Lectia de zoologie - Capusa umana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mie mi s-ar fi parut sinistru sa fie asa, insa cum i-ai raspuns cu pers. a doua sg ma gandeam ca i te adresezi ei direct.

Capusa ta ar trebui sa fie fericita ca a scapat de tine, probabil nu i-a fost usor. Sentimentele astea negative pe care le ai fata de ea probabil le aveai si inainte, era o co-dependenta si va hraneati una pe alta cu energie negativa.

Daca ea a fost cea care avea nevoie de ajutor mi se pare ca nu ai fost niciodata onesta cu ea si cred ca a inteles si ea pana la urma asta.

Fiecare cu drumul lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Inaioana,
Chiar ma intrebam de ce. Din pacate pentru mine, o sa ma intreb in continuare, pentru ca, fara alte ascunzisuri, eu nu prea am reusit sa-mi traduc mesajul tau, desi, cu toata sinceritatea, mi-as fi dorit.

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ce te faci cand persoana care te foloseste pt refularea tuturor energiilor negative, a problemelor (reale sau imaginare), a depresiilor e cineva din familie? Cand tu ai deja un milion de probleme si nervi, stres alea tale la care te straduiesti sa le faci fatza, dar trebuie sa iti consumi alt milion de nervi, vorbe, energii sa stai la telefon consiliind zeci de minute o astfel de persoana?
Cred ca pana nu ai o asemenea persona in apropiere, nu prea iti da seama cat rau iti poate face.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Ce te faci cand persoana care te foloseste pt refularea tuturor energiilor negative, a problemelor (reale sau imaginare), a depresiilor e cineva din familie? Cand tu ai deja un milion de probleme si nervi, stres alea tale la care te straduiesti sa le faci fatza, dar trebuie sa iti consumi alt milion de nervi, vorbe, energii sa stai la telefon consiliind zeci de minute o astfel de persoana?

...rasufli usurat ca ai scapat de asemenea povara, nu iti plangi de mila ca : " uite, cata nerecunostinta "...
Este vorba de co-dependenta.
O steluta, pt atata consum de energie negativa.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Mai bine ca ai scapat de ea, dar totusi cred ca o explicatie doresti.Si poate a gasit pe cineva cu sangele mai proaspat cum iti spunea altcineva.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Dinubebe, in cazul capusei umane, nicio victima nu poate fi folosita pe post de gazda fara sa-si dea acordul.

Eu consider relatia voastra drept una bolnava iar pe tine te vad la fel de vinovata de intretinerea ei ca si cea pe care o acuzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Da, good point, anca_a. Si, recunosc, am pacatuit. Am fost bolnava de ea, de dramele ei, de toata nefericirea din viata ei. Nu am fost suficient de tare sa ii spun "gata, m-am saturat". M-am complacut in aceasta situatie si nu am putut sa ii intorc spatele niciodata, oricat de greu mi-era mie, pentru ca intotdeauna situatia ei mi-a parut mai dificila si mereu imi dadea senzatia ca avea mai multa nevoie de ajutor. Eu aveam o familie, un sot care sa ma sprijine, un tata prezent in viata copiilor mei si adorat de ei, un job linistit, cum sa zic, paream cumva mai favorizata de soarta in comparatie cu ea. Pe de alta parte, nici nu luam lucrurile asa de in tragic. La un moment dat, am facut o miscare neinspirata si am gasit un job care s-a dovedit ulterior a fi fost o mare greseala, la un nenorocit de sef care traia din vise si credea ca si noi - angajatii am putea face la fel: in loc de salariu ne-a dat o felie de zacusca, ne chema la orele cele mai imposibile sa cautam cine stie ce aberatii ii mai populasera mintea peste noapte, ne toca maruntel ca pe propriile unelte, si, cand am facut pneumonie si am ajuns la spital cu insuficienta respiratorie din cauza frigului pe care il induram fiindca patronii refuzau din zgarcenie sa dea drumul la centrala in toiul iernii, am plecat dupa numai cateva luni. Din pacate, locul cu care am schimbat s-a desfiintat in mai putin de un an, asa dupa un timp am devenit "libera de contract'. Pana sa se lege altceva pentru mine, lucrurile au stat foarte prost pentru mine si familia mea, caci veniturile s-au injumatatit si am ramas cu multe datorii restante. Ei, bine, chiar si atunci, desi nu eram catusi de putin un model de succes, ea tot pe mine ma considera avantajata, ca am mai mult timp, ca nu ma bate nici un sef la cap, samd.
Ii explicam ca nu mi-e usor, ca o ducem greu, restantele se acumulau si ne apasau vizibil, si o sfatuiam sa evite sa ajunga vreodata in asemenea situatie, o sfatuiam sa nu dea cu piciorul jobului pe care il avea si care ii conferea nu numai stabilitate si un venit consistent, dar si multa liniste, insa in cele din urma, tot a facut cum a dorit ea si a renuntat, ramanand pe liber si fara nici o sursa de venit pentru ea si copilul ei. Nu am putut nici atunci sa-i spun, "bine, nu ai vrut sa ma asculti, ai facut cum te-a taiat capul, atunci lasa-ma in pace". NU. Tot eu am fost cea care a incurajat-o si i-a dat sperante ca va gasi un job mai bun, mai sigur, mai bine platit, cu un sef mai nu stiu cum. Acum, a reusit. La cateva zile dupa ce a reusit, a si disparut complet.
Cred, totusi, ca ar trebui sa fiu recunoscatoare ca s-a intamplat asa, caci, probabil, eu nu as fi schimbat niciodata lucrurile.

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Nu cred ca dinubebe se hranea cu energia negativa a capusei. O credea prietena ei pina a fost in necaz, si apoi a descoperit ca nu avea prietena ci o capusa.

La intrebarea concreta : trimiti un cadouas si apoi dai un telefon daca capusa nu te suna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Cu putina diplomatie se poate evita o astfel de relatie si putem chiar ajuta astfel de persoane fara a ne asfixia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Povestea asta e one-sided.
Oare versiunea de pe partea cealalta care e?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput