Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (32)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina97

Citat:
citat din mesajul lui enik83

vai de mine bine ca ai pomenit de branzica..imi sun si eu sotul sa-mi ia diseara cand vine.. si-mi fac si eu maine galuste cu braza de vaci.. de cand n-am mai mancat..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]




ce coicidenta, eu vreau sa fac diseara cand vine si sotul (papanasi fierti le zic io), am branza pregatita, grisul, ouale, totul

zi-mi si mie ce reteta ai tu ca la mine e prima data cand fac, am mancat mai demult facuti de matusa mea si zilele trecute am vazut reteta intr-o carte de bucate si gata pofta.



cristina 17+ cu


yammmy...papanasi fierti ce idee buna! nu am mai facut de ceva ani, cred! mie imi plac cu putina dulceata pe ei.. cred ca o sa fac si eu diseara, doar ca trebuie sa cumpar branzica de vaci.

Dar nu stiam ca se pune si gris... spune-ne si noua reteta ta.


Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina97

Citat:
citat din mesajul lui enik83

vai de mine bine ca ai pomenit de branzica..imi sun si eu sotul sa-mi ia diseara cand vine.. si-mi fac si eu maine galuste cu braza de vaci.. de cand n-am mai mancat..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]




ce coicidenta, eu vreau sa fac diseara cand vine si sotul (papanasi fierti le zic io), am branza pregatita, grisul, ouale, totul

zi-mi si mie ce reteta ai tu ca la mine e prima data cand fac, am mancat mai demult facuti de matusa mea si zilele trecute am vazut reteta intr-o carte de bucate si gata pofta.



cristina 17+ cu


simplu de tot..pui branzica..spargi un ou..doua, depinde cata faci..amesteci..pui gris..pui apa la fiert..cand da in clocot faci focul incet....faci galustele.. le bagi in apa si pui capac..vezi sa nu fiarba tare apa..da? separat fac un amestec de pesmet cu zahar..pun tigaia la incins cu putin ulei si adaug pesmetul cu zahar..amesteci un pic si opresti focul..cand s-au fier galustele.. le scoti si le dai prin pesmetul din tigaie.. eu una asa le fac...sunt delicioase..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Citat:
citat din mesajul lui cristina97

Citat:
citat din mesajul lui enik83

vai de mine bine ca ai pomenit de branzica..imi sun si eu sotul sa-mi ia diseara cand vine.. si-mi fac si eu maine galuste cu braza de vaci.. de cand n-am mai mancat..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]




ce coicidenta, eu vreau sa fac diseara cand vine si sotul (papanasi fierti le zic io), am branza pregatita, grisul, ouale, totul

zi-mi si mie ce reteta ai tu ca la mine e prima data cand fac, am mancat mai demult facuti de matusa mea si zilele trecute am vazut reteta intr-o carte de bucate si gata pofta.






yammmy...papanasi fierti ce idee buna! nu am mai facut de ceva ani, cred! mie imi plac cu putina dulceata pe ei.. cred ca o sa fac si eu diseara, doar ca trebuie sa cumpar branzica de vaci.

Dar nu stiam ca se pune si gris... spune-ne si noua reteta ta.


Elena 14+


pai reteta 'mea' e din cartea de bucate de sanda marin :

250g branza de vaci
1 ou mare sau 2 oua mici
3 linguri de gris
sare
zahar si pesmet pentru pus pe deasupra

se amesteca bine branza cu ouale, grisul si sarea. din compozitie se fac (cu mana inmuiata in faina) galuste mici, rotunde, turtite si cu o adancitura la mijloc.
se pune la fiert apa cu putina sare intr-o cratita larga, cand da in clocot se pun papanasii iar dupa ce se ridica toti deasupra se mai fierb 10 min la foc foarte mic.
se servesc fierbinti cu pesmet si zahar sau cu smantana.

in alte carti de bucate am gasit diverse variante: cu gris si faina, doar cu faina si reteta asta doar cu gris. inca n-am incercat niciuna personal pana acu



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Anagia, bine ai venit!!! 19 saptamani deja!!

Felicitari si bebe sanatos si la termen!


Ce imi place de voi "cele mari"! Eu cu 14 saptamani ale mele...offf.. greu mai trece timpul!



Elena 14+




Noi nic macar 14 nu avem, le implinim duminica

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 13+






Da, dar macar tu ai 2 minuni in burtica! Mi-ar fi placut si mie sa am doi, ca cine stie daca DD ni-l mai trimite si pe al doilea.. Eu am 34 de ani deja

Elena 14+


Mai stii pe la varsta asta sunt mai multe sanse de gemeni natural, a o cunostinta care a avut gemenii la 35 de ani, nu se stie...

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 13+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Crissy, multumim de pontul cu gelatina!

Daaar, intrebare intrebareata

eu am gasit la magazin gelatina praf si nu stiu unde am citit ca trebuie granule....ce sa fac?? sa mai caut granule? sau pot folosi praf???

mercic!

Bulina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui enik83

Citat:
citat din mesajul lui cristina97

Citat:
citat din mesajul lui enik83

vai de mine bine ca ai pomenit de branzica..imi sun si eu sotul sa-mi ia diseara cand vine.. si-mi fac si eu maine galuste cu braza de vaci.. de cand n-am mai mancat..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]




ce coicidenta, eu vreau sa fac diseara cand vine si sotul (papanasi fierti le zic io), am branza pregatita, grisul, ouale, totul

zi-mi si mie ce reteta ai tu ca la mine e prima data cand fac, am mancat mai demult facuti de matusa mea si zilele trecute am vazut reteta intr-o carte de bucate si gata pofta.



cristina 17+ cu


simplu de tot..pui branzica..spargi un ou..doua, depinde cata faci..amesteci..pui gris..pui apa la fiert..cand da in clocot faci focul incet....faci galustele.. le bagi in apa si pui capac..vezi sa nu fiarba tare apa..da? separat fac un amestec de pesmet cu zahar..pun tigaia la incins cu putin ulei si adaug pesmetul cu zahar..amesteci un pic si opresti focul..cand s-au fier galustele.. le scoti si le dai prin pesmetul din tigaie.. eu una asa le fac...sunt delicioase..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]




si gris cam cat se pune... ca nu stiu.. eu nu puneam si banuiesc ca de asta se cam desfaceau la fiert

Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui enik83




ce coicidenta, eu vreau sa fac diseara cand vine si sotul (papanasi fierti le zic io), am branza pregatita, grisul, ouale, totul

zi-mi si mie ce reteta ai tu ca la mine e prima data cand fac, am mancat mai demult facuti de matusa mea si zilele trecute am vazut reteta intr-o carte de bucate si gata pofta.




[/quote]

simplu de tot..pui branzica..spargi un ou..doua, depinde cata faci..amesteci..pui gris..pui apa la fiert..cand da in clocot faci focul incet....faci galustele.. le bagi in apa si pui capac..vezi sa nu fiarba tare apa..da? separat fac un amestec de pesmet cu zahar..pun tigaia la incins cu putin ulei si adaug pesmetul cu zahar..amesteci un pic si opresti focul..cand s-au fier galustele.. le scoti si le dai prin pesmetul din tigaie.. eu una asa le fac...sunt delicioase..

14+ cu o minune de
poze

[url=http://lilypie.com][/url]


[/quote]

saru'mana de explicatii. Da'cat gris pui, dupa ochi, nu? asa e si maica-mea si soacra-mea, toate le fac dupa ochi si dupa "cat trebuie" de nu pot sa iau si io o reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Puteti incerca si papanasi la cuptor. Nu sunt la fel de gustosi ca cei prajiti, dar sunt chiar buni.

Eu azi am avut in meniu (sper sa nu va fac pofta):
- salata de vinete fara maio (am pus vinete coapte la congelator) cu 2 felii de paine
- banana milkshake (~ 2 cani)
- 1 kiwi
- supa de pui
- 1 mar
- 3 covrigi
- 1 cana sana
Pt diseara am in plan salata cu telemea (dupa ce vin de la sala)

.. Si pt maine dimineata omleta cu branza si ceapa iummi (iese excelenta si la cuptor, cu putin lapte/ iaurt in compozitie - mai pufoasa)



*************************
Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxv24nho4ve.png" target="_blank">16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

Crissy, multumim de pontul cu gelatina!

Daaar, intrebare intrebareata

eu am gasit la magazin gelatina praf si nu stiu unde am citit ca trebuie granule....ce sa fac?? sa mai caut granule? sau pot folosi praf???

mercic!

Bulina 20+


io pun gelatina la pliculet, de la dr oetker cred ca e, si nu mi-a facut surprize pana acum



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Ce coincidente!!! Eu toata saptamana am mancat numai papanasi fierti, mi-am facut 2 portii si marti si ieri.
Si salata de vinete. Si reteta mea e la fel cu a Cristinei si mi-au iesit foarte buni

Paula, 17+ cu

Mergi la inceput