Aproape totul despre caderea parului

Aproape totul despre caderea parului | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Cu participarea efectiva a lui Parpalak, multumiri .

Motto:
Nu stiu ce sa ma fac am 3 luni de cand am nascut si a inceput sa-mi cada parul CE SA MA FAC????? Si voi ati patit la fel??? Iar daca da ...voi ce ati facut...nu stiu daca a mai fost subiectul asata sau nu? dar va rog mult spuneti-mi ce sa fac?
Delia si bb-ul Sebastian.

alinutza:
Ceea ce ti se intampla este normal,sau cel putin asa stiu eu .Ideea e ca li s-a intamplat tuturor prietenelor mele care au nascut si mie de asemenea.Eu am luat calciu,dar acum nu mai iau,l-am regenerat tunzandu-l putin,nu m-am mai vopsit si folosesc dupa fiecare spalare un tratament de la Kallos cu maduva de bambus care se numeste,,CREMA MIDOLLO&PLACENTA".Parca nu-mi mai pica asa de rau si coafeza mea zice ca incet-incet nu-mi va mai pica de loc.Nu dispera,vei vedea ca daca iei masuri totul va fi bine.

nikita:
Daaaaaaa. Si eu am patit asa. Imi cadea parul de eram convinsa ca voi ajunge cheala. Si eu mi-am facut masti cu " Crema midollo & placenta" si parca e mai bine. Poate niste B_uri te-ar ajuta. Dar este normal ca dupa sarcina si alaptare sa se intemple "necazul". Este inca un tribut platit de mame pentru a avea prunci sanatosi .
CE FRUMOS E SA FII MAMA.

danaA
Membru junior
Canada
61 Mesaje
Trimise - 31/05/2003 : 06:16:51
--------------------------------------------------------------------

Da si mie mi s-a intamplat, dar cred ca Andrei avea vreo 4 luni si m-a tinut vreo luna jumate sau doua. Dar nu am folosit nimic.nu mai stiu de ce nu am folosit. Dar ideea e ca mi-a trecut. Imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu mai mult doar vioam sa-ti spun ca se se intampla---noua mamicilor.

Numai bine!
Dana si Andrei

adi69
Membru senior

Romania
482 Mesaje
Trimise - 31/05/2003 : 10:24:58
----------------------------------------------------------------------

eu n-am patit-o imediat dupa nastere.Eu am probleme acum la 1 am dupa.Par fragil si casant,radacina subtire....Pacat de el ,cred ca va trebui sa-l tai...si-mi trece acusi de talie...

Dia si bebe Rucsi

Danza
Membru de baza
Moldova
563 Mesaje
Trimise - 31/05/2003 : 11:02:58
---------------------------------------------------------------------

Delie, stai calma, e absolut normal, mai ales si daca alaptezi.
Eu am intarcat puiul cand avea 1 an si 7 luni si tot acest timp parul nu numai ca pica, dar efectiv curgea. Imi ramanea negru in pumn, mai ales dupa baie. Cada dupa baie era plina de par, hainele la fel. Acum, ca a trecut o luna de la intarcat tot mai cade, dar nu asa cantitati.
Pt a evita chelirea completa, am luat vitamine, aceleasi ca si in timpul sarcinii PRENATAL VITRUM, si am incetat sa folosesc balsam, spuma, gel, ceara si fixativ. Adica numai sampon si cateva masti de intarire a parului, pe care le faceam periodic cand mai aveam timp.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Samurai-lady
Membru matur
Japan
223 Mesaje
Trimise - 31/05/2003 : 17:39:30
-------------------------------------------------------------------

si eu tot asa am patit.
Aveam parul pana la nivelul umarului..si dupa 2 luni de la
nastere a inceput sa-mi pice foarte mult.
M-am tuns repede mai scurt si aku vad ca nu mai cade.

Samurai-lady si bb Ken.

lilach
Membru de baza
Israel
581 Mesaje
Trimise - 02/06/2003 : 15:59:29

Delia,
nu m-ai.
Este un proces fiziologic absolut normal. In general pe perioada graviditatii parul se indeasa si la scurt timp dupa nastere incepe sa cada.Nu poti sa faci nimic impotriva. Poti doar sa astepti, eventual sa-ti fai o data pe saptamina o masca cu ulei de masline.
In scurt timp totul va reintra in normal.
Un sfirsit e un inceput...

ella& laura,andrei,andra

Andra28
Membru matur
Romania
206 Mesaje
Trimise - 02/06/2003 : 16:29:35
----------------------------------------------------------------------

Fetelor sa va dau un remediu naturist ptr problema voastra. Luati 4 linguri de tarate de grau , le fierbeti intr-un litru de apa pana scade apa la jumatate. Solutia obtinuta o raciti si va dati de 3 ori pe saptamana la radacina parului si masati un pic pielea capului. La multe prietene de-ale mele aceasta reteta a mers la sigur.
Va doresc succes in a scapa de problema voastra.
Andra

osna
Moderator
Germany
1096 Mesaje
Trimise - 02/06/2003 : 19:03:01

iti spun ce am facut eu cand a inceput sa-mi cada parul in cantitati destul de mari.am incercat vreo 3-4 remedii ce le-am gasit in formula-as.nu stiu daca astea m-au ajutat sau faptul ca am inceput sa iau si vitamine.ti le scriu oricum ca nu sunt greu de aplicat.

1.Fa un concentrat puternic din ceai de menta si amesteca-l cu samponul (o portie) pe care il folosesti. maseaza bine pe pielea capului si lasa-l sa actioneze. Restul ceaiului pune-l in apa de clatit.

2.am inceput sa beau ceai de urzici.am intrebat la farmacie si aveau ceai de urzici.nu are cel mai bun gust dar ajuta si la anemie,caderea parului si o gramada de alte lucruri.de fapt nu are contraindicatii ceaiul de urzici.si la slabit este indicat.

3. ceaiul negru (chinezesc)- o saptamana,in fiecare seara mi-am masat peilea capului cu o infuzie concentrata de ceai negru.stateam 30 min apoi ma spalam normal.
dupa ce am terminat cu ceaiul negru m-am apucat cu cel de menta.

sper sa te ajute.

svetlana

camelia-daniela
Membru de baza
Germany
657 Mesaje
Trimise - 02/06/2003 : 21:00:41
-----------------------------------------------------------------

Eu nu-mi aduc aminte sä-mi fi cäzut pärul, desi am näscut de 2 ori...bine, eu l-am avut mai tot timpul scurt...
Acum 2 luni m-am tuns, cä era deja de vreo 25 cm ( este prima datä cu pärul lung ) din motivul cä incepuse sä-mi cadä cam mult...dupä pärerea mea...iar dupä ce l-am scurtat, s-a remediat problema...
O prietenä de-a mea este frizeritä, iar vecina, la fel...le.am intrebat despre cäderea pärului si mi-au spus cä e normal sä-ti cadä pe zi ca. 150 de fire de pär, ceea ce pe mine m-a cam inspäimintat!!!
Eu nu mi-am tratat niciodatä pärul, dar l-am respectat...nu l-am decolorat, nu l-am vopsit..si sint multumitä de el...chiar si cind m-am tuns, cu toate cä era lung de data asta, nu am avut virfurile despicate...
Ce am auzit de la mai multe persoane, cä ar da rezultate bombastice, este frectia cu benzinä...cicä intäreste asa de tare rädäcina, cä poti sä tragi cu trailerul de ea si nu cedeazä!!!...sä läsäm gluma, m-au convins de rezultate, prin convingerea cu care mi-au povestit de chestia asta!!!
Intreabä si tu pe bunica...ea trebuie sä stie cum se face...
Dupä mine, leacurile bäbesti sint cele mai bune si nici nu sint asa de costisitoare!!!
Am mai auzit cä se face masaj si cu bere, chiar cu ou, dar nu pot sä-ti garantez rezultatele...
Singura chestie nasoalä este cä pute ceva, dar rezultatele sint formidabile...
Si nu dispera, cä nu o sä rämii chealä...ai väzut tu femeie chealä dupä ce a näscut???

Cami.

dana d
Membru de baza
Romania
525 Mesaje
Trimise - 02/06/2003 : 22:19:09
----------------------------------------------------------------

Si mie mi-a cazut la prima sarcina acum 8 ani. Dupa ce in timpul sarcinii se facuse mai frumos ca oricand,( pana atunci avusesem oricum parul frumos, lung usor ondulat si destul de des), dupa nastere a inceput sa-mi cada, si mi-a tot cazut luni de zile pana mai ramasesem cu o mata de coada subtire si linsa. Atunci m-am decis sa-l tund, si de atunci nu am mai reusit sa am parul pe care l-am avut inainte. Dupa un timp nu mi-a mai cazut, l-am mai lasat lung dar nu a mai revenit la desimea dinante de sarcina. Acum o luna am nascu din nou, la inceputul sarcinii am sperat sa mi se regenereze din nou parul ca atunci, dar nu sa intamplat nimic toata sarcina, sper sa nu se intample nici acum dupa nastere ca atunci, deocamdata nu imi cade parul mai deloc, dar dupa ce am venit cu bb acasa m-am dus si m-am tuns sa nu mai am si grija lui.
Ca sa te incurajej iti spun ca nu am folosit nici un fel de tratament pentru regenerare, s-ar putea sa dea rezultate dar nu am timp si rabdare pentru asa ceva.

dana d
Membru de baza

Romania
525 Mesaje
Trimise - 02/06/2003 : 22:23:43
--------------------------------------------------------------------------------

Cami, nu benzina ci gaz. Cu gaz isi tratau parul fetele la tara pe vremuri, si ati vazit prin filme sau poze ca cozi lungi si groase aveau. E bun si pentru paduchi . E adevarat ca miroase...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Kerstin:

TRATAMENTE NATURISTE IMPOTRIVA CADERII PARULUI

#61608; Pentru ameliorarea circulatiei la nivelul scalpului, faceti frictiuni cu infuzie concentrata de urzica, ce ajuta la indepartarea matretii. Pentru intarirea radacinii si regenerare sunt eficiente tamponarile cu tinctura de coada calului (doua linguri de frunze maruntite, macerate doua saptamani in 200 ml alcool de 70o).
#61608; Masajele zilnice cu ulei de masline sunt eficiente.
#61608; 1 lingura de miere, 1 lingura suc de usturoi sau ceapa. Se freaca bine ingredientele si se adauga o lingura de sampon din plante. Se unge parul si radacina acestuia si se tine capul acoperit cca ½ ora, dupa care se spala bine parul. Tratamentul se face o data pe saptamana, timp de 1-2 luni. Eficienta creste daca alternati sucul de ceapa cu sucul de usturoi.
#61608; Se iau 5 capatani de usturoi , se decojesc, se piseaza, dupa care se pune toata cantitatea la macerat in 400 gr. gaz si se tine 10 zile. O lingura din acest macerat se amesteca cu un galbenus de ou si o lingura de ulei de ricin. Se amesteca bine si se maseaza pielea capului, frictionand bine. Se infasoara capul cu un batic si se tine asa cat suportati. Daca va ustura prea tare, spalati-va imediat. Procedura se aplica de doua ori pe saptamana timp de o luna.
#61608; 250 g maduva de vita taiata marunt se pune intr-o cana cu doua degete de apa, se fierbe cca. 20 de minute, dupa care se strecoara. Zeama obtinuta se amesteca cu o lingura de alcool de 70o cu o lingura de ulei de ricin si cu un galbenus de ou. Se infasoara capul intr-un batic si se tine asa pana dimineata. La sculare, se face un masaj cu ulei de masline sau de ricin. Dupa o ora se spala capul. Se repeta procedura de cel putin o data pe saptamana.
#61608; Suc de ceapa #8211; 400 grame, alcool #8211; 100 grame. Se amesteca si se frictioneaza zilnic la radacina parului.
#61608; 20 g frunze de urzica, 20 g radacina de brusture, 20 g frunze de nuc, 20 g rozmarin, 20 g mesteacan se macereaza in 500 ml alcool 70 0. Acest macerat intareste radacina parului, da flexibilitate si un aspect sanatos firului de par si impiedica despicarea acestuia.
#61608; Tinctura de ardei iute Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool de 700. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete.
Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.
Atentie: tinctura este contraindicata persoanelor cu pielea alergica la ardeiul iute. Pentru a determina daca esti sau nu alergica , vei pune putina tinctura pe o portiune foarte restransa de pe pielea capului si vei astepta reactia. Daca apar mancarimi intense ori inflamatii, atunci inseamna ca ai alergie si nu trebuie sa folosesti acest tratament.

In continuare va voi scrie un tratament care da rezultate spectaculoase dar este destul de scump. Acest tratament mi l-a prescris medicul dermatolog. Este o solutie care se prepara la farmacie.
Rp /
Acid salicilic 4 g
Rezorcina 4 g
Pilocarpina 2,5 g
Tinctura capsici 10 g
Glicerina 10 g
Alcool 70o 200 ml
Mf sol Masaj extern al scalpului de 2 ori pe saptamana.

E bine sa stii!
#61558; Rezltatele unui tratament se vad dupa aproximativ 1-3 luni. Eu am urmat tratamentul de mai sus si abia dupa 6 luni s-au vazut rezultatele: parul nu a mai cazut si s-a indesit, au crescut fire noi de par care sunt mai groase si sanatoase.
#61558; La cateva luni fac alt tratament pt. par, le alternez (de aproape 5 ani).
#61558; Evita apa prea fierbinte #8211; distruge parul.
#61558; Clateste parul bine, preferabil cu apa in care ai pus putin otet de mere. Reface PH-ul pielii si impiedica aparitia matretii. E de preferat ca ultimul jet sa fie de apa rece #8211; parul va fi mai stralucitor si se va aranja mai usor.
#61558; Eu folosesc sampon din gama Wella Lifetex. Sunt f. multumita de ele. Se gasesc la saloanele de coafura.
#61558; Este bine sa iei si un supliment de vitamine cu minerale. Medicamente adjuvante: Vitamine din complexul B, in special vit B6 (MagnaeB6 sau Magneziu + vit B6 = preparat roamanesc mai ieftin).
#61558; La Plafar se gaseste un amestec de plante pt. intretinerea parului . Se face o infuzie cu care se clateste parul.
#61558; In fiecare seara se maseaza scalpul cu buricele degetelor. Masajul este indicat pt. activarea circulatiei sangvine si ajuta la hranirea radacinii parului.

Lotiuni tonice pentru par.

O lotiune buna nu trebuie sa incleieze parul, ci sa produca o spuma usoara (realizandu-se printr-o proportie a alcoolului si a apei, 7 parti alcool la trei parti apa).
Reteta I
Alcool 70 0 #8230;#8230;#8230;#8230; 50 g
Otet de mere #8230;#8230;#8230; 50g
Gaz #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;.. 50g
Ulei de ricin #8230;#8230;#8230;. 50g , se va masa radacina parului de 3-4 ori /saptamana.

Reteta II
Apa distilata #8230;#8230;#8230;. 20g
Alcool 950 #8230;#8230;#8230;.. 50g
Calciu pantotenic #8230;.. 2 fiole
Vitamina F #8230;#8230;#8230;#8230; 2 fiole, se va frictiona pielea capului de 2 ori / sapt, timp de 6 sapt.

Reteta III
Muguri de mesteacan #8230;#8230;#8230;#8230;. 10g
Frunze de urzica #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;. 10 g
Alcool 700 #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;.. 90 g, se macereaza 10 zile dupa care se filtreaza si se mai adauga:
Alcool 700#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;.. 50 g,
Vitamina F #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230; 2 fiole, se va frictiona pielea capului de 2 ori / sapt.

Sampon cu galbenus de ou
Galbenusuri #8230;#8230;. 2 buc.
Rom sau alcool #8230;.. 30 g
Ulei de ricin #8230;#8230;. 30 g, se amesteca, se frictioneaza pielea capului. Se lasa ½ h, se spala cu sampon si se limpezeste cu apa cu otet.

Kerstin

moto
Membru senior

USA
350 Mesaje
Trimise - 04/06/2003 : 02:16:58
--------------------------------------------------------------------------------

Vai ce bine ca exista forumul .... m-am mai linistit putin acum ....Va multumesc din inima ptr sfaturile voastre si cred ca am sa incerc cateva tratamente cu ceaiuri si cel cu ulei de mazline....inca imi cade parul si necazu este ca Sebastian-ul meu de fiecare data are in manute cate un fir de par,lung si imi este frica sa nu-l inghita ....eu am parul lung pana la brau si este bogat deocamdata dar daca continua sa-mi cada asa s-a dus pe apa Sambetei..... l-am avut lung aproape toata viata mea si nu as vrea sa il tund scurt.....dar daca trebuie ce sa fac asta este .... Va multumesc inca o data .Delia si bb-ul Sebastian...

Mergi la inceput

mamamariana
Membru senior
Thailand
305 Mesaje
Trimise - 04/06/2003 : 04:51:22

Draga Delia,
E normal sa iti cada parul, dar nu foarte tare... se zice ca pe perioada sarcinii, progesteronul intareste putin radacina firului de par, din care cauza parul devine mai stralucitor, mai frumos si nu cade. Dupa, cand nu se mai produce progesteron pentru bebe, se revine la perioada de dinainte, adica la o cadere normala a parului (pana la 80 de fire pe zi, e clasic). Evident ca aici se mai aduna si transpiratia, stresul, nesomnul, lipsa de vitamine si calciu din organism si e posibil sa cada putin mai tare. Incearca si tu tratamente naturiste mai mult(daca alaptezi) si asteapta pana cand organismul intra din nou pe linia dinainte de sarcina (asta dureaza teoretic, conform studiilor alte 9 luni) si te asigur ca totul va fi ok. Mai putin stres, fii optimista ca nu vei ramane cheala.
Sanatate si numai bine tie si lui bb Sebastian

dialu
Membru matur
Netherlands
125 Mesaje
Trimise - 04/06/2003 : 22:41:46

Pe timpul sarcinii aproape ca nu mi-a cazut par deloc (si aveam si un ten fara cusur cu numai copil poate ca-l mai avusem). Acum vreo 2 sapt si mie a inceput sa-mi cada mai mult si cred ca acum va cadea si cel care trebuia sa cada pe timpul sarcinii si nu a facut-o. E adev. ca nu am mai luat vitamine. Il voi intetine ca si pana acum si numai daca va cadea peste masura voi aplica si eu ceva solitii. (iar tenul si-a revenit la normal, cosuri, sebuum, etc). Sunt deci cateva motive pt. care regret perioada sarcinii!

moto
Membru senior

USA
350 Mesaje
Trimise - 05/06/2003 : 09:35:39

Da sper sa nu chelesc ca si mor daca ma vad cheala ..eu am luat pe toata perioada sarcinii vitamine si fier ,iar doctorul mi-a recomandat ca sa iau si pe perioada alaptarii vitamine ...nu le iau in fiecre zi dar de 3 ori pe sapt tot iau ...iar sresul nu-i la el acasa cu mine ....oricum multumesc de sfat si va pupacesc

stelutica
Nou venit
Italy
12 Mesaje
Trimise - 08/07/2003 : 15:06:07

Fetelor am si eu un sfat pentru voi. Daca vreti sa incercati reteta cu gaz,probati mai intai pe o portiune mai mica a capului.
Am incercat si eu o data si a fost jale, ma ustura capul si s-a si besicat...de am zis ca mor, de fapt poate ca sunt eu mai sensibila la gaz ca si altadata a cazut un pic de gaz pe picior si s-a besicat. Nu stiu cum altele il suporta dar ...v-am spus povestea mea.

moto
Membru senior
USA
350 Mesaje
Trimise - 09/07/2003 : 10:26:48

Dragele mele am incercat mai multe metode m-am si tuns putin am taiai cam 5 cm din el dar continua sa-mi cada ....cu gaz nu stiu daca o sa incerc dar poate cu petrol a-s incerca dar necazul e ca nu stiu de unde sa procur petrol aici....Delia si bb-ul Sebastian...

ruxi
Membru matur
Romania
241 Mesaje
Trimise - 09/07/2003 : 14:25:17

Draga moto, si eu am avut aceeasi problema cam de prin luna a 4,5-a. Am facut un tratament timp de o luna si jumatate cu o lotiune pe care am gasit-o la farmacie, pe baza de petrol. In afara de faptul ca nu mi-a mai cazut parul, au inceput sa-mi creasca fire noi si mai puternice. Si sora mea a facut tratament dar cu o solutie pe baza de gaz, de fapt cred ca-s tot pe acolo, si la ea a dat aceleasi rezultate bune. Asa ca eu cred ca ai putea incerca si tu ceva pe baza de petrol sau gaz.

ralu
Membru de baza
France
590 Mesaje
Trimise - 09/07/2003 : 15:24:50

Draga moto,

Este cat se poate de normal!! Si mie mi-a cazut mult par!! Noroc ca-l am foarte, foarte des!! Nu am facut nici un tratament. S-a regenerat si apoi nu a mai cazut. Unei prietene, care a nascut la 2 zile dupa mine, i s-a intamplat la fel, iar remediu -- s-a tuns foarte scurt.

dana_ene
Membru junior
Romania
65 Mesaje
Trimise - 10/07/2003 : 10:49:18

Iata ce scrie intr-un articol din revista "Familia ta":

"In timpul sarcinii sau 2-3 luni dupa nastere, poate surveni o cadere masiva a parului. In aceasta perioada nu se vor folosi sampoane pe baza de detergenti puternici, nu se va face abuz de vopsele pentru par.
Se vor evita decolorarea parului si permanentele. "

Deci, e normala caderea parului, va trece !

Marianar
Moderator
Romania
736 Mesaje
Trimise - 10/07/2003 : 12:41:06

Si mie imi cade parul, chiar si acum la 1 an de la nastere. Inca nu am incercat nici un tratament dar cred ca ar trebui, daca vreau sa nu chelesc Pentru cele care vor sa foloseasca gaz, nu trebuie sa-si puna mult, va inmuiati degetele si frectionati bine pielea capului, altfel va frigeti, o sa faceti rani. Am folosit si eu (inainte de sarcina) dar la mine nu a dat rezultate, cred ca tine si de gena

Mariana & Vladutz

Anina_n
Membru senior
Romania
444 Mesaje
Trimise - 11/07/2003 : 14:09:34

Dupa 2-3 luni de la nastere, la fel am patit, si eu. Chiar am postat, si eu, un subiect asemanator, aici. Am inteles ca este ceva normal ce se intampla cu parul mamicilor. Si ca, dupa 1 an, cand incep sa se regleze hormonii de sarcina, nu ne va mai cadea atat de mult par. Si chiar asa este. Trist este ca, nu il vom mai avea ca inainte.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 6 luni)

Kerstin
Membru matur
Romania
203 Mesaje
Trimise - 14/07/2003 : 11:46:44

La Gerovital a aparut o lotiune pe baza de petrol, ulei de ricin si vitamine. Nu arde pielea capului si regenereaza f. bine parul. Va sfatuiesc sa o inercati!

Kerstin

Andruska
Membru matur
Romania
180 Mesaje
Trimise - 16/07/2003 : 10:40:38

Si eu ma patit la fel - am avut un par lung superb iar dupa nasterea lui Andrei a inceput sa imi cada valuri, valuri.

Dupa ce l-am intarcat, am facut tratament 3 luni cu REVALID (+ ca l-am tuns pana la umeri) si a functionat. Nu mai imi cadea aproape deloc.

Sper acum sa nu patesc la fel - bb sa fie sanatos ca in rest tratamente ptr par cate in luna si in stele.

Pupici,

Andra si bb Andrei

KULTA
Nou venit

5 Mesaje
Trimise - 17/07/2003 : 15:39:17
------------------------------------------------------------

Draga Kerstin,
Poti te rog sa-mi spui daca urmatorul tratament
Rp /
Acid salicilic 4 g
Rezorcina 4 g
Pilocarpina 2,5 g
Tinctura capsici 10 g
Glicerina 10 g
Alcool 70o 200 ml
Mf sol Masaj extern al scalpului de 2 ori pe saptamana.

(urmat si de tine) influenteaza in vre-un fel faptul ca sunt insarcinata?
Kulta

Mergi la inceput

DanaMario:
Am nascut acum 4 luni iar de o luna imi cade parul foarte rau.
Am fost si la doctor dar dupa zeci de analize nu mi-a zis nimic concret ce sa fac decit sa schimb samponul,sa schimb vopseaua de par.

Aveti alte solutii?

nelia
Membru matur
Canada
222 Mesaje
Trimise - 10/09/2003 : 07:44:01

Si eu am aceeasi problema ca si tine, ba mai mult in ultimul timp am facut si matreata. Si nu stiu ce sa fac. Acum bag in mine fructe si legume cit cuprinde si iau niste vitamine. Ma spal cu Clorane, sampon impotriva caderii parului si astept sa-mi spuna cineva ce sa mai fac. Am auzit zilele acestea ca la Avon exista o crema foarte buna impotriva caderii parului. Cind aflu amanunte despre ea, iti scriu. Sau stie o mamica despre site despre ce crema este vorba? Poate ca unele chiar au folosit-o... Asteptam solutii!

Sobo
Membru junior
Romania
70 Mesaje
Trimise - 10/09/2003 : 08:07:37
------------------------------------------------------------------

Este normal ca in jur de 4 luni de la nastere sa inceapa sa-ti cada parul. Si eu am patit asa ceva, a trecut de la sine, fara sa fac nimic deosebit, trebuie sa-si revina tot organismul(odihna, vitamine, hormonal,etc) si o sa-si revina si parul.La mine nu a durat mai mult de o luna.
Dupa parerea mea, daca poti macar o vreme sa nu te vopsesti ar fi mai bine.

dyana
Membru senior
Romania
335 Mesaje
Trimise - 10/09/2003 : 13:48:17
----------------------------------------------

Samponul Nizoral e foarte foarte bun, special pentru aceste situatii. Veti simti dupa prima spalare cat de bun e.
Diana

DanaMario
Membru junior
Canada
85 Mesaje
Trimise - 11/09/2003 : 01:46:44

nelia te rog frumos daca afli amanunte desprea acea crema sa-mi zici si mie

dyana cu Nizoral incepusem sa ma spal dar mi s-a parut ca n-ar avea rezultat si am renuntat dar o sa revin iarasi la el daca tu zici ca la tine a dat rezultate

eleni si eu m-am tuns astazi poate poate ma ajuta

Anina_n
Membru senior
Romania
444 Mesaje
Trimise - 11/09/2003 : 09:56:28
---------------------------------------------------------------

Si mie, mi s-a intamplat sa-mi cada rau parul, la 2 luni dupa nastere. Mi-am scurtat parul si am inceput sa-mi tai mai des din capete, nu vroiam sa renunt la parul lung(ondulat si bogat). La 1 an de la nastere, inca imi cadea. Oricum, mi se si genera, aveam foarte multe fire scurte. Cred ca numai dupa ce mi s-au mai reglat hormonii si am intarcat-o pe micuta mea(la 15luni) nu mi-a mai cazut parul atat de rau. Tot timpul am folosit samponul si balsamul regenerator de la Avon, Tehnique Advance. Iar de vreo 3 luni, am descoperit balsamul Leave in, Tehnique Advance-Avon, care nu se clateste si care este si crema tratament pt. regenerarea parului. Sunt multumita de ele(sampon si balsam), parului meu ii fac bine. Nu mai este nici ca inainte de nastere, dar nu imi mai cad decat cateva fire, ceea ce este normal(80fire/zi, asa stiu!). Asa ca, ingrijiti-l si aveti rabdare, isi va reveni, pana la urma.

dddd
Membru matur

113 Mesaje
Trimise - 11/09/2003 : 10:49:01
----------------------------------------------------------

si mie a inceput de multisor sa-mi cada parul, am luat ceva masuri, am si asteptat sa mai treaca timpul doar doar, dar se pare ca el cade in continuare, si nu asa un fir doua ci cu pumnul. a cumparat de la gerovital petrol cu ulei de ricin, m-am dat, am mirosit ca dracu dar geaba, el cade si cade si nu se mai opreste din cazut. in schimb cel de picioare e din ce in ce mai sanatos. m-am cam saturat si de tratamente si solutii contra caderii, cred ca favorizeaza mai mult cazutul decat crescutul. cu ou inca nu m-am dat dar daca nici la petrol n-a reactionat, care e taticul parului atunci la ou cred ca raman cheala. de vopsit ma vopsesc destul de rar, cu spuma nu ma mai dau de mult, ma spal cu loreal si dau si cu masca si balsam tot de la loreal. o sa incerc sa iau si revalid s avedem. problema e ca-mi cade serios de mai mult de juma de an si nu da semne de oprit din contra.

amik
Membru matur
Romania
174 Mesaje
Trimise - 12/09/2003 : 16:44:28
-------------------------------------------------------------

recomand din tot sufletul samponul si balsamul pe baza de chinina din gama KLORANE.pe langa faptul ca nu mi-a mai cazut parul,crestea si mai repede.am auzit si de un sampon FOLTENE,dar nu l-am testat!

kim222
Nou venit
USA
18 Mesaje
Trimise - 12/09/2003 : 20:20:56

Daca nu alaptati singurul tratament aprobat de FDA pentru caderea parului este Rogaine. Functioneza dar trebuie facut un tratamet indelungat(4-8 luni) altfel se opreste doar caderea parului dar nu se si regenereaza. Eu l-am folosit (dar caderea parului era datorata stresului) , in plus cosmetice fara alcool, si multe vitamine , eventual speciale pentru par. Succes!

Mergi la inceput

kim222
Nou venit
USA
18 Mesaje
Trimise - 23/09/2003 : 22:53:31
Rogaine Este foarte bun. L-am folosit prima data acum 5 ani in Ro, cind am avut aceasta problema in urma decesului mamei mele.
Asa cum am mai spus este singurul medicament aprobat de FDA pentru acesta problema. IN plus m-am spalat cu Nizoral, am luat vitamine si am folosit produse de coafat fara alcool.
Deci exista si in Ro la orice farmacie. Tratamentul dureaza cel putin 4-6 luni. Dupa 3 saptamini ar trebui sa sesizezi o transformare, nr firelor de par care cad se micsoreaza substantial. Este scump , dar merita. Succes si mai spune-mi cum sta treaba.

Am uitat sa mentionez ca este folositor in cazul in care cauza este alta decit nasterea. In aceats situatie nu-ti ramine decit sa ai rabdare si eventual sa incerci cu retete de-ale bunicilor. PA!

andree
Nou venit

Romania
3 Mesaje
Trimise - 25/09/2003 : 17:11:13
-------------------------------------------------------------

Am patit si eu la fel dupa nastere la 3 luni.Am consultat un medic endocrinolog si a descoperit un hipotiroidism.deoarece alaptam nu am vrut sa fac tratament hormaonal si am apelat la terapii neconventionale la un cabinet de profil.Am urmat tratamentul recomandat spalaturi cu ceai de urzica si produse din plante pe care le-am primit de acolo si dupa 1 luna parul a inceput sa-si recapete volumul si sa revina ondulat cum a fost inainte.Asa mi-am tratat si o infectie urinara rebela la antibiotice .Adresa de email a doctorului este drcasei@personal.ro.Iti poate trimite produsele si prin posta.
Pa

Boddhi
Nou venit
Romania
6 Mesaje
Trimise - 27/09/2003 : 12:40:34

Buna tuturor,
Intr-adevar Nizoralul e bun pentru cei cu probleme gen matreatza si psoriazis ( capilar ) - sau ciuperca care ii chinuie pe multi...
Este f. bun pentru ca aeriseste pielea capului,si o curatza ...

Problema este in mare parte si pe fond nervos, insa. Eu am avut timp de mai multi ani parul f. lung, apoi m-am tuns ( zero sau aproape zero o perioada mai lunga ) si problema se mai rezolvase cat de cat. A trebuit insa sa-mi mai las un pic parul sa creasca la insistentele consoartei si problema a revenit, insa se manifesta mai acut in perioadele de stres...Depinde insa de mai multi factori nu atat externi ( poluare ) cat, cred, mai mult interni...
Am uitat sa spun ca ca sunt vegetarian ( lacto-vegetarian mai precis ) , nu beau si nici nu mai fumez, si mananc alimente prajite in ulei foarte rar...si totusi problema exista .
Insa de la o vreme ( cam 2 ani ) am inceput sa beau mult ceai...de orice fel mai ales cele pentru dezintoxicare sunt foarte bune ( urzici, trei-frati-patati - dar este bine sa nu exagerati cu ele ci sa le alternati cu ceaiurile obisnuite ).

Se spune peste tot ca este bine sa bei cel putin 2 l de apa zilnic...Cum apa noastra din Bucuresti nu prea e foarte potabila am schimbat-o pe ceai...Si pot spune ca este mult mai sanatos.

andreea30xi
Membru junior
Romania
50 Mesaje
Trimise - 28/09/2003 : 17:11:18

Salutare tuturor,
hai sa ma bag si eu in seama pt ca am aceeasi problema..IMI CADE PARUL INTR-UN HAL...incit cred ca o sa ma apuc sa string bani pt o peruca:))) Ma apuca groaza cind ma uit in perie sau in cada dupa ce fac baie..Zilele astea mi-am cumparat produsul FOLTENE ,este sub forma de spray si se pulverizeaza la radacina parului.Ca sa fie tacimul complet mi-am cumparat si Revalid si iau 3cps/zi.Mi-am pus mari sperante in acest Foltene si chiar si in revalid.Daca nu vor da rezultate o sa fiu fff dezamagita si o sa apelez la ajutor umanitar: CHETA PT PERUCA!!!! :)))))))) Stie cineva daca acest Revalid are si reactii adverse? Am auzit din surse neoficiale cum ca..ti-ar creste par si pe unde nu trebuie..sper sa nu ajung de unde am plecat (adica maimuta) :))
va pup pe toate!

Puck
Nou venit
France
9 Mesaje
Trimise - 29/09/2003 : 09:55:43

Bun gasit tuturor stresatelor de chelie, cit si celorlalte!

Pentru cele din prima categorie: si cu, si fara tratament hormonal, tot e bine sa faceti, cu atit mai mult ca vine iarna (nota bene: e sfatul unei dermatoloage de la Bucuresti pe care n-as da-o nici pe o suta de la Paris!), o cura de vitamine in felul asta: intensiv timp de nu mai mult de doua luni, da' intensiv cu adevarat (adica dublu de cit se recomanda in prospecte "din principiu"): vitamina B1 si B6 (nu, B-urile astea nu ingrasa! parol!) + Zinc si Seleniu. Organismul retine cit are nevoie, restul elimina. Si astea ajuta la multe, nu numai la matreata, piele si par. Zau, si eu mi-am revenit dupa un an jumate in care cind imi bagam mina in par, ramineam cu smocuri-smocuri in palma

kim222
Nou venit

USA
18 Mesaje
Trimise - 29/09/2003 : 22:23:44

Oprirea anticonceptionalelor ar putea fi o a alta cauza . In circa 6 luni de la oprirea lor exista posibilitatea de a aparea caderea parului. Dar se pare ca este ceva tranzitoriu.

elena_ltd
Membru junior
Romania
68 Mesaje
Trimise - 29/09/2003 : 23:20:01

Am cumparat si eu azi Foltene, ocazie cu care am cascat ochii o gramada de timp in rafturile Sensiblu. Dyana, am vazut un produs Hairgrow recomandat in alopecia androgina pe baza de minoxidil (ce-o fi ala nu stiu, dar o sa caut pe net). In prospect se faceau referiri doar la barbati, dar cred ca nu are importanta. De asemenea, am vazut o gramada de masti pentru par si solutii capilare

kim222
Nou venit
Minoxidilul este substanta de baza a sigurului medicament cu actiune in aceasta problema. Binenteles ca exista produs pentru barbati (minoxidil 5%) si pentru femei (2%). Trebuie respectata aceasta indicatie pentru ca au nivele de absorbtie diferite. Altfel apar efecte secundare cum ar fi pilozitatea faciala.

elena_ltd
Membru junior
Romania
68 Mesaje
Trimise - 30/09/2003 : 23:18:25

Kim, multumesc pentru explicatii, am dat si eu cautare pe google si, printre multe articole, am gasit asta: "Singurul medicament acceptat ca eficient pe plan mondial se numeste "Minoxidil" sau "Rogaine", prezent pe piata romaneasca sub numele de "Hair Grow". El dilata vasele de sange de la baza firului de par si stimuleaza hranirea foliculului care produce astfel un nou fir mai viguros, salvand parul inca prezent. Tratamentul consta in aplicatii de doua ori pe zi timp nelimitat, costul acestuia fiind de peste 750.000 lei pe an. Intreruperea tratamentului duce la continuarea caderii oprite temporar de medicament." Am citit si eu prospectul, acolo zicea ca e obligatorie folosirea lui minim 4 luni si ca doar intrerupand inainte de acest termen tratamentul, pierzi efectele si revii la situatia initiala. In fine, mai sunt ceva recomandari pe http://www.meganet.ro/MEDESTET/c1.html

Autor Subiect Pagina: 1 2 3 din 3
acina
Membru nou

Romania
22 Mesaje
Trimise - 29/09/2003 : 16:08:13

Puck,
o sa incerc si eu cura cu vitamine.
E o idee buna.

kim222
Nou venit

USA
18 Mesaje
Trimise - 29/09/2003 : 22:23:44

quote:
Originally posted by aurelursu@k.ro

Kim draga, daca as sti cum se rezolva "cauza" hormonala as face-o! dar in afara de anticonceptionale nu mi s-a recomandat nimic. Oricum multumesc mult pentru ajutor. O sa incerc Rogain-ul, chiar daca tratez efectul si nu cauza.Pupici, gabi

Oprirea anticonceptionalelor ar putea fi o a alta cauza . In circa 6 luni de la oprirea lor exista posibilitatea de a aparea caderea parului. Dar se pare ca este ceva tranzitoriu.
Nu uita de vitamine!
Sa-mi spui daca se vede efectul.
Sanatate,
Olivia

elena_ltd
Membru junior

Romania
68 Mesaje
Trimise - 29/09/2003 : 23:20:01

Am cumparat si eu azi Foltene, ocazie cu care am cascat ochii o gramada de timp in rafturile Sensiblu. Dyana, am vazut un produs Hairgrow recomandat in alopecia androgina pe baza de minoxidil (ce-o fi ala nu stiu, dar o sa caut pe net). In prospect se faceau referiri doar la barbati, dar cred ca nu are importanta. De asemenea, am vazut o gramada de masti pentru par si solutii capilare. Eu zic sa aruncati un ochi pe-acolo. Sper sa nu fie reclama la farmacia cu pricina, in definitiv, cred ca sunt si in altele.
Cu atatea informatii, plante, solutii si vitamine, hai sa ne punem pe treaba!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

kim222
Nou venit

USA
18 Mesaje
Trimise - 30/09/2003 : 02:13:19

[quote]Originally posted by elena_ltd

Am cumparat si eu azi Foltene, ocazie cu care am cascat ochii o gramada de timp in rafturile Sensiblu. Dyana, am vazut un produs Hairgrow recomandat in alopecia androgina pe baza de minoxidil (ce-o fi ala nu stiu, dar o sa caut pe net). In prospect se faceau referiri doar la barbati, dar cred ca nu are importanta. De asemenea, am vazut o gramada de masti pentru par si solutii capilare. Eu zic sa aruncati un ochi pe-acolo. Sper sa nu fie reclama la farmacia cu pricina, in definitiv, cred ca sunt si in altele.
Cu atatea informatii, plante, solutii si vitamine, hai sa ne punem pe treaba!

Minoxidilul este substanta de baza a sigurului medicament cu actiune in aceasta problema. Binenteles ca exista produs pentru barbati (minoxidil 5%) si pentru femei (2%). Trebuie respectata aceasta indicatie pentru ca au nivele de absorbtie diferite. Altfel apar efecte secundare cum ar fi pilozitatea faciala.

Olivia Badoiu

aurelursu@k.ro
Membru matur

127 Mesaje
Trimise - 30/09/2003 : 12:17:56

Kim, sper sa fie ceva tranzitoriu, dar imi cade groaznic de vreo 6 luni. Dermatoloaga mi-a dat fier (aveam feritina) foarte mica. Am luat 6 luni fier, dar nu am observat nimic schimbat. O sa-mi iau Rogaine si vitamine. Pana acum nu am gasit Rogaine, sper sa nu fi disparut intre timp. tu ai vazut in ultimul timp? Multumesc mult si pupici, gabi

kim222
Nou venit

USA
18 Mesaje
Trimise - 30/09/2003 : 20:24:00

quote:
Originally posted by aurelursu@k.ro

Kim, sper sa fie ceva tranzitoriu, dar imi cade groaznic de vreo 6 luni. Dermatoloaga mi-a dat fier (aveam feritina) foarte mica. Am luat 6 luni fier, dar nu am observat nimic schimbat. O sa-mi iau Rogaine si vitamine. Pana acum nu am gasit Rogaine, sper sa nu fi disparut intre timp. tu ai vazut in ultimul timp? Multumesc mult si pupici, gabi

Eu nu locuiesc in Ro dar stiam ca se gaseste peste tot. Incearca la farmaciile din centru sau la Sensiblue. Trebuie sa cumperi produsul pentru femei, adica 2% monixidil. Ti-ai refacut feritina? Asta sigur este o cauza de caderea parului. Si conteaza si fierul liber sanguin. Poate ca nu s-a facut absorbtia cum trebuie si trebuie continuat tratamentul sau schimbat produsul administrat.Incearca la dr. Ion Nedelcu (sp. Militar). Sanatate, Olivia

parpalak
Membru de baza

Canada
903 Mesaje
Trimise - 30/09/2003 : 20:52:32

Eu m-am apucat oficial de vitamine. Deocamdata iau doza dubla de prenatale, ca mai am din astea, si deja mi s-au mai reparat oasele si incheieturile. Pentru care mai iau si ceva calciu. Si o sa ma uit pe rafturi dupa seleniu si zinc. Si poate-mi fac curaj sa dau pe git si fiolele alea de B complex. Oricum o sa iau si B1 si B6. Si va mai tin la curent cum mai e situatia cu parul, care nu numai ca-mi cade, dar ma si doare!

Sanatate la bebei si mamici.

elena_ltd
Membru junior

Romania
68 Mesaje
Trimise - 30/09/2003 : 23:18:25

Kim, multumesc pentru explicatii, am dat si eu cautare pe google si, printre multe articole, am gasit asta: "Singurul medicament acceptat ca eficient pe plan mondial se numeste "Minoxidil" sau "Rogaine", prezent pe piata romaneasca sub numele de "Hair Grow". El dilata vasele de sange de la baza firului de par si stimuleaza hranirea foliculului care produce astfel un nou fir mai viguros, salvand parul inca prezent. Tratamentul consta in aplicatii de doua ori pe zi timp nelimitat, costul acestuia fiind de peste 750.000 lei pe an. Intreruperea tratamentului duce la continuarea caderii oprite temporar de medicament." Am citit si eu prospectul, acolo zicea ca e obligatorie folosirea lui minim 4 luni si ca doar intrerupand inainte de acest termen tratamentul, pierzi efectele si revii la situatia initiala. In fine, mai sunt ceva recomandari pe http://www.meganet.ro/MEDESTET/c1.html

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

aurelursu@k.ro
Membru matur

127 Mesaje
Trimise - 01/10/2003 : 09:26:46

Kim, multumesc de informatii inca o data. Tare mi-e teama ca sunt mai multe cauze si lipsa fierului si prezenta hormonilor masculini in exces si lipsa vitaminelor (am avut o operatie in martie). Sper sa nu chelesc. Eu ma indop de 6 luni cu vitamine, o sa incerc si Rogaine (am aflat ca se numeste Hair Grow). O sa dublez doza, numai sa ma ajute. Eu as vrea sa ma duc tot la un medic Nedelcu irinel (o fi ruda) care se ocupa de problemele parului. Multumesc si pupici multi, gabi

Andruska
Membru matur
Romania
180 Mesaje
Trimise - 01/10/2003 : 10:16:24
---------------------------------------------------------------

Nu am avut timp sa citesc toate subiectele, iar daca s-a mai spus asta imi cer scuze, insa am vrut sa va impartasesc si voua ce am facut eu.

