Fulguleti de nov-dec 2006 (228)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

fetelor,va multumesc mult pt vorbele frumoase si incurajari!m-au ajutat enorm!
m-am mai calmat
de vina sant doua nopti consecutive cu 2,respectiv 3 treziri,ceea ce este parfumel,mon cher!
am tot vb cu Claudiu si m-a sfatuit s-o iau mai usor.sa facem cumva sa vb mai des,noi adultii...sa ne incurajam/sfatuim mai mult
la noi de cand cu Radu,comunicarea este aproape imposibila,pt ca nu gasim mom in care sa fim doar noi.mom in doi le asociem cu dezmatul
acum doua seri,am incercat sa-l adorm pe picioare.a mers un pic,apoi a vrut jos,apoi iar pe picioare...,pana cand la un mom dat s-a oprit in pat laga mine,mangaind peretele.apoi ma mangaia pe mine...,ma privea si tot asa...,pana a adormit.nu pot descrie cum ma simteam eu im mom alea.ce sentimente groaznice imi treceau prin cap,cu toate ca...,el era f linistit si nu cerea tz.doar ca eu si mintea mea de mama dusa,complotam la inca un pui mic de depresie.in sfarsit...,a adormit!in noaptea aia,s-a trezit de doua ori a supt si gata.pe timpul zilei,l-am adormit numai in sling,f usor...,incredibil de usor!aseara l-a adormit Claudiu in brate(cu mine nu a vrut).a durat ceva,dar fara sa ceara tz,fara sa planga...,efectiv asculta melodia ce i-o fredoana tati si intr-un tarziu a adormit.s-a trezit de 3 ori,a supt si a adormit repede.azi sant alt om.coincidenta sau nu,dar dupa serile astea in care a adormit altfel decat la tz,s-a trezit de mult mai putine ori.pai daca continua asa,il alaptez pana cand o vrea el.in felul asta,simt si eu ca-s odihnita,simt si eu ca traiesc.

Donia,
daca ar fi sa listez 10 motive de stres pt mine,pe primul loc ar fi plansul unul copil,iar pe locul 2 masa de pranz.nu ma stresez ca n-am bani de intretinere sau ca am nush ce durere,cat ma stresez sa nu cumva sa n-am mancare la pranz.ok,o zi doua in care n-am chef sau n-am cu ce sa fac mancare...,tre peste ,dar mai mult nu pot!in primul rand pt ca tin enorm ca ei sa manance acasa la masa in familie si in al doilea rand pt ca nu prea mananca chestii la minut.in ziua in care nu aveam mancare,desi puteam sa jur ca am,au mancat numai rontaieli si o masa de fructe.amandoi snat sub limita inferioara cu fierul si desi ma straduiesc sa-i aduc la normal,pare ca nu merge decat cu mancare pregatita,pt ca altceva in stare naturala,ce contine fe,nu mananca...sandwich-uri doar cu unt.cascaval sau sunca pui/curcan chiar si porc,nu mananca nici unul.Crinuta gusta un pic,Radu o rupe in bucati si o arunca.chestii gen mezel, cumparam cand gatim fasole/varza sau paste/pizza.frigiderul nostru este plin cu lactate,toti santem inebuniti dupa lactate de orice fel(de aici cred ca si carenta lor de fier).gatesc zilnic.daca am mancare,fac dulciuri.tot ce-mi face cu ochiul de pe net,incerc in bucatarie.este si un mod de relaxare,Lavinia,in mom in care este Claudiu liber,altfel este doar o necesitate si-i musai sa-i implic.de cand am copii,am intrat in 'criza cu e-uri'.studiez bine un produs cumparat,cate e-uri are etc...si din atatea rele,aleg cel mai putin rau,ca fara nu se poate clar!
vreau sa-i invat cu diversitate.sa nu se strambe daca vad conopida sau spanac,cum se stramba Claudiu de cate pri ma vede ca pregatesc.sa se strambe la salamuri si alte semi preparate,aici da!noi nici icrele nu le luam gata pregatite,le pregatim.zilele astea chiar am facut icre de casa si am mancat cu salata verde/praz/paine neagra.un deliciu...azi am facut gratar de pui cu cartfi natur.maine,iar nu mai am de mancare...si tot asa
nu-mi aduc aminte cand am intrat intr-o cofetarie ultima data...
...sa raspund si in ton cu subiectul,ca am cam deviat,scuze...
desi sant o tipa ordonata/organizata...,in discutia cu timpul sant pe langa.nu-mi displace...,important este sa am rabdare.doar ca rabdarea asta este strans legata de odihna(la mine cel putin).si odihna mea,nu este in stransa legatura cu ce fac pe timpul zilei,ci cu ce se intampla pe timpul nosptii.stii cum e...,mai mult decat cate ore dormi,conteaza cum le dormi!asadar,daca am avut o noapte groaznica,mai degraba gatesc si-i implic si pe ei,decat sa ne mutam la masa de lucru unde Radu mananca plastelina si Crinuta il picteaza pe fata cu acuarela.aici am inceput sa-mi pierd exercitul cu rabdarea.
Roxanica,
am admirat comorile...,sant delicioaseeee,desavarsiteeee!sper din suflet ca esti bine,ca reusesti sa te odihnesti si tu,ca te mai ajuta mama ta si Cristi cum poate...,pt ca dupa cum vezi...,oboseala asta nu trece asa simplu si daca are cineva de suferit din asta,cel mai mult si mai mult sant ei,dragii de ei!cum bine spunea Flore,in incercarea de a ma scoate din butoi "cand vine Alesia de la gradi si face o prostioara,zambesc si ma distrez alaturi de ea"...am uitat cum e
Ruxandra,
cam asta-i stilul meu...,vreau sa mut muntii!fie ca-i vb sa ajut,fie ca-i vb de a ma stoarce pe mine de puteri.uit ca-s om si ca-i mai bine sa am masura,sa am grija si de mine.de cand am citit ce mi-ai scris,i-am tinut teorie sotului,care parea ca-i orb.ba ca era obosit si vroia sa doarma la pranz,cand putea sa ma suplineasca,ba ca nu coopera in incercarea mea de a-l adormi pe Radu altfel.are si el mom,nah...ca fiecare. l-am mustruluit bine si acum recupereaza,dragul de el.
Aelita,
doamneeee,de cate ori ma gandesc la tine.singura,singura cu casa,doi copii si burtica cu starile alea de inceput.bai nene...,cum poti?
Saryta,
da' stiu ca mananca bine daca merge asa des la baie!Crinuta o data pe zi,rara de doua ori,oate daca mananca mai multe fructe.
noi snatem tot la 13,5kg,dar inaltimea n-o stiu.inca slabuta,poarta 26 la picior.distractie placuta la botez!ce te mai distrezi nasica,bravooo.zi mai bine ca de aici ti se trage energia si silueta silfida

