PRIETENE FARA TITLU (61)
Raspunsuri - Pagina 16
irinatunza spune:
Moni, nu merge la franceza. Voiam la Centrul Cultural Francez dar nu avea 4 ani in septembrie. In plus am sesizat ca nu-i place franceza; i-am tot spus cuvinte in franceza dar nu repeta deloc, nu-i place asa ca nu chinui copilul. La engleza nu primeste decit de la 8 ani. Deocamdata ii mai spun eu cuvinte in engleza.
N-am mai reusit sa ajungem la dansuri azi sa vedem despre ce e vorba. N-a vrut sa doarma la prinz , a poftit la mamaliga cu brinza cu smintina si s-a dus timpul. La 18 incepe ora asa ca nu mai am timp sa ajung. Poate joi.
Intre timp am sa caut balet undeva mai inspre casa si in conditii mai bune.
Mirela, nu fa glume cu saritul pe geam. Ai grija de tine; discuta mereu cu cineva , intra aici si plinge-te de oricite ori simti nevoia, nu aduna in tine. Ceaiul de sunatoare e un excelent antidepresiv. Iti doresc multa putere si ai mare grija de tine. Pupici multi.
Brindusa, chiar si cu ajutor tot esti de lauda. Esti de-un calm ... nici nu mai spun. Ana e frumoasa dansatoare. Si Sabina toata ziua imi danseaza prin casa.
Ana, sa porti sanatoasa papucii.
monica70 spune:
ANAMARIA curat ghinion,dar vorba ta atat bai sa fie doar! Astea-s nimicuri ... Stiti maxima aia SINGURA MASURA A LUCRURILOR E IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM ... De-aia unii cad mai usor in "butoi",se recupereaza mai greu sau deloc,pe cand altii duc pe picioare aceleasi probleme sau muult mai grave.
Tudor a mancat un borcanel intreg de vitel+legume.Diana a sarit urgent sa manance si ea,dar de cum a bagat lingura in gura ... ueeecsss si mi-a inapoiat-o strambandu-se Am gustat si eu si Am fugit dupa niste sare si imediat s-a simtit schimbarea,devenise comestibil.Dar nu i-am mai explicat asta si Dianei De tinut la orizontala strumful nici poveste,se taraie si-acum.Si nu va zic nervi pana i-am dat sa manance ca s-a moscolit tot tot! Pai intruna imi inhata lingurita si trage de ea,iar daca nu trage de ea,trage de borcan
Mor de foame,merg sa imi incalzesc ceva,dar sa vad daca sta puradelul in bouncer legat,sper ca macar in bucatarie sta un pic pana halim
Revin ...
In sfarsit am reusit de l-am adormit Diana picteaza,asa ca am timp sa ma mai benoclez pe net un pic si chiar sa pun la punct ultimele acte aparute in zona.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
Bee spune:
Ana, mult ghinion ai si tu! Imi pare rau. Cat despre ce spui tu, da, ai perfecta dreptate. Asta imi repet si eu zilnic. Stiu exact care-s nenorocirile adevarate. Si cat timp suntem sanatosi, suntem inca pe linia de plutire.
Moni, parerile ca cea de mai sus (a ta) duc oamenii bolnavi la disperare! Pentru ca da, exista oameni bolnavi sufleteste asa cum exista bolnavi de cancer si alte boli groaznice si incurabile si dureroase sau mortale. Doamne Fereste! Bolile sufletului exista si nu tin de masura pe care noi le-o dam lucrurilor! Si oamenii aia chiar sufera si ajung sa se omoare. Chiar daca nu se vede! Chiar daca nu le-a picat casa in cap la vreun cutremur, chiar daca nu au copiii bolnavi, etc. SI nu tine de cum duc ei lucrurile. Tine de sanatatea mentala, care e sau nu e. Sorry, dar din pacate, pt unii nu-i suficient sa le spui: "o sa treaca in timp", sau "trebuie sa te mobilizezi", sau "faci din tzantzar armasar". Pentru unii e descurajant sa auda o asemenea "minimalizare" a ceea ce-i doare.
