Fulguleti de nov-dec 2006 (228)
Raspunsuri - Pagina 6
kikineata spune:
Am papat. Fasole verde cu rosii si usturoi si ficatel. Deci cam pe la ora asta e prima mea masa. Nasol. Metabolismul dat peste cap rau. Si asha mananc de vreo 4 ani. Apoi sarcul vede mancare retine tot.
Boonnn. Dandusa, chiar pt. fier, scorpionii tai nu papa? Garga e innebunita dupa pateu. Dc spui totusi ca e sub limita, dr. vostru nu a zis de ceva supliment de fier? Se asimileaza destul de greu din mancare.
Acs, ce faci, ce mai zici? :)
kikineata spune:
Lavinia, sa/ti traiasca nepotica. Frumos cadou de martisor. Cum o cheama?
Lizuca, Lizuca, Doamne cu cat drag te citesc. Bey ai un dar, un har, un stil. Imi place la nebunie!
Am uitat, Garga poarta 26 la picior, abia acum intram la ele. Recent renuntaram la 25.
Bambo, cum stati cu guturaiul, trece trece?
Saryta, cat papa Toni cantitativ/orientativ la o masa. Pare asha o mica malabsorbtie, mult spus. Dc vrei poti sa dai ceva biotic vreo 5/7 zile. Medicul a zis ceva? Dc papa f mult e normal, dc papa putin si iese dupa fiecare masa, poate duci un copro la analize.
saryta spune:
Kikineata - Tony mananca dublu fata de Sara ... dimineata nu mananca inainte de gradi, deci papa doar pachetelul - de obicei sandvish cu cascaval sau branzica, la pranz mananca toata ciorba - un bol si felul 2, pe la 4 cand se trezesc mai ciugulesc cate ceva si la 6-7 iar 2 feluri sau un fel + dulce sau fructe. Dr a zis ca nu are nimic. I-am facut si analize - a iesit ca au giardia amandoua ... le-am tratat cu ulei din seminte de bostan si cu propolis - analiza nu am mai repetat-o de atunci.
Dar cred ca seamana cu taticutul si el e calare pe wc dimineata si seara.
Despre mancaruri ... mananca orice cu placere, dar nu pot spune ca e inebunita dupa carnita, mai mult lactate si legume.
Mariana - mamicuta de 3
- ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)
bamboletta spune:
Kikineata-Antonia e mai bine...dar tot tuseste...inca nu am dus-o la gradi..o mai tin 1-2 zile acasa..sa se refaca bine...
Mananca f bine Garga...Antonia mananca f putin si numai ce vrea ea
i-am facut analize...Fe a iesit peste limita si Ca ionic..un pic scazut..viermisori nu au iesit...pediatra a zis ca e ok..sa las copilul in pace...la cat de activa e nici nu are cum sa fie grasuna...
frumoasa Garga ca de obicei...
azi am facut urzici cu mamaliguta...
a mancat si Antonia ![]()
n buna 
Bamboletta
14+ si
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
dandusa spune:
doamne fetelor,santeti minunate.care mai de care sa spuna o vorba buna,orice care sa ma ajute.de fiecare data ma uimiti placut si ma fac sa ma simt atat de speciala
cum poti zice Aelita,ca la mine-i mai greu,cand tu saraca de tine mai ai si burtica in grija?!cat de generoasa poti fi,daca din dragoste pentru mine poti sa uiti de greul tau si sa ma faci sa ma simt atat de bine?!esti la fel de minunata cum te-am cunoscut din totdeauna...,sufletista si optimista.plina de umor si voie buna!
si tu brutus...Roxanica,scumpa?!zana buna si cuminte.empatica si speciala.dulce si blanda ca o adiere de primavara.eeee,ti-a placut,asta?!hihihi
cum sa te simti aiurea cand spui ca ai ajutoare?ce suflet cald si bun,ce fiinta sincera si nestemata,poti fi!
bre Ruxandra,bre...,cum sa fii ca mine bre?ce sa inveti tu de la mine cand vorba Roxanei...,asa mi-as dori sa fiu si eu culta si iesita precum tine...,cate am invatat eu de la tineeeee.cat de aproape mi-ai fost intr-un mom atat de dificil din viata mea de mamica...si cat de placut m-ai surprins cand mi-ai fost alaturi la un alt eveniment din viata mea de mamica...,de data asta placut!uf...,vorbesc de parca-mi iau 'la revedere' de la voi.stoppppppp,ca m-a apuca plansul
ieri vorbeam cu o alta prietena draga si spre sfarsitul convorbirii ne apucase 'mom adevarului'
incepusem cu boceala si destainuriri...,duios.ce-ar fi viata asta fara prieteni?ar fi trist...
Kiki,
n-au luat supliment pt ca erau f aproape de limita inferioara.mi-a indicat sa le introduc mai multe alimente pe baza de fier.atat deocamdata.m-am conformat,normal...am gatit si linte,dar nu o reteta prea minunata,mai incerc.fasole/mazare/ficat.da,le fac si pateu de casa.verdeata in stare naturala,se ingereaza cam greu.felicitari lui garga ca mananca atat de bine legume!pui si vita,mananca f bine dar sincer as vrea sa incercam soia(parca si asta anuleaza absorbtia fe).incepe sa mi se faca greata de puiul cumparat.am o alimentara de unde gasesc gaini de curte cu carne atoasa si oase ascutite,exact cum crestea bunica la tara.din pacate nu gasesc tot timpul.de acolo cumpar tot timpul bors/lapte de tara/unt la kg/miere/oua de prepelita/cascaval/fructe uscate si altele.si noi mancam f des salata de ton cu telemea.Crinuta devoreaza tot,mai putin salata.felicitari pt garga isteata,citeste deja!am admirat-o in poze.arata super.paltonasul roz/cizmulitele si umbreluta,sant dementiale
Lavinia,sa-ti traiasca nepotica,sa fie sanatoasa.cred ca abia astepti sa-i cumperi rochite/bentite
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
dandusa spune:
Aelita,
si eu cred ca ajutorul bunicilor este o dovada de iubire.in primul rand fata de nepoti
Bambo,
vreau si eu reteta de urzici,cand poti!
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
iulia-stefy spune:
Va ofer o
aromata...
Stefy a descoperit spalatul vaselor si plange de mama focului daca nu o las... si e o balta langa chiuveta... si ea uda toata.... Dar placerea e mare....
Kiki, dandusa, ma bucur ca ati scris....
dandusa, cu ajutorul.... no comment.... Eu nici nu mai vreau... ultimul, din decembrie... de la soacra mea mi-a ajns....
dianav spune:
Printre randuri am citit
Sincer, mamici cu 2, 3 copii sunteti eroine. Toata admiratia.
17 kg si 100 cm am implinit si noi, insa 17 kg e maximum pe toate curbele de crestere pe care le-am vazut. In fine, sanatosi sa fim, la cata energie are o slabi ea la vara.
Cum faceti sa convingeti copii sa guste o mancare, o leguma, ceva? Pe Oana nu o stimuleaza exemplul meu sau al lui taica-su. Nu a pus gura in viata ei pe orez, fasole, un castravete, o salata, ce broccoli, telina etc. Cand curat morcov imi da sa il mananc ca stie ca imi place. O intreb daca vrea si ea, o santajez cu o cioco macar sa guste sa vada daca ii place sau nu, ba chiar, o data, o sg data am recurs si la forta deoarece nu vrea sa vada nici macar branza ce gust are. NU doreste decat carne, carne, fructe, cascaval pe care vreau sa il reduc, dar oricum nu mananca mult nici din ala, ii place iaurtul, oul ff mult si piure, ciorba.
Cum sa fac sa o determin macar sa guste? Sa decida ea apoi in cunostinta de cauza. Pizza??? Never. La ziua ei toti copiii au gustat, ea nu...
Despre fastrackids nu zice nimeni nimic, ma tenta sa o duc dar nu stiu daca nu sunt bani aruncati degeaba.
dandusa spune:
Diana,
in nici un caz fortat.va refuza categoric si poate pt toata viata!
eu nu insist,scurt si simplu!pun in farufurie si-mi vad de treaba.daca imi zice "mami nu vreau morcov",il scot...,pt ca,daca a vazut firimitura de morcov,nu mai mananca deloc.sincer si eu as face la fel...daca as explica ca nu-mi place ceva si m-ar pacali Claudiu...,ar fi vai de fundul lui.asa ca...,sfatul meu este sa-i mai scoti din carne-carne-carne si sa intrdoduci treptat legume.dar neaparat treptat,pt ca la inceput mai mult ca sigur te vei confrunta cu refuz din partea ei.nu te lasa usor,persevereaza si o sa inceapa si ea sa manance cu siguranta.
mai poti incerca sa faci figuri,animale,flori,obiecte etc,din mancare.poti face mini pizza in forma de fata de copil,mari cat diametrul canii.sau poti face ciupercute din ou fiert si rosie.felii de cartofi impodobite ca bradutul de craciun.iepurasi si porcusori din coca de cozonac sau paine.uf,nu mai pot scrie.caut poze si-ti arat curand
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
Monicabb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dianav Despre fastrackids nu zice nimeni nimic, ma tenta sa o duc dar nu stiu daca nu sunt bani aruncati degeaba. |
Eu zic! Eu l-am dus pe Dragos la doua lectii demonstrative. Eu zic sa ii contactezi si sa te duci sa vezi despre ce este vorba. De fapt ofera o singura lectie gratis, pe noi ne-au primit la inca una pentru ca nu am fost convinsa.
Noi am renuntat pentru ca nu mi-a placut ca mi-au tinut teorie cum ca s-a demonstrat, prin studii cica, ca cei care merg la cursurile astea se dezvolta nu stiu cum mai repede, invata mai repede, etc. Pe mine ma interesa sa se simta copilul bine, nicidecum sa aiba nu stiu ce cunostinte. Si mi-am dat seama ca se simte mai bine cu noi acasa, stii cata astronomie il invatam?
Ce au facut acolo. Toti copiii trebuia sa stea pe scaunel, se incepea cu un cantecel in engleza, dupa aia incepea lectia, exista un monitor mare pe perete (ei ii spun statie de lucru) pe care copiii pot sa puna mana ca sa raspunda la diverse intrebari. Cand am fost noi era lectia despre teatru si trebuia sa se prefaca de exemplu ca se imbraca. Apoi i-a pus pe toti la masa si au lipit, au desenat.
Dragos a vrut sa iasa la un moment dat si educatoarea l-a oprit, a inceput sa-i arate niste carticele, Dragos nu a mai iesit dar nu i-a picat bine, mi-a povestit dupa aia ca el a vrut sa iasa dar fata aia nu l-a lasat. In fine.
Parintii stau undeva pe sala unde este un monitor pe care se vede ce se intampla la copii.
Oricum, du-te la lectia demonstrativa. O sa te lamuresti.