Mamici si Gravidute ITalia (66)
Raspunsuri - Pagina 17
georgyiuly spune:
Alexandra eu cred ca ar trebui sa te duci daca poti( desi am vazut ca la nr.de saptamani care le ai nu stiu daca isi mai au rostul acum) chiar daca nu stii italiana...eu tin minte ca atuci cand am venit aici nu stiam sa scot un cuvant in italiana dar ascultam in jur si cate ceva tot intelegewam.Intr-adevar e greu ca nu stii limba deloc dar din carti nu se invata ...ci din nevoia de a vorbi cu altii in italiana.Cel putin la mine asa a fost.
katia cred ca e asa haioasa Giulia cu cuvintele!
Da fata mea face un an vinerea viitoare...am decis sa facem o mica petrecere la un rest.aici in oras cu cativa prieteni, nimic deosebiti...petrecerea mare o facem in vara acasa cu familia si nasii si cu taiatul motului!

Georgiana
mami de
Giulia (12.03.2009)
11 luni
LAlexandra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgyiuly Alexandra Uite aici nasterea Giuliei...adica povestea nasterii ei , asa mai cu sentiment ![]() ![]() Georgiana mami de Giulia (12.03.2009)11 luni |
... va citesc povestile de nastere, fetelor,...si plang...am devenit deodata sentimentala
. Cand vad ca deja ati scapat
+35Nunta noastra
katiapam spune:
Giulia
fetelor i-am facut poze si atunci cind am vazut ca nu mai are un cercel de nu am mai continuat si l-am gasit a doua zi dar i-a picat o pietricica si acum pina ii duc la reparat i-am pus cerceii de la nasa ei care e mostenire din familie,i-a purtat ea cind era mica cumparati de mama ei( adica de mama sotului ca nasa e sora sotului-cumnata mea)si pina una alta ii las asa dar nu sint frumosi si nu prea ma incinta...nu-s cine stie ce...e mai mult valoarea sentimentala
Mami de Giulia 20/06/07
LAlexandra spune:
| citat din mesajul lui georgyiuly Alexandra eu cred ca ar trebui sa te duci daca poti( desi am vazut ca la nr.de saptamani care le ai nu stiu daca isi mai au rostul acum) chiar daca nu stii italiana...eu tin minte ca atuci cand am venit aici nu stiam sa scot un cuvant in italiana dar ascultam in jur si cate ceva tot intelegewam.Intr-adevar e greu ca nu stii limba deloc dar din carti nu se invata ...ci din nevoia de a vorbi cu altii in italiana.Cel putin la mine asa a fost. katia cred ca e asa haioasa Giulia cu cuvintele! ![]() Da fata mea face un an vinerea viitoare...am decis sa facem o mica petrecere la un rest.aici in oras cu cativa prieteni, nimic deosebiti...petrecerea mare o facem in vara acasa cu familia si nasii si cu taiatul motului! ![]() ![]() Georgiana mami de Giulia (12.03.2009)11 luni |
si eu ii inteleg, dar nema sa vorbesccc. Baiul e ca sotul vb cu mine in romana, TV merge pe romani, mai dau eu pe italieni, dar...na, am vecini romani, prieteni romani...asa ca la cati romani suntem aici, cred ca invata mai repede italienii romana, ca sa se intelega ei cu mine
+35Nunta noastra
katiapam spune:
Alexandra-e normal sa fii asa emotiva acum la sfirsit
asa eram si eu ma emotionam una doua
apropo de nasteri,ieri a adus pe lume prietena mea italianca care are un baiat de 7 si o fata de 6 ani ieri a venit in viata lor o fetita
Cassandra
ce m-am bucurat de veste,dupa ce se intorc acasa si se mai elibereaza abia astept sa merg in vizita
Mami de Giulia 20/06/07
LAlexandra spune:
| citat din mesajul lui katiapam Alexandra-e normal sa fii asa emotiva acum la sfirsit asa eram si eu ma emotionam una doua apropo de nasteri,ieri a adus pe lume prietena mea italianca care are un baiat de 7 si o fata de 6 ani ieri a venit in viata lor o fetita Cassandra ce m-am bucurat de veste,dupa ce se intorc acasa si se mai elibereaza abia astept sa merg in vizita Mami de Giulia 20/06/07 |
ptiu...sa nu-ti deochi fata, ce par cret si ce ochisori

. Imi dai fata de nora?
...chiar de al meu va fi mai mic de varstaE minunat ca ai prietena de suflet cu tine, eu ioc...toti prietenii mei sunt acasa, familia toti...dar il am pe sotul meu, care e de 10.
Tragem acum pentru viata noastra
, n-avem ce face...
+35Nunta noastra
georgyiuly spune:
Uauuu Katia ce mare s-a facut Giulia!
Si ce frumos sta ea picior peste picior!
Pozele sunt facute in casa noua?
Avem si noi cercei tot in genul asta tot de la nasi, inca nu-i purtam
!Si fiica-mea e tot cu un cercel ca si-a scos unul si s-a astupat gaura
, tot ma chinui sa ajung sa ii fac alta dar pana acum n-am reusit!
plec la treburi casnice ca am lenevit pana acum!
Georgiana
mami de
Giulia (12.03.2009)
11 luni
kemsy spune:
Salutare!
Am citit si eu povestea Giuliei, foarte emotionanta!!Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de ea!!
katia, inutil sa mai zic ce scumpica de fata ai. Cred ca frange inima baieteilor la nido, nu
?
LAlexandra, eu italiana am invatat ascultand la tv, citind carti cu dictionarul langa mine dar si cu o carticica de gramatica (eu pana nu am invatat terminatiile verbelor...nu-mi intra nimic in cap). In plus, am avut noroc de o familie de italieni (colaboratorul sotului), care m-a "tolerat" si cu care am reusit sa exersez italiana mea de balta
.
M-am saturat de vremea asta urata, usor -usor cad in butoi...
O zi buna!
Gianina,
fericita de strengar
Loris Stefan (02.10.2009)
Asa s-a nascut Loris
nafi spune:
Buna dimineata fetelor!
ma rog...e aproape ora pranzului...dar m-am trezit tarziu ptr ca la 1 am imi faceam de cap cu niste tratamente cosmetice prin baie...ulei de masline in par, scrub cu sare si ulei de masline etc... ( profitand ca sotul nu e acasa...asa ma gaseste gigea si crede ca asa sunt de la natura
)
Ca urmare am dormit pana la 10 dar acum trebuie sa intru in priza...caci am de facut curat in toata casa (bine ca nu e prea mare!) caci maine vine soacra in vizita. Oricum e o femeie tare cumsecade asa ca o sa-i fac si o prajitura!![]()
Katiapam ...vreau sa-ti vad si eu comoara dar nu am parola! Mi-ar face mare placere daca mi-o trimiti ca sa pot accesa pozele.
Ca tot vorbiti de limba italiana...intr-adevar e usor de inteles dar e vital sa invatatam gramatica bine de la inceput , ptr ca mai tarziu e mult mai greu sa te corectezi. Nu sunt experta in limba italiana dar deja imi dau seama cand aud "deraieri" gramaticale in jurul meu...si de la italieni!
Inainte de a veni in Italia (anul trecut in mai) am facut vreo 3 luni de cursuri in Bucuresti (vinerea de la 6 la 9 sau martea si joia de la 6 la 8). Era destul de obositor avand in vedere ca plecam la curs direct de la birou...deja obosita..dar a meritat efortul. mai ales ca eu cu sotul meu vorbesc inca in engleza (can ne-am cunoscut eu necunoscand limba italiana).
Partea haiosa insa ..este ca atunci cand m-am mutat in Italia, in iunie anul trecut am fost contactata sa merg sa predau engleza. era un curs ptr someri undeva in Mantova. intr-o zi s-a imbolnavit profa' de italiana si m-au rugat sa o inlocuiesc eu ( eu care abia de 6 luni incepusem sa invat limba italiana
). dar cum era un curs ptr cetateni straini (din India, pakistan, Bangladesh, Brazilia..) mi-am zis ca 8 ore ma voi descurca eu. am luat cursurile pe care le urmasem in Bucuresti si asa m-am descurcat!
Surpriza a fost insa la cursul de engleza...unde erau 11 "elevi" toti italieni...si nu aveau habar sa scrie corect in limba italiana!!!
Asa ca nu trebuie sa ne rusinam daca mai facem greseli ptr ca noi macar avem o scuza....si sunt multi romani care vorbesc muuult mai corect decat multi dintre italieni!
LAlexandra..insanatosire grabnica sotului! si al meu a facut cred o toxiinfectie alimentara acum 2 zile...si a avut febra mare, voma...etc etc...dar l-am tratat cum am stiut mai bine si a plecat la munca asa (cu sulul de hartie igienica in buzunar..)ptr ca nu voia sa-si ia medical doar pr atat (ce ti-e si cu barbatii astia...fac o chestie de orgoliu din orice!). Oricum...si-a revenit repede!
Gata...m-am lungit cu vorba si am treaaabaaa!
Va pup si o zi frumoasa tuturor!

35 +
Riccardo
http://s809.photobucket.com/albums/zz14/nafi_photos/project_bebe/
nafi spune:
Katiapam - mersi ptr parola! Sa-ti traiasca! Ai o fetita superba!
Te topeste cu ochii aia albastri!![]()
Mi-as dori ca Riccardo sa aiba ochii verzi (cum au mama si fratele meu)! Mor de nerabdare sa-l vad!
Acum fug inapoi la
....
35 +
Riccardo
http://s809.photobucket.com/albums/zz14/nafi_photos/project_bebe/