii ale pielii
Pentru ca in perioada eruptiei dintilor bebelusii saliveaza destul de mult, iritatiile rosietice pe buze si pe barbie sunt ceva normal. Pentru a rezolva aceasta problema, stergeti-i usor saliva cu un servet moale de bumbac, fara sa frecati. O crema pe baza de vaselina aplicata noaptea pe barbie previne inflamarea zonei.
Mancarea si bautura
Copilul se va bucura sa inghita sau sa mestece alimente reci, pentru ca acestea ii calmeaza gingiile dureroase. Incercati suzete de cauciuc sau servete ude racite. Iaurturile tinute la frigider, piureurile de fructe si apa rece vor fi, de asemenea, foarte apreciate. Copilul va mesteca cu placere lucruri tari, cum ar fi biscuitii neindulciti. Avand in vedere ca si suptul ar putea fi inconfortabil in aceasta perioada, incercati sa ii dati sa bea dintr-o cupa.
Medicamente pentru ameliorarea durerii
Sunt disponibile diverse medicamente care pot diminua disconfortul resimtit de copilul dumneavoastra in perioada eruptiei dintilor.
Granule homeopate pentru eruptia dintilor: Acestea sunt disponibile in saculeti la farmacie. Trebuie doar sa-i puneti copilului granulele in gura, pentru a-i ameliora durerea provocata de eruptia dintilor. Pentru a va asigura ca tipul de granule pe care le cumparati nu contin zahar care poate caria dintii, atunci cand cititi ingredientele, verificati daca printre ele se numara si lactoza sau orice alte cuvinte terminate in „-oza”, deoarece acestea sunt alte forme de zaharuri.
Paracetamol pentru copii: Dupa ce copilul a implinit trei luni, ii puteti da paracetamol pentru copii, dozat corect, pentru a ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de eruptia dintilor. Aveti grija sa ii dati cantitatile corespunzatoare la intervalele potrivite.
Geluri pentru perioada eruptiei dintilor: Puteti folosi geluri pentru perioada eruptiei dintilor, pentru a-i diminua copilului disconfortul. Are efect de anestezie care dureaza pana la douazeci de minute. Problema este ca ii va amorti si limba, si probabil areolele dumneavoastra. Aceasta poate ingreuna alaptarea pentru amandoi, asadar evitati folosirea gelurilor in jurul orelor de hranire.
Asigurati-va ca problema este intr-adevar eruptia dintilor
Fiti atenta la comportamentul copilului dumneavoastra si urmariti-i temperatura cu atentie in perioada eruptiei dintilor. Problemele care necesita ingrijiri medicale, precum infectiile la nivelul urechilor, pot fi uneori confundate cu simptomele eruptiei dintilor. La orice semn de temperatura sau durere extrema, nu ezitati sa faceti o vizita medicului dumneavoastra – acestea nu sunt simptome normale ale eruptiei dintilor.
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
ionelamaria spune:
Marijan
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
strumfy_12 spune:
Am impresia ca azi e ziua de miorlait... si gaza mea toata ziua s-a miorlait... dar ce e cel mai ciudat e ca miorlaie la mine in brate...si in patut tace max 3 min...si cand o iau in brate plange si mai tare. Si inca ceva... urla cand o apropii de san, ati mai patit asa?
Mami fericita de strumfita
shtephy spune:
Hello gagici
Vad ca ati fost harnicute azi ,ma bucur mult .Tot asa sa o tineti!Am de citit aproape un capitol,sa vad si daca reusesc.
Incep mesajul la 15.55 sa vedem cand l-oi posta.
Am venit si noi acum de afara si sunt franta.Mare dreptate a avut Ramo cand a zis ca o oboseste aerul de afara.La fel si io acum ,as trage un pui de somn dar nu pot ca Stefi nu mai doarme ziua de vreo sase luni.
Eu am folosit la Stefi Baby orajel (l-am primit din State ,cred ca se poate comanda si la noi on line) pt ca Dentinoxul si Calgelul au fost apa de ploaie.
LauraB ma bucur mult sa te revad si ca ai vesti atat de bune despre gashunici.Stiu ca va fi greu cand va pleca mama ta dar eu sunt sigura ca va veti descurca.Mi-au placut la nebunie pozele.Sophia a crescut mare si frumoasa iar Diana e o vesela si o zambareata.Abia le astept si pe cele dela ziua Dianei.
Ancutza fain ca va rasfata buni cea frumoasa.Va astept la Bv la un capuccinno cu inghe .Dar pana atunci incerc sa va ofer virtual ,mai ales daca ai dreptate si asta e solutia ca sa avem mai mult chef de vorba. Cerceii ,spun eu, sa ii puna o asistenta,mie mi se par ok ,nu cred ca or s-o deranjeze.Va pupam cu drag
Lavi nu stiu cum rezisti la programul ala.Eu as dormi ziua o data cu el daca nu e alta solutie.Cred ca se va schimba programul lui o data ce se va mai incalzi si veti sta mai mult afara .off,vad ca zici ca are gingiile inflamate.Saracutul, sa treaca.
A_driana eu cred ca dupa 4 luni isi tin bine bebelusii capul.Cel putin asa am observat eu la Stefania si la nepotelul meu.Ce descrii tu la Davidut e mai mult decat ok pt 3 luni.Dar stii tu fiecare bb e cu ritmul lui.Iti doresc sanatate multa si daca vrei sa ne povestesti despre problema ta suntem aici cu o vorba buna macar.
Acum vad ca ai scris ceva despre asta ,imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva.Dar sper sa se amane cat mai mult daca nu chiar sa se anuleze.
Ralu_seby sanatate multa.Eu nu am impartit cu nimeni din casa conjunctivita,cred ca nu o vei face nici tu.Mi-a trecut f repede cu Nettacin.
Monis ai mare dreptate ca zilnic se intampla ceva nou si asa va fi mereu ,ne vor uimi si bucura micutii cu progresele lor.
Nu am stiut ca 33 e varsta de aur
Ionela ai dreptate ca golurile de memorie sunt de la oboseala.In cazul asta trebuie sa ma obisnuiesc cu noul statut de uituca pt ca de oboseala nu scap eu curand.
Si eu sunt la varsta fara vizite la gineco
Flavours .Mi-ar placea sa impartasesti cu noi toate ideile si cunostintele tale despre alimentatia bebelusilor.
Steamer si eu am folosit pt papica Stefaniei ,dar slaucucarul ala nu stiu ce e.
Mi-a inghetat sufletul cand am vazut clipul ala cu gimnastica de bebe.Stefi repeta intr-una "ce nebun e asta".
Coque nepotelului meu i-au iesit la 3 luni 2 incisivi de jos.Acum la 7 luni are 6 dinti.Nu a primit niciodata calciu ,a fost alimentat cu san exclusiv 6 luni.
Camy wellcome back,Tin pumnii maine la vaccin.
Raluci am savurat cu drag placinta de la tine.Clar o lasam pe Simi fara perdele daca mai pomeneste de divort .
Tot vroiam sa-ti zic ca multe vreme i-am zis si noi Stefaniei "Bubu" .Cand a inceput sa vorbeasca spunea ca o cheama Bubu sau Bubulica.
Sper sa-i treaca repede raceala piticutului .Despre picaturile acelea nu stiu nimic.Lui Iustin i-am pus doar ser si l-am aspirat.
Lili cred ca bebelusa ta e cu gandul la Vladut,de-asta mai fenteaza somnul.Sa stii ca eu nu am pus cognac in capuccino ,doar sotul meu are obiceiul asta.
Lyly ma bucur ca sunteti bine desi ma asteptam la vesti bune.
Dymo ce tare ai fost cu service-ul si masinaria.Bravo ca esti bine dispusa ,asa trebuie.Eu chiar nu stiu sa -ti zic unde gresesti,as zice ca nicaieri.Si noua ni s-a intamplat.
Doris pupam piciorusele lui Matteo iar febra sa stea departe de voi
Lalu draga noastra mamica puternica te astept cu vesti bune maine de la medic.
Diana pt ca ai facut munca de chinez cu linkurile alea si sper sa iti revina cheful de scris REPEDE.
Laurairina fain ca ati facut cunostinta sirenelor frumoase
Dana_n ma bucur ca excluzi completarea.Cu alaptatul des eu nu mi-as face mari probleme,poti sa o faci oricand si uriunde.
Sanatate multa ,poate trece repede raceala si sper sa nu o imparti cu Davidut.
Krelia printesu' sa lase frichineala .
La multi ani Marijan!!!Te asteptam mai des pe forum cu povesti despre printesa ta .
Andre of ,of ,of.Sper sa se faca repede curand Chiara.
Ramonika ma bucur ca ti-a trecut acel ceva
Floricik bine ai revenit si sa ai spor la pregateli
Dankutza ma bucura nespus vestile atat de bune!Doamne ajuta sa se recupereze repede.
_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009)
Poze cu Strumfici
_