Vaccin "anticapuse"
Salut.
Locuim de cateva luni intr-o zona cu risc mare, capuse cate vrei... Ma gandesc serios sa ne vaccinam. Noi, parintii, ne vaccinam fara asa mare teama. Insa ce ne facem cu copiii? Cel mic are in curand 2 ani...
Voi v-ati vaccinat copiii (le intreb mai ales pe mamicile cu copii din zonele cu risc mare)? Cu ce produs? Si ce schema de vaccinare au ales medicii vostri?
Multumesc.
Nicoleta
---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.
Raspunsuri
adrianapop spune:
Eu i-am vaccinat pe toti 3 .
Fiind nascuti in austria am ales sa ii vaccinam dupa calendarul lor si acolo era cuprins si vaccinul anticapuse,dar schema de vaccinare ne-a facut-o pediatra.
stiu ca se poate face de la 2 ani,se face in luna ianuarie-februarie si parca imi amintesc ca l-au facut 3 ani l-a rand ,nu are efecte secundare asta spun din experienta proprie,copii nu au facut nici un fel de reactie niciodata .
Sfatul meu e sa mergi la pediatru sa spui ce doresti si sa iti recomande cum sa faci vaccinul si cand.
Eu sincer nu mai tin minte exact si nu as vrea sa te induc in eroare,dar poti sa vaccinezi copii linistita.
mihaela_s spune:
Nu e vaccin anticapuse, e vaccin "anti" meningita pe care capusele o pot transmite(e boala virala). Impotriva celeilalte boli-borelia-transmisa tot de capusa, nu exista vaccin(asta e boala bacteriana).
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Nicoleta spune:
Eu am folosit ghilimelele, stiam de meningita. Insa nu stiam daca exista un vaccin care sa cuprinda si altele... Sunt in perioada de informare.
danat spune:
Schema de vaccinare este: primul vaccin (doza de copil) in primavara (febr-mar-apr), rapel dupa o luna, apoi dupa un an si repetat la 5 ani ulterior (asa ni s-a spus noua).
Vaccinul (FSME) ofera protectie contra meningoencefalitei transmise de capuse (nu toate, unele sunt mai egoiste, nu dau nimic).
Reactii secundare: unii nu simt nimic, altii au usoare stari febrile, de apatie in ziua vaccinarii si durere la locul intepaturii.
Poate va ajuta linkul asta : http://gin.uibk.ac.at/thema/neurologie/fsme.html
Hobby
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank"> .... "Ok, everybody, that's a wrap!"
Nicoleta spune:
Multumesc, Dana, pentru raspuns.
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Nu e vaccin anticapuse, e vaccin "anti" meningita pe care capusele o pot transmite(e boala virala). Impotriva celeilalte boli-borelia-transmisa tot de capusa, nu exista vaccin(asta e boala bacteriana). fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
toata lumea a inteles ghilimelele de la denumirea de ,,anticapuse,,,
Eu ti-as fi dat denumirea exacta dar acum carnetele de vaccinare sant la pediatru ca sa le actualizeze pentru inscrierea la scoala si nu am vrut sa iti dau vreo denumire gresita.
Experienta ramane oricum,noi ne-am vaccinat si ne-a fost bine.
Nicoleta spune:
Adriana, eu ii raspundeam Mihaelei care mi-a scris ca nu exista vaccin anticapuse. Iti multumesc pentru impartasirea experientei voastre, ma bucur ca sunteti bine. Asta imi doresc si eu, sa fim ok. Fireste, vom mergem la medic pentru vaccinare, nici nu voi cumpara vaccinul "de capul meu", dar nu ma pot abtine sa nu ma informez putin, sa vad ce reactii au avut alti copii, ce scheme de vaccinare... Si cum germana nu stiu sa ma informez de la vreo sursa, am apelat la DC.
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adrianapop
toata lumea a inteles ghilimelele de la denumirea de ,,anticapuse,,, Eu ti-as fi dat denumirea exacta dar acum carnetele de vaccinare sant la pediatru ca sa le actualizeze pentru inscrierea la scoala si nu am vrut sa iti dau vreo denumire gresita. Experienta ramane oricum,noi ne-am vaccinat si ne-a fost bine. povestea unor ingerasi Dragostea de mama face ca toate celelalte sentimente sa paleasca. |
Imi cer scuze ca sunt in afara lumii, dar eu chiar nu am inteles ce inseamna "anticapuse". Voiam doar sa fiu utila.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Nicoleta spune:
Mihaela, orice raspuns este binevenit. Multumesc. Cum nu stiam cate feluri de vaccinuri exista, care sa ofere imunitate pentru bolile transmise de capuse, am pus ghilimele.
Nicoleta spune:
Ce ma bucura este ca se face si copiilor mici. Ca aveam o maaare teama. Deh, ca omul neinformat.