Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 27
Llaura spune:
Ruxij, eu ziceam de personal exemptions ($10,000 primeam noi pt married filing jointly, am aburit putin numerele); dar principiul ramane, cineva cu (de ex) doi copii va plati mai putin decat cineva fara copii. Si asta e in afara de mia de care zici tu. Limita la asta e $125,000 ceea ce pt noi la vremea respectiva era un deziderat de neatins.
La subiect: problema nu e ca in Ro sunt prea multe ajutoare sociale, problema e ca sunt prea multe salarii cat un ajutor social. Si asta in profesii dupa parerea mea cheie; personal de asta am plecat.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea nu ma refeream sa ma ajuti pe mine, ci unde e nevoie : la ajutor umanitar de ex, acolo unde e nevoie de o operatie ceva si maretul stat roman ajuta f mult, si nu numai. Probabil trebuia sa fiu mai explicita, ca sa nu intelegi tu ca romanii sunt "handicapati" si au nevoie de ajutor. |
probabil ca daca te uitai sub nickul ei ai fi vazut ca a ajutat si fara "ajutorul" tau sugestiv. spre deosebire de tine. sau problemele umanitare din romania sunt in responsabilitatea diasporei, in timp ce romanii din romania au dreptul doar sa ceara altora ce nu pot oferi ei insisi? atacurile de la subiectul asta, ca intotdeauna, la adresa diasporei sunt josnice si trec nepedepsite, ca deobicei.
altfel, romania e un stat cu mentalitati comuniste, cu o evaziune fiscala pana la cer si cu pretentii pana la al noualea cer - sa-mi dea europa, sa-mi dea nato, sa-mi dea statul, sa-mi dea diaspora. asta in timp ce mitica e super ocupat cum sa fenteze statul, europa, nato, universul, mai interesat sa-si numere mita, profiturile obtinute pe piata neagra, sa caute noi metode de fentare a tuturor in interes personal. asta e mitica. merita 120 lei pe an? merita. pentru originalitate pe mapamond - nu-l intereseaza ca e criza mondiala, EL conteaza si nimeni altcineva. hi and bye mitica.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Llaura Ruxij, eu ziceam de personal exemptions ($10,000 primeam noi pt married filing jointly, am aburit putin numerele); dar principiul ramane, cineva cu (de ex) doi copii va plati mai putin decat cineva fara copii. Si asta e in afara de mia de care zici tu. Limita la asta e $125,000 ceea ce pt noi la vremea respectiva era un deziderat de neatins. La subiect: problema nu e ca in Ro sunt prea multe ajutoare sociale, problema e ca sunt prea multe salarii cat un ajutor social. Si asta in profesii dupa parerea mea cheie; personal de asta am plecat. If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
Da, ai dreptate in tot ce zici aici, inclusiv faza cu lefurile cat un ajutor social.
Nu stiu exact cum e cu taxele si cum se calculeaza, nici aia de mi-a facut taxele nu stie bine, ea baga numerele in program, dar vezi, e in functie de venit, bagi acolo cat castigi si exista un plafon, nu o suma fixa, si aia minuscula. Dc. esti insurat oricum esti avantajat la taxe fata de cazul in care esti single. Aici am observat ca dc. file ca "head of the household" iau mai putini bani inapoi de la taxe decat dc. file "married filling jointly", ceea ce m-a mirat, ca eu credeam ca e invers. Deci sunt destule "discriminari".
Eseea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
probabil ca daca te uitai sub nickul ei ai fi vazut ca a ajutat si fara "ajutorul" tau sugestiv. spre deosebire de tine. sau problemele umanitare din romania sunt in responsabilitatea diasporei, in timp ce romanii din romania au dreptul doar sa ceara altora ce nu pot oferi ei insisi? atacurile de la subiectul asta, ca intotdeauna, la adresa diasporei sunt josnice si trec nepedepsite, ca deobicei. altfel, romania e un stat cu mentalitati comuniste, cu o evaziune fiscala pana la cer si cu pretentii pana la al noualea cer - sa-mi dea europa, sa-mi dea nato, sa-mi dea statul, sa-mi dea diaspora. asta in timp ce mitica e super ocupat cum sa fenteze statul, europa, nato, universul, mai interesat sa-si numere mita, profiturile obtinute pe piata neagra, sa caute noi metode de fentare a tuturor in interes personal. asta e mitica. merita 120 lei pe an? merita. pentru originalitate pe mapamond - nu-l intereseaza ca e criza mondiala, EL conteaza si nimeni altcineva. hi and bye mitica. nimic |
spre deosebire de mine ce, Conchita? Nici eu nu am nevoie de "ajutorul" tau sugestiv.
eu ma retrag.
edit : scuze Ruxij ca nu m-am uitat sub nikul tau, aici am gresit.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
ruxij spune:
citat din mesajul lui Eseea [quote]citat din mesajul lui ruxij Adica ce e aia "putem ajuta cu ceva"? Si de ce trebuie aia din afara sa spuna asta, Romanii din Romania sunt cumva handicapati si cineva tot trebuie sa ofere ajutorul? Ii pui pe toti intr-o lumina proasta cu asta. Am inteles, "voi" spuneti ca "noi" n-ar trebui sa deschidem gura si sa fim atat de "combative" la subiecte care "nu ne privesc" pt ca "nu mancam salam cu soia". Eu am intrat aici pt. ca a fost atacata familia Andradei. Si in general pe acest forum se discuta probleme politice din Romania, care am explicat, sunt relevante in context global, nu doar punctual pt. Romania, asa ca interventia celor din afara este legitima. [/quot vezi ca tu jicnesti aici pe "handicapati" ( f urat din partea ta!!) nu ma refeream sa ma ajuti pe mine, ci unde e nevoie : la ajutor umanitar de ex, acolo unde e nevoie de o operatie ceva si maretul stat roman ajuta f mult, si nu numai. Macar cu o vorba buna, ca nu prea v-am vazut pe acolo ( sunt si fete care intra bineinteles ) dar la subiecte de genul celui de aici aveti o gramada de postari. Probabil trebuia sa fiu mai explicita, ca sa nu intelegi tu ca romanii sunt "handicapati" si au nevoie de ajutor. iar subiectul se refera la alocatiile din Romania ( ia citeste tu prima postare!), nu la politica la nivel global. Mami de fetita si de baietel Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Ete vax albina acum, ma pui tu la punct acum ca nu fac destule donatii la umanitare, asta-i buna!! Adica ca ce? Ca sa am dreptul sa deschid gura tb sa cotizez. Esti tare! O intorci cum doresti tu cica sa zicem "cum pot ajuta" si cand te intreb la ce, imi zici la subiectele umanitare pe DC. Treaba mea nenica ce donatii fac eu la viata mea, unde, cum si cand, ce legatura are asta cu prefectura? Si da, e o decizie politica, aia cu alocatiile, e o discutie politica si are legatura cu situatia politica si economica la nivel global. Oricum, nu vad ce drept ai tu sa imi inchizi gura si pe ce te bazezi. E vreo taxa speciala pe care doresti sa o platesc ca sa imi dai tu voie sa discut pe forum alte probleme in afara alegerilor din SUA? Eu iti zic una ,tu raspunzi pe langa si INTOTDEAUNA ajungi la PERSOANA mea. Ce fac si ce dreg si sa judeci dc. am dreptul la libera exprimare.
Madanic spune:
Legea asta este o tampenie, cu tot respectul pentru cei care o vad ca pe o modalitate de intrajutorare pentru familiile nevoiase.
Si nu zic asta din cauza disparitiei unei sume modice dealtfel, ci din cauza ca efectele ei nu vor aduce o usurare familiilor nevoiase si nici bugetului dupa cum e intentia guvernului.
In primul rand ca plafonul de eliminare a alocatiei va fi foarte jos, astfel incat o mare parte din copii care astazi primesc alocatia vor fi eliminati. Asa ca multi dintre cei care se considera indreptatiti sa o primeasca nu o vor primi pentru ca depasesc plafonul cu o suma modica.
In al doilea rand nu s-a mentionat cresterea alocatiei pentru cei care se incadreaza in barem. Si deci s-ar putea sa fie doar o strangere a pungii.
Daca insa vor marii alocatiile, o mare parte din familiile care traiesc in baza acestor alocatii isi vor marii numarul de membrii.
Era o vorba "Decat sa-i dai mancarea de-a gata mai bine ii dai o undita si il inveti sa pescuiasca". Nu face nici o diferenta daca ii pui parintelui o suma minima in mana in fiecare luna, viata copilului nu va fi mai buna daca parintele nu munceste pentru familia lui.
Sunt printre cei care primesc alocatii si familii care muncesc din greu si care totusi nu reusesc din forte proprii, insa sunt si multi care nu dau doi bani pe munca pentru ca le pica usor de la stat.
Parerea mea este ca legea ar trebui gandita altfel. In loc de modificarea alocatiei, sa se creasca ajutorul acordat familiilor nevoiase insa cu niste conditii:
1. trebuie sa lucreze;
2. daca nu lucreaza trebuie sa demonstreze ca au incercat sa se angajeze dar nu au reusit;
3. sa demonstreze ca au fost la cursuri de recalificare/profesionalizare si ca incearca sa se angajeze;
4. daca au refuzat angajarea, sa-si piarda dreptul la ajutor social.
In cazul in care nu indeplinesc conditiile statul ar trebui sa ia copii in custodie, si sa le ofere conditii de trai decente.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
speed spune:
citat din mesajul lui Madanic Parerea mea este ca legea ar trebui gandita altfel. In loc de modificarea alocatiei, sa se creasca ajutorul acordat familiilor nevoiase insa cu niste conditii: 1. trebuie sa lucreze; 2. daca nu lucreaza trebuie sa demonstreze ca au incercat sa se angajeze dar nu au reusit; 3. sa demonstreze ca au fost la cursuri de recalificare/profesionalizare si ca incearca sa se angajeze; 4. daca au refuzat angajarea, sa-si piarda dreptul la ajutor social. In cazul in care nu indeplinesc conditiile statul ar trebui sa ia copii in custodie, si sa le ofere conditii de trai decente. Madalina mami de Isabella Andreea http://www.picasaweb.com/bogdanmabo http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758 "Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile" |
pai madanic, toate masurile astea au fost puse in aplicare cel putin aici dar....e criza! e recesiune! primele fonduri taiate au fost fondurile pentru cursuri de calificare, recalificare,cautare de job, recautare de job si ce mai vrei tu...plus taiat fonduri pentru asistenti sociali pentru copiii cu handicap psihic ...plus taiat fonduri pentru adultii cu handicap fizic/psihic ...plus...plus...
miha81 spune:
Madanic toate conditiile enumerate de tine sunt puse in aplicare si in Romania! Adica nu poti primi ajutor social decat daca:
-lucrezi in folosul comunitati idirect proportional cu suma primita;
- esti obligat sa prezinti o data la trei luni adeverinta de la AJOFM ca nu ai refuzat nici un loc de munca nici un curs de calificare sau vreun loc de munca. Numai ca de cand a aparut aceasta lege, adica din 2001, foarte multe persoane s-au multumit cu atat!
Am inteles ca s-a pus in discutie faptul ca ajutorul social sa nu se mai acorde decat un anume interval de timp.
In ceea ce priveste ca statul sa ia copii in custodie...nu stiu daca ai intrat vreodata intr-un centru de plasament din Romania dar e groaznic. Si crede-ma am intrat in multe...
In ceea cepriveste alocatia nu sunt de acord sa se acorde doar celor nevoiasi darsuntem prea mici noi sa hotaram...
pozeBianca
diana_jors spune:
Exista multe tipuri de masuri anti-criza, si parerea mea este ca solutia salvatoare nu vine de la reducerea alocatiei copiilor, ci din sprijinirea companiilor. Ah, spunea cineva ca in nu stiu care tara au fost inghetate salariile - ei bine, si la noi s-a intamplat la fel.
Ah, nu intotdeauna reducerea costurilor e solutia - e de mult celebru exemplul HP-ului, care de cate ori e in situatii de criza angajeaza vanzatori; chiar am dat o cautare acum si vad ca si de data asta fac la fel...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
probabil ca daca te uitai sub nickul ei ai fi vazut ca a ajutat si fara "ajutorul" tau sugestiv. spre deosebire de tine. sau problemele umanitare din romania sunt in responsabilitatea diasporei, in timp ce romanii din romania au dreptul doar sa ceara altora ce nu pot oferi ei insisi? atacurile de la subiectul asta, ca intotdeauna, la adresa diasporei sunt josnice si trec nepedepsite, ca deobicei. altfel, romania e un stat cu mentalitati comuniste, cu o evaziune fiscala pana la cer si cu pretentii pana la al noualea cer - sa-mi dea europa, sa-mi dea nato, sa-mi dea statul, sa-mi dea diaspora. asta in timp ce mitica e super ocupat cum sa fenteze statul, europa, nato, universul, mai interesat sa-si numere mita, profiturile obtinute pe piata neagra, sa caute noi metode de fentare a tuturor in interes personal. asta e mitica. merita 120 lei pe an? merita. pentru originalitate pe mapamond - nu-l intereseaza ca e criza mondiala, EL conteaza si nimeni altcineva. hi and bye mitica. nimic |
Si atacurile diasporei la adresa romanilor cu generalizari ca cele de mai sus sunt in legtima aparare, nu ?
Sa stii ca mai sunt destui prosti in Romania care muncesc de rup, platesc impozite cat n-ai vrea sa stii si se intristeaza cand vad ca banii lor ajung .... nicaieri. Eu am platit total impozite anul trecut cam de 10 ori cat banii castigati de mine, pentru ca sunt angajator si platesc 200 de feluri de taxe. Nu mi-a dat nimic europa, nato, diaspora si nici nu am castigat nici un leu neimpozitat.
Avand in vedere ca statul roman iti ia cu zece maini si nu iti da cu nici una. Cand spun "statul da" ma refer la sanatate, educatie, drumuri, asistenta sociala, siguranta publica, etc.
Si, desi am nu am beneficiat de el, sustin ca putinele drepturi ca si CIC-ul de 85% din salariu (despre care a fost vorba mai sus si a inceput polemica) sunt o slaba consolare pentru mamele de cariera care vor sa se ocupe si de copii macar in primii doi ani din viata. Iar alocatia aceea amarata trebuie sa ramana asa cum e pentru ca statul roman ar imparti altfel cu putine exceptii saracii in foarte saraci si saraci, iar banii economisiti ar ajunge doar sa acopere o gaura a proastei lor gestionari. E criza mondiala, o simtim din plin, dar majoritatea statelor au planuri de iesire din criza, nu de carpit gauri cu altele.
Of, ce m-am lungit, sper sa nu te superi, te citesc cu placere pe la alte subiecte, dar acum cred ca ti-ai varsat of-ul si mi l-am varsat si eu !