Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Anamariam : sorry, nu am gasit decat clatite cu mere, cu nuci si clatite cu caise cu unt si miere ( seamana celor americane, adica se amesteca toate si se prajesc) .
Si totusi tin minte ca am citit undeva o reteta de clatite cu banane cum vrei tu , dar nu mai tin minte unde .

R_ocsy 27 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Aceasta este de pe net , poate merita incercata :

http://www.gastropedia.ro/reteta/Clatite-cu-banane-caramelizate/1875/

Daca te incumeti sa o incerci sa ne anunti cum a iesit, sa incercam si noi.

Va pup si va doresc o zi cat mai placuta, plec sa ma pregatesc pentru scarbici !

R_ocsy 27 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Discordia,
Este vorba de www.euroavocatura.ro/legislatie/444/OUG_nr158_2005,_Actualizata,_privind_concediile_si_indemnizatiile_de_asigurari_sociale_de_sanatate" target="_blank">OUG 158/2005 ; de asemenea www.ugir1903.ro/download/CCMUN2007-2010.pdf" target="_blank">contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010 prevede prin art. 66 ca angajatorul e obligat sa plateasca diferenta pana la 100% din salariul de baza (inca 15% pe langa cei 85% pe care ii primesti de la stat) pe o perioada de minim 6 saptamani.
Informatii generale pe aceasta tema si www.drepturile-gravidelor.ro/" target="_blank">aici

Nana 28+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana

Nana merci pt promptitudinea cu care mi-ai raspuns.
Dar, eu tot sunt nelamurita.
Deci, eu din art.10 din ordonanta inteleg ca se calculeaza din media veniturilor pe ultimele 6 luni dar in limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, deci nu se specifica ca media celor 6 luni sa fie din venitul net sau din venitul brut. Aici cred ca depinde de cum interpreteaza fiecare angajator legea. De asemenea, mai este prevazut ca in prenatal nu platesti impozit, dar restul cotizatiilor le platesti, pensii, sanatate etc.
La prima sarcina stiu ca am fost platita ca si cum as fi avut concediu medical. Pana la urma voi vedea cum va fi.

mamica de fetita si 27s+ cu

Discordia Citeste la Capitolul IV - Concediul si indemnizatia de maternitate; acolo sunt prevederile ref concediul de 126 zile. Oricum ce aveti pe site-ul acela nu este varianta actualizata a legii (a mai suferit modificari). O sa trimit pe mail-ul comun varianta actuala a legii, in caz ca mai intereseaza pe cineva.

Corinasmile la caruciorul Quinny Buzz m-am uitat si eu cu cceva timp in urma si am cautat opinii despre el pe net. Si am gasit niste comentarii puse de mamici / tatici care spuneau ca au avut probleme cu el, ca s-a deformat etc. Asa ca m-am "vindecat" de modelul asta. De aratat, arata f. sexy asa pe calculator. Inca mai caut carut... Sper sa ma edific acum la targul de copii, cand o sa pot sa si vad niste modele.

Fetelor, va apreciez foarte mult pt faptul ca faceti atata mancare (cred ca va si invidiez putin). Eu fac ceva "subtire" de mancare o data la 1 - 2 sapt. In rest mancat in oras, comandat si uneori pe la mama. Dar ma gandesc ca atunci cand o sa stau acasa o sa fac si eu mancare. Oare?

Diana, 26+ cu Eva Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Revin, cu burta plina...

Imi cer scuze, nu mai stiu cine ma intrebase acum doua zile ce am pus in bagajul pentru spital, tot caut in urma dar imi scapa mesajul... Am folosit listele gasite aici, pe forum, din care am decis sa imi fac o lista proprie, simplificata.

Eu fiind in "pericol" de a sta in spital mai mutle zile, cu fetele, am decis sa fac doua bagaje pentru copii si unul pentru mine:

In bagajul meu am 3 camasi de noapte de alaptat, un halat, papuci de casa si o pereche de slapi de plaja (pentru baie/dus, daca va fi cazul), crema pentru sani, tampoane absorbante (dar imi pregatesc si tampoane de vata cu tifon), cateva scutece (mini-cearsafuri) impermeabile (cele ce se pun sub asternut, ca sa nu patez cu sange), inca nu am gasit dar caut chiloti de unica folosinta, am si cateva perechi de chiloti de bumbac, sosete, doua prosoape normale si doua micute, pentru sani... plus partea de igiena: hartie igienica, servetele umede, obiectele de toaleta, un gel de dus senzitiv, cu care sa-mi spal si sanii. Acasa imi las pregatit ceva de citit, in caz ca am nevoie sa-mi aduca sotul, dar nu car cu mine carti de la inceput.

Bagajul fetelor l-am impartit in doua, ca sa nu duc prea multe hainute cu mine, de la inceput. Am pus un bax de scutece, o crema pentru fundulet, 5 randuri complete de hainute pentru fiecare (camasuta de corp, salopeta, caciulita, sosete), doua paturici. Acasa, in al doilea bagaj, las pregatite cateva randuri suplimentare de hainute, costumasele de iesit din spital, sticlute si biberoane in caz ca mi se vor cere... iar restul e bine aranjat in dulap.

Urmeaza sa cumparam curand si cercei, pe care ii voi lua cu mine de la inceput, desi am inteles ca abia in ziua plecarii acasa li se pun in urechi. Plus chestiile de ultima pregatire: incarcatorul de telefon, banii, actele, aparat foto etc.

Acasa las pregatite si alte chestii suplimentare. In caz ca am nevoie imi aduce sotul orice ii voi cere. Parerea mea e sa nu plecam la spital incarcate cu bagaje mari, ca hamalii... ne va fi greu sa le caram pe acolo, cu burta la gura, si nici dupa nastere nu ne va fi comod sa le mutam dintr-un loc in altul. Mie cel mai simplu mi se pare sa lasam totul pregatit acasa si sa cerem familiei orice avem nevoie, de la caz la caz.

Cred ca nu am omis nimic... Oricum, n-am inchis bagajele... mai pun si scot din ele, dupa inspiratie... Am timp!

Carla 29+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Ola burticute

Va citesc cu drag si spor in fiecare zi, dar am asa o stare depresiva in ultima vremeeeeeee.Si habar n-am de ce. Cred ca hormonii joaca tontoroiul.

Am intrat si noi in ultimul trimestru si deja a intrat o bucata de morcov. Pana la iepure si vanator mai am dar deja sunt

Tatiana multa putere si mult curaj in continuare mamico. Ma ofer si eu sa te vizitez daca simti si daca vrei sa primesti vizite. Carti in format electronic pe langa cele despre copii, am si beletristica muuuuuuulta, numai sa imi zici ce vrei si se rezolva imediat. Haide capul sus ca nu mai este foarte mult si o sa iti tii in brate puiuta.
Alinettero pentru sotul tau

Despre candida nu stiu ce sa va zic ca nu am probleme cu ea.
Despre bagajul de spital:
- pentru nasterile naturale sunt mai bune tampoanele facute din vata si tifon pentru ca se pare ca lasa mai bine pielea sa respire si ajuta epiziotomia. Eu la prima sarcina le-am facut acasa, dar am inteles ca la Sensiblu se gasesc gata facute, marime standard, etc.
- gelul de dus - este ok sa fie folosit la dusul zilnic, dar nu il folositi la fiecare spalare a sanilor (adica dupa sau inainte de alaptat sau ...cand si cum vrea fiecare). In primul rand ca oricat ar fi el de delicat tot usuca pielea si credeti-ma ca nu vreti sub nici o forma ca pielea mameloanelor sa fie uscata. In al doilea rand este posibil ca bebe sa faca nazuri la mirosurile diverse ale pielii mamei. Si cand zic mirosuri ma refer la cele date de diverse geluri de dus, deodorante, parfumuri, etc.

Gata, acum fug la treaba
toate fetele

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 27+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna burticute,
Eu am venit de la sport, azi am mai intalnit o colega de facultate la sala.
Reallaura, , eu am burtica mica pentru ca noi facem copii maruntei. Toti cred ca Cami e cu vreun an mai mica decat varsta ei(ma refer la fizic nu la intelect).

Cris, si mie mi-a placut mult carutul. Dar... s-a exprimat frumos nana despre pret.
nana, speram si noi sa faceti schimb de vesti bune!
Alinettero, LA MULTI ANI SOTULUI!
Carla, , nu mai plange. Multe dintre noi au vise urate, si eu am avut unul foarte urat. O sa fie totul bine!

Onana, felicitari pentru schimbarea prefixului!
Merg sa mananc si eu ceva. Of, mi-ati facut pofta de fasole. Dimineata am fost pe la mama si ea mi-a propus sa-mi dea fasole facaluite, dar n-am mai luat!