Dupa ce am terminat de alaptat am luat REVALID 3 luni (ca la carte - cititi instructiunile) si ma spalam alternativ cu ulei de masline (il lasam pe par cam 1 ora si imi inveleam capul cu o punga de plastic) si un amestec de ou+1 fiola de vitamina A+ulei de ricin, dupa care ma spalam cu un sampon normal (nu de la vreo firma anume). Ca sa nu mai adaug ca m-am tuns scurt (pana la umeri).

Toate astea combinate si cu Revalid au functionat.

aurelursu@k.ro
Membru matur

127 Mesaje
Trimise - 01/10/2003 : 17:39:13

Fetelor, a fost cineva la Euroclinic? Am citit despre clinica asta. Cica face minuni cu parul! Pupici, gabi

Kerstin
Membru matur
Romania
203 Mesaje
Trimise - 02/10/2003 : 11:55:15

La mine problema caderii parului s-a rezolvat cu ajutorul trat. naturiste!

Ce zici de un par frumos si sanatos? ( 1 )
Un par sanatos reprezinta una din componentele de baza ale unei imagini de succes.Cand te privesti in oglinda si vezi ca acest dar al naturii care iti completeaza imaginea are un aspect care atrage dupa sine o multime de complimente din partea celorlalti, parca deja te simti increzator in propriile forte.
Dar…ce te faci daca ceea ce vezi este un par degradat care parca se rareste pe zi ce trece? Eu as zice sa-ti pastrezi totusi increderea in tine si sa incerci sa gasesti solutii pentru ca te asigur ca ele exista. Important este sa stii unde sa le cauti si sa alegi tratamentul potrivit pentru parul tau.

Un posibil pericol pentru persoanele trecute de 30 de ani, indeosebi pentru barbati, il reprezinta chelia, cunoscuta in medicina sub denumirea de alopecie. Este vorba de fapt de o afectiune, ce se manifesta prin caderea partiala sau totala a podoabei capilare, datorita varstei, unor factori genetici, unor boli locale sau generale si, nu in ultimul rand, alimentatiei.

In Romania cel putin o persoana din doua are probleme capilare, pe care le percepe si incearca sa le rezolve. Subtierea firelor de par, ruperea, degradarea si caderea masiva a acestora sunt primele semnale de alarma. In privinta cauzelor care determina aparitia cheliei, reprezentantele sexului frumos au insa un motiv de ingrijorare in plus, cauzat de agresiunile mecanice, vopsirea parului, perierea violenta, "permanentele" si spalarile prea frecvente.

Exista situatii (infectii, traumatisme, socuri psihice) in care parul paraseste capul bolnavului iar de cele mai multe ori procesul este reversibil si numai in cazuri rare, ireversibil (pelada). Pentru accelerarea cresterii parului se recomanda perierea de 3-4 ori pe zi cu o perie din par natural (este contraindicata o perie din material plastic).

Dar fitoterapia dispune si de numeroase retete pentru cresterea parului. Utilizarea lor trebuie facuta cu multa rabdare, pe o perioada mai indelungata. Extractele din plante au rolul de tonificare a "radacinii firului de par" si de activare a circulatiei periferice in zona respectiva. Prin acestea, fitoterapia contribuie la regenerarea firului de par, evident fara a se astepta rezultate spectaculoase, mai ales in cazul alopeciei extinse, sau in cazurile ereditare.

Ca in multe alte afectiuni interne cat si externe, si in aceste cazuri masurile preventive sunt de mare importanta. In acest sens, se recomanda: spalarea parului la 8-10 zile (maximum) cu sapun de casa sau, mai bine, cu doua galbenusuri de ou, intinse pe par dupa ce acesta a fost inmuiat cu putina apa calduta; dupa 10 minute se indeparteaza pasta de ou, tot cu apa calduta. Sunt contraindicate unele samponuri, desi placut parfumate, care contin detergenti total degresanti ai sebumului natural care, in mod normal, mentine troficitatea si rezistenta firului de par.

O alta situatie neplacuta este caderea parului (alopecia), prezenta in prima parte a sarcinii si dupa nastere. Nu e o cauza de spaima prea mare, pentru ca nu inseamna pierderea permanenta a podoabei capilare sau chelirea prematura. Se trateaza cu vitamine.

Medicamente adjuvante: Vitamine din complexul B, in special vit B6 (Magna B6 sau Magneziu + vit B6 = preparat roamanesc mai ieftin),
Parul se clateste cu multa apa calduta. E de preferat ca ultimul jet sa fie de apa rece – parul va fi mai stralucitor si se va aranja mai usor. In ceea ce priveste fitoterapia, aceasta recomanda urmatoarele:
- Radacina de brusture sub forma de dedoct, preparat din 3 linguri radacini la ½ litri apa, care se fierbe timp de 30 minute. Se fac frictiuni locale de 2 ori pe zi, dimineata si seara; se usuca parul fara sa se clateasca cu apa;
- Lotionari (frictionari) cu tinctura din radacina de brusture, preparata din 20 g planta la 100 ml alcool de 60 grade, macerata timp de 15 zile. Dupa filtrare se frictioneaza pielea capului, iar dupa aceea se face o frectie mai puternica cu un prosop aspru. Trebuie mentionat ca in toate aceste operatii (periaj, frictionari, masaje) nu cade decat parul bolnav, nu si cel sanatos;
- Frunze de mesteacan sub forma de infuzie, preparata din 2-3 linguri frunze la ½ l apa; cu cca 50 ml infuzie calduta se frictioneaza radacina parului, de 2-3 ori pe zi.

In cosmetica parului se mai recomanda:
- Lamaile adaugate in ultima apa de spalat pe par, ce dau suplete si stralucire acestuia;
- Strugurii ce "camufleaza" incaruntirea parului (se fierb 4 g sulfat de fier in 250 ml vin rosu; se piaptana parul cu pieptanul umectat in aceasta solutie timp de 15-20 minute pe zi, 15-20 de zile , apoi se continua de 2 ori pe saptamana);
- Ardeiul iute - prin actiunea puternic revulsiva, circulatia sangvina in zona este stimulata, ducand la o troficitate mai buna la nivelul firului de par, fiind prin aceasta un bun tonic capilar (frictiuni stimulatoare energice la radacina parului cu tinctura din 20 g macerat 7-8 zile in 100 ml de alcool. Trebuie feriti ochii!
- Nasturelul - energic tonic capilar (frictiuni cu suc proaspat);
- Patrunjelul - frunzele sunt tonice capilare (frictiuni energice la radacina parului cu dedoct concentrat din 2 linguri de frunze la cana);
- Prazul - da reflexe frumoase pentru parul brun (clatirea parului brun cu decoct concentrat din 200 g la litru);
- Urzicile - binecunoscute ca tonic capilar, fie singure, fie in amestec cu frunze de mesteacan, radacini de brusture si iarba mare (spalarea parului, o data pe saptamana, cu un decoct din 250 g frunze si radacini la un litru apa, lasand sa fiarba la foc mic in vas bine inchis, timp de ½ ora).

Prevenirii caderii parului, fitoterapeutica romaneasca i-a acordat in ultimul deceniu al secolului XX o atentie speciala. Pentru regenerarea parului, combaterea seboreei si matretei, Hypericum produce tinctura numita Tincturplant Par. Europharm produce Ceaiul pentru intretinerea parului, bazat pe un complex de plante medicinale (Nuc, Salvie, Urzica, Mesteacan, Cimbru), care intareste si hraneste radacina firului de par, activeaza circulatia sangelui, elimina inflamatiile si matreata, stimuleaza cresterea parului.

Alimentatia si rolul sau in ceea ce priveste sanatatea parului

Referitor la alimentatie, este important ca ea sa se axeze pe proteine usoare (peste alb, piept de pui) cu multe legume si fructe proaspete. In cazul in care indicele de colesterol nu este prea ridicat, se pot include in consum oua si branzeturi, dar in cantitati moderate. Pentru completarea proteinelor se recomanda toate sortimentele de seminte, dar neprajite. Se pare ca unul dintre factorii care favorizeaza caderea parului este si deficienta in proteine, in special de origine vegetala.

Conform medicinei traditionale chineze, pierderea parului s-ar datora si deficientei functiei renale din cauza excesului de proteine animale.

Nu uitati: intrebuintati cat mai putine sampoane, majoritatea continand detergenti. Inlocuiti-le cu sapun de casa sau, mai bine, cu galbenus de ou.

