Fulguleti de nov-dec 2006 (228)
Raspunsuri - Pagina 9
dianav spune:
Laura asa bine ma regasesc in mesajul tau privitor la mesele copiilor. Idem, Idem. Doar ca Oana papa ciorba acra f bine, si acolo pun legume multe, fireste ca le tai marunt ca altfel le ocoleste. Seara, la fel, un iaurt, fruct, un sandwich. In plus, mananca tocanite proaspat facute. O mare greseala facuta e ca noi trei nu stam la masa din cauza ca tati niciodata nu e si intr=adevar, in week-end cam chiuleste si vesnic are ceva de facut la laptop. La pranz mananca doar ea, in scaun, si o indoapa bona sau eu in week-end. Singurica nu prea....si are 3,3 ani! Desi stie sa manance f bine, insa daca ar fi dupa ea, ar manca o data pe zi cand i-o fi foame. Nu ma mai stresez, s-o regla ea la gradi ca e genul care se integreazaf bine in colectivitatea de copii si cauta sa imite.
Aelita, musai sa incerc salata
aelita spune:
Porumbita.super pozele,sunteti asa frumosi toti ! Si Bambo cu caprita !!
poti edita mesajul,vezi ca deasupra mesajului tau sunt butoane,unul e cu o foaie scrisa si un pix pe ea,daca dai acolo poti edita,sa dai spatiu intre albume sa vada fetele mai bine.eu le-am dibuit si asa
Laura nici ai mei nu mananca doua feluri la masa.
ca sa va mai dau idei:
alaltaieri- drob de ficat de pui(ficat fiert,orez fiert,ceapa,ou,verdeata)-nu le-a placut,mie da.
azi -la pranz le-am dat sarmale cu smantana-sa nu credeti ca sunt asa vrednica,le-am primit facute de la o prietena,si le-am dat lor .
seara -
linte cu orez(calite 3 minute ceapa+usturoi+morcov+ardei gras maruntite la masinarie;doua maini de orez calit 1 minut ,apa ,cand e gata orezul pun lintea fiarta.eu am luat conserva azi.se poate adauga apa,sa iasa moale.patrunjel si marar.sare)
A avut mare succes la copii,a iesit dulce.
capsune mancam de cateva zile,cate 1 kg pe zi,intre noi trei(eu cu ei adica si cu bebe din burta 4).trebuie sa cumpar zilnic,pt ca nu stiu ce au ca se strica pana a doua zi,le gasesc mucegaite.nu stiu ce or avea in ele...Eu pot sa imi mai pun cu zahar la frigider,dar lor nu le dau cu zahar.cand iau 2 kg,arunc a doua zi un sfert din ele..
suc de portocale,cam dintr-o portocala,uneori doua -trei de fiecare(eu mai multe).Morcov crud ,el putin,dar ea cere.
ieri ,alaltaieri GOGOSI ,si le pun dulceata pe ele calde,si smantana,si mananca asa ca la papanasi(papanasi le-am facut zilele trecute)
zilele trecute am facut ficat de vita la gratar,cu garnitura de ceapa cu ardei gras calite putin la foc tare si mestecat continuu,vreo 8 minute,si ies jumate crude.
ficatul asta le-a placut (nu si legumele),in comparatie cu ala de pui in drob pe care il scuipau si isi stergeau si limba!!
va spun ca in cazul in care ai vostri nu vor ficat de pui,incercati cu cel de vita la gratar,dar nu uscat rau,ca iese mai dulce ala.cel de pui e mai amarui.ai mei mereu au scuipat ficatul,si cel din ciorba,pe cand asta de vita le-a placut.
dar eu am zis sa ii mai probez,ca eu la ceva timp revin![]()
noi cu sandwichurile nu prea suntem,doar daca e vreo greva a foamei si ii incerc cu orice ar fi..Sau mai ciugulesc ei cand il vad pe tati,bacon sau jamon.
intre mese ,fructe ,le tai bucatele si le dau la fiecare castronelul in brate .
mere,pere,prune,depinde ce am..
biscuiti.
sau paine cu unt.
sper ca v-am mai dat idei.
15+
Sofía (2ian2007) ,
Andrés(22mai2008)
lizzy spune:
ce bine ca a venit martie
v-ati animat, nu gluma ![]()
laura draga, as spune ca preferintele in ceea ce priveste socializarea cu anumite persoane (copii) dovedesc un anume grad de maturitate si nu o problema. mi se pare ok sa fie consecvent in "relatii", sa nu mai accepte asa usor orice nou venit. asa fac si ai mei de cand s-au adaptat fiecare la gradi. au afinitati si le respecta. nu ma astept sa fie altfel, nici eu nu-mi impart jucariile decat cu prietenii ![]()
cred ca daca apare cineva... compatibil, sa zic asa, dani va reactiona pozitiv si isi poate face si un prieten nou. 
mi-am ales baba sa fie azi si mi-am dorit sa ninga ![]()
si a nins!! deci maine dis de dimi ne imbarcam pt o noua experienta la ski. in aceeasi formula de 3, piciul nu e inca refacut, dar e totusi pe drumul bun.
pana nu uit.
pe 12 martie e ultima zi de expozitie dinozauri robotizati la romexpo. cred ca vin cu cel mare in bucuresti pt chestia asta
vin singura, prin urmare nu cred ca pot veni cu ambii.
antipa e deschis vinerea dupa-amiaza?? ca l-as bifa
noapte buna...
acs spune:
Am reusit, in sfarsit, sa descarc ultimele poze. Daca va era dor de noi, ne gasiti aici, sarbatorind si iar sarbatorind :). Cea mai dulce brunetica a implinit sase ani, juniorul e actor de cinema, iar blondina ii aliniaza pe fratiori.
Lizzy, distractie placuta la schi! Multa sanatate lui Marc!
Nu gasesc programul de vizitare pe site-ul muzeului Antipa, insa aici spune ca ar fi deschis si vinerea intre orele 10-19. Iar pe site spun ca ar fi inceput "proiectul de reorganizare prin modernizarea spatiilor de vizitare". Suna tare bine!
Lacramioara, multa sanatate! Sper ca Stefy e bine! Multa sanatate si lui tati de Stefy!
Porumbita, scumpi foc baietii! Ce de mutrite!
Laura, cand povestesti de Dani, parca-i vad pe bursucii mei: sunt timizi, nu se joaca decat cu copii cunoscuti (chiar daca pe ceilalti ii urmaresc cu privirea). Fetele au mai crescut, asa ca macar le raspund tuturor copiilor la intrebari, se joaca daca sunt invitate si au chef, dar nu cheama niciun copil necunoscut la joaca. Victor insa, fuge la mine imediat ce-i arunca vreo privire careva. Sper ca la gradinita sa se joace cu cei mici; educatoarele asa spun, dar eu am niste indoieli. Am ajuns sa nu ma mai ingrijorez, cu toate ca speram ca Victor sa fie mai dezghetat. Are insa timp :)
Dandusa, Aelita, imi faceti pofta cu atatea feluri de mancare. Eu nu mai am timp sa gatesc decat in weekend, iar atunci sunt asa de obosita incat nu-mi face placere. Noroc cu mama, si asa, pe langa cei mici, mananc si eu ceva gatit.
Dandusa, sper ca Raducu doarme mai bine si se lasa adormit si de tati. Nu-i de glumit cu oboseala, o simt pe pielea mea :(.
alinuk spune:
va salut din nou dragi mamicutze de fulguletzi!
va urez putin anticipat la multi ani pt ziua de luni!
si va lansez o provocare...
spuneti drept adesea va e pusa la incercare rabdarea de catre nazdravanii vostri???
cat sunt ei de ascultatori...fata de asteptarile si dorintele voastre
actionati de fiecare data asa cum v-ati dori?
gasiti mereu calea catre inimioarele minunilor voastre?
haideti sa facem ceva pentru noi / pentru ei, pentru copiii nostri construind relatii sanatoase cu ei
haideti fetelor
se mai alatura careva noii noastre actiuni??
www.mindmaster.ro/parenting/cursuri/cursuri-in-desfasurare/disciplina-fara-pedeapsa.aspx" target="_blank">relatia cu copilul tau
Fiindca nu cred ca disciplina cea mai eficienta este cea în care ascultarea copilului are loc doar de frica, dar fiindca cred ca orice copil are nevoie de reguli si limite si fiindcs mi-as dori ca aceste reguli ss fie transmise cu blândete si ulterior respectate de copil din convingere, am ajuns la realizarea acestui workshop. La care va invit din toata inima sa descoperim împreuna metode de interactiune cu copilul nostru care ne multumesc într-adevar si ne fac sa; ne simtim bine împreuna.
psih. Mihaela Zaharia - parenting trainer & coach, Mind Master
eu zic ca pot fi 'impuscati' doi iepuri deodata:
1. construim relatii sanatoase cu ai nostri micutzi
2. ajutam si alti copilashi mai putin norocoshi sa lupte pt visul lor, acela de a fi sanatosi!
pt ca:
Toate incasarile acestui workshop vor fi donate Asociatiei Umanitare M.A.M.E. in vederea achizitionarii unui ecograf pentru sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni.
eu, sotiunea din dotarea-mi,
Alina1976 + bona,
fetele din echipa Asociatiei MAME
mai sunt cateva locuri de ocupat pt cursul din 24 martie ora 18!!!
(av. Th. Iliescu - Piata Dorobanti nr. 3-7, alte detalii pe linkul de mai sus)
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
un vis pentru ei, pentru micutzii mai putin norocosi
www.asociatiamame.com/ro/implica-te/persoana-fizica.htm" target="_blank">invitatie F230
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
acs spune:
Kiki, multumesc de intrebare. Suntem bine, sanatosi, cei mari cam obositi si tracasati cu serviciile, dar deocamdata supravietuim :). Cei mici cresc, cresc... Victorila a devenit cam obraznicut si ne testeaza limitele (care, din pacate, nu-s greu de atins). Fetele au secrete :), citesc, scriu, deseneaza... au reincaput dansul si inotul... Asteptam vreamea buna, sa iesim din casa si din oras. Hai ca m-am lansat :).
Ce bine ai invatat-o pe Garga cu mancarea! Eu nu ma pot lauda, cu toate ca bursucii mananca aproape orice (bine, nu Victor in perioada asta in care il ia pe NU in brate), dar prefera dulciurile.
Lavinia, sa-ti traiasca nepotica!
Lacramioara, harnicuta foc Stefy! Spala vasele, curata usturoi... e o micuta gospodina!
dandusa spune:
Aelita,
mersi de reteta cu linte,eu incercasem una simpla tare si n-a prea avut succes.o sa incerc reta de drob.mancati multa vit c naturala,bravoo!
sucuri nu prea servim,din pacate.mai multa limonada cu citrice si miere.
Diana,
Crinuta mananca singura de f mult timp.are cateva zile cand vrea sa ne jucam de-a spiridusul.eu ii pregatesc lingurita si ea o fura cand nu-s pe faza...,circ,distractie etc.in rest,numai singura mananca!ba chiar il hraneste si pe Radu.doar ca aici ies scantei,uneori...pt ca si el vrea sa pape singur si incepe scandalul.
ea il linistete cu "pe tine te cheama Mirel si esti copilasul meu iubit.eu iti dau sa papi,pt ca tu esti mic" hihihi.de vreo luna de zile,il striga numai Mirel si daca ne aude pe noi ca-l strigam altfel,ne corecteaza imediat.caraghios este,ca el chiar raspunde la Mirel
ps:tot uit sa te intreb,cate kg are printesa?
Acs,
m-ai ter mi nat
santeti fam perfecta,ti-am mai zis!cu mic cu mare,ma incantati de fiecare data!
Porumbita,
da stiu ca ai niste flacai pe cinste.seamana bine intre ei!singura diferenta ar fi tenul,in rest sant copie la indigo.sa va traiasca!
Laura,
n-am prea socializat iarna asta.ba au avut muci vrea 6 saptamani la rand,ba au fost prietenii mucosi,ba am iesit in parc unde nu prea sant copii cand este frig.in general,atat Crinuta cat si Raducu sant f reticenti.le trebuie ceva timp sa placa pe cineva,sa socializeze.f rar se ataseaza din prima.nu va nici o prb in asta.stii cum e...,sa faca ce simt ei.in plus Crinuta are o atitudine de lider.dupa ceva vreme petrecuta in parc,reuseste sa faca coada in spatele ei cu copii de toate varstele,ghidandu-i usor spre ce vrea ea."urmati-maaaaa!" se aude in tot parcul.daca face vreunul un pas gresit,il redirectioneaza,mori daca vezi!
face ordine de genul "topoganul asta este pt copii mici,tu esti prea mare,mergi la celalalt"
Raducu dupa ea binenteles![]()
Lizzy,
cum mai este Marc?cum ati reusit sa stati departe de antibiotic 7 luni?a luat ceva pt imunitate?
Ruxandra,Donia,
pe unde umblati,fete dragi?
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
iulia-stefy spune:
Va ofer o
fierbinte si va urez multi ani fericiti alaturi de minunile voastre. O primavara frumoasa sa aveti.
danutz spune:
La multi ani! fete dragi. Sa fiti fericite alaturi de copii si toata familia!
Si sa vina odata primavara aia, ca m-am saturat de friguri, zapezi si vreme fara pic de soare!
bamboletta spune:

Fie ca ziua de 8 Martie sa-ti aduca toata lumea la picioare, zambetul pe buze si toata fericirea de pe pamant. La multi ani!

ma pregatesc pt serbare

Bamboletta
15+ si
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)