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

dandusa, iubita de tine , io v-am zis si o repet: pentru mine, fetele care va descurcati singure cu doi, trei copilasi, casa, masa, sot, etc., sunteti niste zeitze, ceva de neimaginat pentru mine. Eu o am pe mami ZILNIC ( de fapt in w-e nu) langa mine, am o tanti la curatenie si tot ma plang cat de greu poate fi.
Poate pare aiurea acum, cand tie iti este asa de greu, sa vin io si sa insir aici cate ajutoare am, dar vreau sa subliniez inca o data ca e perfect normal sa fii epuizata, eu clacam de multaaaaaaaaa vreme.
Eu trec acum printr-o perioada tare faina, cred ca e si meritul primaverii, nu stiu...simt miros de frezii peste tot, poate vin din cada Doniei , si chiar ma bucur sincer de asa-numitul "concediu de maternitate", cine i-o fi zis concediu cred ca n-a avut copii vreodata...
Uite, acum ca sa pot scrie Maria fasaie o punga si David se uita la blamatele desene, da' n-am ce face.
Deciiiiiiii...Maria sta NUMAI in brate, adica sling, da' chiar trebuie sa vorbesc cu dianocica ca nu mi-a trimis instructiunile alea "cum sa scotzi fata din sling". Am citit toata brosurica, tot tot, va am aproape de suflet pe tine si pe Raducu in slingul mov, da' nicaieri nu scrie ce te faci cu fatuca ce nu vrea sa se desprinda de sling si sta ca o maimutzica inclestata. mami zice ca n-are alta sansa decat sa invete si ea sa-l foloseasca.
Ziua nu doarme decat doua reprize a cate 20 de minute, cat era mai rece dormea afara 2-3 ore, cat stateam, in schimb seara pica lata dupa baitza, si doarme, ca mi-e si rusine sa-ti spun, cate 6-7 ore neintrerupt.
Asta e partea perfecta, sunt odihinita, si am vreme si dispozitie pentru David. E perfecta perioada asta pentru noi doi, ne-am apropiat si mai mult, chiar daca eu gandeam ca nu se poate mai mult.. Il ador, imi spune "Esti cea mai SFANTA mamica ", sau " mai tii minte cand m-am lovit?? ai pus tu mana calda pe manutza mea si mi-a trecut !!". Intr-o zi venisem de-afara , eram prinse cu mami, sa cshimbam copiii, sa ma mulg, sa-i hranim, sa-i culcam, etc. etc, si aveam blugii aia de fata mare pe mine, ce-mi scot toate suncile + o bluza mulata, groaznica imagine, brrr , si imi zice scumpul meu : "mami, cat de frumoasa esti, si ce puternicaaaaaaaa, uite ce muschi ai !!!", numa' muschi nu erau aia, da' l-am lasat sa creada ca-s perfecta, si frumoasa, si inalta, si slaba, si, si...
Ne petrecem foarte mult timp impreuna, tot timpul, numai ca simt ca totusi a venit si pentru el momentul sa se desprinda de casutza noastra cu mamici, bunici, surioara, scutece, plastelina, si sa mearga la gradi, cu prietenii lui, cu activitati variate, vreau sa incerc din primavara.
Hai ca atat am vorbit, offfffff, ideea e ca te tzuc tare , tare, te imbratisez si-ti spun ce esti "cea mai sfanta mamica"

Ruxandra, esti idolul meu, cand o sa fiu mare vreau sa fiu ca tine, sa merg la opera, balet, concerte, sa vad lumea, sa citesc mult mult, sa fiu culta si foarte informata !
Iulia Stefy, nu se poate s-o lasi asa pe femeia aia nebuna, vorba Ruxandrei, fa-i plangere pe lovire, mi se pare barbar, groaznic, peste spate, cu matura??? Doamne Dumnezeulee
Lavinia
Saryta, aaaaaaa , uite ca si uitasem ca suntem "ginerica", apoi cu asa cuscra faina ma apuca invidia, mai poza aia din ceva piscina in Italia, tu cu un costumas negru de adidas, esti asa sexoasaaaaaaaa.
No gata s-a saturat de punga, Maria e asa lipicioasa, trebuie mereu s-o tin de maini, s-o privesc in ochi si s-o tin strans strans lipita de mine, si atunci e bine, rasufla asa usurata.
va pup! nu mai recitesc, Doamne ajuta!

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Danduso,
Io am tot respectul si toata admiratia pentru cineva care gateste zilnic zi si se straduieste atat sa asigure celor dragi mancarea proaspata si buna in fiecare zi. Vezi tu.. asa imi doresc sa fiu ca tine cand o sa cresc mare .

Roxanico, hai ca e o placere sa te citeasca omul. Si ca tine vreau sa fiu, cand o sa fiu mare! .. blanda si senina .
chiar ma bucur sincer de asa-numitul "concediu de maternitate"
si doarme, ca mi-e si rusine sa-ti spun, cate 6-7 ore neintrerupt
si imi zice scumpul meu : "mami, cat de frumoasa esti, si ce puternicaaaaaaaa, uite ce muschi ai !!!"

.. cat despre chestia cu cultivatu' si umblatu'.. he, he.. mi-as dori si eu s-ajung mai des la teatru.. si nu numai o data, de doua ori pe an. Acu macar compensez cu teatru de papusi/copii.. merge si ala. Mi-as dori sa pot sa am mai mult timp si -mai ales- starea necesara sa citesc.. si nu sa se-adune cartile pe noptiera. Dar nu ma plang.

Pentru bucuresteni, apropo de teatru de papusi azi am fost la www.hotnews.ro/stiri-cultura-6292986-teatru-papusi-clubul-taranului-roman.htm" target="_blank">Clubul Taranului Roman. Biletele nu se pot lua decat in ziua spectacolului, nu-s cu loc explicit.. asa c-ar tb ajuns devreme.

Mergi la inceput

si inca o mostra din ce-am ascultat aseara:

Mergi la inceput

iar acesta este pur si simplu PERFECTIUNEA

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

IULIA ,ai tipat la ea ca altfel o batea mai raaaau?????si zicea sa o respecti pt parul ei alb????????deci ea da in copil si s-o respecti ca are par alb in cap !
Doamneee!!! cati copii o bate asa ,..abia ma abtin sa nu imi dau rau drumul la gura !!!!!!!!
stiu ca nu ai probe si nu o sa se intample mare lucru,dar totusi fa-o o plangere,macar pt viitor se va abtine de frica Cu alti copii!si cine stie,la cat de dusa cu capul e,e posibil sa recunoasca singura la politie,ba chiar sa se laude ca ea face bine ce face !!!
doamne !!!!!!!!
fata cum e?s-a speriat rau?ma gandesc ce o ramane in sufletelul ei..mor de mila ei!!!!

DANDUSA ma bucur ca ti-ai mai revenit! Odihna face minuni!
nu sunt eroina,doar ca eu cand cad,dorm .side fel dorm mult,fac cum fac si imi bag ore multe de somn,daca au ei nopti rele,musai sta sotul cu ei macar o zi sa ma odihnesc eu.altfel si eu ma duc cu capul.odihna e cheia!eu la oboseala sunt nervoasa,tip la ei,nu am rabdare,plang,..cum am dormit,am o rabdare sa mi se urce si in cap!
Fier le dai?ca ziceai ca au fierul scazut.
pt a preveni carenta de fier,nu se da lapte de vaca sub 2 ani.dar nu cred ca e cazul ca alaptezi.eu nu am dat nici branza,iaurt sub 1 an,decat din alea facute cu lapte praf,speciale pt ei.
laptele de vaca da carente de fier,normal ca nu la toti.deci,daca il intarci,pana la 2 ani il treci pe lapte praf,mai ales ca el are probleme cu fierul.stiu ca toata lumea da,ca nu are nimic in marea majoritate a acazurilor,dar daca voi aveti problema asta,incearca sa eviti.eu ii dau inca lui Andres lapte praf,aici nu se da lapte de vaca pana la 2 ani.
sa cumperi linte,si sa incerci sa le gatesti,sa iti dau o reteta,daca reusesti sa le placa,e nemaipomenita pt copii,bate spanacul!
Mami,nu te uita la mine,ca dupa cate vad Raducu e mai zglobiu decat Andres,si e normal sa fii asa terminata ! eu am norocul ca,atunci cand intra ta-su pe usa,nu mai vor cu mine,stau numai calare pe el.si asa scap.dar tu,ca vrea numai cu tine,si suge asa des,esti intr-adevar eroina !! si puternica!

ROXANICA ce bine ca vine mama ta si vrea sa te ajute !!!felicitari !
mi-ar fi prins si mie bine de-o mama sau soacra macar o data pe luna,un ajutor...dar din pacate fiecare isi vede de ale lui.ne vedem doar in vizita,cand se sta bine merci la servit.asta e...
asa ca te felicit pt o asa mama !
consider ca nu ai de ce sa fii eroina daca ai ajutoare! oricui i-ar placea sa fie mai odihnit ,si in acelasi timp,in afara ajutorului fizic,ajutorul inseamna multa iubire din partea familiei..ceea ce eu la ai mei nu vad.ca defapt asta ma doare UNEORI DOAR, ca eu o pun pe seama lipsei de iubire..nu ca as vrea neaparat sa imi faca ceva.dar o mana de ajutor,pt mine inseamna multa iubire!
bravo ca doarme Maria mult! si eu am avut noroc ca Andres,dormea mult de mic,acum doarme pana la 10.(se trezeste la 7,vine sa ii fac bibe,se baga langa mine in pat ,arunca biberonul gol,si se culca la loc pana la 10)

15+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Bravo mamici ... v-am citit si ma simt asa bine, Danduso bravo, tot asa imi revin si eu - discutand cu al meu sot si incurajandu-ma(cu toate ca nu se intampla f des treaba asta)... daca as povesti si eu cand sunt in depresie, vai, vai ... dar am noroc ca nu am rabdare la scris si am 2-3 prietene pe care le bat la cap cu problemele mele. Am un mare avantaj acum ca merg la gradi amandoua si pina la 12 am timp si de curatenie si de mancare si de discutii cu al meu sot si de altele ... imi incarc bateriile. Chiar de mult nu am mai tipat si le iau pe toate asa cum vin, cu rabdare si incerc sa ma pun in locul lor.
Fiind alaturi de voi si citind sfaturile si povetele fiecareia cred eu ca am devenit o mama mai buna, mai rabadatoare si mai intelegatoare.

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

saryta, asa cum si noi invatam de la tine!

Bey, adica voi vreti sa ziceti ca eu nu-mi hranesc sanatos copiii?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Azi e ziua martisorului, asa ca va doresc o primavara frumoasa, plina de bucurii si ce va mai doriti voi si
Si o fierbinte si aromata....

Roxana, aelita, nici nu a mai dat pe la cresa doamna.... ca eu stau de la 16 la 18 in curte de cateva zile, ca strangem bani pentru 8 martie si nu a mai aparut pe acolo..... Stefy nu se mai plange de spate... de speriat... nu stiu daca a avut timp sa reactioneze, ca a fost asa brusc.... nici eu nu am avut timp.... Iar cineva care in secunda doi te i-a de guler si te loveste zic eu ca o face din obisnuinta si ca ea si cu nepotul ei acasa procedeaza la fel....

Mergi la inceput

este 1 martie!

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput