Hidrosalpinx 8

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

pe 03.05 fac testul

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

astept cu sufletul la gura...sa aflu despre tine tamyyyy

eu am inceput sa iau doxicilina si deja simt ameliorrai..nu mari dar sunt

acum a inceput in partea dreapta durrei ma lasat stanga..

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

durerile mele au stagnat..ma simt mai bine

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Buna seara,
va urmaresc de ceva vreme discutiile, dar abea azi mi-am facut cont aici.
Imi pare rau ca suntem atatea fete care ne confruntam cu atatea probleme,,,
Eu am o saptamana de cand am facut laparo si mi-a scos trompa stanga, aveam un hidrosalpinx enormmm de 77mm/55mm,,,,
A mai ramas cineva natural, dupa asemenea interventie?
Precizez trompa dreapta au desfundat-o si ovarul drept l-a curatat de aderente,,,,
Voi ce ma sfatuiti? sa mai sper la cai verzi pe pereti sau sa ma gandesc la fiv??? deja am 7-8 ani de asteptari,,,
O seara frumoasa si poopiciiiii

Mergi la inceput

Jaguar, imi pare rau pt diagnostic! La intrebarea ta, daca sa mai astepti, eu iti raspund printr-o alta intrebare- cea de a doua trompa era infundata tot cu hidrosalpinx? Daca da, sansele sa reusesti natural sunt f mici, dar exista! Daca as fi in locul tau, in luarea deciziei daca sa mai astept sau nu, ar contribui si varsta, FSH-ul, eventual AMH-UL, eventuale alte afectiuni si, bineinteles, recomandarea medicului. Medicul care te-a operat iti poate spune cel mai bine care este starea trompei, daca cilii sunt sau nu distrusi, deci daca trompa mai este functionala sau nu.
Sunt si ceva reusite (pe forum) ale fetelor care au avut/au hidrosalpinx si au reusit pe natural. Dar le numeri pe degete.
Sper ca nu te-am deprimat cu respunsul meu si mai sper sa nu dai o insemnatate mai mare spuselor mele - in calitate de persoana care s-a confruntat cu acelasi tip de problema.
Eu dupa laparo, am asteptat 6 luni, la recomandarea medicului, timp in care am incercat sa raman. Dupa 6 luni,am facut si cea de a doua laparo , am scos trompele si am facut fiv. Primul nu a reusit, iar acum sunt in asteptarea rezultatului celui de al doilea. Asta sper sa fie reusit!
Sa iei cea mai buna decizie pt tine!

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...

Mergi la inceput

Buna dimineatza Doamnelor
Va doresc o zi minunata si plina de vesti bune!
Tamary, multumesc din suflet pentru raspuns.
Iti tin pumnii stransi si sa dea Domnul sa ai deja puiul de om in burtica
Vad ca si tu ai avut parte de nenorocitul asta de hidro,,, ufffff
O sa spun in mare cate ceva despre mine, ca sa stiti ce am patit si eu,,,,
In primul rand am 32 ani.
In 2001 chist ovarian, tratam Diane-35, in 3 luni a disparut.
AM facut hormonale in 2002, prolactina marita, la secretii-mycoplasma hominis.Bun am luat tratam pentru amandoua, rezultat f bun dar nu ramaneam.In 2004 iar descopar chist pe acelasi ovar(stg), dar de data ata erau 2 buc.Iau iar AC si se rezolva cat de cat. Hormonale bune de data asta.Doctorii spun sa mai lucram la acest proiect si sa nu ne grabim, ca suntem tineri.FAra stres si o sa vina.
Asa am facut insa degeaba, nimicccc. Eu faceam eco la fiecare 6 luni, si mereu descopeream chist pe stanga, sau cel putin asa ziceau doctorii,,, Apoi am lasat-o balta ptr 2-3 ani, am plecat din tara. Si cum ziceau si doctorii- rabdare. Insa cu tot cu rabdare nu s-a intamplat nimic,,,,
Incepand cu anul 2009 am luat taurul de coarne f serios si am refacut analize si am mers la alt medic.Bun, asta zicea ca am anexita veche netratata si urata.Fac tratam 3-4 luni cu antib si antiinflamator, lucrurile se amelioreaza ba chiar dispare si chistul de pe stg. Facem spermograma in iulie, iese bunicica, adica cam la minim dar docr zice ca nu e grav.Si bineinteles ca urmez eu cu HSG, ca facusem 2 luni de stimulare si nimic.Rezultatul HSG, trompe infundate, mi-a cazut cerul in cap, parca presimteam ceva dar nu vroiam sa cred ca tocmai eu voi avea probleme din astea,,, In fine, doct zice sa facem laparo, eu evit elegant si zic mai bine instilatii.Asa ama facut, in noiembrie au urmat groazicele proceduri, 8 buc, am zis ca mor de durere si am si lesinat ce-i drept, nu doresc la nimeni asa ceva, oare de ce se mai fac porcariile astea??? Dupa instilatii am zis gata in 2-3 luni tre sa raman. Dar in a 3 luna intarzie cm, la 35 zile fac teste si negative bineinteles, la 40 zile la fel,,, Merg la eco, surprizaaaa chist ovaarian stg de 77mm/56mm. Pffff nu se poate facusem o eco cam 4-5 luni in urma,,, in fine ma hotarasc sa mai merg si la alti medici sa aflu si alte pareri.In 3 sapt merg la 3 medici diferiti, toti acelasi diagnostic si imi dau sa iau AC 3 luni.Eu intre timp imi faceam hormonalele, nu ca mi-ar fi zis ei, ci din proprie initiativa..In ziua 3 mi-a iesit mare LH 14.4 si FSH 6.7(asta e bun).
Ziua 14, Estradiol 614.9 e bun, si repet LH 11,8 e mic. Ah uitasem sa zic ca un medic din aia 3 mi-a dat sa fac CA 125, si l-am facut tot in ziua 14 ca eram tare stresata.Am aflat ca era bun rezultatul, adica 12.8.
In ziua 21 toate ies bune, progesteron, prolactina,FT4, TSH etc,,,
Printr-o buna cunostina merg la Giulesti, ma hotarasem sa mai cer o parere si sa vad ce fac, ptr ca presupusul chist ma deranja si aveam dureri pana in Douglas jos.Ei si aici "cireasa de pe tort", doctorul doar a pus ecograful pe mine si s-a pronuntat, nu e nici un chist este hidrosalpinx urat si mare, trebuie operat, cand te hotarasti ma suni si te programezi,,,, Ei haiiii ca la asta chiar nu ma asteptam, dar la 3 sapt m-am operat(ma hotarasem atunci) si doctorul a avut dreptate, mi-a scos trompa ca era ffff afectata. Undeva nici instilatiile nu mi-au facut bine, ca nu se dezlipise trompa si s-a dilatat,,,Si apoi ceilalti la care am fost imi vine sa le dau cu eco in cap, ma tin 3 luni pe AC si de fapt la mine era urgenta sa ma operez,,,Am fost la peste 12 doctori in anii astea, unul mai "obosit" ca altul, ghinionul meu asta e,,,,
Rezultatul operatiei; salpingectomie stg, codonoliza si adezioliza dreapta, trompa drapta cu fimoza pavilionara, sdr aderential pelvin.
Perfuzie utero tubara postoperator - permeabilitate 1, adica buna.
Medicul mi-a zis sa facem monitorizari si sa incercam timp de 6 luni, era optimist, a zis ca a curatat totul pe acolo si acum este ok.Trebuie sa prindem ovulatia pe partea cu trompa, insa ovarul de pe stg e mai bun, dar nu ma ajuta deloc in situatia asta,,,
Dupa 6 luni facem o IA si apoi daca nu,,, stim ce urmeaza,,,
Nu am facut analiza AMH.
Imi cer scuze ca am scris atat de mult, sper ca nu v-am plictisit,,,,
Va poopicccc pe toateeee si astept vesti bune de la voi, ca asa ne incurajati si pe noi sa luptam in continuare. o zi minunata va doresc

Mergi la inceput

Am uitat sa va intreb daca dupa laparo dupa ce se termina secretiile acelea de 3-4 zile, ati avut cumva o secretie alb-crem mai branzoasa, fara mancarimi, usturimi etc,,,, parca ar fi candidoza,,,
Oare e normal sa fie asa?
Multumesc anticipat

Mergi la inceput

eu nu imi mai amintesc daca am avut asa ceva!

Mergi la inceput

of...........jaguar cand ma gandesc ca sunt in aceea si barca cu tine
eu in decmebrie 2008 mam operat tot de hidro..dar nenorocitul asta ed dct al meu nu mia recomndat sami scot trompa stanga care era singuar afectata de hidro..si doar mia curato..
si uite asa dupa nici jum de an de la operatie am hidroo pe ambele trompe FFFF AFECTATE SI IN CANT MARE..prin urmare acum dupa 15 mai merg sa scot amble trompe..
ca de daca dct imi scotea trompa at cea afectata macar ramaenm cu una...asa sau infectat din nou amnadoua....deci hidro a recidivat....

Mergi la inceput

Pogonici, imi pare rau ca trebuie sa scoti ambele trompe, offfff,,,
Sa-ti dea Dumnezeu putere sa mergi mai departe, trebuie sa reusim si noi, intr-un fel sau altul!!!
La mine trompa ramasa nu are hidro, deci a zis ca doar a avut fimoza si a curatat-o, permeabilitate are,,,, sper sa nu ma trezesc si eu cu surprize din astea, dar oricum am mare incredere in medicul care m-a operat si stiu ca a facut treaba buna!!!
Tamary, saru'mana. Poate mai intra fetele si imi spun daca au avut asa ceva dupa laparo,,,,
O zi buna si cu mult soareeee!!!
Va poooppppppp

Mergi la inceput