Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Elisor: nu...fara nici o ocazie...au facut o piesa de teatru sau film (cum zice alex).S-a amanat oricum.trebuia sa fie maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Fetelor ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi, idei va rog frumos ca eu una nu stiu ce sa mai fac.Dragos este constipat.Am citit tot ce se putea citi, leacuri de tot felul.Am fost si la pediatru.Binenteles ca ne-a dat lactuloza care da dependenta din cate stiu eu si ne-a spus ca ar avea fierea mai lenesa si din cauza asta este constipat.Nimic nu da rezultate din metodele "babesti".N-as vrea sa ajungem la supozitoare si alte astea. Am ajuns paranoica de-a dreptul.Nici nu stiu ce sa mai fac ca sa-l aduc la normalitate. Doua zile nu face nimic si a treia da.Ma stresez eu prea tare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Simona, daca a treia zi face cit de cit bine, nu depune eforturi prea mari (riscuri de rupturi), scaunul arata normal a treia zi... nu-l doare burta si nu se plinge de alte simptome neplacute, eu zic ca asta este, nu are rost sa bagi medicamente sau ce se mai da.

Agata a avut o perioada asemanatoare, pe ea o mai durea si burtica, minca si mult si nu prea voia supite si fructe, dar i-a trecut dupa un timp. Singurul lucru care a mers la ea au fost fructele, in special prune si pere, mincate la 7 seara. Asa mi-a spus cineva, asa i-am dat si culmea este ca dupa vreo luna de mincat regulat, in jur de 7 seara, cu vreo ora inainte de cina, a inceput sa iasa afara in fiecare dimineata, in jur tot de 7... sau oricum, era primul lucru pe care il facea cind se trezea.

Daca il doare, il supara, atunci eu cred ca are nevoie de niste investigatii, sa nu fie alta cauza constiparii, nu neaparat digestiva.

Onixone, m-a induiosat micutul tau cu chiloteii... vezi, el nu s-a gindit ca sint pusi gresit sau ca tu i-ai pus gresit, ci ca nu-i plac, il deranjeaza. Lucrul asta ma induioseaza pe mine la copii, ca sufera, au problemute, dar nu se grabesc sa arunce vina, cum fac adultii, pe cei din jurul lor, isi gasesc ei explicatiile care ii fac sa se simta bine sau cu ajutorul carora sa inteleaga ce se intimpla.

Gabitza, si aici se dau tot asa diplome de participare, si tare mult imi place acest lucru. Stimuleaza copilul, il face sa se simta bine, chiar daca nu a fost cel mai bun, nici macar nu conteaza, important este ca a facut ceva cu minuta lui. Am vazut si pozele micutilor tai, Raducu are parul ca Lisandru, dar la noi are sanse sa-i ramina asa, tatal meu, eu si sora mea fiind mai cretulii asa... al meu s-a mai intins in timp. Fetele, care il au drept-drept si nu asa des, imi spun mereu ca nu e drept, ca baietii n-au nevoie de par, de ce seamana el la par cu mine, si nu ele!?!

La noi e greu, am senzatia ca s-au blocat toate, ca nu mai functioneaza nimic cum trebuie. Sanatosi sa fim, ca altceva nu stiu ce sa spun, doar ca trec/trecem prin momente mai dificile.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Nelia, stii cum zice canadianu': it's not you, it's the economy... Eu imi tot repet asta si am inceput sa cred .

Lucrurile incep sa mearga pe ici-pe colo, trebuie doar sa le dibuim noi.

Scuze daca blocajul de care zici n-are legatura cu economia - eu asta am on my mind, asta mi se pare ca are toata lumea... O sa supravietuim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Va spun si eu cu intarziere, La multi ani de 1 martie. Ne-a scos si noi sotul meu la reastarant si i-a luat Mayei un ceas frumos de perete pentru camera ei (daca aici nu sunt martisoare ). Dar bunicii (socrii mei) nu s-au lasat nici de data asta si ne-au trimis la amandoua cate un martisor. Ma bucur mult pentru ca asa are si Maya o idee despre ce este asta.

Oana-am ras de m-am prapadit cum i-ai turnat aleia sucul in cap si de povestea cu chiloteii lui Alex.

Anca-La multi ani pentru sotul tau! Nu am stiut ca a fost ziua lui.

Mercedes-simpatica Bianca cu amorezii ei . Si frumos gestul Politiei. Nu m-as fi asteptat la asa ceva de la ei.

Nelia-ce s-a inatmplat cu voi? De ce zici ca nu sunteti OK?

Simona-am avut si eu probleme cu Maya, dar o durea si burtica si se chinuia si uneori facea si cu sange. Mi-au dat astia de aici un laxativ destul de slab, dar Maya la luat o perioada dupa care nu l-a mai vrut. Nu stiu o solutie ca lumea. Maya de exemplu mananca foarte multe fructe si nu prea ajuta.

Eli-m-a distrat atitudinea Biei legat de martisoare .

Daniela-la noi nu "compania" a fost problema ci filmele de la TV. Dupa ce vazuse "Lilo si Stich" incepuse sa imi zica "You are crazy!" sau sa scoata limba. Exact asa face fetita din filmul ala. Multa vreme i-am interzis sa se mai uite la el. Eu as vrea sa invete ceva de la comportamentul prietenei ei, care este vecina noastra. Fetita aceea este atat de politicoasa si de bine crescuta!

robotzica-exact asta ma enerveaza si pe mine. Tonul rastit. Ea se rasteste si cand isi cere scuze. Mor cand o aud.

Fetelor, eu am inceput sa ma stresez ingrozitor de cand cu cutremurele astea din Haiti si acum din Chile legat de venirea noastra in Romania la vara. Imi amintesc mereu de sotul tau, Nelia. Cladirea in care locuim noi pare destul de sigura, este bloc mic, de patru etaje, care nu a patit absolut nimic la cutremurul din 77. Dar blocul socrilor mei, unde petrecem destul de mult timp cand suntem in tara, este intr-o stare destul de jalnica. Nu are bulina rosie, dar eu nu-l vad bine la un cutremur mai serios. Eu stiu ca se tot asteapta sa fie un cutremur mare in tara. Voi ce stiti? Stiu ca pare prostesc sa ma stresez pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

simona-stiu ca e foarte gretos dar incercati lapte cald, cat mai cald spre fierbinte cu miere pe stomacul gol sau daca nu puteti dimineata seara inainte de culcare la mine isi face fectul dorit.

nelia-incearca sa te descarci cumva fie aici ori in alta parte stiu ca e mai bine macar sa nu acumulezi in tine pana cand se pot rezolva problemele...

omustata-da f. frumos gestul dar daca mai spun ca am si fost filmata mie mi se pare asa aiurea ,, adica primesti ceva dar hai ca te filmam sa vada tot poporul gestul..,, in fine noroc ca n am aparut in presa pozata eu ci o alta persoana care conducea masina chiar din fata mea.

Am scapat azi dimineata de analize, am avut sincer azi noapte cosmaruri din cauza lor m am trezit de cateva ori gandindu ma la ce circ va fi in laborator. Dar copiii mei mi au facut o surpriza placuta, au fost cuminti bia a schitat un pic de planset dar s-a oprit instantaneu cand si a dat seama ca nu e ceva grav iar cristi sa demonstreze ca e barbat si a inchis ochii si a tacut. Asa sa va mai spun ca pana acum desi are 10+ ani a cam plans si ultima data a mers cu sotul ca eu n am mai avut nervi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nelia cred ca va e greu si iti impartasesc temerile pentru ca aceeasi senzatie o am si eu. Noi (sindicatele mai bine spus, desi sunt cativa colegi care au facut-o singuri) am dat in judecata compania pentru drepturile cuvenite si neprimite pe o perioada de 3 ani si se pare ca vom obtine o sentinta favorabila definitiva dar si cu ea in mana tot va mai trece pana vom vedea banii. Azi am fost la director sa ma plang de calculator ca nu mai pot lucra pe el in conditiile in care astept si 5 minute sa mi se deschida un fisier, raspunsul ei a fost sa asteptam aprilie sa vedem ce se intampla...urmeaza concedieri Vorba cuiva "cine n-a murit in 2009 in 2010 ii pare rau" , sinistru dar e cam adevarat, greul de abia anul asta il simtim cu adevarat. Sanatosi sa fim cel putin.

Simona verisoara Biancai are probleme de constipatie cronica, e cu un an mai mica, si in fiecare zi ii da cate-o para, s-a obisnuit si nici nu mai are probleme. Noi suntem in extrema cealalata, face si de 2-3 ori pe zi. Se intampla sa se mai si forteze si atunci face si cu putin sange ca mereu ma sperie, dr. ne-a spus ca daca e sangele curat si fara mucus nu e nimic grav si vine din faptul ca se forteaza.

Olguta cutremur mare in Romania va fi cu siguranta dar tot cu siguranta nu se poate prevedea o data anume indiferent de parerea unor clarvazatori. Acelasi lucru se poate spune si despre orasele americane de pe partea vestica. Din pacate Bucurestiul este si foarte expus, cel mai periculos oras din Europa in privinta cutremurelor. Normal ca te ingrozesti de ce vezi ca se intampla in lume dar pe de alta parte nici nu poti trai in panica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Mercedes ce usor ai scapat cu analizele, Andreas la fel a facut pe curajosul acum 2 ani dar cand a lesinat a zis stai ca nu-i de gluma si anul trecut a trebuit sa-l tina inca o persoana pe langa noi parintii. Il inteleg pentru ca e aiurea sa lesini. Si ei vreau sa ajung cu toti patru incorpore dar mereu aman de teama ca va iesi circ. In toamna l-am dus pe Andreas sa-i fac exudatul si la lab i-am spus hai sa-ti iau si sange, am crezut ca daca il iau din scurt e mai usor, nici vorba, el trebuie pregatit cu cateva luni inainte
Felicitari prichindeilor tai ! Analize de rutina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

elisor-stiu ce inseamna sa lesini asa era mama desi a fost asistenta de farmacie lesina cand vedea sange sau ma rog daca ne lua cibneva sange noua sau ei ... la fel e si fratele meu.. eu n am bai daca vad momentul in care mi se ia sange in rest pot vedea cred si operatii deschise dar nu la cineva apropiat probabil( imi amintesc acum chiuretajul facut pe viu biei la san cand avea aproape doua luni).

Bia e foarte alba la fata e prima data cand i se fac analize sper sa nu fie anemica...la cristi .. vesnica problema cu amigdalele marite cronicizate, iar eu n am fost in stare sa mi fac nici macar alea gratuite daruite de stat acum 2 ani si am zis ca ar fi cazul acum sa dau exemplu copiilor.
Sper sa n avem surprize neplacute la rezultate maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

La noi azi e o vreme incredibila: soare si frumos, cam frigut, dar juri ca vine primavara. Si ciripesc si pasarelele. Maria a decretat ca vine vara! N-as vrea sa ne facem iluzii insa, in 7 ierni canadiene n-am ratat niciodata ocazia unui viscol in aprilie... Oricum, primavara asta e un lucru foarte mare!

Ma gandeam sa croiesc o prajitura si mi-am amintit ca nu i-am multumit niciodata Danelutzei pentru o reteta de prajitura cu mere de pe blogul ei - postasesi tu candva un link aici, avea felii de mere si in coca, si pe deasupra... Trebuie sa o caut din nou, evident nu am notat-o, n-am bookmarkat-o. Ca si daca o notam sau bookmarkam, tot nu mi-ar fi folosit, pentru ca pierdeam garantat si notita si bookmarkul. Buuuna rau prajitura aia, asta e tot ce am retinut!

Referitor la ce zicea elisor, fara sa vreau sa isc vreo controversa, doar un punct de vedere mai dinspre capitalism: nu cred ca lupta sindicala de a recupera niste drepturi din trecut face mai probabila pastrarea joburilor in viitor. Mai important si destept din partea sindicatelor ar fi sa se concentreze pe ce se poate face pentru a fi mai productivi membrii lor. De exemplu sindicatul ar trebui sa se revolte cand aude ca dureaza 5 minute sa deschizi un fisier, pentru ca in acele 5 minute compania pierde bani, deci oamenii sunt platiti mai prost, eventual dati afara. Pe de alta parte, evident ca prima care ar trebui sa ia masuri ar fi compania insasi... Pana la urma, devine chestie de nod gordian.

Mergi la inceput