La 5 ani - scapa KK pe el
Noi avem o problema mica mai rusionasa asa. Vladut spune in ultimul moment ca face kk si nu se poate tine de fiecare data pina ajungem pe tron. Ieri la gradinita nu a spus deloc ca ii vine, zice ca pentru ca ii e rusine . Mai obisnuieste ca dupa ce face sa nu spuna, sa ascunda - crede ca nu il descopera nimeni
Cum pot sa il conving sa spuna din timp?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
Laura25 spune:
Noi avem (sper ca 'am avut' de fapt) o problema similara cu pipi. Fata mea scapa un pic de pipi in chilotel (ea zicea ca nu simte ca ii vine, ca sa se duca repede la baie), apoi ii era rusine sa spun si statea asa pana nu se mai putea tine si mai scapa un pic .. sau de tot. Daca nu o gasea nimeni, statea asa uda fara sa spuna. De obicei se intampla la gradinita, dar a facut-o si cu mine acasa. Am evitat sa o cert, am incercat sa o incurajez ca nu e nici o problema daca a scapat un pic, sa fuga repede la baie, ca sa nu scape mai mult, apoi sa spuna, ca sa fie ajutata cu haine curate. Ceea ce a dat rezultate pana la urma (la gradinita si s-a corectat si acasa problema) a fost sa ii spun in fiecare dimineata ca o rog sa nu uite sa faca pipi, chiar daca nu simte ca ii vine tare (daca uitam eu sa ii spun, imi zice ea "mami, sa-mi spui sa nu uit sa fac pipi" inainte de a iesi pe usa) si sa-i pun o bulinitza /abtibild lipicios in piept inainte de a pleca. De fiecare data i-am pus bulinutza nu ca o recompensa ca a facut ce am rugat-o ci ca un ajutor pt ea, sa nu uite (ii spuneam ca i-o pun in piept sa o vada acolo si sa-si aminteasca). Azi dimineata nu mai aveam decat niste bulinutze in forma de minge si a zis ca nu vrea minge, ca nu-i place, dar ca tine minte si fara 'bulina de tinut minte'.
Plus aplauze, felicitari si imbratisari in fiecare zi cand vine de la gradi cu chilotelul cu care a plecat.
Dar i-am facut intai o urocultura sa indepartez o eventuala cauza medicala a problemei, am vb cu educatoarele si le-am rugat sa nu o certe, sa nu ii faca observatii daca se intampla.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alinam spune:
Laura esti geniala, nici nu stii ce idee buna ai cu bulinuta lipita, o sa incerc si eu cu al meu, pentru alta problema dar tot legata de gradinita!