3 ani- filme dublate sau titrate in lb romana?!

3 ani- filme dublate sau titrate in lb romana?! | Autor: Eseea

Link direct la acest mesaj

vreau niste filme de desene animate pt fetita mea. Cum o fi mai bine oare pt varsta ei? Sa fie dublate in lb romana sau mai bine sa le auda in lb engleza de mica? Ma gandesc ca ar fi frumos sa inteleaga ce se vb acolo dar, pe de alta parte, nu ar fi rau si sa auda engleza. In plus vocile sunt minunate in engleza, intonatiile, etc...

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu fetei mele ii pun titrat doar Clubul lui Mikye, ca mi se pare educativ si interactiv! Restul i le pun netitrate, ii mai spun eu din cand in cand cine ce zice, am observat ca a retinut ce i-am spus de fiecare data, plus ca repeta cuvinte si expresii simple asa cum le intelege ea ( cand e cazul mai intervin si eu atat cat ma pricep)!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Noi am luat cateva dvd-uri cu filme de desene animate dublate superb in limba romana, cu actori cunoscuti ( Cartile junglei, Cars, etc.) si cred ca la varsta asta e important si sa inteleaga si sa se bucure de poveste. Avem apoi DVD-uri cu teletubbies de exemplu in germana si engleza care cuprind cuvinte simple si repetate mult si de la care eu cred ca un copil asa de mic poate sa prinda expresii. Avem si multe luate din Germania, si baietelul meu isi alege singur, in functie de chef spune acum vreau in romana, acum in engleza, acum in germana. Asa ca eu cred ca e mai bine si, si !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Noi am luat multe in limba engleza si apoi dublate. Acum le prefera pe cele dublate si ne este si noua mult mai usor, pentru ca nu mai trebuie sa stam langa ea si sa ii traducem ce zic personajele.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

al meu pui are 5 ani acum. toate filmele la care s-a uitat / se uita au fost doar in engleza. eu i-am citit toate povestile aferente filmelor vizionate, avem filmul, avem si cartea frumos ilustrata (cu imagini din film), carte pe care i-am citit-o de cateva ori. cand se uita la un film (mai ales primele vizionari), si eu sunt langa el si comentam impreuna intamplarile. a retinut fff multe cuvinte si expresii, expresii ce i le-am explicat, corectat pronuntia eventual. acum le foloseste corect si in dialogurile libere, in cotidian.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Depinde.

In general, filmele de lung metraj (Disney) pot avea un limbaj mai complicat, si o pronuntie aparte, in functie de natura fiecarui personaj. Pe acestea, Dudu le urmareste mai intai dublate (de cateva ori) si de abia apoi trecem la varianta in engleza.

Alte filmulete insa (gen Dora sau mesterul Manny, de exemplu), au un limbaj mai simplu, repeta anumite expresii pt a fi retinute (cred ca sunt gandite pt comunitatea hispanica din State) si in consecinta, pot fi urmarite direct in engleza.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu i le-am pus la inceput in engleza(pentru ca doar asa le aveam) si nu a parut foarte interesata. Cand i-am pus Alba ca Zapada dublat in romana nu s-a miscat din canapea pana la sfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorikay

Eu i le-am pus la inceput in engleza(pentru ca doar asa le aveam) si nu a parut foarte interesata. Cand i-am pus Alba ca Zapada dublat in romana nu s-a miscat din canapea pana la sfarsit.

Exact asa si Andrei, la Pinocchio subtitrat nici nu s-a uitat dar cand l-au dat la Prima Tv dublat nu si-a luat ochii de la tv... Si la Cars, la fel, doar ca e cam lung pentru el. Las' ca are timp sa le vada si subtitrate.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea

Andreea mamica fericita de Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

va multumesc tuturor pt raspunsuri. Am ales vreo 40 de filme , majoritatea dublate in lb romana si cateva doar in engleza. Sper sa le placa ambilor...cativa ani

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

ESEEA, ce filme ai luat? Si eu cand vin in Ro tot caut filme dublate in Romana. Am luat toata seria Thomas, am un DVD Noddy de la cineva (mai sunt si altele?). nu rezista la filme lungi, maximul la ea e de o ora. Cel mai potrivite mi se par filmele pe episoade de 10 min gen Thomas si Noddy.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eseea era ieri un link cu filme, vad ca a disparut de la subiectDa-mi si mie un pm pls cu adresa ( am intrat ieri si nu am salvat-o ) Acolo sant filme traduse in ro? am deschis unul la intamplare si era in engl.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput