Copii agresivi, mame depresive
Raspunsuri - Pagina 8
rrox3 spune:
Daria foarte buna solutia prietenei tale
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Asta e doar o parte din metoda. S-a tot scris aici care ar fi si celelalte parti ale metodei... Intre timp esti vigilent, tu ca adult, si nu-l lasi sa mai loveasca alti copii. La varsta asta presupun ca este in permanenta supravegheat de un adult. Si nu doar explici, ca explici degeaba. Joc de rol: tu agresor, el victima, sa-i trezesti empatia. Verbalizarea supararii, negocierea solutiilor - p-astea le predai, il inveti. Ii dai alternative si-i arati ca functioneaza. Cu rabdare si intelegere, fara sa te superi pe el. Sigur te solicita ceva mai mult decat aplicarea unor pedepse, dar si rezultatul va fi ceva mai bun si ceva mai de durata... Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Din pacate lovitul copiilor se intampla 99% la gradinita, sigur ca atunci cand e sub ochii mei sunt vigilenta pentru ca-l cunosc. E greu cu ne-suparatul, pentru ca el zice "ei si ce, nu-mi pasa ce zici tu, lasa-ma-n pace" si da ochii peste cap ca o mironosita:), sau incearca sa se disculpe, eventual cu minciunele daca gaseste ceva rapid. Cel putin la dat din gura e mare maestru, am zis ca-l facem politician.
Sigur ca rabdarea e de baza, dar de multe ori te aduce la limita si se ajunge uneori si la pedepse.