Bobocei de sept-oct 2008 (261)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Nicole nu mai pune la suflet degeaba, si soacra mea tot zice ca dupa ce o intarc pe anda o ia ea acolo doua saptamani, si-a facut planul asta cred de cand am nascut. Nu cred ca-si doreste s-o prinda noaptea pe A fara mine in aceeasi localitate :))

Si mami imi spunea s-o duc o perioada la Valcea dupa ce incep serviciul ca sa-mi fie usor, ca ei se descurca ei. N-o spun din rea-vointa nici unele. Adevarul e ca daca soacra-mi nu i-am taiat-o, mamei i-am spus in fata ca nu concep sa nu-mi vad copilul cu saptamanile; eu ma plangeam ca o sa stau 12 ore plecata si tot mi se pare mult! Banuiesc ca in timp va trebui sa-i mai pasaim pe copii si in favoarea bunicilor, cel putin soacra-mea s-a intors devreme la serviciu si cred ca intr-un fel spera sa recupereze timpul pierdut alaturi de nepoata ei, pentru ca atunci erau alte vremuri si a fost cu mainile legate. E visul multor bunici. Cand iti trec dracii poate te gandesti si la asta si o ierti si pe socrella. Sigur va fi bine pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Am venit si noi de prin vizite..a fost tare bine.
Va ca se discuta subiecte interesante pe aici.

In primul rand m-ati imbolnavit cu Grey's anatomy.
Vad de la 2 episoade in sus pe zi..bineinteles in cele 3 ore cand doarme Radu dupa-amiaza.

Tzitziri multumesc pentru linkul cu filme..ca eu ma chinuiam si downloadam cate o serie pe zi...si ma rugam sa mearga mai repede

Legat de independenta - Radu s-a schimbat foarte mult..nu mai este mamos cum era..daca mergem undeva -unde e aglomeratie mare...sta 2 minute lipit de mine...si gata.Incepe sa exploreze.
Eu zic asa- conteaza foarte mult si daca copilul sta numai cu mama toata saptamana..sau mai sunt si bunici...alte rude.
Acum Radu sta si cu tataie, si cu tati..cand e tati...eu sunt de decor. Sambata si duminica il culca tati de pranz.

Astazi am stat afara toata dimineata..pana pe la 14..in parc cu copii..in curte. Eu trebuia sa termin ciorba si sa-i trimit lui tati masa de pranz..si l-am lasat singurel in curte..vreau sa va zic ca a fost un cuminte...s-a jucat cu ham ham, a privit la gaga- adica gaina..eu mai trageam cu ochiul pe geam sa nu faca vreo prostie.
Chiar a protestat cand l-am luat in casa la masa.
In casa..cam 50% din timp se joaca singur..cu jucariile..rasfoieste cartile...ii place mult trenuletul gonflabil in care sta singur....si bineinteles ca mami sta cu ochii cascati in calculator
Asa ca eu zic ca Radu a devenit muuuult mai independent decat era.

Iepurilasa treaca perioada asta grea repede.Probabil coincide si cu iesitul maselutelor?
Vine primavara si o sa stam mai mult pe afara..asa ca alta viata.

Legat se crese..e super ca scrieti din experienta voastra.
Insa eu eram 'precisa' ca nu se compara cresele din Romania cu Franta de exemplu. La o gradinita de care m-am interesat eu- de stat sunt aproape 30 de copii si 2 educatoare...oare fac fata? ma indoiesc..plus ca...jucarii variate...ma indoiesc...
Pot sa spun ca am vazut poze de la o gradinita particulara unde era fetita unei colege...jos palaria...semana cu cele din alta tara..conditii..educatoarele chiar se ocupau..jucarii..jocuri variate..petreceri mascate..Insa si banii..mamica platea vreo 9oo pe luna...ceea ce nu-si permite toata lumea.
Grea decizie cu gradi astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Da Ramo, inteleg si nu vreau sa fiu egoista, trebuie sa invat sa o impart si cu ei...insa, nu-ti face planuri pe copilul nostru fara sa ne anunti in prealabil.O iubeste mult, insa cred ca nu-si da seama ce inseamna un copil in conditiile cand ea e super ocupata toata ziulica. Nu condamn cine isi da copilul sa creasca cu bunicii, departe de mine gandul asta insa eu vreau cu riscul de a ne chinui putin sa avem copilul langa noi, eu vreau sa deschid usa si sa uit de toate pb zilnice doar uitandu-ma in ochii copilului meu, bucuros ca-si vede parintele dupa o luna zi fara.

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Sarumana mult de incurajari. Da cristina, toata bruma de organizare s-a dus de cand am acces la acest nivel superior numit masele. Lumi te pup de un catralion de ori. Da e oboseala (psihica). Incerc sa ma mobilizez, sa ma motivez, dar nu-mi iese mereu. De dormit in timpul zilei nu se pune problema. Nu mai pot de multa vreme sa o fac. Plus ca la cat sunt de sensibila la somn, pana sa adorm eu tb sa se trezeasca elena. Pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Seara buna,

Sa va zic si eu din experienta mea proprie cu gradinita....

Cand a implinit Matei 3 ani am vrut sa-l dau la gradi pentru ca simtea clar nevoia de socializare, chiar daca avea bona, deci avea cine sa aiba bine grija de el. Desi gradinita este una particulara care are ABSOLUT TOT din ce a enumerat pio la cresa din Franta, primele 9 luni au fost crunte!! Matei plangea ZILNIC pana voma, eu plangeam pana la birou de ma spargeam. Nu-i lipsea nimic acolo, educatoarele erau atente cu el, era bine ingrijit, seara nu mai vroia sa plece acasa.. Si totusi, dimineata era crima sa-l las.. Statea la program scurt pana la 12 si apoi il lua bona acasa. Abia in momentul cand am renuntat la bona si a stat program lung la gradi, a dormit si mancat la pranz cu ceilalti copii, matei s-a adaptat si a inceput sa-i iubeasca pe copii.

Gradinitele particulare primesc copiii de la 1 an si jumatate deci boboceii nostri pot merge direct la gradi, cu avantajul ca vor fi in aceeasi grupa, cu aceeasi copii si educatoare pana la 6-7 ani cand vor merge la scoala, fata de mersul la cresa si apoi la o gradinita. Aceea va fi noua lor familie mai bine de 8 ore/zi, este important sa nu aiba rupturi...

In gradinitele particulare sunt max 8-9 copii in grupa, riscul de a se imbolnavi este mult mai mic, educatoarele se pot ocupa mai mult de fiecare individ in parte decat daca ar avea 30, au o alta mentalitate si o serie de activitati extracuriculare.

Mergi la inceput

Mai mult decat atat, cel mai important mi se pare faptul ca la particular copii nu trebuie sa urmeze spiritul de turma ca la stat, ei sunt incurajati si lasati sa faca ceea ce le face lor placere, sunt mai multe mese cu activitati si pot lua parte doar la cele la care le face placere, ajutandu-i astfel sa-si canalizeze intreaga energie spre pasiunile lor.

Este de altfel foarte adevarat, asa cum s-a mai spus, ca toate aceste diferente COSTA!! Eu una nu o sa-mi permit sa am 2 copii la gradi particulara asa ca am inceput sa caut gradi de stat sa-l mut pe Matei, sa se acomodeze el si apoi s-o duc si pe daria, insa dupa ce am crescut in gradinita particulara imi este ingrozitor de greu sa gasesc una pe masura exigentelor mele...

La cresa de stat ma gandesc numai cat de tarziu o sa-si dea seama ingrijitoarea ca daria a facut kk, intre atatia copii?..... Daca plang mai mult de 2 copii odata, pe care-l consoleaza, pe cel al carui parinte a cotizat mai multa cafea luna asta?? Sunt multe ganduri negre care ma incearca, cred ca ar trebuie sa ma opresc, pentru ca voi aveti nevoie de sustinere morala, nu de argumente contra!! dar cam asta e parearea mea, ce sa fac?!!?

Inca nu stiu care este solutia optima pentru copiii mei... :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

nocom si noi cei care ne inscriem copiii la stat ne-am dori o particulara cu tot ce ai descris tu.Dar viata e grea uneori si tre sa facem compromisuri, mai vedem pana atunci ce o fi!Am in vedere si particularele in caz de ceva, dar bugetul se va micsora enorm.
Ma bucur ca s-a acomodat Matei bine intr-un final.

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

cam ce povesteste piolica fac si eu cu Razvan, sunt activitati specifice pt varsta lor:
punem mainile in sholduri si facem ca ceasul, departam picioarele si facem din maini precum foarfeca, precum morisca...si spunem, bineinteles, apoi ii spun s-si atinga cu mainile diferite parti ale corpului: capul, burtica, urechile, sa se traga de nas, sa puna mainile pe picioare, pe genunchi...si eu fac aceleasi lucruri, in fatza lui, ca o imagine in oglinda
facem mersul pinguinului...apoi ne miscam dupa cantecelul
"bate vantul frunzele"...
apoi jucam alunelu si la final: sa ramana mititel il las pe el sa zica tel si ne punem pe vine...
mai jucam: "mama spala vasele" si la final el face o pirueta...v-am aratat eu candva un fiulmulet
bineinteles ca asta nu toate in aceeasi zi...de obicei cand e el mai plictisit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

in discutia despre cresa eu nu ma pot baga, pentru ca habar nu am...

Lumi, in ce cutiuta muzicala e ala cu magarusul?? eu am un fisier cu cantecele de la Bimbam si de acolo l-am luat, dar recunosc, nu am tote cutiutele muzicale. o fi o cutiuta numai cu Bimbam si nu stiu eu?? au destule cantecele dragute

Oana, din cantecelul cu magarusul a invatat Razvan cum face magarul, ca altfel, magarul nu era decat un cal...care si ala, la noi face 'di"
noi avem un cd cu cutiutele muzicale si alte cantece pt copii si il ascultam in masina...azi dormea in masina si canta Pupaza din tei...cand l-am trezit canta si el" pu-pu-pu"...m-am prapadit de ras

baby_boy, pai ai baiat mare!!! e bine ca-l poti supraveghea, la mine ar fi cam dificil...

Mergi la inceput

nikolici printre "noi astia, care ne dam copiii la stat" probabil ca ma voi numara si eu, mesajul meu nu a vrut sa fie unul in care cineva sa se simta apostrofat ca nu face totul pentru copilul lui, deja ne stim de mult si stim despre fiecare cat tinem la copii nostri.... Ideea era sa enumar diferentele pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza, cum e acolo si cum acolo, nu asta am horata azi, sa spuna fiecare din experineta lui ce si sum???

Stiu ca ai sufletul amar si ca tie greu sa gasesti un loc asa cum ai vrea tu pentru K, nu te-am condamnat cu nimic!!

Mergi la inceput