Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Multumesc Eseea pentru link!
Eu ma uitam pe antena 3 si pe realitatea, dar probabil ca s-a preluat stirea si pe net.
Fetelor, nu e vorba de suma, intr-adevar, nu prea ai ce sa faci cu 40 de lei, dar e vorba de principii; si cum spunea si Ada_74, scrie in constitutie ce si cum. Ca de obicei asta fac ceva pe ea de constitutie.
Nu am nimic impotriva a se asigure o protectie sociala mai puternica pentru copii familiilor sarace, dar sa incepi cu haiducisme de genul luam de la bogati si dam la saraci, mi se pare la fel ca tot ce face acest guvern, praf in ochi, ca sa nu zic altceva.
Si macar daca ar lua de la bogati! Vi se paree ca o suma de 3000 de lei pe venit de familie, cu un copil, este asa de mult?
Se pare ca de la salariul mediu (nu stiu cat este, probabil vreo 1200) nu se va mai da alocatia. repet, este o uma derizorie si nu i-as simti lipsa, insa simt lipsa de competenta a acestui guvern.
Si nu stiu cine a pomenit aici de "solidaritate sociala"! Eu iti spun sa nu te mai uiti atat in gura pdl-istilor. Eu pot fi solidara social si cum vrei tu, dar ce se intampla in tara acum, nu e deloc de domeniul meu. Adica eu daca mi-as da tot ce am si nu as reusi sa aduc pe linia de plutire nci macar o familie saraca, de abia reusim noi; dar de ce nu-si vand ei viloaiele, terenurile si nu isi scot banii din banci ca sa le dea saracilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu privesc acest lucru si din alt punct de vedere (probabil gresit, dar asta e, toti mai gresim cateodata).
Pentru a se stabili cine ce venit are, cat are, se vor institui probabil fel de fel de comisii. Va fi probabil nevoie de dosar in care sa se regaseasca adeverinte de venit, certificat nastere, etc
Adica o cheltuiala de energie, timp, bani probabil (dosare, copii xerox, drumul pana la ghiseul, biroul respectiv). Asta ar insemna plata salariilor celor care vor face parte din comisiile respective. Platiti din....???

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

ha ha ha , bravo Iasmin, bine gandit!!

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Eu pot doar sa observ ca e inca o incercare de invrajbire a populatiei, "saraci" contra "bogati", dupa binecunoscutul "Divide et impera".

Nu mi se pare ca luarea celor 40 roni de la cei cu venituri mai mari, i-ar ajuta cumva pe cei care ar ramine TOT CU 40 ron. Asta se scapa din vedere... dar o fi valabila chestia cu capra, cu vecinu“

Hobby

www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank"> .... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Pentru a se stabili cine ce venit are, cat are, se vor institui probabil fel de fel de comisii. [...] Asta ar insemna plata salariilor celor care vor face parte din comisiile respective.

Intr-o lume ideala asta ar insemna. Pana una alta pot foarte bine sa se ocupe de aceste dosare cei care sunt deja in sistem si se ocupa de alte sarcini. Nu oricand iti mai da sefu ceva de facut in plus iti da si bani pentru asta.

Si on-topic...40ron/luna intr-o familie cu venituri foarte mari e o gluma. Cat despre golul pe care urmeaza sa il acopere acesti bani...care bani?...problema e ca nu exista banii si deci sa vedem ce beneficii se pot taia fara sa doara prea tare. Se taie de la cei cu venituri foarte mari, mi se pare ok asa. Trebuie sa intelegem ca motivul este acela ca nu sunt bani nu ca se invart bani dintr-un loc in altul. Problema este ca nu stiu daca se vor putea opri aici si chiar ma astept la ceva probleme si intarzieri cu plata pensiilor sau a indemnizatiilor de crestere copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Pentru a se stabili cine ce venit are, cat are, se vor institui probabil fel de fel de comisii. [...] Asta ar insemna plata salariilor celor care vor face parte din comisiile respective.

