Bobocei de sept-oct 2008 (262)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

nicolici, da este cresa de stat. Acolo va merge si Biancu ( daca reusesc)
Unica nemultumire a mea este ca si cresa si la gradi educatoarele nu spun daca este cineva bolnavior. Inisa la cresa a luat scarlatina, a trebuit sa cercetez ca sa aflu ca au avut si alti copii. Am anuntat Sanepidu care s a dus si a facut exudate la toti copii din cresa. Nu e de gluma cu scarlatina, o iei de cate ori ai ocazia.
Sau la gradi, am aflat dupa ce a facut Inisa si Biancu varicela ca aveau si alti 15 copii. Nici un anunt nimic
Sunt constienta ca vor fi boli diferite da as prefera sa fiu anuntata. Nu inteleg ascunsul.

De cresa/gradi particulare nush ce sa zic ca nu cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Neata!
Vad ca se discuta in continuare despre crese/gradi.
O sa zic si eu pe scurt ce voi face eu si nu mi-a fost greu sa ma hotarasc cunoscand destul de bine situatia creselor de stat.Deci de la 2 la 3 ani exista 2 variante gradi particulara sau bona, cresa de stat exclusa.In ambele variante Andrei se va acomoda destul de greu zic eu deocamdata nu m-am hotarat la nici una din cele 2 variante sunt 50-50% sotul inclina spre gradi particulara e langa serviciul lui si cunoastem si patronii.Vom vedea.Dupa 3 ani il voi duce la o gradi de stat probabil la cea de la scoala mea.(care are si cresa dar nu il duc sub nici o forma).Sa nu se creada ca vreau sa infig cumva vreun cutit in inima nimanui exact ca si Nocom eu spun doar ce voi face eu fara a condamna sau a da sfaturi sau a apostrofa pe cineva.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata mamici

Niko multam de cafea si bafta la dr

Si eu am intrat in seria 6 la Grays anatomy ca muream de curiozitate ce se mai intampla Am vazut aseara dupa ce l-am culcat pe David pana la episodul 5

Laureta nice foto Ce emotionat era tati ca isi lasa fata la gradi Si la serbare e o scumpa pisicutza

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Si la noi e tot urat...

Babytza, de ce trisezi?Sau te mai uiti si cu noi la seria 6 din spirit de solidaritate?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

eh...s-a ajuns din nou la un subiect delicat...gradi partic vs cresa de stat....
Am sa va spun cum stau treburile la noi....eu am lucrat ca educatoare timp de 7 ani intr-o gradinita particulara....acesta gradinita avea ca sediu parterul inchiriat al unei crese de stat...deci, la parter eram noi iar la etaj copilasii de la cresa...ceea ce se intampla acolo sunt SIGURA ca nu se intampla in toate cresele dar pe mine m-a marcat....am avut posibilitatea sa vad si sa aud ce se intampla si totodata sa compar....prin asta nu ma refer la conditiile care erau, nici la masa servita...poate nu difereau prin nimic, ci la calitatea personalului care se ocupa de acei micuti....la faptul ca stateau toti la un loc fie ca aveau sub un an fie ca aveau 3 ani, la faptul ca directoarea era 80% din timp beata si cand venea cate un control o ascundea bucatarul in magazie, la faptul ca se auzeau cat e ziua de lunga patuturile scartaind si copiii plangand....cand era cald ii scotau afara....la fel faceam si noi cu copiii....dar ai nostri nu aveau mucii pana la gura, nu erau mazgaliti pana la urechi, nu le atarnau pantalonii....SUBLINIEZ inca o data...stiu sigur ca nu peste tot se intampla asta...dar asta a fost motivul pentru care am hotarat ca pana la 3 ani sa-l inscriem la o gradi partic chiar daca, recunosc, pretul este = cu CIC....nu stiu cum ma voi descurca, nu vreau sa ma gandesc...de fapt....sincer, mizez pe faptul ca bunicii care isi iubesc atat de mult nepotul, vor cotiza si ei cu cate ceva
Astept cu infrigurare ziua in care il voi duce pt prima oara la gradi...am mai spus asta...dar tot asa simt
Iar ca sa prind un loc la o gradi de stat care are referinte bune pt anul 2011...voi merge cat de curand si il voi inscrie...
si sper din tot sufletul sa nu fi suparat pe nimeni postul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Xor si eu cunosc multe crese de stat am cunostinte care lucreaza in ele.De ex la cresa de pe langa scoala mea nu e directoarea beata dar ...copii sunt excat cum zici tu de aia de acolo, din pacate se manifesta un dezinteres maxim, de activitati nici pomeneala.Si noi vom face un mare efortsa il ducem 1 an macar la gradi particulara voi avea mult mai putin bani decat am acum in cic dar asta e...

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Fetita amicei mele, ANdreea, merge la cresa Giurgiului si e foarte multumita: educatoarele ii spun cand si daca mananca, o gaseste mereu curata/schimbata si copilul nu plange cand o vede. Mai plange doar putin dimineata. In astea doua-trei saptamani inca nu a racit. Am inteles ca aceasta cresa are intr-adevar referinte foarte bune si am intrebat si alte mamici cum se simt ca-si lasa copilul acolo. Erau calme, multumite, copiii fac progrese acolo.

Tot imgrijirile primare ma streseaza si pe mine si urmaresc cu sufletul la gura tot ce se discuta pe marginea subiectului. LA mine nu e imperativ sa mearga la cresa dar as vrea sa mearga cateva pore pe zi/saptamana pentru ca ma gandesc ca pe de o parte socializeaza fiind singura si are de castigat, iar pe de alta mi-e teama ca bunica sa nu clacheze la un moment dat, eu n-o sa lipsesc tocmai 8 ore de-acasa daca ma intorc la jobul actual. Acum na...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

hello, hello!

Nikole, imi pare sincer rau ca te simti asa, eu stiu ca tie ti-a ramas gindul la copiii aia din Elvetia pe care i-ai vazut in carucioare. Uite, eu vorbesc cu Piersicutza destul de des, si ea imi spune ca e multumita de cresa, dar nu e data pe spate. Cind ii spun cum e la cresa la Elsa nu-i vine sa creada, la cresa unde e Anna nu e la fel. Si e la o cresa particulara si plateste ffff mult.
Noi am avut mare, mare noroc, aici e fff greu sa intri la cresa, nu conteaza daca e particulara sau de stat, preturile sint cam la fel, diferenta este f mica. V-am zis ca noi platim acum praful de pe toba, insa din 2011 situatia se va schimba, dar asta e.
Mie mi-e teama ca ne vom muta la Lyon, ca asta ne e planul, si ciuciu cresa dupa! Insa de la 3 ani aici se pot inscrie copiii la scoala, de fapt e gradinita, insa fiind in incinta unei scoli se numeste scoala. Noi vrem sa o dam pe Elsa la o scoala privata, pt ca la ce se intimpla in scolile de stat in Franta, mie imi sta ceasul. Cred ca as sta tot timpul cu frica.

Apropos de ce spunea Laureta, cind a fost varicela la cresa la Elsa a fost pus un afis la intrare cum ca au un caz de varicela. La citeva zile dupa asta ii apareau si Elsei primele bubite asa ca am stiut clar ca e varicela.
Cind a fost gripa A, au fost 2 cazuri la cresa, la fel, au anuntat.

Nu stiu daca toate cresele din Franta sint la fel, insa la asta la care sintem noi chiar ca e super (e si noua, din 2008 + ca e facuta de o firma, adica e sponsorizata la greu, de unde si echipamentele, jucariile pe care le au. Are si citeva locuri pt crese familiale - astea fiind de fapt bone care duc copiii pe care ii au in grija citeva ore pe saptamina la cresa ca sa socializeze cu alti copii). Va spuneam ca la cele municipale copiii sint toti la gramada, asa ca nu stiu cit de bine o fi acolo.

Probelma e ca aici nici macar nu prea poti sa zici ca alegi intre o cresa municipala si una privata, pentru ca nu se stie daca vreodata prinzi un loc....

L.E. acum am citit mai bine pe net - Elsa e la o cresa de intreprindere, deci astia subventioneaza o parte, o parte e platita de parinti in functie de venituri, iar diferenta de asigurarile sociale, in cazul in care parintii nu platesc suma maxima. Insa intreprinderea are citeva locuri (iar unul l-am luat noi), nu au voie sa detina toate locurile pt copiii salariatilor, restul sint locuri sociale pentru copiii din cartierul unde e cresa.

Deci nu e la o cresa privata care face profit de pe urma acestor servicii:)

o zi buna va doresc.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

neatza,

am avut o noapte buna. sigur, cu cele 2 treziri de rigoare la Edi, urmate de cate 2 reprize de joaca de 30min, dar Robi... nici nu indraznesc sa spun, e a patra noapte la rand in care nu se mai trezeste.

clau, nu stiu sa-ti zic de Cutiuta muzicala, eu le-am luat pe toate de pe net, unele nici n-au nume, le pot recunoaste ca le-am invatat deja pe dinafara pe cele mai multe, dar nu stiu sa-ti zic in care volum e cea cu Magarusul. sorry.

laureta, f frumoase pozele, merci ca le-ai pus!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Eu voi incerca sa-mi schimb gandirea, nu-i dracu atat de negru daca va merge la stat, vedem incercam, daca nu o sa alegem o particulara cu riscurile financiare aferente.
Sanatosi sa fim si le-om duce pe toate in carca!
Eu inca astept lozul cel mare si imi deschid o gradi rapid....babytza any news?

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput