Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

[quote]citat din mesajul lui ruxij
[Deci poti sa ne spui si noua, te rog, ce ai facut tu cu copilul cand avea 6 luni? ca vad ca din partea aia a lumii, unde sunt crese civilizate, se vede totul roz ..iar unele dintre voi s-au "bucurat" si de alocatia data de statul roman, ca deh, sunt buni banii aia de un hamburger ceva

uite ca unii nu sunt dispusi sa-i trimita pe copii ( cu spaga data, evident, ca altfel nu sunt locuri ) in niste crese sordide, sau nu au suficienti bani sa angajeze "bona" full time ( vorba vine bona, ca de obicei e vreo tanti de prin bloc, treaba care oricum nu e legala, ca tot vad ca va pasa tare de legalitate....ar trebui probabil sa ne lasam copiii pe strazi....sau sa-i trimitem pe la vreo ruda pe la tara undeva?

apropos de bone, nu ti se pare aiurea sa platesti "la negru" pe cineva...ca nici femeia aia nu cotizeaza la stat pt banii primiti...

intrebarea ramane : ce ai face tu cu un copil de 6 luni in Romania?

La prima intrebare, raspunsul este NU, nu pot sa va spun ce am facut eu cu copilul la 6 luni, persoana mea si alegerile mele nu fac obiectul discutiei pt. ca discutam niste idei, nu persoanele implicate in discutie si viata lor.

La intrebarea, ce as face eu cu un copil de 6 luni in Romania, raspunsul ar trebui sa fie tot n-am de ce sa iti spun ce as face eu ,dar ca sa nu zici ca sunt rea, iti spun ca eu as angaja bona. Asta nu inseamna ca restul tb sa angajeze bone, fiecare isi face optiunile personale. Pot insa sa iti spun care's optiunile dupa expirarea concediului de maternintate, in ordine aleatoare:
1. Cresa.
2. Bona
3. Bunici.
4. Stai acasa in intretinerea sotului pana la varsta la care consideri ca cc copilul poate merge la gradinita.

Dar de ce sa fie concediul de maternitate platit de stat pana la 2 ani? De ce nu pana la 3 sau pana la 7? Ce faci cu copilul dupa 2 ani? La 2 ani nu mai ai nevoie de ajutor? Eu am nevoie de ajutor si acum, cand are 8 ani. Ai nevoie de ajutor cu copilul dupa scoala, dc. lucrezi. Ce faci? Deci ajutor ai nevoie tot timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Speed, care este salariul mediu in Irlanda? Ala de il iei in mana, fara impozitul asta mare, fara toate taxele astea pe salariu, deci venitul net mediu?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
[auzi ruxij...da sa vezi si ce concedii au astia in europa..pai sa ai tu asa ceva.

Da bai, si cate zile libere (de exemplu Franta am auzit ca, printre cele 340 de zile libere pe an, are doua zile libere care se cheama "Franta e cea mai tare, restu' lumiii e de kko"--ar trebui si Romania sa adopte vreo doua d'astea ) si cand nu sunt concediu, sunt in greva si blocheaza strazile cu camioanele. Asa cevaaaa...

Meyyy, nu te lua de zilele libere de aici ! Mai ales anul asta, ca sintem nefericiti rau, e an al patronilor...o gramada de sarbatori pica simbata/duminica. O sa ajungem sa lucram in mai...intr-un an normal are mai multe zile libere decit un cascaval gauri!

Si ashea, de curiozitate, care-s zilele alea 2 in care sintem cei mai tari?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Eu pe cuvantul meu daca inteleg femeile care emigreaza in conditiile in care in Ro poti sa stai pe banii statului acasa doi ani cu copilul si mai ai si alocatie indiferent de venit ! Boierie, maica !

Lali, tu chiar nu intelegi : ele se indragostesc ,de aia pleaca. Nu ca in Romania nu se traieste bine.

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Iar atacati la persoana. Care "ele", ca's doar eu. M-am indragostit in Romania, la 19 ani, dc. va roade curiozitatea. Si cu ala m-am maritat. Dar optiunile mele in viata nu's problema voastra si nu fac obiectul unei discutii de idei. Nici Andrada n-a plecat prin casatorie, iar altele "ele" nu mai sunt la subiect.

Ideea este, nu cu cine's eu maritata si ce situatie am, ci cat ajutor social poate sustine un stat si in ce domenii. Se traieste prost, nu's bani, da, Romania nu e o tara bogata, nu inteleg care e argumentul aici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
[auzi ruxij...da sa vezi si ce concedii au astia in europa..pai sa ai tu asa ceva.

Da bai, si cate zile libere (de exemplu Franta am auzit ca, printre cele 340 de zile libere pe an, are doua zile libere care se cheama "Franta e cea mai tare, restu' lumiii e de kko"--ar trebui si Romania sa adopte vreo doua d'astea ) si cand nu sunt concediu, sunt in greva si blocheaza strazile cu camioanele. Asa cevaaaa...

Meyyy, nu te lua de zilele libere de aici ! Mai ales anul asta, ca sintem nefericiti rau, e an al patronilor...o gramada de sarbatori pica simbata/duminica. O sa ajungem sa lucram in mai...intr-un an normal are mai multe zile libere decit un cascaval gauri!

Si ashea, de curiozitate, care-s zilele alea 2 in care sintem cei mai tari?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Era doar un extras dintr-o gluma despre Franta.

Mergi la inceput

Citat:

Speed, care este salariul mediu in Irlanda? Ala de il iei in mana, fara impozitul asta mare, fara toate taxele astea pe salariu, deci venitul net mediu?

Noi, 2 minuni:

Si ce vrei sa dovedesti aratand ca salariul mediu in Irlanda e mai mare decat salariul mediu in Romania? Inseamana ca Romania are o putere economica mai mica si prin urmare statul are mai putini bani. Si nici chiriile nu's egale cu Irlanda, nici costul bonelor.

Mergi la inceput

Citat:

apropos de bone, nu ti se pare aiurea sa platesti "la negru" pe cineva...ca nici femeia aia nu cotizeaza la stat pt banii primiti...

La prima intrebare, raspunsul este NU, nu pot sa va spun ce am facut eu cu copilul la 6 luni, persoana mea si alegerile mele nu fac obiectul discutiei pt. ca discutam niste idei, nu persoanele implicate in discutie si viata lor.

La intrebarea, ce as face eu cu un copil de 6 luni in Romania, raspunsul ar trebui sa fie tot n-am de ce sa iti spun ce as face eu ,dar ca sa nu zici ca sunt rea, iti spun ca eu as angaja bona. Asta nu inseamna ca restul tb sa angajeze bone, fiecare isi face optiunile personale. Pot insa sa iti spun care's optiunile dupa expirarea concediului de maternintate, in ordine aleatoare:
1. Cresa.
2. Bona
3. Bunici.
4. Stai acasa in intretinerea sotului pana la varsta la care consideri ca cc copilul poate merge la gradinita.

Dar de ce sa fie concediul de maternitate platit de stat pana la 2 ani? De ce nu pana la 3 sau pana la 7? Ce faci cu copilul dupa 2 ani? La 2 ani nu mai ai nevoie de ajutor? Eu am nevoie de ajutor si acum, cand are 8 ani. Ai nevoie de ajutor cu copilul dupa scoala, dc. lucrezi. Ce faci? Deci ajutor ai nevoie tot timpul.

[/quote]

vad ca nu poti sa ne spui, ok...ca vad ca, in rest, ai solutii "personale" pt toata lumea si ne dai lectii de democratie...deja stii ce ar tb sa faca fiecare. Si eu stiu o gramada care s-au dus afara sa "prospere" iar copiii au fost lasati pe la vreo ruda in Romania sa li-i creasca, chiar si cativa ani.

vad ca o optiune la tine e cresa asta sordida din Romania ( cu f mici exceptii)...si daca ti se spune ca nu sunt locuri, ce faci?

bona..te intreb iar : cum angajezi o bona? sau esti de acord cu munca la negru ( ca bona aia nu plateste taxe) ?

bunicii...daca ies la pensie la 67 de ani cum faci?

banii sotului..ti s-a explicat deja mai devreme ca atunci ajungi la ajutorul social, ca un salariu mediu in Romania nu are cum sa intretina 3-4 persoane...

de ce pana la 2 ani? pentru ca atunci mai poti gasi totusi cate o gradinita de stat( desi si aia e de la 3 ani) sau, daca gasesti o cresa, macar la varsta aia copilul iti poate spune cat de cat cum e tratat acolo si ce conditii are.

si totusi te rog iar sa-mi raspunzi, daca nu esti rea, evident, daca ai avut ceva deduceri la taxe pt copil?

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:

Noi, 2 minuni:

sincer n-as putea sa-ti spun.nu sunt econimist si aici nu se vorbeste deloc despre venitul net ci doar despre cel brut. aici se plateste minimum 8.64 euro/ora brut. deci iei in mina oricit de la cu 28% mai putin (daca nu citstigi mai mult de 30000/an) sau pina la cu 50% mai putin in mina (daca cistigi peste 30000/an). nu cred ca te-am lamurit prea bine , sorry :) plus depinde daca esti casatorit, daca esti single, daca esti single parent , daca ai angajati ,daca esti angajat etc. oricum diferentele nu sunt prea mari.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Eu pe cuvantul meu daca inteleg femeile care emigreaza in conditiile in care in Ro poti sa stai pe banii statului acasa doi ani cu copilul si mai ai si alocatie indiferent de venit ! Boierie, maica !

Lali, tu chiar nu intelegi : ele se indragostesc ,de aia pleaca. Nu ca in Romania nu se traieste bine.

Noi, 2 minuni:

Iar atacati la persoana. Care "ele", ca's doar eu. M-am indragostit in Romania, la 19 ani, dc. va roade curiozitatea. Si cu ala m-am maritat. Dar optiunile mele in viata nu's problema voastra si nu fac obiectul unei discutii de idei. Nici Andrada n-a plecat prin casatorie, iar altele "ele" nu mai sunt la subiect.

Ideea este, nu cu cine's eu maritata si ce situatie am, ci cat ajutor social poate sustine un stat si in ce domenii. Se traieste prost, nu's bani, da, Romania nu e o tara bogata, nu inteleg care e argumentul aici.

eu nu am atacat absolut pe nimeni, chiar tu ziceai ca nu se discuta persoanele de fata. Ma refeream in general la "ele" ( femeile, asa cum a formulat Lali ), asa cum o faci si tu in general la cei care primesc alocatie.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Noi, 2 minuni:

Si ce vrei sa dovedesti aratand ca salariul mediu in Irlanda e mai mare decat salariul mediu in Romania? Inseamana ca Romania are o putere economica mai mica si prin urmare statul are mai putini bani. Si nici chiriile nu's egale cu Irlanda, nici costul bonelor.

Ruxi de ce raspunzi neintrebata? Nu te-am intrebat pe tine, dar vad ca mi te adresezi personal, e atac la persoana?

Speed, nu m-ai lamurit prea tare, intr-adevar, dar multumesc de stradanie.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput