Cand si cum ii spun ca va mai avea un frate/sora!
Raspunsuri - Pagina 2
Tala spune:
Inbox, felicitari!
In primul rand, nu as lua in seama ganduri negre de genul 'hai sa asteptam pana in trimestrul nu stiu care". Desi acum am doar un copil si nu m-am aflat in situatia ta, totusi eu il pregatesc de acum pentru inca o posibila viitoare minune. Asa ca nu cred ca ai de ce sa pierzi vremea pentru ca nu cred ca au cum sa se epuizeze intrebarile pana la momentul cel mare si trebuie sa aveti timp. Pentru baietelul meu (care are cam aceeasi varsta cu fetita ta) sunt f interesante carticelele tip enciclopedie si una din preferate este cea despre bebelusi (avem o serie din Encicopledia Rao - numita Minienciclopedii Larousse). Este fff incantat si cand ii arat albumul din primul lui anisor (si cu foto din burtica, si cu burtica mare si cu nasterea), i-am aratat spitalul in care s-a nascut si cred ca o astfel de rememorare i-ar face bine si ei. Cred ca important este sa inteleaga ca-i veti iubi la fel si ca ei nu-i veti lua nimic cand vine bb (in sensul ca "si tu ai supt, acum e randul lui", ci "bb suge pt ca are nevoie sa creasca la fel de mare si frumos ca tine" - nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie, nu trebuie sa para ca cedeaza ea ceva, chiar si ceva la care a renuntat de mult_). La noi prevenirea functioneaza fantastic de bine - daca-i spun ca mergem intr-un loc si facem asta si asta si plecam in momentul cutare nu avem nici o problema. La varsta lor obisnuintele se creeaza usor, deci cu cat ii spui mai repede, cu atat se obisnuieste mai repede cu ideea. Incearca sa o faci sa astepte, sa-si doreasca (tot exemplu de la noi: inainte de vizita la stomatolog, i-am prezentat-o astfel incat nu mai avea rabdare si totul a fost ok si frumos pentru el, la fel la frizer, la fel la pediatru etc). Leaga-te de adevar si realitate si prezinta totul ca pe o poveste minunata care, eventual, se intampla pentru ea.
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
inbox spune:
Aseara am inceput discutiile, asa " pe dupa visin", ca ce ar zice daca o sa mai avem un bebe, ca ea va fi sora mai mare si vom avea toti grija de el pana creste sa se poata juca amandoi. A fost foarte incantata , mi-a spus ca o sa-i dea lapte cu un biberon mic, ca o sa-i faca budinca cu branza, si ciorba cu vitamine ( i-am explicata ca va mai dura pana o sa-i dam ciorba si budinca), ca o sa-i dea toate jucariile inclusiv ca poate vrea si el sa se joace ( iara am intervenit cu explicatiile de rigoare), apoi ca o sa-l invete pe bebe sa sara in pat si mi-a facut si o demonstratie de cum se sare in pat ( iara explicatii, ca mai intai trebuie sa invete sa mearga si apoi), dar ca ea poate sa ii arate cum se face pana invata bebe, ca ea oricum va fi sora mai mare si va stii sa faca mult mai multe decat bebelusul, dar ca trebuie sa avem rabdare pana invata si el!
Apoi i-am spus ca bebelusul va veni la toamna, adica acuma vine primavara, apoi vara si mergem la mare apoi cand cad frunzele vine toamna si atunci se va naste bebe asa cum s-a nascut si ea ( despre asta am mai discutat, tot in ideea de a o pregati in eventualitatea aparitiei unei sarcini).
In concluzie cred ca am pasit cu dreptul.
Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!
adinag spune:
Ii dau absolut dreptate lui Fomalhauti. Am si citit, din pacate prea tarziu, ca deja ii zisesem, ca aceste 9 luni sunt o perioada mult prea lunga pentru un copil de varsta asta. Ei se plictisesc candva. Cand se vede mai bine burtica, ar fi momentul potrivit, parerea mea.
Fiica-mea chiar se plictisise deja, nu intelegea de ce dureaza asa mult, ei neavand notiunea timpului ca noi. Si deja incepuse sa o enerveze cumva
Nicoleta spune:
Si noi i-am zis repede, mai ales fiindca putea auzi de la altii si nu am vrut sa fie surprins ca nu i-am zis noi. Si da, si el se plictisise, dar nu ingrijorator. Doar ca atunci cand mergeam la medic ma intreba: "Gata, il scoate??" Si el a fost cel care a aflat primul, dupa sotul meu. Si el a "prezis" ca va fi fratior. Si a mai "prezis" ca va avea si o surioara (scuze de offtopicul din final).
---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.
Bee spune:
Inbox felicitari!
EU am fost de parere sa-i spun copilului meu de la inceput, totul. Nu mi-am pus problema asteptarii sau a nerabdarii in timp. Fetita mea avea exact varsta fetitei tale, cand am ramas gravida a 3-a oara. Si a aflat imediat dupa sotul meu. Eu nu aveam curajul sa spun nimanui, dar ei i-am impartasit asta. Nu mai spun cum a fost la ecografie cu fetita dupa mine! A fost foarte incantata. Si cand aparea intrebarea: "Acum il scoti?" ii explicam cum e cu vara, cald, apoi vine bebe.
Sa va bucurati de periaoda asta!
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2
inbox spune:
Multumesc Bee, i-am spus si eu dupa cum ai vazut, nu ma simteam bine sa nu stie, plus ca ei inteleg muulte, am incercat sa nu o apas cu prea multe informatii- ii voi spune mai multe pe masura ce apare burta concreta si intrebarile din partea ei, dar sa stie despre ce discuta mami cu tati, de ce mami e mai ametita si nu o mai cara in spate ( era clar ca atitudinea mea s-a schimbat fiind precauta, noi ne jucam de-a calutul, de-a roata, invarteli si jughineli, topait si alte minuni- acum ne jucam varianta "light")!
Ma intreba cineva daca merge la gradinita, da merge de la 2 ani si nu are probleme cu socializarea, este adaptata perfect, din punctul asta de vedere sunt linistita!
Va multumesc tuturor!
Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!
andre_ea spune:
Vad ca i-ai spus deja fetitei.
Si eu i-am spus baietelului meu imediat ce am fost sigura. Pe parcursul sarcinii am incercat sa nu abordez eu subiectul bb, ci sa ii raspund doar daca intreaba, sa nu cumva sa ii las impresia ca bb este mai important decat el. N-am avut probleme cu nerabdarea, mai intreba si el cand il scoate dr., ii explicam mereu ca atunci cand vine ninsoarea.
Sarcina usoara!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
crissandrada spune:
Si eu i-am spus imediat ce am aflat. Ea oricum isi dorea forte mult o surioara asa ca stiam ca o sa se bucure. Si la fel i-a explicat ca dupa ce vine mos craciun o sa vina si surioara (trebuia sa nasc in ianuarie). Am luat-o cu mne la echo vorbeam cu ea despre cum o sa fie, ce o sa faca ea, ce o sa faca bb, ca o sa stau putin in spital. Imi mangaia burta, vorbea cu bb din burtica, trebuia obligaoriu sa mananc si eu din ce manca ea ca sa manance si bb la fel cu ea .
Bazar general DC
Criss de Alessia si Andrada