Fulguleti de nov-dec 2006 (228)
Raspunsuri - Pagina 18
danutz spune:
Roxanico, merci ca te gandesti la mine draga mea...
Au trecut bolile, cu gradi am intrat in rutina, piticul s-a acomodat si sa zicem ca am intrat pe o linie ascendenta din pct. asta de vedere.
Acuma trag tare la munca, deh, probabil ca in viata asta tre sa muncesc pe branci, ca sa compensez ce nu am facut in vietile trecute
(ca sa fac asa o paranteza, mi-a zis odata astroloaga ca in viata trecuta am fost o femeie intretinuta de familie si de sot, nu am avut nicioadat grija zilei de maine- asta e pe bune, serios. Asa ca acu ma gandesc ca probabil karma mea a fost afectata de lucrul asta si acum tre sa repar
).
Stiti ca se zice ca Dumnezeu niciodata nu-ti da ceva ce nu poti duce, dupa teoria asta se pare ca, in probleme de munca, eu pot duce multe rau.
Acu' ma chinui cu examenele, stiti ca in septembrie va povesteam eu ca am dat un foarte nasol examen la BNR, pentru dosarul meu de autorizare pe functie. Faza e ca acu' am schimbat functia, si trebuie sa ma autorizeze BNR-ul din nou, deci iau totul de la capat. Invatat-ul, stress-ul, grija ca ce ma fac daca nu-l iau, experienta terifianta de a sta singura la o masa cu 10 oameni in fata care or sa ma bombardeze cu intrebari si care numai o atitudine ok nu au...
In februarie am dat un examen la matematica (algebra, nivel de liceu), nu mai stiu daca v-am povestit, holdingul de care tinem si noi a introdus o serie de examene pt toti angajatii din toate cele 23 de tari, diferite in functie de pozitia si salariul fiecaruia. Ast examen de mate a fost primul, ma asteapta al 2-lea nivel de mate + contabilitate, pe care am urat-o sistematic...se pare ca nu scap! Si tocmai am fost anuntata zilele trecute ca anul urmator sunt programata pt academia regionala a holding-ului, care e undeva prin Macedonia. Iar la academia asta cursurile se tin pe parcursul unui an si jumatate, in module de 2 saptamani, cu o luna si ceva pauza intre ele. Va dati seama ce ma bucur, ca iar tre sa ma duc pe coclauri singura, departe de copil... ca sa ma cursez si sa dau examene la academia minunata care (by the way) nu e recunoscuta decat in cadrul grupului.
Concluzia e ca, probabil pana o sa ies la pensie, eu tot o sa invat si o sa tot dau examene.
gata, mi-am zis off-ul, Roxanico, mai bine nu ma intrebai nika 
saryta spune:
Intradevar lizzy Sara s-a mai schimbat, gandeste mai matur dar e o hotomanca, intoarce orice situatie in favoarea ei, e de o viclenie rara si de asta e in conflict mai tot timpul cu Tony si in razboi cu Andra. Trec ele toate. Tony e in continuare o finuta si o ascultatoare si o harnicuta si o timida(asta nu prea e bine, dar nu avem ce face si la gradi imi spune doamna ca e rusinoasa).
La ghiocei am fost si sambata si duminica ... daca m-am bagat la condus plec cand vreau
- chiar nu pot sa-mi inchipui cat de
am fost si am stat 10 ani cu permisul in buzunar si nu am condus ... trag tare acum. Avem padurea aproape la vreo 15 km, e o minunatie sa vezi covorul alb si mov ... fetele au fost super incantate, am ajuns frante acasa.
De luni merg 2 zile pe sapt la servici
o iau treptat, mi-am depus CV si la vreo 2 banci, dar astept sa nasca fetele si apoi sa ma tin bine ... trecem noi si peste astea, am fete mari si ne vom descurca.
Sanatate tuturor!
Mariana - mamicuta de 3
- ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)
lizzy spune:
saryta, cum adica astepti sa nasca fetele?
tu abia acum incepi serviciul? vai ce-as mai sta si eu acasa cu ai mei o vreme... dar nu asa bolnava, ci sanatoasa si de buna-voie.
mai stiu eu pe una draga tare
care nu se-ndura sa se intoarca la job (si bine ca poate!), se stie ea care e! ![]()
mama si sotie si profesionista eroina ce sunt
azi am venit la birou cu tot cu boala dupa mine. ca ma simt mai bine si de ce sa stau in medical daca sunt mai bine, nu?
sper sa nu-mi revina frisoanele si raul... de vorbit nu se mai aude nimeni, buhalesc eu ca magarul non-stop ![]()
o zi de milioane...
Laura13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui saryta Intradevar lizzy Sara s-a mai schimbat, gandeste mai matur dar e o hotomanca, intoarce orice situatie in favoarea ei, e de o viclenie rara si de asta e in conflict mai tot timpul cu Tony si in razboi cu Andra. Trec ele toate. Tony e in continuare o finuta si o ascultatoare si o harnicuta si o timida(asta nu prea e bine, dar nu avem ce face si la gradi imi spune doamna ca e rusinoasa). La ghiocei am fost si sambata si duminica ... daca m-am bagat la condus plec cand vreau am fost si am stat 10 ani cu permisul in buzunar si nu am condus ... trag tare acum. Avem padurea aproape la vreo 15 km, e o minunatie sa vezi covorul alb si mov ... fetele au fost super incantate, am ajuns frante acasa.De luni merg 2 zile pe sapt la servici o iau treptat, mi-am depus CV si la vreo 2 banci, dar astept sa nasca fetele si apoi sa ma tin bine ... trecem noi si peste astea, am fete mari si ne vom descurca.Sanatate tuturor! ![]() Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06) |
unde, unde e padurea? ca tare l-as scoate si eu pe dani intr-o dupa amiaza, daca mai gasim floricele.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Madana spune:
acuma vad eu poze superbe cu o mamica si doua domnisoare la cules de ghiocei si branduse ... vreau si eu . Saryta esti o frumoasa, iar fetele ce sa mai spun doua floricele gingase.
aka spune:
am stat mult pe ganduri inainte sa scriu...
de catva timp ne confruntam cu o situtie cel putin ciudata. tot timpul am fost langa ea, i-am explicat, cu calm, am inteles cand e obosita, suparata, nemancata, etc, dar acum a ajuns sa depaseasca orice limita. din orice tipa, da fapt e mai mult urlat, daca va puteti imagina cum e. o rog sa nu mai stinga tv de la buton ca se va strica, etc, sa nu umble la butoanele alea in general, se pune pe urlat, rau. fuge intr-un colt si tipa. ma duc la ea, dar din picioare, se zbate, e ceva de neinchipuit. nu vrea sa manance, urla, nu vrea sa se imbrace, de fapt la orice activitate ce ii propun urla. acum trebuie sa mai spun ca se intampla ceva la gradi. ieri de exemplu mi-a spus ca a dat-o cu capul de perete un baietel. in fiecare zi se intampla ceva, o trage de codite, o impinge, e plina de vanatai pe picioare. noi niciodata n-am invatat-o sa riposteze, ii spunem sa plece de langa copilul violent, sa nu se mai joace cu el. poate aici gresim, nici nu mai stiu ce sa zic. doamna nu le spune nimic, cel putin ea asa zice, iar noua ne spune, deh doamna sunt copii se mai imping, lovesc. dar de aici pana la schimbarea comportamentului ei acasa e cale lunga. am ajuns si eu cu nervii undeva jos, poate si sarcina e de vina, ajung de cele mai multe ori sa ma apuce plansul, aseara am iesit 10 minute sa iau aer ca nu mai puteam. trebuie sa fac ceva si nu mai stiu ce si cum.incep cu schimbarea gradinitei dupa Paste. dar ce sa mai fac, acum cel putin ma vad depasita de situatie.
in rest, suntem bine cu sanatatea, maine mai iau niste rezultate pentru mine, sper sa fie mai bune decat cele de la ultima tura.