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2
monica70 spune:
BRANDUSA evident ca exista oamnei bolnavi sufleteste,nu doar din dragoste ci si din nenumarate alte cauze.Dar eu tot zic ca ce conteaza e importanta pe care o dau lucrurilor.Pai sa luam doua cazuri:
1.X-suleasa casnica,fara venit propriu,fara parinti sau rude apropiate,cu doi copii mici,cu un sot violent,betiv,cu o amanta in dotare,lefteri (cum am citit o groaza de cazuri chiar pe DC ) etc. Are toate motivele sa isi ia campii nu? Si totusi nu o fac.Unele rezista asa o viata
2.Y-suleasa casnica cu sot milionar,vila,apartament central in capitala,cabana la munte,vila la mare,3 masini,haine de fitze,excursii in strainatate,iesiri la receptii,bone la copii, etc. ... depresiva ca nu i-au iesit perfecta nici a treia pereche de silicoane ,gata sa se sinucida deci
Am bagat niste extreme asa aiurea,dar asta e esentialul.In cazul asta X-ulesei i s-ar falfai de silicoane ... ar considera-o un moft si cred ca 90% din oamenii cu sanatate buna mentala ar gandi asa.
Daaar ... ce e important pentru unul, nu e pentru altul ... si tot la maxima mea ajungem
Ma gandesc ca totusi in depresii o mare parte din probleme sunt si probleme inchipuite.
Sanatatea mentala e ceea ce conteaza in definitiv,dar sa nu uitam si ca mens sana in corpore sano in primul rand.Deci remediul e sa fuga la doctor si apoi la psiholog,daca singuri nu se pot autoajuta printr-o gandire pozitiva.
marchplayer spune:
Salutare la ceas de seara.
gata am reinceput si noi gradinita. N-a fost nici o reactie...cel putin nu vreuna semnificativa. A fost ca si cum am mers acolo dupa we. Am nimerit in pregatelile de serbarea de 8 martie care va avea loc de fapt pe 5 martie. Am bagat repede banii pentru cadouri si alte cele.
Nu o mai duc pe Ioana la dansuri pentru ca nu are rost. Nu vrea si basta, doara nu o sa o tarai pana acolo si o sa o oblig sa danseze. O sa mergem inapoi la innot daca tot se incalzeste, poate nu se lipeste raceala de noi.
Monica, ti-a spus Ingrid parca ce-i cu prostiile alea de pe net. Conquistator nu ma joc chiar asa mult ca nu am timp, doar 2 sau 3 jocuri pe zi si cont pe facebook mi-am facut asa ca prea primeam mailuri de la o gramada de cunoscuti care aveau si m-am lasat convinsa pana la urma. Ma prostesc si pe acolo cu niste joculete prostesti...dar totul se petrece cam dupa ora 23 dupa ce adorm copii ca altfel numai la intrebari de cultura generala nu pot eu raspunde in galagia din casa...
Bee noi eram disperati cu jocurile pe PC, am jucat cam tot ce s-a putut juca la vremea mea, ma refer in special la jocuri de strategie in special, dar mai bagam si alte prostii pe langa din lipsa de altceva. Stateam noptii in sir pana terminam cate ceva. Dar gata, nu mai joc nimic. Ma mai apuca asa rar cate o nostalgie si mai bag cate o prostioara gen farmville de pe facebook dar asa 10 min la 2, 3 zile nu altfel ca n-am timp. Triburi il apucase si pe Robert sa joace si pur si simplu statea toata ziua cu laptopul dupa el, ajunsese sa plateasca pentru nu stiu ce dracu, ori cu cardul ori cu telefonul. Era dependenta curata si a renuntat singur ca si-a dat seama ca nu facea altceva decat sa se joace si atunci cand nu se juca(mai era si altceva de facut) se gandea doar la momentrul in care va ajunge din nou la pc sa vada ce s-a mai intamplat pe acolo. Eu ma bucur foarte tare ca nu mai joaca, dar vreo 2 luni a stat agatat acolo.
Cred ca tare frumos a fost martisorul. De ce nu faci tu tu poze mai multe sa le pui pe net. tare curioasa eram sa vad cum arata martisorul din coaja de nuca.
Si copii mei mananca din castraveti murati, alta leguma cu otet sau murata nu servesc. Din legume proaspete mananca rosii, castraveti, ceapa(ioana) usturoi(ioana). Alte legume...mananca foarte bine porumb fiert, spanac, mazare, varza, brocoli. Nu se ating de fasole verde si de ardei(cu toate ca gustul nu-i deranjaza ca vad ca din carnea din ardei umpluti mananca. Is multumita ca per total mananca din toate categoriile. Nu exista categorie de alimente care sa nu fie acoperita intr-un procentaj de peste 60%.
revin..ati scris cam mult
marchplayer spune:
Mirela ma bucur tare mult ca scrii din nou. Nu rezolvi tu mare lucru stand cu noi pe forum dar macar te mai descarci. Sa stii ca si eu am un terorist din cauza caruia ne cam certam cu totii dar ne revenim si trecem mai departe. Si eu inca dorm cu copii dar asta nu ne afecteaza foarte mult relatia.(adevarul este ca depinde foarte mult si de cum este barbatul)
ulMonica voi aveti 3 paturi in dormitor?? Cati m arew dormitor
monica70 spune:
DANIELA wow io una n-am pierdut niciodata vremea cu jocuri d-astea,am preferat sa citesc presa sau diverse alte chestii pe net. La capitolul certuri si noi in 75% din cazuri pe tema copiilor o facem.Despre dormitor pai e doar de cca 3,5 / 3,5 m ,dar patul Dianei dispare ziua
Ai mei tocmai au mancat cerealele de seara.Tudor ultima oara a supt pe la 7 azidimineata .E suficient sa il iau in brate in pozitie de supt ca zbiara,daca ma mai si deschid la sutien zbiara si mai rau!!! Fix ca Diana cand era in "greva sugarului".Is de groaza,trasi la calapod mai putin la kile
marchplayer spune:
Ciudat Moni cu zbieratul tocmai atunci cand vrei sa-l alaptezi! Cred ca vei ajunge totusi la lapte praf si biberon...sau ma rog lapte de vaca. Tu parca n-ai dat lapte praf nici la Diana.
Unul din copii mei doarme, Rares adica, Ioana inca nu. Acum astept sa ajunga Rares intr-un stadiu mai profund de somn sa-i pot pune pampersul. Nu mai vrea pampers deloc, asta-i bine ziua dar noaptea am incercat odata si mi-a pisulit in pat.
Sa stiti ca am rezlvat si cu imbracatul/dezbracatul la Ioana. In continuare nu reuseste sa dezbrace bluzele/maieuri fara sa le rupa gulerele asa ca prefer sa i le dau eu jos o vreme, nu stie sa se lege la sireturi in rest le face cam pe toate. Culmea este ca si rares isi dezbraca si el chiloti, pantaloni, sosete si stie sa-si puna pe el tot articolele astea.
Moni chiar ca ati inghesuit toate alea acolo.
Fratele tau cate camere are? dar mama ta?
marchplayer spune:
Moni, primul Comp l-am cumparat in 1995. Era o bomba in comparatie si cu ce exista si 2 ani mai tarziu, nu mai spun acum. Aveam 4 RAM, panarama. NET nici nu visam pe vremea aia. Ceva ani mai incolo, nu mai tin minte, oricum cam pe cand a aparut pentium 2 mi-am tras si net. Nici nu mai tin minte ce naiba imi trebuia ca nu ma bagam online mai niciodata. mai tarziu mi-am facut si adresa pe yahoo. poate ma uit odata sa vad daca imi arata din ce an am adresa, as fi curioasa.
monica70 spune:
Na ca am reusit si eu sa ii pun la nani,ba chiar sa ii citesc Dianei o carte ceva mai lunga Vrajitorul din Oz,asta cu tot circul facut de Tudor.Turbat ca azi chiar ca n-a mai fost pana acum ! Nici poveste sa il fac sa suga,iar prin somn nu ma risc ca poate ma trezesc ca urla iar de trezeste tot blocul.Am ajuns de m-am muls un pic si i-am oferit din canita cu cioc un pic.Daca am vazut ca bea,am continuat si i-am mai dat pe bibe.Dar nu am scos mai mult de 100 ml ,ca nu mai aveam nici timp,nici rabdare ,nu mai zic ca striga Diana non stop sa vin sa ii termin de citit povestea.Atat ca de satul e satul,nici nu a baut chiar tot de am scos.Si cerealele de seara sunt cu lapte inclus ...