Intr-o lume ideala asta ar insemna. Pana una alta pot foarte bine sa se ocupe de aceste dosare cei care sunt deja in sistem si se ocupa de alte sarcini. Nu oricand iti mai da sefu ceva de facut in plus iti da si bani pentru asta.

Si on-topic...40ron/luna intr-o familie cu venituri foarte mari e o gluma. Cat despre golul pe care urmeaza sa il acopere acesti bani...care bani?...problema e ca nu exista banii si deci sa vedem ce beneficii se pot taia fara sa doara prea tare. Se taie de la cei cu venituri foarte mari, mi se pare ok asa. Trebuie sa intelegem ca motivul este acela ca nu sunt bani nu ca se invart bani dintr-un loc in altul. Problema este ca nu stiu daca se vor putea opri aici si chiar ma astept la ceva probleme si intarzieri cu plata pensiilor sau a indemnizatiilor de crestere copil.

Se poate sa ai dreptate, mie insa tot a birocratie imi miroase. In plus, asa cum mentiona cineva anterior, un dosar (care va trebui evaluat- de aceea vorbeam de comisie, nu de tanti de la birou care primeste fizic dosarul) poate sa nu mai fie valabil o luna sau doua mai tarziu. In conditiile in care sunt multe familii care luna asta au un venit, luna viitoare altul. Asta in cazul fericit in care nu e vorba de o concediere (Doamne fereste)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Mie nu mi se pare discriminatoriu de loc. Alocatia copilor este o suma pe care parintii ar trebui s-o foloseasca pentru cresterea copiilor. Atunci cand parintii au venituri mari, cei 40 de lei ajung de regula bani de buzunar ai copiiilor (asa cum stiu nenumarate cazuri), ori rolul acelor bani nu este sa fie bani de buzunar.

Statul nu este 'mama si tata', ar trebuie sa-i ajute pe cei slabi/saraci/infirmi etc, etc. Ca nici asta nu face e o alta discutie...

Corina

Adica inapoi la "fiecare da dupa posibilitati si primeste dupa nevoi" - rings a bell? .

Daca e dreptul copilului constitutional al oricarui copil sa primeasca "imensa" suma de 40 RON de la stat, ti se pare normal sa-i conditionezi utilizarea acestor bani dupa cum consideri tu?

Eu nu stau in banii astia, probabil suntem din categoria "instariti" si risipitori, dar mi se pare un precedent periculos. In curand or sa impuna 50% impozit pe anumite salarii, desi poate unul care are un salariu mare are si responsabilitati pe masura iar altul care taie frunza la caini e incurajat in felul asta s-o faca mai cu sarg - nu generalizez

Sunt absolut de acord cu masurile sociale, cu ajutorarea familiilor nevoiase (gen plata partiala a intretinerii de catre stat etc) atata vreme cat nu mi se impune sa cotizez mai mult decat altii doar pentru ca am un salariu pe care statul il considera mare (sa ne intelegem, nu vorbesc de mii de euro, desi si in cazul in care as castiga atat, mi s-ar parea la fel de nedrept).

Statul nu are decat sa-si gestioneze corect fondurile obtinute din impozitele / taxele pe care le percepe in momentul de fata. De altfel, procentul cotizatiilor dintr-un salariu mai mare reprezinta o suma mai mare decat cel dintr-un salariu mai mic.

Stiu ca am divagat de la subiectul initial, dar, dupa cum spuneam, ar fi un precedent periculos cu tente comunistoide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Corect, Viviana si Ellej.

Ideea asta nu este nicidecum de ajutor social,ci de a ajuta statul sa economiseasca. Asta normal, tot pe spinarea contribuabilului care munceste, plateste taxe si sta oarecum intr-un picior ca nimic nu-i sigur in economia romaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Iata situatia noastra...Nu stiu ce inseamna salariu "mare" dar cred ca sotul meu se va incadra in aceasta categorie. Dar avem 6 copii. Ne taie sau nu alocatia? Ca nu a zis nimeni de "venit pe cap".

Realitatea este ca nimeni nu "sta" in 40(42)RON pe luna. Inseamna o paine pe zi. (Implicit o familie cu 6 copii ca a noastra nu sta in 210RON pe luna. Ceea ce nu inseamna ca nu sunt buni atunci cand vin..) Noi stam la casa, dar cred ca 40RON pe luna nu acopera nici intretinerea intr-o garsoniera pe timp de vara. Cu siguranta cei care stau in banii astia au nevoie de o alta forma de protectie sociala.

Fiul meu cel mare are 18 ani. Nu stiu cum e in alte tari dar in Romania, de cand am eu copii, niciodata alocatia nu a fost o suma in care "sa stai". Poate acum e cea mai buna situatie de pana acum, macar in primii 2 ani, cand acei 200RON acopera pampersii - asta chiar mi se pare ceva semnificativ.

Pe de alta parte ideea in sine este enervanta. Adica, parlamentarii nostri au atatea drepturi...Unele pe care le stim, altele pe care le stim mai putin. De exemplu, am aflat la un moment dat ca isi pot angaja un numar de persoane in diferite functii. Deci, daca sotul meu ar fi parlamentar, m-ar putea angaja pe mine (si nici nu ar trebui sa fac ceva). Ba l-ar putea angaja si pe fiul nostru cel mare...Si acesti parlamentari vin si spun: "Hai sa facem economii la buget, cei 40RON tot nu conteaza pentru tine. Hai sa dam celor saraci..."

Zicea cineva ca unii parinti "bogati" folosesc cei 42RON ca bani de buzunar pentru copii si asta nu ar fi normal. Nu prea inteleg care e problema...Mai ales daca sunt singurii bani de buzunar (dar nici macar asta nu prea se poate...). Inseamna 2RON pe zi "lucratoare", adica de scoala. Banii astia nu sunt nici de droguri, nici de tigari. Sunt bani de 2 covrigi sau un pateu (dar nu de oricare si de oriunde...)

Si, da, as renunta la banii astia (asa, presupunand ca acordul sau dezacordul meu ar avea o semnificatie) daca, de exemplu, s-ar normaliza sistemul sanitar. Mama mea a avut anul trecut piciorul rupt si a platit OFICIAL tija care i s-a pus. 1000RON. Apoi i s-a spus ca 112 nu poate fi solicitat pentru dus/intors la/de la spital pentru controlul de 6 saptamani (in conditiile in care doctorul a indicat clar ca trebuie sa o aducem intinsa, nu cu piciorul indoit). Asta inseamna inca 400RON...Mai adaugam consumabilele, inclusiv in spital (pampers, servetele umede). Mai adaugam medicamente - pai, da, ar fi fost gratuite sau compensate, dar mama primea deja alte medicamente si e un "plafon" - care nu depinde de pensie....Asa ca, repet, da, as renunta la alocatie dar sa stiu ca am asistenta sanitara gratuita...Sa mai scriu ca un aparat dentar fix pentru un copil costa 3000RON (alocatia pe 6 ani....).

Si pot sa va spun ca exista si alte discriminari...De exemplu, in Bucuresti, la bloc, se subventioneaza caldura. In alte orase nu se subventioneaza. Si nici in Bucuresti, la case. Si eu platesc caldura (daaaa, as da toate alocatiile numai sa-mi subventioneze caldura). De ce e asa? Fiindca majoritatea alegatorilor locuiesc la bloc. Si reabilitarea termica? De ce nu am si eu dreptul la 2/3 subventie? Chiar nu e universal valabil ca oamenii bogati stau la "vila" si cei saraci la bloc.

Asta e tara in care traim. Sunt altele mai rele. Noi sa fim sanatosi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ada_74
Constitutia Romāniei, art. 49

"(2) Statul acorda alocatii pentru copii ...

Daca ar fi fost scris Statul acorda alocatii pentru toti copiii, ar fi fost justificata indignarea. Altfel, ramane cum s-a stabilit.

Mergi la inceput