Film - Comedii bune
M-am gindit sa deschid un subiect separat pentru comedii. Eu gasesc destul de greu unele care sa-mi placa si poate daca le adunam aici ma inspir si eu...
Sa incep eu cu citeva care mi-au placut. Cel mai recent a fost "Death at a Funeral" - dumb comedy, sau mai frumos spus comedie de situatie. M-a luat prin surprindere, e atit de bine facuta, mi s-a parut geniala! Genul asta ma enerveaza de cele mai multe ori, de asta spun ca m-a luat prin surprindere ca mi-a placut atit de mult.
Sa mai insir citeva care mi-au placut, nu-i vreo ordine anume, doar ce-mi amintesc pe moment:
The Savages
Sunshine Cleaning
Little Miss Sunshine
Up in the Air
Garden State
Fun With Dick and Jane
O Brother, Where Art Thou?
Burn After Reading
Miss Pettigrew Lives for a Day
Vicky Cristina Barcelona
Sideways
Fargo
Lost in Translation
Pieces of April
American Splendor
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Adaptation
Stranger Than Fiction
Something's Gotta Give
Synecdoche, New York
Thank You for Smoking
The 40-Year-Old Virgin
Wag the Dog
Igby Goes Down
Lars and the Real Girl
Don Juan DeMarco
We're No Angels
Sweet and Lowdown
Lymelife
The Station Agent
Sint genuri diferite, unele poate ca abia s-ar califica la comedie. Unele mi-au placut mai mult, altele au fost OK.
Cit de multe am gasit si ma vaitam ca nu sint comedii bune!
Raspunsuri
ML spune:
Primesti si mai vechi? Eu abia acum l-am vazut:
http://www.youtube.com/watch?v=3WbX9Q5SjZg
Take joy! (poze)
josefine spune:
the hangover (nu e pentru copii mici), e prosteasca de funny.
din aceeasi categorie si couples retreat.
the dinner game - o comedie frantuzeasca
www.razvanphotography.com
Oana MC spune:
Absurdistan
L'iceberg
Unconscious
Delicatessen
Excelent subiect, Ramona! Si mie mi se pare ca e greu sa gasesti comedii bune.
beshter spune:
Mie imi plac filmele lui Jim Jarmusch; nu stiu cate dintre ele ar intra de-a binelea in categoria 'comedii' da' io zic ca sunt.
A, si mi-am adus aminte de o comedie mainstream la care am ras pan-am cazut de pe scaun (la propriu) - Jumpin' Jack Flash.
Ramona J spune:
Incepusem sa cred ca nu sint amatori de comedie.
Primesc ML, l-am si vazut pe asta, multumesc. Primul film al lui Kusturica pe care l-am vazut eu a fost "The Time of the Gypsies", tare mi-a mai placut!
Oana, pe ale tale nu le gasesc nicaieri! Despre "Delicatessen" nici n-am gasit informatii sau vreun trailer. M-ai facut curioasa!
Mihaelka, aproape ca am mers la "Coffee and Cigarettes", dar n-am fost sigura daca o sa-mi placa si acum nu-l mai gasesc. As fi vrut in schimb sa vad "Broken Flowers", pe asta l-ai vazut?
Mi-am amintit de inca un film care mi-a placut, "Good-bye Lenin".
Pentru ca zicea Mihaelka de main stream movies, am ris mult la "My Big Fat Greek Wedding".
beshter spune:
Ramona, uite trailer-ul Delicatessen (imi permit sa raspund eu in locul Oanei, pen'ca e si unul din filmele mele preferate:)
Ah, si endorsez pe aceasta cale ideea Oanei cu L'iceberg - comedie aproape 'muta' dar side-splitting (cel putin din punctul meu de vedere):
Am vazut si Broken Flowers - ziceam pe undeva ca Bill Murray e unul dintre actorii mei preferati - dar nu m-am ras la fel de tare ca la 'Coffee and Cigarettes' sau la 'Mystery Train'.
Mai vreau sa spun ca, pe langa nebuniile astea cu umor negru, sec, ciudat etc, eu am ras sanatos si la parodiile alea gen 'Airplane' sau 'Hotshots'.
Oana MC spune:
Ramona, Absurdistan, L'iceberg se pot vedea online la netflix, dar le-am gasit si la biblioteca publica. Delicatessen tot la biblioteca publica, iar Unconscious l-am imprumutat de de la netflix.
Merci Mihaela pentru suplinire. Ce bijuterii de comedii!
Trebuie sa adaug Pisica Alba Pisica Neagra a lui Kusturica. E o comedie bes-ti-a-la.
Am mai vazut You, the Living, film suedez din 2009. Un film ciudatel (spun asta doar pentru ca eu nu am fost expusa prea mult la umorul nordic care e sec si aproape mut in filmul asta) care cere rabdare sa-l gusti. L-as descrie ca pe un sir de bancuri seci.
Oana
Ramona J spune:
Trebuie sa-mi fac un cont pe Netflix, sa suplinesc ceea ce nu gasesc la biblioteca. Acolo caut si eu mai intii, dar uite ca in orasul asta de oameni inteligenti nu le-au adus...
Absurdistan il au in orasul de linga noi, dar cica nu mi-l aduc pina aici.
A vazut cineva A Serious Man? Mie imi cam plac filmele fratilor Coen, pina sa ajung la asta nu mai rula la cinematograf. Acum sint pe lista de asteptare la biblioteca.
Mi-am amintit de un alt film al lor, chiar ca dark humor - The Man Who Wasn't There. Mie mi-a placut!
monica70 spune:
Eu la asta am ras in ultimul hal:
http://www.cinemarx.ro/filme/Weekend-at-Bernie-s-Weekend-cu-Bernie-15744.html
"Weekend at Bernie's"
... la noi era tradus "Weekend cu un mort"
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">