DANIELA da asa e,Diana a refuzat laptele praf,adica a baut dar extrem de putin ca timp si cantitate.Daca am vazut ca nu e genul ei i-am oferit de vaca si automat a reinceput sa consume lapte cu placere.Dar avea 10 luni nu 7 precum frate-su'.Credeam ca am scapat de "greva sugarului" ,ca la ea s-a manifestat mai devreme cum va ziceam pe la 4-5 luni.La ea m-am tinut tare,i-am dat ba semi-adormita ba chiar si cu forta,ca doar nu consuma nimic in afara de suc de mar/morcovi atunci si era si codasa la kile .Am incercat si cu Tudor cu forta,dar vezi de treaba.Se vede clar ca e LEU Deci trebuie sa astept sa ii treaca si pana atunci ii dau muls pe bibe daca vrea asa.Plus ca am rezerve la congelator si asa ma plangeam ca ar trebui consumate.
A si apropo de greva asta a sugarului se pare ca e genetic ca si pe mine si pe frate-meu ne-a alaptat mami doar cca 3 luni dupa care cica "nu am mai vrut" . Dupa cum se manifesta nici ai mei "nu mai vor".Dupa Diana n-am lasat v-am zis de ce,dar am zis ca inca odata nu mai fac asa ca mi-a ajuns cat am tras doua luni cu ea atunci - dupa care si-a revenit ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat .Deci cu Tudor daca nu mai vrea ,n-are decat, oricat de rau mi-ar parea.A zis mami saptamanile astea ca o sa vad eu ca de pe-acum se intarca singur - asta cand l-a vazut cum baga in el mancare ca spartu'
Ce mai voiam sa zic bravo Ioanei dar mai ales lui Rares pentru imbracat/dezbracat! Intrebai de camere,au cate trei dar ce importanta are? Mami a zis odata sa facem schimb,dar n-am niciun chef ca e mai racoros apartamentul lor si orice as face copiii pana-s mici tot dupa noi in camera in care stam vin,deci n-am rezolvat mare branza.Nu mai zic ca tati a zis ca el nu mai muta nici o bucata de mobila de-acolo,ca i-a ajuns - stau la etajul noua si multe piese au fost carate pe scari,neincapand in lift. Si bonus au in toate camerele mobila d-aia mai din lemn masiv sau semi masiv Asta a zis-o la propunerea lui mami sa cumpere si sa se mute la casa.Niet,ca pe motiv de comert tot n-ar avea timp de casa.E mai comod la bloc ... iar la frate-meu ce sa zic,astept sa se insoare odata si pana atunci tot de mine ii e cam ocupat teritoriul: o camera plina cu jucariile Dianei,una cu mobila mea (etajere,birouri si alte rechizite),iar in debara e plin de haine,ghici ale cui? Si sa nu uitam casa lu' socru-meu unde si acolo am lasat mobila,covoare si o droaie de boarfe,doar am stat 7 ani si-acolo ... Odata si-odata ne-om aranja si noi la casa noastra mai mare cu boarfe cu tot.Deocamdata ma inebuneste mami sa pun faianta in bucatarie+zugravit.Tampesc Acolo e pusa faianta dar doar pe peretele cu mobila,era cum cumparasem apartamentul "la cheie" si n-am mai schimbat atunci precum la baie.Va dati seama ce pofta am eu de asa ceva? Daca i-am zis ca macar doar sa zugravesc nu si nu,ca peretii iar se vor pata si trebuie pusa faianta pana la cca 1,5 m pana la cat naiba se pune,cum au ei pus.I-am zis ca mie imi trebuie bani de vacanta acum (si vreau anul asta pana am TIMP LIBER minim 3 una la mare, una la Felix si una la tzara ) si n-am chef de sparturi pe capul meu.Deci iar discutii ca nu ma intereseaza cum arata casa ... Asta apropo de faza ca i-am zis ca probabil o sa bag o "menajera" (are nasa una faina si ieftina,poate ar veni si la noi ...),cica ce menajera iti trebuie ca uite cum is stropiti peretii E drept ca e lavabila vopseaua aia dar,nu de tot
Noa voiati povesti? Luati d-aci ca m-am inflacarat rau