L-ati vazut pe Giuliano?
Raspunsuri - Pagina 8
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Un baiatel din clasa fiului meu nu mai avea voie sa alerge in pauze. Antrenorul i-a spus mamei ca ajunge obosit la antrenamente. Iar mama l-a ascultat pe antrenor... Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
nu-s in stare de mai mult!
Dana
maraki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
yo cind spun ca tu nu intelegi absolut nimic...da sa contrazici esti as. adica ce diferenta este intre fetele de 10-12 ani care se antreneaza pt olimpioada si baiatul de 5 ani? nadia a cistigat prima medalie la 13 ani...antrenamenteele erau incepute cu mult inainte. spune sa aflu si yo care e diferenta intre ei? nu povesti ca se pare ca o ia anabolizante si ajunge un drogat...sau alte prostii. iti mai arat 20 cazuri numai in presa de cum erau chinuite la lotul olimpic..cu medic si alte autoritati prezente in zona. deci? |
Diferenta este ca gimnastele incep pe la 6 ani pe cand Giuliano de la 2, fratele lui la fel.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
nelia spune:
Paralela cu gimnastica este pertinenta, dar daca se refera la gimnastica facuta in unele tari, printre care si in Romania. Si, in general, toate paralele facute cu sportul de performanta sint la locul lor, daca te duci spre extremele lor, sportul facut numai pentru performanta, participarea la competitii numai pentru a cistiga medalii, cu orice pret, dar absolut cu orice pret. Ei, da, atunci ne intelegem. Dar eu vin si va spun ca tara in care sint acum m-a invatat ca sportul se poate face si altfel, de dragul sportului, si nu al performantei.
Aici multa lume face sport, putini ajung sa faca performanta si cei care ajung sint talente si oameni determinati, care stiu ce vor si obtin cu multa munca... si asumindu-si riscurile. Eu am trei copii si toti fac diverse sporturi, chiar si cel mic de 2 ani. Nu va spun cum sint ei, le fac pentru ca asa am vrut noi parintii, fac cite putin pentru a invata ceva si pentru a-si cladi frumos si sanatos mintea si spiritul. Cea mai mare si-a ales patinajul ca un sport in care baga un pic mai mult timp si energie, dar nici acela nu e facut pentru performanta, ci din placere. Dar am adus copiii in discutie pentru ca am intrat in contact astfel cu lumea sportului de aici si am vazut cum stau lucrurile. Sint copii si copii... iar unii dintre ei sint super-copii. Nu-i obliga nimeni, nu-i antreneaza nimeni impotriva vointei lor sau impotriva regulilor care exista pentru fiecare sport si virsta in parte. Nu, aici gimnastii mici nu fac forta, nu ridica greutati... fac gimnastica si atit. Printre acesti copiii minunati exista si acesti super-copii, care sint pur si simplu hotariti sa reuseasca si muncesc pentru asta, dar sint si talente, mari as spune eu. In fiecare grupa sau sport in care au fost si sint copiii mei, sint aceste trei categorii de copii: 'normali' - ca ai mei, super-copii - cei care dau dovada de o capacitate de munca, de o forta fizica, dar mai ales psihica (care, fie vorba intre noi acum, pe mine, adult, ma pune in genunchi in fata lor) si talentele, virfurile.
Am vazut o fetita de 4 ani, care patina cu o usurinta si o naturalete de credeai ca s-a nascut direct cu patinele in picioare. Sportivii de performanta aici se ridica din toate cele trei categorii, pentru ca si dintrei cei 'normali' isi descopera vreunul un talent iesit din comun si... il vezi pe podium si te intrebi cind a ajuns. Dar, in special, cei care se dedica total sportului, au acel 'ceva', il simt, nu-i lasa sa faca altfel, indiferent de ce spun parintii. Stiu un baiat de 12 ani care a plins un an de zile sa-l lase sa se duca la programul de sport-studii in care fusese acceptat, federatia de gimnastica acceptind sa-i plateasca tot (si e roman copilul, si acum e in echipa de juniori a Quebecului... si nu a stat nimeni cu bita pe el si nici nu a facut 4 ore de antrenamente pe zi - enorm!!! - de cind s-a nascut pina la 5 ani!).
In concluzie, eu nu va contrazic ca nu se intimpla ceea ce spuneti, dar nu pot sa fiu de acord cu voi ca altfel nu se poate. Si, in plus, trebuie sa stii sa te opresti, chiar daca ai ajuns in virf... sanatatea e mai presus de o medalie!
Guestus, ai dreptate intr-un singur punct... si am spus asta de la inceput. Nu ca ai tu dreptate, ci ca mai sint invitati si la televiziune in loc sa fie dat direct pe mina protectiei copilului. Este copilul lui, sint copiii lui, da, are dreptul sa si-i creasca cum vrea muschiul lui... sau al lui fi-su, ca probabil ca a construit pe fi-su ce si-a dorit el in micimea si neputinta lui sa aiba. Dar nu are drept de viata si de moarte asupra lor, iar ceea ce face el cu acesti copii arata ca si-a luat acest drept... Dar nu cred ca si-a asumat si consecintele, si chiar daca a facut-o, nu va suferi el!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
Nelia, haide ca si aici, la tara, in Romania , se face sport de dragul sportului si nu se merge numai pe performanta.
Din clasa baietelului meu de exemplu, aproape ca nu exista copil care sa nu faca cel putin un sport.
Un singur coleg face performanta si ma indoiesc ca antrenorul lui face cu el altceva decat se face in mod obisnuit pentru sportul respectiv (iar in obisnuitul acesta intra si ore de antrenament la sala de forta).
In plus, bine ar fi ca peste tot in lume (in afara de Romania, desigur :)) parintii sa nu aiba nimic de spus in orientarea copilului spre performanta, iar performanta sa fie doar rezultatul dorintei netarmurite a copilului de a munci pe branci 8 ore pe zi si de a pierde cea mai mare parte a copilariei.
Ma indoiesc ca abuzul s-a nascut si s-a facut mare si frumos fix aici, printre mioritici :D.
nelia spune:
Denizel, sper ca nu ai inteles ca am 'atins' spatiul mioritic, Romania era intimplator in exemplu, ca si Canade de altfel, pentru ca sint singurele tari pe care le cunosc, daca era altcineva in locul meu, de alta natie, ar fi dat alte exemple. Dar asta nu schimba cu nimic ceea ce am spus, nu? Dar trebuie sa recunosti totusi ca televiziune ca la 'mioritici' nu exista in prea multe locuri, mai ales cea practicata unele canale... da' lasa ca nici cu cea de aici nu mi-e chiar rusine.
Sa stii ca nici un sport, oricit de dur ar fi el, nu cere 8 ore de antrenament, 3 sint destule la o virsta mai mica, 5 la una mai mare, un pic mai mult in perioadele special puse pentru antrenamente. Si stiu copii care stau din propria lor dorinta acele 3-4 ore la antrenamente si insista pe elementele care nu le ies... si pling de neputinta, dar nu sint total satisfacuti cind le iese... despre acestia spuneam ca eu, cel putin, imi in fata lor. Daca nu se pierd pe parcurs, ca se mai intimpla si aceasta, vor fi si sportivi buni si oameni de nadejde.
Ma gindesc ca sala de forta bagata la toate sporturile intra in categoria celular si termopan, bonus OTV...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Sa stii ca nici un sport, oricit de dur ar fi el, nu cere 8 ore de antrenament, 3 sint destule la o virsta mai mica, 5 la una mai mare, un pic mai mult in perioadele special puse pentru antrenamente. Si stiu copii care stau din propria lor dorinta acele 3-4 ore la antrenamente si insista pe elementele care nu le ies... si pling de neputinta, dar nu sint total satisfacuti cind le iese... despre acestia spuneam ca eu, cel putin, imi in fata lor. Daca nu se pierd pe parcurs, ca se mai intimpla si aceasta, vor fi si sportivi buni si oameni de nadejde. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Nelia, trebuie sa recunoastem ca, chiar si 3 ore/zi de antrenament zilnic pt. performanta!!!! este mult de tot pentru un copilas. De 5 ore si mai mult nici nu mai comentez.
Antrenamentul pentru performanta nu se compara cu orele de sport pentru amatori.
Citat: |
Ma gindesc ca sala de forta bagata la toate sporturile intra in categoria celular si termopan, bonus OTV... |
Eu nu cred asta.
Nu vad cum o fetita care face gimnastica ar putea sa se ridice in maini sau sa mearga in maini pe barna de ex. daca nu ar avea incluse si ceva exercitii de forta in antrenament.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Eu nu cred asta. Nu vad cum o fetita care face gimnastica ar putea sa se ridice in maini sau sa mearga in maini pe barna de ex. daca nu ar avea incluse si ceva exercitii de forta in antrenament. |
ca rezistenta o faci daca te joci cu papusile si daca ridici o cana de lapte de 3 ori pe zi.
ideea este ca giuliano este doar 1...pe cind cu acordul si in apalauzele vostre exista citeva mii care fac efort de le sar ochii din cap zilnic.
si de pomana te legi de giuliano daca nu vezi unde este puroiul adevarat
nelia spune:
Denizel (mi-am dat seama ca de mult nu ne-am mai intilnit), desi sint impotriva folosirii sportului impotriva corpului uman, si cu ambele miini pentru intarirea lui... totusi, atunci cind alegi un sport de performanta si vrei sa continui, accepti si faptul ca trebuie sa faci multe pentru acel sport, inclusiv ore de antrenament. Nu stiu cum se face in Romania acum, ca nu am copii acolo ca sa intru in lumea asta a pregatirii sportive, dar aici, un antrenament de trei ore nu contine intotdeauna aceleasi elemente... adica muncesti trei ore pina pici in bot. Ca sa fiu mai explicita, iti dau exemplul Agatei, fetita mea cea mare, care face patinaj competitiv. In afara de luni si marti cind invatam pentru scoala mai mult, de miercuri pina vineri, simbata si duminica la liber, adica nu cu antrenor, face patinaj. Dar miercuri face o ora de gimnastica (elasticitate, echilibru) pe sol, apoi intra jumatate de ora pe gheata cu antrenoare si o alta jumatate de ora sau chiar o ora practica singura. Joi are vreo trei ore, vineri la fel, simbata si duminica cit vrea sa stea... si crede-ma, ca o iau plingind de pe gheata chiar si dupa trei ore. De aceea, am dat acele ore, bazindu-ma pe ce e aici. Daca te duci si tragi trei ore de fiare, la 8 ani cit are ea, normal ca e mult... daca faci cu cap si imparti acele ore destinate sportului pe bucatele si elemente, nu mai e chiar atit de mult. In plus, au pauze, rid, se joaca, isi fac prieteni... e o atmosfera copilareasca si in acelasi timp de munca ca ti-e mai mare dragul sa stai acolo, printre ei. Eu asa vad un sport... si, sa stii, ca si facut asa se poate ajunge pe podium, iar medalia aia reprezinta cu adevaratul succesul muncii tale.
La gimnastica, unde au fost fetitele mele si va merge si baietelul in toamna (eu nu i-am dus decit de la 2 la 4 ani, pentru ca nu-mi place cum dezvolta corpul, insa pentru primii ani este foarte buna, mai ales pentru copilasii care au multa energie sau pentru cei are nu le place sa se miste deloc - eu am si... si...), este o antrenoare romanca, care a dus in echipa Quebecului si pe podium doua dintre fetele clubului... este din lotul Nadiei, s-au antrenat impreuna si au reprezentat Romania la una dintre competitii... Mi-a spus ca ceea ce au invatat in Romania, la scoala de gimnastica romaneasca nu se mai invata nicaieri in lume astazi si ca, oriunde te-ai duce sa antrenezi pe baza celor invatate, in citiva ani te faci cunoscut. Dar... metodele trebuie schimbate, felul in care lucrezi cu copiii, felul in care ii motivezi tu ca antrenor, in care ii determini sa munceasca ca sa-si puna talentul in valoare. Mi-a spus ca depinde mult si de copil, ca, de exemplu, pe Nadia nu a chinuit-o nimeni, ca se chinuia singura mai mult decit ar fi putut face un antrenor, era de o tarie si de o dorinta de perfectiune ce rar intilnesti la un copil atit de mic (a lucrat cu ea ani buni inainte de a ajunge pe treapta cea mai inalta a podiumului)... dar pentru ea, desi ii placea si ii place in continuare gimnastica, este viata ei, este meseria ei, a fost un chin sa faca acest sport de performanta... si ca, acum, uitindu-se in urma, isi da seama, ca daca s-ar fi lucrat cu ea cum lucreaza ea si alti antrenori cu copiii in ziua de astazi, ar fi fost mult mai bine pentru ea.
Am scris toate astea nu ca sa-l contrazic pe Guestus, ci sa arat asa cum ma pricep ca poti sa aplauzi niste sportivi care au ajuns pe podium, dar cei aplaudati nu si-au distrus neaparat viata si corpul ca sa ajunga acolo, ci sint oameni ca toti oamenii, care, in afara orelor de antrenamente au o viata pe cit posibil normala.
Ceea ce face acel tata cu copiii lui nu e nici macar sport, este doar dorinta de a iesi in fata cu ceva... de a fi cel mai tare (idiot!) din lume... distrugind incet ceea ce poate copilul lui poate ca are deja prin ore de munca fara rost, care nu-i aduc decit un minut de glorie tatalui, ma indoiesc sincer ca ii aduc copilului ceva sau ca ii vor aduce. Chiar daca va ajunge un sportiv de performanta, lucrindu-se gresit cu el de la o virsta atit de frageda, va claca mult mai repede decit alti sportivi...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
popescudora spune:
Si concret a facut cineva ceva pentru copiii acestia? Ma gandesc ca daca s-ar sesiza PC, ar fi suficient o parere autorizata si consultatie a doctorului, interzicerea orelor de antrenament si o monitorizare de 2-3 ori pe luna sa vada daca parintii respecta conditiile. Plus un program alimentar stabilit de pediatru.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Orice efort sustinut are efect ireversibil (negativ) asupra ingheieturilor si masei osoase. |
am avut probleme sa inteleg si sa accept asta, avand in vedere ca fetita mea (3 ani) merge la gimnastica si inot, unde fii sigura ca n-as trimite-o ca sa se distruga. m-am tot gandit la ce-ai scris inca de cand ai scris, dar as avea nevoie sa definesti "efort sustinut", la ce te-ai referit exact. ridicarea de greutati este interzisa la varsta pe care o mentionezi, 5 ani, dar exercitiile de strenght nu-s, dimpotriva, sunt www.mayoclinic.com/health/strength-training/HQ01010" target="_blank">recomandate.
referitor la gimnastica de performanta, am gasit un articol www.associatedcontent.com/article/373386/what_it_takes_to_be_a_gymnastics_parent.html?cat=25" target="_blank">interesant, e primul pe care-l citesc din perspectiva parintilor - nelia, tu precis il vei aprecia. :-)