boala a sangelui?

boala a sangelui? | Autor: denisamov

Link direct la acest mesaj

am un baietel de 2 ani si 3 luni. A fost racit rau de si la indicatiile medicului l-am tratat cu augmentin. Dupa o saptamana i-au aparut niste bubite mici pe corp ....acum a facut iar febra si are ganglionii umflati. am fost azi la medic si are urmatoarele: Amigdalita si mononucleoza infectioasa. I-a recoltat sange...si leucocitele i-au iesit enorm de mari (max 17500 iar el are 32800) La fel si Limfocitele si monocitele si citeam ca aceste valori crescute arata o infectie VIRALA sau o boala a sangelui. Infectiile bacteriene sunt evidentiate de neutrofile crescute...la el nu este cazul.
Sunt terminata!!!! NU reusesc sa dau de doctorita lui...este in consultatii! V-ati confruntat cu asa ceva?
Doctorita de la V babes mi-a spus ca mononucleoza nu da niste valori asa mari ale leucocitelor si ea crede ca este o boala a sangelui. Refuz sa cred.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Nu stiu cat te va ajuta raspunsul meu, dar...

Am primit si noi diagnosticul de mononucleoza infectioasa in luna decembrie. Simptome: febra moderata mai mult de o saptamana, ganglioni mariti, aspect "specific" al amigdalelor (asa a zis dr.) si valori mari ale monocitelor... la noi a fost vorba doar de monocite...
plus ficat marit si ulterior splina marita... pana aici s-a incadrat ca la carte in diagnostic...
Problema e urmatoarea: am facut testul pt virusul Epstein Barr (care da mononucleoza) si a iesit negativ... in conditiile astea si medicul ei de familie a pus problema unei posibile boli de sange, lucru pe care nici eu nu prea il cred...
probabil ca zilele astea vom mai face o hemograma... daca a fost mononucleoza, valorile monocitelor ar trebui sa fi revenit la normal, daca nu, va trebui sa facem niste teste mai complexe.

ce pot sa-ti mai spun... faptul ca zici ca a luat augmentin si i-au aparut niste bubite ar putea fi un semn in plus ca totusi este vorba de mononucleoza... in boala asta nu se da augmentin tocmai din cauza posibilitatii de aparitie a rash-ului eritematos (am primit si noi antibiotic pentru a preveni o suprainfectare bacteriana, dar ni s-a dat klacid)

va tinem pumnii si speram ca totul va fi bine!

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

augmentin am luat inainte cu o saptamana de aceasta mononucleoza! era pt o complicatie la plamani in urma unei rinofaringite.
Acum ne-a dat ospen pt amigdalita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Inteleg
Daca zici ca in saptamana respectiva nu a avut nimic, atunci probabil ca sunt doua probleme diferite...
la noi au fost doua episoade febrile: primul de joi pana duminica... luni si marti n-a mai facut febra... apoi a facut febra iar de miercuri pana duminica. Initial si eu am crezut ca sunt doua lucruri diferite, dar dr. de la colentina la care am ajuns a considerat ca se leaga... probabil ca de asta m-am gandit ca ar avea legatura si la voi.

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Mergi la inceput

am gasit un material despre mononucleoza si intradevar este asa cum mi-a zis pediatra baietelului. In cazul aceste boli, si mai ales in starea in care se afla baietelul meu leucocitele pot atinge cote f mari dupa care sa se retraga.
Cu rugaciune, rabdare si tratament avem nadejde ca va fi totul ok.
el asa este ok cand n-are febra, este activ, mananca dar mai putin...in rest ...nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mononucleoza rezulta in un numar mare de limfocite si nicidecum monocite (asa se credea acum cativa zeci de ani cand se confundau limfocitele reactive cu monocitele...acum stim mai binecum sa le indentificam)
Numarul crescut de monocite indica mai degraba o expunere sau infectie cu TBC...

Denisamov, numarul mare de leucocite (limfocite) este normal in cazul unei infectii cu EBV (mononucleoza)...care este un virus. Stai linistita, si repeta analizele in 2 saptamani...(poti cere sa ii faci si testul rapid pt EBV pentru confirmare)

Mergi la inceput

am refuzat internarea cu copilul dat fiind ca sunt insarcinata in 8 luni si un pic...nu am pe cine sa trimit in locul meu.
ideea e ca se simte rau...nu papa, nu bea apa dar ii dau antitermice si ospen...pediatrul lui mi-a zis sa nu ma internez sa mai astept 2 zile sa vedem cum evolueaza...dar cand il vad asa saracutul!
iar amigdalele il termina...nu poate respira, nu poate manca...el vrea, ca cere dar cand ii dau plange...citeam ca in aceasta boala in primele 2 saptamani persista o stare de moleseala de rau....
suntem la a 5 a doza de ospen...sa speram ca pana maine isi mai revine...febra face din 8 in 8 ore...
o sa ma duc oricum cu el sa-i mai recolteze si sa-i palpeze ficatul si splina.e o stare f nasoala! este lipit mereu de mine...numai "mami, mami"'

Mergi la inceput

multumesc pt raspuns sinzi_ana!
intradevra si limfocitele sunt marite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Exista sindrom mononucleozic fara sa fie dat de Epstein barr , pot exista si alti agenti patogeni care dau acest sindrom.

***Fur is for petting**

[url=http:/www.4animals.ro/ajuta.html/]Ajutati animalutele[/url]

[url=http:/http://www.adoptiicaini.ro]Adoptii catei[/url]
[url=http:/http://www.adoptiipisici.ro]adoptii pisici[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Dupa episoade cu infectii care duc la cresterea mare a numarului de leucocite, se recomanda apoi un ekg. Noi am facut asa dupa un episod cu leucocite 30.000, o amigdalita pultacee care ne-a dus la internare, ca sa fim linistit. Nu a avut efecte boala la inimioara, dar ar fi bine cand se face bine sa il vada si un cardiolog pediatru.

Multa sanatate!

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si Sophia mea a facut mononucleoza infectioasa si s-a manifestat cuplat cu o viroza puternica pe cand eram in vacanta in Turcia. Pe langa faptul ca nu a baut si nu a mancat nimic, nici macar nu putea sa suga, avea temperatura ridicata care nu scadea decat cu supozitor cu Nurofen si dusuri reci.Amigdalele erau asa de inflamate ca de-abia reusea sa respire, plus ca avea nasul infundat si gatul plin de secretii. Pediatra de la spitalul din Istanbul nu i-a dat nimic, pana nu i-a facut analizele (exceptand un supozitor cu paracetamol si bai caldute). A iesit poizitiv si Igg si Igm la Epstein-Barr si nu ne-a dat Klacid, ne-a zis doar sa verificam periodic niverul fierului, ficatul si splina. N-a avut nici o astfel de complicatie, si-a revenit cam in doua saptamani cu totul.

Retin ca pediatra din Istanbul mi-a spus ca orice antibiotic este total contraindicat in mononucleoza, dar in tara atat doctorita de la infectioase cat si pediatra Sophiei au spus ca se poate da Klacid. La noi nu a mai fost cazul ca pana am ajuns in tara si la pediatra ii trecuse cu totul.

Asa ca e posibil sa fie o combinatie de mononucleoza cu vreo viroza si la voi, mai ales ca virusul asta scade rau imunitatea.
Am sa caut maine analizele ei de sange, dar retin ca avea atat limfocitele cat si leucocitele marite. De monocite nu mai tin maine.

Mergi la inceput