Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 5
Ada_74 spune:
Eu nu am vrut sa comentez daca e moral sau nu, ci doar daca e legal sau nu.
Pana una alta, interpretarile date de Curtea Constitutionale, bune sau nu, trebuie respectate. Ce cred eu ca NU POATE FACE guvernul:
nu poate sa conditioneze acordarea alocatiei, sau cuantumul ei, de veniturile parintilor, si asta pentru ca TITULARUL DREPTULUI ESTE COPILUL. Acesta nu este un ajutor social, ci un drept constitutional, iar in acordarea lui nu poate aparea nici un fel de discriminare.
Guvernul poate, intr-adevar, asa cum spunea Eseea, sa stabileasca o alocatie de stat in cuantum de un leu, dar valabila pentru toti, iar pentru copiii provenind din familii cu venituri mici, sa vina cu alte forme de ajutoare, asa cum sunt si acum alocatiile complementare.
Dar subliniez, alocatia de stat trebuie sa se acorde nediscriminatoriu.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 Decizia asta nu s-a luat pe baza de doctrina politica, nu este o propunere bazata pe principii ci pe disperare. Suntem intr-un mare rahat, nu sunt bani! Pe mine ma ingrijoreaza ce va urma, situatia in care ne aflam e mult prea nasoala sa se rezolve taind 40ron/luna de la un copil sau chiar fara discriminare de la toti... |
Nu le mai plange de mila, pentru ca inca sunt bani. Inca isi permit sa tina zeci de agentii cu sute de oameni platiti bine sau foarte bine, care majoritatea habar nu au cum sa-si faca treaba pentru care sunt acolo. Inca isi permit pensii speciale nesimtite in raport cu contributiile acelor oameni. Inca isi permit incompetenti obedienti politic in nenumarate posturi unde se cere eficienta, platiti gras. Inca isi permit mari corupti adapostiti sub diverse umbrele de imunitate. Inca isi permit sa nu faca un plan anticriza normal, asa cum au majoritatea tarilor.
Dar taiem de la copii, ca nu mai sunt bani ...
P.S. Mie personal nu imi sunt neaparat necesari acei bani, recunosc, dar mi-e sila de modul asta stramb de a speria oamenii ca sa puna botul la deciziile lor proaste.
moonchild spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali [quote]citat din mesajul lui moonchild Ai fi surprinsa sa afli ca sunt si familii cu venituri bune care nu sunt revoltate decat de faptul ca banii nu ajuta real pe altcineva si nu ca nu ii vor mai primi. Apropo, tu din care categorie faci parte ? |
Da, chiar nu-mi vine sa cred ca ar renunta cineva, oricat de bogat, la ceva ce i se cuvine. Ca pe urma poate decide sa doneze banii respectivi e alta poveste..Dar banii care nu mai ajung la cei bogati nu te astepta ca statul o sa ii imparta la saraci..
Eu fac parte din categoriile: "nu-mi prisosesc niste bani in plus", "si eu si sotul lucram in cercetare si nu s-au mai dat salarii din ianuarie", "noroc ca ma mai ajuta bunicii cu cele necesare copilului" si "venit mediu si instabil"
Natasa spune:
Eu eram sustinatoarea ideii "mai bine mai mult pentru cei care chiar au nevoie de bani astia decit 2 lei dati tuturor". Si as fi si acum sustinatoarea aceleiasi idei daca nu as vedea cum nenorocitii astia isi bat joc de noi, cum nu sint bani pentru sanatate, nu-s bani pentru alocatii, dar pentru hotiile lor si parasutele transformate in oameni politici se gasesc. Bat toba cu pensiile uriase, cu salariile nesimtite ale celor de la stat, dar o fac doar pentru a invrajbi si pentru a arunca praf in ochii prostilor ca iau masuri si fac dreptate...
adrianapop spune:
Daca as sti SIGUR ca banii taiati de la familiile bogate merg la familii sarace si nevoiase atunci as fi de acord fara sa clipesc,,,DAR ma indoiesc sincer.
statul mai gaseste o solutie de asta SCLIPITOARE sa isi asigure pensiile si salariile ptr ei,,,ca in rest poporul poate muri de foame,,iar prin programul anticriza se intelege ,introducerea de noi taxe,impozite ,taierea de la pensie tocmai a celor care nu merita,, si mai nou taierea alocatiei.
In plus mie imi suna a incurajare ptr cei trantori care se multumesc cu venituri mici si sant adeptii sloganului,,Sarac m-am nascut ,sarac vreau sa mor:
cait spune:
Asta e ultima gaselnita in materiede economii pe care au gasit-o..Economii de ochii lumii, ai Europei si altele cc ca economii la contractele proprii nu se vor face never.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
Claudelu spune:
mie sincer mi se pare o tampenie, sincer...
Eu il vad pe puiu meu cat se bucura el cand ii vine alocatia si o baga in pusculita, cum isi numara el banutii lui
Azi auzindu/ne vorbind de alocatie, ne-a intrebat de ce vrea Base sa/i ia alocatia I-am spus sa stea linistit ca nu avem noi asa salarii mari incat sa nu/si mai primeasca "salariul"
Apropo de "salariu"...eu zice ca merge la gradi si ca si el ca si mama si tata primeste "salariu"
Claudia si Raul-Andrei
bertha spune:
Am citit tot ce s-a scris la topicul asta si am senzatia ca privim totul prea personal, la nivel de individ, ceea ce nu-i gresit, dar sigur e insuficient. Esenta ideii este sa primeasca mai multi bani pt copii categoriile defavorizate. Din punctul meu de vedere, aici e mult de discutat. Sunt pentru protectia sociala a persoanelor cu posibilitati materiale modeste, dar nu mi se pare normal si corect sa se impovareze la nesfarsit oamenii care muncesc si care oricum tin in spate un sistem bugetar supradimensionat si multe milioane de pensionari. Cu alte cuvinte, dai tot in boul care trage, cum spune romanaul.
Statul are datoria sa sprijine oamenii saraci, dar fara sa nedreptateasca acele categorii care pun osul la treaba. Acele categorii cu posibilitati materiale reduse trebuie spijinite dpdv financiar, dar esential e ca statul sa creeze conditiile necesare ca acei oameni sa poata si sa vrea sa-si depaseasca aceasta conditie de defavorizat. Si asta se face prin locuri de munca, facilitarea accesului la scoala si instruire etc. Pt ca poate ma pierd in explicatii, dau un exemplu concret: o mama cu 4 copii rareori se va stradui sa gaseasca un loc de munca, pt ca va incasa, sa zicem, 8oo lei din alocatiile copiilor, suma suficient de motivanta pt a sta acasa alaturi de copii.
Exista si o alta latura a problemei, absolut esentiala in Romania: cine intra in categoria de defavorizat. Am lucrat la Serviciul Social al unei Primarii. Am privit cu atentie oamenii care veneau sa depuna cereri si sa ridice ajutor social. Era mai multe categorii:
- cea sincera - oameni batrani, mame singure cu multi copii, ii vedeai de la distanta cat sunt de amarati;
- cea a oamenilor relativ tineri, care puteau munci, dar n-o faceau, preferau sa traiasca din banii trimisi de copiii ce munceau afara sau munceau la negru si se gandeau ca nu strica un ajutor suplimentar de la stat;
- categoria interlopa - oameni de toate etniile care nu muncisera in viata lor, se ocupau cu tot soiul de "afaceri" necinstite, veneau sa ridice venitul minim garantat cu taxi si cereau soferului sa-i astepte pana ridicau banii.
Inspectorii de la Primarie stiau fiecare caz in parte, se facea ancheta sociala, vizita la domiciliu, dar, fie inchideau ochii, fie nu puteau sa-i contrazica dpdv legal, pt ca ei chiar nu obtineau venituri impozabile. Pt acest venit minim garantat, beneficiarii erau obligati sa presteze un nr de zile in folosul comunitatii, de obicei faceau curat in parcuri, plantau iarba, flori etc. Daca prezentai un certificat medical ca nu ai voie sa faci efort, erai scutit de aceste zile de munca. Ghiciti??? Din ultimele 2 categorii, cam 3/4 n-aveau voie sa depuna efort si astfel tot aia amarati si betegi dadeau cu sapa. Toate informatiile pe care vi le-am dat sunt la nivelul anului 2004-2005, ulterior m-a ajutat Dumnezeu si am gasit alt loc de munca. Poate legea e altfel acum, categoriile sunt tot alea 3.
Ei bine, masuri ca cea despre care vorbim vor incuraja natalitatea si in astfel de medii, va incuraja parintii sa nu lucreze...peste 18 ani nu vor mai beneficia de alocatiile copiilor si, necontribuind la fondul de pensii, vor fi permanent cazuri sociale, oameni pe care statul ii va cara permanent in spate, evident prin intermediul celor ce muncesc.
Partea proasta e ca guvernantilor nu le place sa gandeasca pe termen lung, mai simplu e sa tai de la cei ce au, practicand un tip modern de haiducie.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Fomalhauti spune:
Mica rectificare: o mama cu 4 copii nu primeste 800RON din alocatii ci 168 (daca nu are cvadrupleti sau cvadrupli, nu stiu cum se zice, sub 2 ani). Cat e intretinerea la bloc pentru 5 persoane?
Andrada spune:
Mie mi se pare trist sa n-ai nevoie de acei 40 de lei (cum majoritatea admite) dar sa ii ceri totusi "sa fie".
Fireste ca e discriminatoriu fata de parintii cu salariu mare asta e si scopul unui ajutor social. Nu orice discriminare e rea.