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Alina, ai dreptate cu gelurile de dus si, in genral, cu produsele cosmetice... s-ar putea ca bebeii sa fac atat nazuri la mirosuri pe care noi abia le percepem, dar mai ales sa dezvolte o dermatita sau altceva... De aceea e bine sa evitam cat mai mult produsele cosmetice si sa ne limitam la strictul necesar.

Eu optasem pentru un gel de dus de nou-nascuti, tocmai ca sa fie cat mai usor tolerat de fetite... dar o sa ma mai consult si cu doctorita, sa vad ce-mi recomanda si ea. Oricum, intr-o prima faza voi renunta total la parfum, crema de corp, deodorante si alte rasfaturi ale pielii.

In privinta sanilor, am citit peste tot ca e neaparat necesara spalarea lor inainte de fiecare alaptare... sa fie suficienta spalarea cu apa?

Carla 29+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Hello,

Felicitari fetelor care au schimbat prefixul. Sarcina usoara si in continuare
Si eu vreau sa merg la expo dar avand in vedere ca lucrez o sa ma duc Sambata. Abia astept poate gasesc una alta mai ieftine in special carucior.
Si eu am candida dar medicul a spus sa nu iau nimic deocamdata daca nu ma deranjeaza prea tare.
Abia dupa 28 de sapt a spus ca imi recomanda niste ovule.
O zi faina tuturor,

Bia

Bia 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare si de la noi

raportez si eu depresie, astenie sau ce o fi, cert e ca ma simt de parca mi s-au inecat toate corabiile, nu mai rad, stau cu privirea fixa, nu ma mai pot concentra la nimic...cred ca daca nu era soarele asta afara o luam razna de tot.

motive reale nu am - copilul cel mare e bine, plin de viata si cu chef de joaca, cel mic din burta pare sa fie ok, se joaca mereu cu mana mea sau cu cine vrea sa atinga burtica, e in continua miscare.
singurul stres al meu e ca am pus deja pe mine kilele pe care mi le propusesem pt toata sarcina , din cauza starii asteia aiurea imi vine sa mananc orice, oricum, oricand...

pup si eu fetele curajoase care chiar au problemute cu sarcinile (pe langa ele, eu ar trebui sa zburd de fericire, mi-e si rusine ca ma plang ), mai e asa putin, o sa treaca si astea, o sa uitam repede.

am vazut ca vorbeati de bagajul de spital, eu am nascut la giulesti si va zic ca n-am avut nevoie de haine pt bebe (de fapt n-am avut voie!), doar ce am dus sa-l imbrace pt iesit din spital si atat, plus un pachetel mic de serrvetele umede si gel de dus special pt bebe. a, si vreo cativa pampersi (noi am stat doar 2 nopti in spital, incluzand si noaptea in care am nascut).
iar pt mine, bagajul a fost aproape inutil, cele mai utile mi-au fost tampoanele mari de vata, infasurate in fase de tifon si chiotii, obligatoriu din bumbac sa se poata aerisi "dumneaei" (de-aia de babe, cu 2 numere mai mari, dar f comozi). imi luasem camasi de noapte - dar nimeni nu statea cu cele aduse de acasa, asa ca nici eu n-am stat, ni le schimbau la cerere cand se murdareau.
atunci am avut un ditamai geamantanul, cele mai multe din lucruri nici nu le-am desfacut. probabil ca acum n-o sa-mi mai iau atatea, o sa caut lista de data trecuta si o sa vad ce mai tai de pe ea.

revin.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + xy 24+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Vivela, cred ca e ceva in aer.
Si eu sunt o deprimata dar mai ales o nesuferita in ultima vreme, ma enervez din orice, plang cu sughituri pentru cele mai mici prostioare... I-am pus sotului creierul pe moatze. M-am gandit ca trebuie sa fie 'the nesting syndrome' de care vorbeau fetele zilele trecute, ca noi suntem in renovari cu bucataria, si sunt toate vraiste imprastiate prin sufragerie, trebuie sa folosesc chiuveta din baie pentru a spala legumele si farfuriile, si asta ma scoate din sarite... Dar lasa, ca vine ea primavara, cu zilele insorite si copacii infloriti, si sa vezi ce ne trec starile de depresie

Cristina, fericita 24+ cu Patricia

Mergi la inceput