Fibrom uterin (27)
Raspunsuri - Pagina 14

aschiutza spune:
Tocmai am primit revista casei de asigurari medicale in care sunt inscrisa. E un articol despre Tratamentul cu ultrasunete focalizate
( http://www.romedic.ro/fibromul-uterin/tratament ) si ca in caz de necesitate, costul este preluat de casa de asigurari, ceea ce inseamna ca e metoda evaluata si acceptata aici. Daca intereseaza pe cineva, clinca data ca exemplu este Klinikum Dachau (FUS-Center) http://www.uterusmyome.de/en/index.php .
------------------
Still looking for pieces of heaven...

mayaione spune:
Ninia, la multi ani pentru sotul tau, sa fie iubit si fericit!
Aschiutza interesanta metoda, la noi nu cred ca se practica undeva. Dar as merge si in germania sa stiu ca evit operatia. Ar fi inteligent sa descopere tratarea fibromului in sarcina si ne scapa si pe noi de stres. Eu stau intr-o tensiune continua, mi-e f teama ca nu va putea urca bebe, sau sa nu se lipeasca placenta de fibrom, desi e cam imposibil de evitat. Ce rau imi pare ca nu am stiut de el dinainte, dar asta e, daca medicul nu a observat, nu mi-a trecut prin cap sa ma duc la mai multi.

Bluel spune:
Ninia LA MULTIA ANI! Sa fie sanatos si sa fiti fericiti impreuna!
Multumesc pt. cuvintele frumoase, nu sint chiar o luptatoare de felul meu, dar cand trebuie nu mai sint rac, ci taur
Arinna, chiar nu ne mai dai nicio veste despre tine?
Parca am mai citit chiar aici de metoda asta cu ultrasunete de la fetele de prin strainataturi, dar nu imi aduc aminte de rezultatele ei
Restulce mai ziceti fetelor?

aschiutza spune:
Seara buna
Din pacate metoda nu se aplica in timpul sarcinei (probabil ca acele unde pot face rau la bebe).. Am citit ca pentru fibroamele mari sunt mai multe sedinte necesare, si maxim 5 fibroame pe sedinta. Metoda e in special recomadata femeilor cu dureri / probleme din cauza fibroamelor si care doresc sa ramina insarcinate. Se pot trata numai fibroamele, care sunt in pozitie propice (aici nu stiu cam ce procent ar insemna asta). Daca e cum e scris acolo, nu trebuie spitalizare dupa, asa ca sper ca si platit din buzunar sa fie rezonabil la pret.
Casa de asigurare la care sunt eu, e de stat si nu e prea adepta la experimentari sau metode alternative ci doar la metode cu sanse de reusita. Asa ca eu imi fac sperante pt viitor ca metoda sa ajunga din ce in ce mai raspindita si sa ne fie de folos .
Daca cineva are mai multe informatii sa le puna , ca eu imi mai doresc un bebe
...
Mayaione, nici eu nu sunt incintata sa aud cuvintul "operatie". Alea de apendicita si de scos maselele de minte mi-au fost de ajuns
Sot de Ninia, La Multi Ani!
------------------

mayaione spune:
Cum nu eram eu cu atatea riscuri am primit azi si rezultatul la bitest, mi s-a spus ca exista suspiciunea de trisomie 18. Stiu ca nu e un diagnostic ci doar un pronostic, dar tot ma tem, in special ca va trebui sa fac amniocenteza, emotii iar, daca iese prost as trece iar printr-un chiuretaj si nu stiu daca mai am puterea de asa ceva. Anul trecut mi s-a oprit la 11 sapt in evolutie.

aschiutza spune:
Mayaione , nu te lasa descurajata... E un doctor / laborator / software bun? Poate poti sa refaci testul undeva, macar sa ai doua pareri?
------------------

Ninia81 spune:
Maya, am citit si de erori in acest test. Repeta-l ca sa fii sigura! Multa sanatate!
Visul nostru

cristela spune:
Buna dimineata!
Ninia, LA MULTI ANI cu intarziere pentru sot! Sa fie sanatos so fericit!
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

cristela spune:
Mayaione, imi pare rau de rezultat, poate nu trebuie sa treci prin amniocenteza- asa ti-a recomandat doctorul? Mai bine repeti testul, desi dureaza pana ai rezultatul.
Si eu tot rezultatul la dublu test il astept, teoretic trebuie sa fie gata in 10 zile lucratoare, abia l-am facut saptamana trecuta, joi. Dar la eco s-a vazut ceva in neregula? Ca mie mi-a zis ginecologul ca nu se asteapta sa iasa ceva in neregula la dublu test, ca osul nazal era prezent/ vizibil la eco si translucenta nucala mica.
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png