Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (32)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Ochidut, supozitoarele cu glicerina ajuta, Duphalac, dar astea mai la cazuri extreme. Ai dreptate, tranzitul plin iti da eroare la cantar. In orice caz in alimentatia ta trebuie sa abunde fibrele, din cereale integrale, din fructe (nu sucuri), astea mai ajuta, nu fac minuni, pt ca noi suntem "speciale".

Paula, eu una n-am mai auzit ca pestele e interzis, cum spunea si Cris, ala de conserva si ala oceanic sunt de evitat, dar un pastrav, un salau romanesc, un crap, orice, romanesc sa fie si bine preparat termic. Eu mananc cel putin 1 data pe saptamana o bucatica de peste, pe gratar.

Alina 16+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Cris, felicitari, ai intrat in saptamana 20! De abia astept...

Alina 16+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Multumesc.Deci peste va fi...

Paula, 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

fetelor, in leg. cu pestele, e interzis sau se poate. eu sunt lacto/vegetariana dar mai mananc... si peste. cand zice cineva ca/i ploua/n gura dupa carne asa sunt eu cu salatele ... si pestele uneori. suna ciudat, nu/i asa?! dar asa am fost mereu...de cand cu sarcina... mananc si carnita... dar nu ma simt bine deloc... nu ma 'omor' dupa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheritra

Citat:
citat din mesajul lui lalala13

acum, care din voi au probleme cu masuratorile la artere uterine( acele ir-uri)? ca mie mi-a gasit o valoare mai mare si sunt curioasa la voi care au fost valorile...

Da si tu valorile, ce inseamna cam mare? La varsta ta de sarcina nu exista cam mare, la prima morfofetala conteaza IR-urile.

Shery 18 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)

pai aveam 0,77 si mi-a zis dr ecograf ca e f mare..

----------------------------------------------
my somebody....

17+

Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

bumblebee, multumesc de incurajari pentru partea cu gatitul
De cantarit ma cantaresc intr-adevar dimineata, o sa mai incerc doar sa ma lupt cu constipatia, ca si ea cred ca e de vina in toate neplacerile astea.
Alt remediu decat prune, iaurturi, fibre, nuci, apa pe stomacul gol mai stie cineva??

va pup pe toate si va doresc un w/end placut

20 + cu

Miere dimineata pe stomacul gol, lactuloza in concentratie cat mai mare si salata verde/de varza la pranz.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

lalala13, mie mi-a iesit la 16sapt IR de 0,7 si 0,8. E cam mare dar din cate am citit trebuie monitorizata si vazut daca are tendinta de scadere. Exista si tratament pentru asta. EU o sa vad la eco peste 2 saptamani cum iese si vb atunci cu doctorul.

20+
Vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!
La mine ninge, nu se mai termina iarna aceasta, niciodata nu am prins zapada sa tina aici si acum tine de 3 luni aproape.

Puiutz mic, am facut o mare prostie la prima sarcina, am alergat dupa tramvai si cam in aceeasi zi m-am gandit sa car 10 kg de capsuni din piata sa fac gem. Nu stiu care a determinat colul sa se deschida, ca dupa tramvai alergam cam zilnic pentru ca dimineata ma trezeam tare greu, mancam, vomam si se facea tarziu pana plecam la servici, imi era jena sa ajung dupa 10 desi programul era flexibil. Si uite asa greselile se platesc, in final mi s-a inchis colul dar mi-am dat si rinichii peste cap de la pastile si am retinut apa. A doua oara am luat pentru ca aveam sangerari, placenta s-a ridicat greu de pe col dar in final a fost totul bine.
bumblebee, daca vrei sa nasti natural cam trebuie scos utrogestanul prin luna 7-a. Eu l-am scos la 26s a doua oara ca am vazut ce greu a mers daca l-am luat 32 de saptamani, insa la prima sarcina n-ai de unde sa-ti cunosti organismul si mergi pe ideea ca daca e sa nasti macar sa aibe bb 7 luni.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Deci gata, fiica-mea s-a hotarat ca vrea surioara. Pe care o va chema Bianca-Georgiana

Dragaica, si eu mananc tot pe la calc. Cel putin MD si gustarile. Rezolv doua lucruri deodata: mananc si citesc si forumul. Gemenii tai sunt in acelasi sac gestational?

puiutz, nu te gandi prea mult, cate mamici de gemeni cunosc toate sunt trase prin inel.

enik, cum v-ati distrat in oras?

michelle, am executat si eu azi omleta, dar nu la cuptor ca nu am atata rabdare pana se face. Am mancat de-a oua sarcina asta, sper sa nu dau in galbinare

ochidut, a fi o mama buna nu inseamna exclusiv a fi o buna bucatareasa. Diversificarea la bblusi se incepe cu piureuri de fructe si legume. Aici nu ai cum sa dai gres, poti sa nu fi calcat in viata ta in bucatarie ca nu ai cum sa gresesti . Cu timpul vei excela. Cu ingrasatul... fa-ti niste analize la tiroida. Eu sunt patita (nu in timpul sarcinii ci dupa nastere). Poate organismul tau retine apa. Obisnuiesti sa mananci sarat? Te cantaresti aproximativ in aceleasi conditii? (seara ar putea sa-ti arate si 2-3 kg mai mult ca dimineata). Incearca si kiwi pe stomacul gol. Soacra isi mai prepara o apa din tarata de grau (o cana cu apa cu 2 linguri tarate, lasata de seara pana dimineata, zeama bauta pe stomacul gol). Si mierea e laxativa.

katalina, fiica-mea a experimentat toate tipurile de pictura: body painting, pictura murala, pe hartie... i-a mai ramas pe panza, dar inca nu-i dau idei. mi-ar placea si mie asa o plimbare cu rulota.

baby78, nu te mai gandi la nenorocirile altora. Eu bocesc efectiv cand aflu astfel de vesti (si am aflat si eu in ultima vreme), dar trebuie sa gandim pozitiv ca altfel... o luam razna si e pacat ca suntem tinere iar Socola e supra-populat. Utrogestan iau si eu dar 2 cp, una dimineata si una seara. Culmea e ca pe prospect scrie ca e recomandat doar in primul trimestru de sarcina.

Otilia, nu te mai gandi, poate e totusi baietel. Si ca sa te incurajez ... bunica are niste vecini care s-au oprit din facut copii dupa a cincea fata. Nu te supara

bumblebee, intr-adevar, un col "dur" ingreuneaza dilatarea --> dureri mai mari (cred).

arissa, eu m-am visat pe mine nascand. Am nascut rapid, fara durei & Co, asistata de mama

paula, pestele nu este interzis. Trebuie sa eviti peste marin si nu trebuie consumat n exces (eu zic ca o data pe saptamana ar fi suficient). Cauta peste de apa dulce (crap - dar are multe oase). Eu mananc pastrav (cumparat de la o pastravarie din Vatra Dornei).

Cristina 13 s & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Va las ceva dragut ce am primit prin mail si merg pe clocitoare:

O mostra de gandire pozitiva

Sunt recunoscatoare :
> Sotului care sforaie toata noaptea,
> Pentru ca doarme acasa cu mine si nu cu altcineva !
..........
> Fiicei mele adolescente care se plange ca trebuie sa spele vasele,
> Pentru ca inseamna ca este acasa si nu pe strazi.
.........
> Impozitelor pe care le platesc,
> Pentru ca inseamna ca sunt angajat.
..........
> Murdariei de curatat dupa o petrecere,
> Pentru ca inseamna ca am fost inconjurat de prieteni.
............
> Hainelor care sunt putin cam strimte,
> Pentru ca inseamna ca am destul de mincare.
.......
> Umbrei mele care ma insoteste la munca,
> Pentru ca inseamna ca sunt afara la lumina soarelui.
.....
> Podelei care trebuie stearsa si ferestrelor care trebuiesc spalate,
> Pentru ca inseamna ca am o locuinta.
....................................
> Tuturor nemultumirilor la adresa guvernului pe care le aud,
> Pentru ca inseamna ca avem libertatea cuvintului.
...............
> Locului de parcare pe care il gasesc tocmai la capatul parcarii,
> Pentru ca inseamna ca pot sa merg si ca am fost binecuvantat cu un mijloc de transport.
....................
> Zgomotului pe care trebuie sa-l suport de la vecini,
> Pentru ca inseamna ca pot auzi.
........................
> Gramezii de rufe de spalat si calcat,
> Pentru ca inseamna ca am haine de imbracat.
.....
> Oboselii si durerilor musculare la sfarsitul unei zile,
> Pentru ca inseamna ca am fost capabil sa muncesc din greu.
..........
> Soneriei care ma trezeste in zorii zilei,
> Pentru ca inseamna ca sunt viu.
................
> SI , IN SFARSIT, .... pentru e-mail-uri,
> Deoarece inseamna ca am prieteni care se gandesc la mine.
...........
>
> O zi frumoasa...si incercati sa ganditi pozitiv...doar avem atatea
> daruri...pe care le uitam din pacate!
Toate astea mi le spun in primul rand mie...

Cristina 13 s & Elise-Stefania

Mergi la inceput