dandusa 
va pup, ma intorc la munca voluntara de la servici
.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina
Laura13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aka am stat mult pe ganduri inainte sa scriu... de catva timp ne confruntam cu o situtie cel putin ciudata. tot timpul am fost langa ea, i-am explicat, cu calm, am inteles cand e obosita, suparata, nemancata, etc, dar acum a ajuns sa depaseasca orice limita. din orice tipa, da fapt e mai mult urlat, daca va puteti imagina cum e. o rog sa nu mai stinga tv de la buton ca se va strica, etc, sa nu umble la butoanele alea in general, se pune pe urlat, rau. fuge intr-un colt si tipa. ma duc la ea, dar din picioare, se zbate, e ceva de neinchipuit. nu vrea sa manance, urla, nu vrea sa se imbrace, de fapt la orice activitate ce ii propun urla. acum trebuie sa mai spun ca se intampla ceva la gradi. ieri de exemplu mi-a spus ca a dat-o cu capul de perete un baietel. in fiecare zi se intampla ceva, o trage de codite, o impinge, e plina de vanatai pe picioare. noi niciodata n-am invatat-o sa riposteze, ii spunem sa plece de langa copilul violent, sa nu se mai joace cu el. poate aici gresim, nici nu mai stiu ce sa zic. doamna nu le spune nimic, cel putin ea asa zice, iar noua ne spune, deh doamna sunt copii se mai imping, lovesc. dar de aici pana la schimbarea comportamentului ei acasa e cale lunga. am ajuns si eu cu nervii undeva jos, poate si sarcina e de vina, ajung de cele mai multe ori sa ma apuce plansul, aseara am iesit 10 minute sa iau aer ca nu mai puteam. trebuie sa fac ceva si nu mai stiu ce si cum.incep cu schimbarea gradinitei dupa Paste. dar ce sa mai fac, acum cel putin ma vad depasita de situatie. in rest, suntem bine cu sanatatea, maine mai iau niste rezultate pentru mine, sper sa fie mai bune decat cele de la ultima tura. dandusa ![]() va pup, ma intorc la munca voluntara de la servici mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina |
offf, cat de bine te inteleg. de la primele randuri, am stat mult pe ganduri pana sa va scriu ... asa stateam si io cand era dani in aceeasi faza.
in primul rand felicitari pt sarcina, nu stiam, ori daca stiam am uitat. sarcina usoara si bb sanatos.
am fost si noi pe acolo. a fost ca un cosmar. cateodata mai ajungem acolo si ne uitam unul la altul, adultii, si ce intrebam ce nu e in regula cu copilul nostru.
in primul rand noi nu suntem in regula. suntem nervosi, agitati - pe de o parte asa ne e felul, pe de alta parte asa ajungem dupa cateva nopti nedormite, cateva zile/saptamani de griji vizavi de rate/bona/concediu/munca, etc. cand noi suntem mai agitati si dani e la fel. la noi poate ca nu vedem schimbarea f drastic, dar o vedem pe copilul nostru. oho, si inca cum o mai vedem. crize, tipete, plansete, dat din picioare, lovit - pe el, mai ales, pe noi cateodata, pe bona. stiu ce inseamna o criza de nervi in adevaratul sens al cuvantului. criza in care abia mai poate sa respire, criza dupa care ramane cu suspine ore in sir, criza in care nu poti nici macar sa te auzi gandind din cauza tipetelor.
la noi apogeul a fost in perioada gradinitei. am fost la educatoare ca sa vb cu ea ... nu mai stiam cum sa o scoatem la capat. si imi explica femeia ca e cel mai cuminte din grupa, nu se agita - topaie, sare, misuna, ca acasa -, este cel mai ascultator - cand venea vorba de iesit afara, mers la masa, etc. in schimb, cand ajungea acasa parca totul se revarsa din el.
partial, cred ca a fost un fel de "frustrare". poate e mult spus pentru un copil de 3 ani, poate ca nu. habar n-am. asa am interpretat-o noi. se razbuna pe noi pentru ca il duceam la gradi. asa am simtit-o. si s-a linistit odata cu retragerea de la gradi. (ca paranteza, dupa Paste va merge din nou, sunt si eu curioasa daca acel comportament va reveni). mai are, periodic, crize. pe de o parte pentru ca s-a invatat ca tot ce cere obtine. iar atunci cand nu se poate - din diverse motive - NU intelege acest lucru. i se pare imposibil sa i se refuze ceva. si de acolo criza. oricat i-am explica ca nu totul i se cuvine si nu totul i se cuvine doar lui (crizele mai sunt legate si de verisoara lui care nu face ce vrea el/cand vrea el/cum vrea el - pana la urma e si ea doar un copil de 5 ani cu mofturile si chefurile ei), nu intelege si basta.
nu pot sa iti dau o solutie. daca noi suntem calmi de la inceputul crizei si ii povestim, distragem atentia cu cine stie ce, o mai fentam. dar, nici asa nu ne iese mereu.
dar, cu siguranta, daca noi ne-am enervat/suparat criza e produsa.
habar n-am daca te ajuta cu ceva ce am insirat io pe aici. sper ca da, macar cand stii ca nu sunteti singurii.

si sa ne rugam la DD sa fie sanatosi ei si noi si sa ne dea putere si intelepciune sa ne modelam si creste copiii frumos.Laura
lui
Daniel - 14.11.2006Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Donia spune:
Io n-am mai avut vreme sa intru, tot intr-o alergatura am fost de doua saptamani incoace.
Ceva sute de grame s-au mai dus, ma si mir!
Ba nu ma mir
, ca am avut niste zile de cosmar la servici, pacienti cu probleme mari si foarte mari, pana la cele definitiv si irevocabil de mari
, lipsa de personal, m-am consumat fizic si pishic. Bine ca lucrez doar part time, dar si asa, cand sunt cate 2-3 zile la rand de cate 12 ore, si problemele nu se mai termina, parca imi vine sa ma duc la munca campului, sa dau cu lopata sau sa intorc fan!
Altfel, bine, sanatosi, doar cu casa intoarsa pe dos, ca renovam din nou, ma lasa nervii. Nici nu stiu unde-i mai bine, acasa sau la servici... ba stiu, tocmai ce-am zis-o, la camp!
Ma rog, nu ma plang, macar am copiii astia minunati care imi reincarca bateriile.
Hai ca am intrat sa dau buna ziua si v-am desertat sacul! Unde mai pui ca s-a schimbat si ora, sunt vreo 10 zile de atunci, insa eu nu-mi mai revin, parca sunt lovita cu leuca.
Dar nu ma plang, am mai zis, da? ![]()
Parca sunt vampir energetic, vin sa iau, dar de dat la schimb n-am! ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
acs spune:
Aka, te inteleg perfect. Si noi trecem cu Victor printr-o perioada asemanatoare. Cred ca e si varsta la care incep sa-si "testeze fortele", dar sigur si gradinita are "vina ei".
Spre exemplu Victor e foarte cuminte la gradinita, foarte rusinos si supus. Lui ii place mult la gradinita si vrea sa mearga, cere sa mearga. Efectiv se lumineaza la fata cand isi vede colegii. Acolo nu e certat, nu e pedepsit, ba chiar e laudat... De vina cred e timiditatea excesiva (si fetele au fost la fel; Ioana si acum se confrunta cu asta).
Dar cauza timiditatii??? Oare gresesc eu cu ei??? Ce nu fac bine??? Cum pot schimba???
Ajuns acasa simte nevoia sa compenseze si "explodeaza".
Sincer nu ma deranjeaza ca rabufneste, mi se pare normal sa-si exprime frustrarile. Dar modul in care o face, adica partea cu lovitul celorlalti, asta ma supara.
Cand e obosit (si in ultima vreme nu mai vrea sa doarma la pranz), toate capata proportii. A ajuns sa arunce cu jucariile, s-o loveasca pe mama sau pe strabunica, uneori si pe Stef. Nu mai zic ca tot timpul o necajeste pe Ioana (iar ea a inceput sa riposteze si o inteleg).
Eu, de bine de rau, tot ma inteleg cu el. A fost o vreme in care nu functiona decat santajul ("nu mai vorbesc cu tine", "nu ai voie la calculator"). Pur si simplu altceva nu mergea.
In ultima perioada am observat ca pricepe si cu vorba buna. Spre exemplu: "Nu deschidem astazi calculatorul, dar sa-ti povestesc ce-o sa facem in seara asta..."
La capitolul "lovit si necajit Ioana" n-am gasit inca solutii :(.
Fetele nu s-au batut niciodata si nici acum n-o fac. Ioana nu stie nici ea cum sa faca fata situatiei si de multe ori se razbuna in acelasi mod.
Pana la urma Aka, nu pot sa-ti spun decat ce-mi zic si mie: multa rabdare si mult calm.
Si da, nu mi se pare in regula ca la gradinita sa fie bruscata frecvent :(.
Astept si eu sfaturi de la voi. 
saryta spune:
lizzy- adica sunt 2 tipe gravide la banca si astept sa nasca ca sa merg eu in locul uneia.
laura - daca vrei te astept la Hirlau(faci o ora pin aici) si mergem in padure ... pe sambata cred ca o sa gasim doar viorele, ghioceii cred ca se trec pin atunci.Daca te hotarasti va astept
.
Mariana - mamicuta de 3
- ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)