Pe umeri pletele-i curg rau...
- Elixiruri pentru un par sanatos si bogat –

Ramane o enigma felul in care natura isi pune cu atata tandrete resursele in slujba sanatatii si a frumusetii omenesti. Fiecare parte a trupului nostru are o planta anume care ii corespunde, care o vindeca sau o incarca de nuri. Fiindca astazi vorbim despre bogatia si sanatatea parului, sa ne amintim cum, inca din frageda copilarie, bunicile noastre ne spalau pe cap cu fiertura de nuci sau infuzie de musetel, cu flori de fan sau frunze proaspete de urzici. Chiar si azi, in epoca industriei de cosmetice, singurele substante care sunt capabile cu adevarat sa interfereze si sa dea un plus de frumusete fiintei umane sunt cele continute in plante. Este dificil de inteles tainica osmoza care se produce intre frumusetea chipului omenesc si delicatetea unei flori, intre vigoarea unei radacini si cea a parului uman, despre care stramosii nostri credeau ca este depozitarul unei mari energii vitale. Ca nu se inselau, o dovedeste capacitatea de diagnosticare a bolilor cu ajutorul firului de par, practicata astazi pe scara larga. Mai mult, stiinta moderna a stabilit corelatii foarte precise intre aspectul pielii, al parului si starea de sanatate si armonie interna, intre aspectul parului si nivelul de stres. Dar sa vedem in continuare, cateva elixiruri ale naturii care fac sa sporeasca frumusetea si sanatatea parului.

Exista un secret al parului frumos?
Exista! Si nu doar unul, ci multe. De ce? Pentru ca el este o rezultanta a starii noastre de sanatate, dar si a gradului de armonie interioara. Medicii din India si Grecia Antica erau capabili sa diagnosticheze anumite boli numai dupa aspectul parului. De pilda, parul cu fir subtire si slab, cu mult sebum, era specific persoanelor cu boli renale; parul rarit, subtire si cu radacina slaba era specific celor cu probleme hepato-biliare. De aici rezulta si primul secret: mentineti-va corpul sanatos, preveniti din timp - prin tratamente si regimuri naturiste - bolile, si atunci veti avea un par frumos.

Cauzele caderii parului
Alimentatia joaca un rol foarte important pentru sanatatea parului. Carentele de vitamine (mai ales H si E), precum si cele de minerale (in special de magneziu si calciu) duc la degradarea si caderea parului, care se dovedeste un adevarat aparat de masura pentru felul mai mult sau mai putin sanatos in care ne alimentam. Consumati, asadar, nuci si arahide neprajite, catina, lactate neprelucrate industrial, multe legume si fructe proaspete (toate sunt alimente foarte bogate in anterior amintitele minerale si vitamine) si va veti mentine sanatatea si frumusetea parului.
Fireste, au fost descoperite de-a lungul timpului si retete care sa produca o crestere a parului, independent de starea de sanatate interna, printr-o stimulare locala a metabolismului. Actualmente, exista substante semisintetice care determina parul sa creasca pana la 270% mai des si mai repede, prin stimulare celulara locala. Insa aceste substante nu au prea mult succes, din cauza efectelor secundare si mai ales a faptului ca odata oprita administrarea lor, parul incepe sa cada foarte rapid si se degradeaza. Plantele medicinale, chiar aplicate local, actioneaza intr-o cu totul alta maniera: ele influenteaza favorabil atat parul si zona pielii capului, cat si corpul pe ansamblu, principiile lor active fiind preluate de circulatia sanguina periferica si transportate in intregul organism.
O alta cauza a caderii parului este stresul: foarte multi oameni se confrunta cu caderea, intr-un ritm de doua pana la zece ori mai alert a parului, atunci cand sunt tensionati psihic. De altfel, fara doar si poate ca multi cititori au remarcat faptul ca, atunci cand sunt pusi in incurcatura sau nervosi, pielea capului produce mancarimi, aparand acel scarpinat nervos specific. Si in acest context, plantele pot juca un rol de echilibrant nervos extrem de activ, determinand oprirea caderii parului.
In marea majoritate a cazurilor, caderea parului e determinata insa de prezenta unor suferinte, legate mai ales de proasta functionare a rinichilor si ficatului. E clar ca in asemenea situatii numai eradicarea focarului bolii poate restabili si sanatatea parului.

Intrebari necesare
1. De cate ori trebuie sa ne spalam pe saptamana?
Este o intrebare extrem de importanta, pentru ca spalarile prea dese, la fel ca si cele prea rare, sunt o problema serioasa pentru sanatatea firului de par. Numarul de spalari saptamanale depinde, in primul rand, de felul nostru de par:
- persoanele cu par gras se vor spala de doua-trei ori pe saptamana;
- persoanele cu par normal sau cu parul gras, dar cu fir subtire, se vor spala de doua ori pe saptamana;
- persoanele cu par uscat si cu firul subtire se vor spala o data pe saptamana, in mod exceptional de doua ori.
2. Care este cel mai bun sampon?
O intrebare dificila, la care am incercat de-a lungul anilor sa gasesc raspuns, impreuna cu echipa de medici si farmacisti cu care colaborez, facand in primul rand teste pe propriile noastre persoane. Raspunsul s-ar putea sa para socant si exclusivist, dar altul nu exista: nici unul dintre sampoanele din comert, mai ales la persoanele care deja au probleme mari cu caderea parului sau cu matreata. Oricat ar fi de frumos prezentate si oricate plante s-ar spune ca au in componenta, sampoanele sunt probabil cel mai mare inamic al parului. Am vazut deja zeci si zeci de cazuri de persoane la care folosirea formulelor naturale, pe baza de galbenus de ou, s-a dovedit salvatoare pentru par. Ceva mai jos, vom prezenta formulele de “sampon” natural, care se pot obtine casnic si care sunt extrem de sanatoase pentru par.
3. Exista coloranti naturali pentru par?
Da, exista anumite plante - relativ de curand accesibile si la noi in tara -, cu ajutorul carora parul poate capata o nuanta net diferita de cea initiala. Pigmentii din radacina indiana Henna dau o culoare roscata foarte apropiata de ceea ce se poarta astazi, existand si combinatia Black Henna, care da o culoare neagra foarte intensa parului. Pentru obtinerea unei nuante de par blond nu s-a descoperit deocamdata nici un fel de pigment natural. Trebuie spus ca pigmentii naturali ai parului nu rezista la mai mult de una, maximum trei spalari, insa ei nu ataca deloc parul, pe care vopseaua artificiala il degradeaza foarte puternic, mai ales in timp. De altfel, vopsitul parului in mod repetat, cu substante sintetice, este garantia distrugerii lui, la fel ca si permanentul prea des repetat.
4. Parul se mai poate regenera o data ce a cazut si s-a format chiar calvitie?
Raspunsul este afirmativ. In urma unor experimente in care am folosit drept “cobai” un amic in varsta de vreo 39 de ani, care avea calvitie in proportie de... 65%, am sintetizat o tinctura din mai multe plante cu care se faceau frictionari. “Pacientul” s-a ras complet pe cap si a inceput sa-si faca zilnic frictionari cu solutia respectiva. Dupa trei saptamani, pe locul unde fusese chelia, aparusera niste fire de par ca un puf fin, care in saptamanile ce au urmat s-au transformat in fire de par viguroase. Atunci, mi-a fost dat sa vad pentru prima oara miracolul cu ochii: parul se poate regenera.

Elixiruri pentru regenerarea parului
Tinctura de ardei iute
Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza restul cu alcool de 70¡. Se lasa la macerat vreme de 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete.
Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.
Atentie: tinctura este contraindicata persoanelor cu pielea alergica la ardeiul iute. Pentru a determina daca sunteti sau nu alergic, veti pune putina tinctura pe o portiune foarte restransa de pe pielea capului si veti astepta reactia. Daca apar mancarimi intense ori inflamatii, atunci inseamna ca aveti alergie si nu trebuie sa folositi acest tratament.

Tratamentul extern cu usturoi
Este un tratament popular, efectiv miraculos pentru zonele de pe care parul a cazut complet. Se ia un catel de usturoi, se curata de coaja, apoi se taie o feliuta pe latime, iar cu partea proaspat taiata se freaca bine zona de pe care a cazut parul, pana nu mai iese deloc suc. Atunci se face o noua taietura si se continua s.a.m.d. Pe o zona de pe care a cazut parul se face acest tratament vreme de 5-10 minute pe zi, dupa care se fac stergeri succesive cu apa de lavanda (20 de picaturi de lavanda amestecate cu jumatate de pahar de apa, se agita bine inainte de folosire), ca sa se duca mirosul. Este un tratament nu foarte agreabil din punct de vedere olfactiv, dar cu rezultate impresionante: mai intai apare ca un puf fin, care apoi incepe sa creasca si sa se intareasca, pentru ca, in final, parul sa creasca des, asa cum era inainte. Tratamentul da rezultate mai slabe pe arsuri (pe cele foarte puternice nu are eficienta), in schimb este excelent pe zonele care au suferit infectii. Are efect, de asemenea, la barbatii la care apar goluri in barba (asa-numita pelada a barbii).

Flori, ierburi si radacini pentru intretinerea parului
Pentru intretinerea, infrumusetarea si stimularea cresterii mai bogate a parului exista doua metode care se completeaza reciproc excelent:
1. Spalarea numai cu “sampon” natural, obtinut casnic din galbenus de ou.
2. Efectuarea ultimei clatiri cu un extract concentrat din plante, ales dupa necesitatile fiecaruia din micul ghid pe care il gasiti la sfarsitul articolului.
1. “samponul” natural
Reteta cea mai simpla este combinarea a doua galbenusuri de ou, bine separate de albus, cu doua linguri de coniac si patru linguri de apa, urmata de o amestecare energica, asa incat componentele sa se omogenizeze. Rezultate mult mai bune se obtin insa prin inlocuirea coniacului cu un amestec in proportii egale de tinctura de ardei iute (a carei reteta am dat-o mai sus) si de urzica (se prepara la fel ca cea de ardei iute, dar se pune de doua ori mai multa planta la tot atata alcool). Cu aceasta combinatie de galbenus, tincturi si apa, se face o sapunire a parului inmuiat in apa, intocmai ca in cazul samponului obisnuit (veti observa ca face si clabuc). Se face si o frictionare la radacina parului, dupa care se clateste imediat, fara a lasa sa se intareasca preparatul pe par. Aceasta clatire este extrem de importanta, deoarece trebuie facuta de doua-trei ori mai constiincios decat in cazul sampoanelor din comert, cu apa din abundenta si ceva mai calda. Foarte multe persoane, mai ales cele care nu obisnuiesc sa se clateasca foarte bine sau care au un par gras, nu cred ca acest preparat casnic poate curata si degresa satisfacator parul. Gresit! Acest preparat, cu conditia sa nu uitati de clatitul foarte constiincios, curata excelent si hraneste parul, face sa dispara matreata si mancarimea pielii capului. Persoane care au folosit cele mai savante sampoane antimatreata au scapat de aceasta pacoste dupa primele doua-trei spalari cu samponul cu ou. Insa pentru ca tratamentul sa dea rezultat, trebuie sa nu mai fie folosit deloc, pentru o perioada macar, un sampon din comert.
2. Extracte din plante recomandate pentru efectuarea ultimei clatiri
Prepararea extractului: intr-un litru de apa se pun 2-3 pumni de planta uscata si se lasa la macerat vreme de cateva ore, dupa care se filtreaza, punandu-se extractul deoparte. Planta ramasa se fierbe intr-un litru de apa, vreme de 3-5 minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza foarte bine. In final, se combina maceratul cu decoctul, iar preparatul rezultat se pune intr-un lighean in care se va inmuia parul cu totul, vreme de cateva minute, dupa care se va clati.
Iata cateva sugestii de plante:
Pentru toate tipurile de par: combinatia in proportii egale de brusture, urzica si mesteacan intareste radacina parului, da flexibilitate si un aspect sanatos firului de par si impiedica despicarea acestuia.
Pentru parul blond se va folosi floarea de musetel, care ii va da o stralucire speciala. De asemenea, musetelul este foarte eficient contra mancarimilor pielii capului, inflamatiilor si iritatiilor care apar la parul naclait de praf sau nisip.
Pentru parul negru si castaniu sunt recomandate in special frunzele de nuc, care-i vor da un luciu extrem de special. Pentru persoanele care au inceput sa albeasca, un remediu excelent este radacina din planta indiana Henna in combinatia numita Black Henna.
Pentru persoanele cu parul roscat se recomanda aceeasi radacina de Henna, de data aceasta fara nici un fel de adaos.
Pentru persoanele supuse la un nivel crescut de stres este ideala folosirea unei combinatii de musetel, tei si lavanda. Aceste trei ierburi, care acum sunt in plin sezon, calmeaza si destind psihicul, elimina starea de tensiune, insomnia, senzatia de mancarime a capului si opresc caderea firelor de par pe fond de stres.

Kerstin

Mergi la inceput

pyalenna
Nou venit

10 Posts
Posted - 06/09/2003 : 09:07:50

Nu stiu daca s-a mai vorbit despre acest subiect daca da, imi cer scuze, dc nu, astept raspunsurile voastre pentru ca eu nu stiu ce sa mai fac. Imi cade foarte mult par. Mi-am facut control amanuntit al sangelui (credeam ca nu am vitatamine sau mai stiu eu ce) si toate sunt in limitele normale. Doctorul nu mi-a dat un raspuns sigur. Trebuie sa mentionez ca am parul destul de lung, iar firul e subtire. In plus, ma si vopsesc blonda cam la doua luni. As renuta dar se vede groaznic de urat si nu-mi place. Dati-mi va rog un sfat.

Editat de - Veve on 06/09/2003 22:01:27

iren
Membru matur

Switzerland
135 Mesaje
Trimise - 06/09/2003 : 13:22:26

Incearca sa iei pastile pe baza de keratina,am inteles ca sint foarte bine,si eu trebuie sa incep o "cura".Daca nu iti convin pastilele,iti sugerez solutia cu gaz:iei o capatina de usturoi curatat -da am uitat daca trebuie pisat sau nu,dar nu cred ca are mare importanta- si il lasi la macerat in un sfert de litru de gaz 3 sapt.Apoi te tamponezi la radacina parului cu o bucata de vata si stai asa 30 min.,apoi te speli bine de tot.Asta am facut-o acum citiva ani si a dat rezultate f. bune.Daca nici asta nu iti suride,poti pur si simplu sa pui putin gaz in apa cu care te clatesti la final.Cam atit stiu,bafta multa

ungureaa
Membru matur

Canada
192 Mesaje
Trimise - 06/09/2003 : 14:59:14

Draga mea, si eu incep sa am aceasta problema, dupa ce am avut o coama frumoasa in timpul sarcinii ! Acum, avind mai putin lapte, cu toate ca iau vitamine, imi cam cade parul. Si eu am auzit ca e bun usturoiul pentru asa ceva, merita incercat de amestecat cu ulei de masline si lasat pe par cca 30 minute acoperit cu un prosop CALD. Apoi clatit bine ! Se pare ca unele persoane chiar aveau probleme grave de cadere de par si acest remediu i-a ajutat. Poti sa citesti si in Formula-As despre aceasta.
http://www.formula-as.ro

Succes !

Adina si Gabriel

amik
Membru matur

Romania
174 Mesaje
Trimise - 07/09/2003 : 12:16:15

culmea e ca am un par frumos si acum,dupa ce am nascut.si nici nu imi cade deloc!...deocamdata.
am inteles ca exista un sampon bun din gama FOLTENE.cred ca merita sa incerci,mai ales ca e una din metodele cele mai simple.ah,si mai e ceva.in magazinele astea cu produse naturiste se gaseste un balsam-tratament foarte bun.se numeste MIDOLLO si exisa si cu extract de placenta si cu extract de morcov.ala cu placenta e mai bun.si eu folosesc.cutia are un kg si te tineeeeee...o gramada de timp.probabil de-asta mie nu imi cade parul si e asa de frumos!hihihi!!!

daca zici ca ai renunta la vopsit,dar se vede urat...de ce nu te vopsesti intr-o culoare asemanatoare celei naturale?eu asa am facut si e ok!

succes!

Candy
Membru junior

Romania
51 Mesaje
Trimise - 08/09/2003 : 12:46:45

Eu am folosit cu succes uleiul de masline, pe care il aplicam in week-end, seara, la radacina si a doua zi ma spalam pe cap. Daca stai acasa poti repeta mai des procedeul.

tilis
Membru matur

Romania
219 Mesaje
Trimise - 08/09/2003 : 13:01:12

Am si eu problema asta si mai am niste prietene care s-au plans de asa ceva. Una dintre ele a facut un tratament la coafor si nu ii mai cade asa de mult. Cica este de la soare, sau cel putin asa i-a zis coafeza.
Eu ma spal cu Elseve (3 in 1) si ma dau si cu balsam tot de la elseve. Incercati si Freeman am fost fff multumita.

tilis
Viata e prea scurta ca sa fii normala!

lilach:
Odata la citiva ani cade o cantitate de par mai mare.Se poate intmpla acest lucru si dupa o nastere...la unele se intimpla chiar in timp ce sint gravide.
Acum nu e exclus ca vopseaua de par pe care o foloseste (in special pentru ca este blonda si folosesti si oxidant de 9%-presupun) si parul tau fiind foarte subtire nu suporta.
Iti vopsesti singura parul sau mergi la un centru de coafura specializat?

Eu sint la aproape 2 ani dupa ultima nastere si am remarcat in ultimul timp o cadere mai mare de par dar nu intru in panica pentru ca la baza firelor de par aproape de pielea capului se observa cum cresc fire noi.

Kerstin:
Draga Dana P,
Doresc sa-ti precizez ca un tratament pt par se face minim 3 luni iar rezultatele incep sa se vada dupa alte 3 luni. Multa rabdare si perseverenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Numai Seleniu n-am gasit din toata gama de vitamine, dar nu observ mare schimbare.. Parca-parca una mica..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput