Mamici si Gravidute ITalia (66)
Raspunsuri - Pagina 5
kemsy spune:
Fetelor, mai am o intrebare: voi ati facut conversia permisului auto (sau sotul). Ca am gasit un site unde zice ca permisul romanesc este valabil in Italia cel mult un an de la obtinerea rezidentei, apoi trebuie facuta conversia...Sotul a intrebat la ACI acum 2 ani, si i-au zis ca nu...
Eu cu cine votez??!!
Oricum, ar fi "super", ca ar trebui sa scot din buzunar 500 euro, eu si sotz , atat costa
Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)
Asa s-a nascut Loris
ely2304 spune:
sal..gagici...
alexandra:multumim de aprecieri...as vrea sa pot intoarce cuv frumoase,dar nu vad pozici..vrem sa vdm "casa"lui Alessandro!pe tine..si restul achizitiilor..k suntem curioase!eu sunt ffff multumita de mobila de la MIBB imi place in linie generala pt k sunt simple si usor de folosit..patutul este comod pt o parte laterala(care vrei tu)se lasa jos pana la jumatate,astfel nu simti disconfortul acela cand il pui pe bb la nani..iar mobila cu sertar am folosit-o in prima faza cand ii faceam baita(are cadita incorporata)acum o folosesc k masa de infasat si dulapior pt diverse(pampersi,detergenti,biberoane,servetele,medicamente..etc)..toate ale broscutei...sa le folositi cu placere...si mai ales sa stea bb in patut!
ely mamica fericita....MARINA-DENISE
http://photobucket.com/ely2304
ely2304 spune:
bionda.am vz k esti de mult prezenta,dar cum nu iti urasem bun-venit am zis sa o fac,mai bn mai tarziu decat niciodata!
georgy.ce bn e gogosica ta,seama cu amandoi..zic eu...eu vad k este bn in pozici,chiar dk a pierdut putin in greutate...ce rapida este..deja merge..a mea nici nu sta singura in picioare,este atat de lenta..mormolocul mic...
felicitari pt primii pasi..este domnisoara mica..ce mai!ufffff...ma gandeam sa te intreb,cati dintisori are Giulia?a mea are 2...se vad cei de sus k are gingia umflata..dar cine stie cand o sa apara...!
nu mai stiu ce vroiam sa spun..k intre tp m-am jucat cu Denise,apoi am mufat-o..mi-am pierdut ideile...
trimit si revin dk ma mai lasa Denise,k are chef de joaca..si-a facut somnul inainte de cina iar acum sigur nu o sa-mi adoarma pana la miezul noptii...
ely mamica fericita....MARINA-DENISE
http://photobucket.com/ely2304
Berarpiri spune:
Am 5 min.,cu Giorgio in brate,sper sa nu se trezesca pana trimit mes...
Va multumesc la toate!
raluca-asa e,pana nu treci prin experienta asta,nu-ti dai seama cum e...dar avand in vedere ca o ai pe mama ta langa tine,n-ar trebui sa-ti faci griji...noi nu avem pe nimeni aici...Si noi aveam programat de f. mult timp s-o ducem pe Ambra la gradi dar ne-am razgandit,in primul rand pt. sanatatea lui Giorgio,ne-a recomandat pediatra sa mai asteptam,pt. ca e f. periculos,ca el e mic,si e mai greu cu medicamentele...Si in plus,ar fi fost prea mult pt. Ambra,si asa a suferit,daca o mai duceam si la gradi,cred ca se schimba total (de cand s-a nascut Giorgio nu ne mai asculta,face doar prostii,sa ne atraga atentia,etc...)
Eu ma asteptam sa fie greu,dar nu d.p.d.v. psihic...de cand a plecat sora mea,nu reusesc sa-mi revin...
Dar,cum am mai zis,nu-ti face griji,e f. important ca ii ai pe ai tai aproape...
andreea, Ambra si Giorgio
cu Ambra ; www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''
Berarpiri spune:
Poze cu bb.
Am vazut poze cu puiutii vostri...mari si frumosi...ce repede trece timpul...
Noapte buna!!!
andreea, Ambra si Giorgio
cu Ambra ; www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''
katiapam spune:
neata fetelor
am intrat sa va las calda si buna
ce de ati mai scris
sa vad pe unde am ramas :)
Andreea-arati super bine!
abia asteptam sa mai vad pozici cu voi si cu Giorgio
e leit Ambra mica
ce frumos costumas a avut la botez,sa il pastrezi :)
si eu i-am pastrat rochita si papuceii si acuma vrea sa-i incalte,va dati seama ca atunci la 2 luni ii erau maricei dapoi acum nu-i intra nici minuta in ei
Raluca-si eu tot asa cred cu gradinita ca si Andreea in cazul vostru cu bb mic
la tine e mai bine ca e mama ta si mai ai un ajutor
cind ai urmatoarea eco? poate afli ce ascunzi?
Bionda-asa asa fi mai activa sa recuperezi
ce ti-a zis pediatrul/a de Albert cu mersul?
si eu cred ca de erau probleme iti spunea deja de mult
cu tarcul merge?
Georgy- gogosica mica bolnavioara
sper sa treaca repede perioada asta
cred ca te epuizeaza
a mea nu mai doarme de amiz mai nou....
felicitari pt umblareata mica :)
Ely-activa Denise nu gluma
la bucatarie inca nu a inceput?
eu pina fcaem mincare toate mi-i le scotea din dulapuri si intra ea in dulap,facea mincare....doamne feri ce mai combina....da tre'0 sa lucre si ele ceva:))
tu cum esti cu urechea?
dupa ce ma mai asez va mai pun si eu poze ca de la craciun nu am prea facut ca nu am avut cind....
Mami de Giulia 20/06/07
katiapam spune:
Kemsy-eu am depus in tara dosarul pt alocatie si imi intrau in cont
cica se depune pina are 6 luni copilul dar eu l-am depus cind avea 11 luni ca atunci am fost in tara
am luat pina acum alocatie dar de luna asta am rugat-o pe mama sa anunte ca sa nu mai ia acolo ca am facut actele sa iau aici acum de luna asta
daca mergi in tara rezolvi atunci,o sa iti intre banii din urma de cind s-a nascut dar dureaza citeva luni
iar despre permis am un prieten care l-a convertit,nu stiu ce acte a facut la consulat parca si le-a apostilat la prefectura....a umblat ceva pt ele si nu mai stiu cit a platit....cam vreo 100 daca bine imi amintesc....
sotul meu avea modelul vechi si decit sa umble dupa acte la consulat,in tara sa il schimbe modelul vechi a preferat sa se inscrie aici din nou si a dat examen iar si a iesit mai ieftin si ca bani dar si ca timp de umblat atita....
cel mai bine cauta nr si suna la motorizazione la tine in zona unde e si intrebi exact ce ai de facut
Alexandra-eu am facut certificatul de nastere prin consulat si a durat 10 zile
mai bine te lamurim atunci cind il faci si stii exact ca pina atunci ai alte drumuri de facut.... dupa ce il inregistreaza sotul:)
ai de umblat pt actele cu care mergi sa faci certificatul romanesc
mai bine iti spunem exact atunci si nu uiti :)Stefy-pe unde umbli? iar tragi chiulul?
eu merg sa pun la spalat o tura de haine,aranjez pe aici,deseara avem amici la gratar,vin sa vada casa si unde stam acum si cu ocazia asta s-a organizat un gratar
dupamasa mai avem de adus masina de spalat a noastra,frigiderul si rama de la pat,astea ce sint mai amari de carat
un week fain si ne mai auzim
Mami de Giulia 20/06/07
katiapam spune:
Kemsy-si mai trebuie sa iei banii pt trusoul de nastere
daca nu ai nascut acolo primesti contravaloarea in schimb nu stiu de premiul de nastere
eu nu am luat ca nu am nascut acolo si nu am luat premiul in schimb suma de trusou da :))
Mami de Giulia 20/06/07
LAlexandra spune:
ELY... cum ma dezmeticesc si eu cum sa utilizez site-ul o sa pun repejor niste poze, poate reusesc azi. Momentan doar poze cu mine...caci camera lui bebe nu am aranjat-o inca, de-abia acum sper sa terminam, caci pana acum am zugravit toata casa (mai avem doar bucataria, de mai reusim sa o facem).
KATIA... m-am uitat putin aseara pe site la consulat sa vad de acte, nu de alta, dar ca sa stiu daca imi trebuie ceva acte de acasa din Romania. Eu de-acum nu mai pot merge acasa, iar daca trebuie ceva acte sa merga sotul sa le rezolve. La mine, e o problema mai mare ca imi va trebui repede certificat romanesc, ca sa pot lua idemnizatie de maternitate ( eu am lucrat pana acum in Romania ).
STITI cumva daca certificatele de nastere, al meu si al sotului, trebuie sa fie model european...pentru ca noi avem tipul vechi...de pe vremea noastra
katiapam spune:
Alexandra-unde o sa mergi la ambasada sau consulat?
iti scriu atunci pasii si ce acte ai nevoie din cite imi amintesc cam astea ar fi :)
dupa ce nasti o sa primesti un certificat,cu acel certificat merge sotul tau si inregistreaza copilul la comune unde apartineti(banuiesc ca are rezidenza sotul)
dupa ce a innregistrat copilul pt a merge in ambasada sau consulat ceri modelul plurilingv-iti scriu si in italiana,atestato di nascita modello plurilingv
cu acest model mergi la prefectura unde apartii pt apostila(altfel nu e valabil)
dupa ce ai apostilat certificatul mergi in ambasada cu urmatoarele:-certificatul plurilingv a copilului
-certificatele de nastere ale parintilor (sint bune si modelul vechi-eu asa le-am dus)
-buletinele romanesti in curs de valabilitate
-certificatele de rezidenza a parintilor(in loc de vechiul soggiorno)
-pretul nu-l mai stiu dar cind iti faci programare intreaba
mie mi-i l-au eliberat in 10 zile lucratoare
daca mai ai intrebari sintem aici
oricum iti mai spun si fetele ce ai de facut
si daca vrei sa pui poze iti faci cont pe un site care iti place si pui linkul aici
www.photobucket.com
www.flickr.com
www.fotoalbum.eu
Mami de Giulia 20/06/07